16.9.04

Dijous 16 de setembre del 2004
Protestes a la Gran Bretanya perquè s'ha prohibit la caça de la Guineu. Hi ha molts caçadors revolucionats. Que no agafin escopetes... Què està passant...

Tendència. A Polònia el què s’imposa és l’anomenat TURISME ODONTOLÒGIC. El preu de l’odontòleg a Polònia és molt més baix que a la resta de països de la Unió Europea.
La incorporació de l’estat polonès a la Unió Europea ha facilitat l’ingrés de milers de ciutadans europeus a consultoris dentals polonesos a bons preus.
S’està notant com arriben a Polònia milers de ciutadans amb càries, que necessiten pròtesis o altres tractaments. Creuen la frontera i acompanyats d’un traductor per evitar mals entesos...
Les clíniques odontològiques han començat a organitzar estades pels pacients estrangers, incorporant l’intèrpret al paquet.
Ja han arribat al país turistes odontològics d’Alemanya, Dinamarca, Suècia i altres països europeus. Comencen a anomenar les clíniques com atraccions. Aquest turisme està tenint tant d’èxit que molta gent el prefereix que anar a veure els monuments. Ara diversos tour operadors preparen paquets que incloguin tractaments, empastes, càries més visita al Palau Real de Wawel, una nit d’hotel i un intèrpret, per exemple.

Turisme. Atenció els que vulguin viatjar a bons preus les pròximes hores o dies. La companyia de baix cost RYANAIR fa quatre dies que ha començat una oferta de vols gratis a la seva xarxa de vols europea. Només s’han de pagar les taxes dels aeroports. Amb 4 dies s’han venut més d’un milió de bitllets. Ara s’amplia l’oferta fins la mitjanit del dilluns que ve, el 20 de setembre.
Els bitllets són per viatjar des del 23 de setembre al 10 de febrer del 2005. L’oferta no val del 21 d’octubre al 31 d’octubre i del 18 de desembre al 5 de gener. S’ha de comprar el bitllet amb 14 dies d’antel·lació. Compra-ho a : www.ryanair.com.

Salut. Un estudi publicat a la revista especialitzada CIRCULATION, assegura que l’exercici sostingut i prolongat preveu la insuficiencia cardíaca. Sembla que la rigidesa del muscle del cor és el doble en individus sedentaris, que gairebé no es mouen i no fan exercici. Aquesta rigidesa del muscle provoca la insuficiència cardíaca. Per tant, asseguren que no fer exercici i l’envelliment són els dos punts que provoquen més risc perquè una persona pateixi aquesta insuficiència.

Web recomanada 1. Per tots aquells aficionats a la meteorologia que es veu que són molts, el portal Meteored i un grup de professionals han inaugurat una pàgina a la xarxa dedicada als fenòmens meteorològics més durs. Clica www. spainseverweather.com.
S’hi poden trobar reportatges de temps exrems, ilustrats i documentats, un atles de núvols, moltíssims links i fins i tot un manual de cóm caçar tempestes, una afició molt estesa a Catalunya.

Web recomanada 2. Un grup d'alumnes de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona han dedicat bona part de l'estiu a enllestir un projecte ambiciós: fer un portal de l'obra periodística del desaparegut escriptor català Manuel Vázquez Montalbán. Si vols visitar-lo clica www.upf.edu/periodis/mwm/index3.htm

Noves tecnologies. Això és un weblog, un diari electrònic. Ara arriben els weblogs als telèfons mòbils. En aquest cas es diuen MOBLOG.
Per tenir un blog d’aquestes característiques cal comptar amb la tecnologia UMGTS de tercera Generació.
És una solució sobretot per professionals, grans portals i empreses de continguts que volen actualitzar la informació a temps real des de dispositius inalàmbrics. L’actualització es pot fer a través de senzills SMS o missatges multimèdia o MMS.

U2 El pròxim 22 de novembre surt a tot el món el seu nou disc titulat al final How To Dismatle An Atomic Bomb ( com desmentellar una bomba atòmica). La notícia és a Catalunya. Els tenim a prop. Des d'ahir i durant un parell o tres de setmanes són al Delta de l'Ebre gravant el seu primer videoclip. Són les imatges de la cançó Vertigo que podrem escoltar a partir de la setmana que ve i que és la carta de presentació del nou disc.

BRITNEY SPEARS
Està gravant un comercial per a la línia de perfums CORIUS que porta el seu propi nom. A l’spot del perfum surt amb el seu actual novio Kevin Federline. L’anunci es llançarà primer a la web d’Elizabeth Arden per a la línia de productes de l’actriu: Britney Spears Beauty.
Musicalment parlant, el nou treball de Britney Spears serà un GRANS ÈXITS i sortirà el 8 de novembre.
La seva discogràfica, jive Records, ha fet públic del llistat de temes. La presentació del disc serà una cançó de Bobby Brown My prerogative i també aportarà el tema inèdit Do somethin.
LListat de temes del disc:
My Prerogative
Toxic
I´m a Slave 4 U
Oops! ... I Did It Again
Me Against the Music
Stronger
Everytime
... Baby One More Time
(You Drive Me) Crazy (The Stop Remix)
Boys
Sometimes
Overprotected (The Darkchild Remix)
Lucky
Outrageous
I´m Not A Girl, Not Yet a Woman
I´ve Just Begun (Having My Fun)
Do Somethin´

ROSA
La guanyadora de la primera edició d’Operación Triunfo, ROSA, serà la imatge d’una nova marca d’ordinadors. No és la primera vegada que dona imatge a una marca. Ja ho va fer per una prestigiosa firma de bijuteria.
Està de gira per Espanya i els pròxims dies està previst que gravi un anunci per a la televisió.
Pel què fa a la gira, li queden alguns concerts.
El de Tenerife, Jaén, Madrid i el 28 d’octubre tanca gira a Barcelona.

Homes i Dones
Avui: Coses de dones ( una de tonta i una d'impresentable)
1) Un estudi determina quan pot arribar a costar econòmicament el contingut mitjà d’un bolso de dona.
Es tracta d’un estudi britànic encarregat per una empresa d’assegurances. Per fer-lo han analitzat fins a 1700 bolsos de diferents dones.
El valor que n’ha sortit de mitjana és de 830 euros dividits en el següent:
73 euros de diners en efectiu
perfum: 58 euros,
Ulleres de sol: 73 euros
Un raspall del cabell per uns 8 euros
El mòbil que costa de mitjana uns 292 euros.
Conclou aquest estudi que les mateixes dones no són conscients del valor total del què porten i asseguren que val uns 200 euros més o menys.

2) Les infermeres de l’Aràbia Saudita no poden portar ni talons ni pantalons texans. És una de les normes aprobada per les autoritats d’aquell país fa pocs dies. Hi ha altres prohibicions. No poden portar esmalt d’ungles ni maquillar-se.
Tal i com han de fer al carrer, les infermeres també han de potar un mocador transparent que els cubreixi el cap si fan d’infermeres. De fet els hospitals és l’única lloc de tot l’Aràbia Saudita on HOMES i DONES poden treballar conjuntament. Als bancs ho fan per separat. Hi ha filials bancàries on només hi treballen dones.

Les cites
Joan Bibiloni estrena avui la setzena edició del Mercat de Música Viva de Vic.
Aquesta tarda es presenta oficialment en el marc del mercat el nou disc de Quimi Portet titulat La terra és plana.

Tele
- TV3 dedicarà el mes de novembre una setmana a la figura de Dalí. Durant aquella setmana TV de Catalunya emetrà un documental que explica la fascinació de Dalí per la ciencia. El documental es va presentar ahir al Fórum. Es titula ‘Dimensió Dalí’, un documental que mostra un aspecte desconegut del pintor empordanès, la fascinació que sentia per la ciència. Dalí va visitar Sigmund Freud a Londres, i va ser un admirador declarat del científic i de la seva obra 'La interpretació dels somnis'.
El documental l’ha realitzat Joan Úbeda, Eli Pons i Susi Marqués i ha estat produït per Mediapro (Media 3.14) en coproducció amb l'Institut Ramon Llull, la Fundació Gala-Salvador Dalí, Televisió de Catalunya i AVRO.

- Gran Hermano ha fitxat la catalana Marta Torné que fins ara havia passat per Vitamina N de City TV i formava part de l'equip de TNT de Tele 5.

- Estrena avui del programa sobre sexe a TVE 1 amb Lorena Berdún. Comença a les dotze de la nit i es titula Dos rombos.

- Tothom parla del programa d'Ophra Winfrey. Al primer programa de la nova temporada ha regalat un cotxe a cadascuna de les persones del públic.

- Un fiscal anticorrupció demana set anys de presó per la presentadora Laura Bozzo. És la conductora de la cadena de televisió Telemundo. L'acusa de presumptes vincles amb l'ex.cap dels serveis secrets del Perú Vladimiro Montesinos.
Laura Bozzo es troba des de fa dos anys sota arrest domiciliari en un estudi de televisió on viu i des del qual dirigeix el seu talk-show que es pot veure als Estats units, Mèxic, Amèrica Central i gran part de Sudamèrica.