8.9.04

Dimecres 8 de setembre del 2004


Butxaca 1. El preu de la gasolina ha anat pujant els últims mesos a tot Espanya però un anàlisi amb lupa assegura que ho ha fet més en algunes zones que en altres.
- En el cas de la Sense plom 95 a la comunitat de Madrid és on es ven més cara de tot el país. Durant els mesos de juliol i estiu ha pujat quatre cèntims el litre, per exemple. Per contra, la zona on la gasolina és més barata de tot Espanya és Sòria.
- En el cas del Gasoil A, Dièsel, també és Madrid la zona més cara i Salamanca la més barata.
En el cas de la gasolina súper a Soria és on es ven més barata i Madrid es troba en cinquena posició,
És una anàlisi que ha fet la Unió de Consumidors de Madrid que alerta que dins la pròpia zona madrilenya hi ha diferències molt importants entre gasolinera i gasolinera. Segons on vagi un client pot arribar a estalviar-se més de 100 euros al cap de l’any

Butxaca 2. Durant el mes d’agost van baixar de preu en general els productes frescos, segons ha anunciat el ministeri d’indústria espanyol. Han baixat d’un 10 per cent aproximadament els preus dels TOMÀQUETS, PEBROTS i la MONGETA VERDA. També les BLEDES, la CEBA i l’ENCIAM. En canvi els productes que més han pujat de preu són les ANXOES, el BACALLÀ, el POLLASTRE, el LLUÇ i les XIRLES. L’oli d’oliva també està pujant força de preu els últims temps. L’augment respecta l’any passat és d’un 22%.

Ciència. Nou avenç científic per acabar amb la calvície. S’acaba de presentar el primer treball real que demostra que les cèl·lules mare que es troben a la pell dels ratolins disposa de capacitat per formar nous teixits. Un grup d’especialistes de la Universitat Rockefeller de Nova York han aconseguit aillar aquestes cèl·lules i estudiar-les.
Les han pogut cultivar de forma individual i després les han injertat en ratolins sense cabells. Les cèl·lules han crescut, han format nous parxes de pell i fins i tot s’han regenerat les glàndules de la suor. L’aspecte final és molt semblant i dens al normal. Tot un èxit però ara falta un pas molt important. Traslladar tot aquest avenç demostrat amb els ratolins als homes i al teixit humà. Tot fa pensar que serà possible.

Mòbils. Les noves aplicacions dels telèfons mòbils. Una empresa de telecomunicacions belga i el govern de la regió de Flandes han firmat un acord de cooperació per controlar el trànsit a les carreteres a través dels telèfons mòbils dels conductors que estan en moviment. Com va això?
El projecte utilitza una nova tecnologia provada per primer cop a Bèlgica. Es basa en la xarxa d’antenes de la telefonia mòbil. Es determina la velocitat del cotxe comptabilitzant el moviment dels telèfons entre antena i antena. Quan utilitzes el cotxe es va canviant d’antena quan surts d’una zona de cobertura i entres en una altre. Un sistema informàtic comptarà el nombre de desplaçaments a través de les antenes i podrà dir on hi ha més trànsit i on hi ha menys circulació. Asseguren que no reveleran informació confidencial. El projecte estarà enllestit a principis de l’any que ve.

Música. La marca SONY ha llançat al mercat de Brasil un nou format musical. Es tracta del VCD. És molt semblant al DVD però resulta una mica més econòmic perquè té menys extres. És un format per video digital i audio però amb menys capacitat d’emmagatzemar informació. Per començar s’han distribuït títols de 25 artistes internacionals entre els quals hi ha Michael Jackson, Mariah Carey, Ricky Martin i Celine Dion i vint més brasilers. El VCD el reprodueix qualsevol aparell de DVD.

NIRVANA
La revista musical nordamericana Billboard avança que el pròxim mes de novembre sortirà al mercat un nou disc de Nirvana. Seran tres CD’s de grans èxits de la formació. Una edició especial que també tindrà un DVD amb la gravació d’un concert a casa del líder de Nirvana Kurt Cobain que es va fer el 1987.
Aquesta caixa s’havia d’editar el Nadal del 2001 coincidint amb el desè aniversari de l’edició del disc Nevermind però es va endarrerir perqu, a diferència de la resta de la banda, la vidua de Cobain, Courtney Love no va voler.

ALICIA KEYS / CINDY LAUPER
Ja hi ha detalls de com serà el primer concert que es farà a la Gran Muralla de la Xina.
L’esdeveniment serà el 25 de setembre, el retransmetrà la cadena MTV per més de cent països, es gravarà en CD i amb la seva venda es recaptaran fons per l’educació de nens sense recursos. Hi actuarà ALICIA KEYS com a atracció principal però també hi haurà CINDY LAUPER i BOYS II MEN. El pressupost és d’uns 10 milions de dòlars. El lema del concert és EL MUR DE l’ESPERANÇA i commemora el vinté aniversari del projecte de reconstrucció de la muralla..
Només es vendran 5500 entrades que costaran entre 8 i 800 dòlars.

HEROES DEL SILENCIO
Un grup de fans del grup han organitzat per aquest mes de setembre una "quedada" a Saragossa. Es reuneixen per parlar sobre la figura del mític grup format per Enrique Bunbury, Pedro Andreu, Juan Valdivia, Alan Baguslavsky i Joaquín Cardiel. La cita serà els dies 24,25 i 26 de setembre al bar de l'estació del Silenci, un local molt vinculat a la banda. La notícia l'han difós diversos portals dedicats al grup que no concreten si algun d'ells apareixerà per aquesta quedada. Pots consultar a totes aquestes adreces: www.universoheroes.com, www.heroesparasiempre.com, www.enriquebunbury.com i www.estaciondelsilencio.com.

TOM CRUISE
Ha trascendit que l’actor nordamericà TOM CRUISE va demana entrevistar-se amb el president francès JACQUES CHIRAC durant la seva visita a Paris però el mandatari hi ha renunciat. A França l’esglesia de la cienciologia està considerada com una secta.
Finalment es va reunir amb el número dos del govern de Chiraq, el ministre d’economia i la trobada va ser molt criticad al país veí. De totes maneres l’executiu va convidar l’actor a la cerimònia d’entrega de la Legió d’Honor al director de cinema Steven Spielberg però ja sabia que havia marxat de Paris i no hi hagués pogut estar.

MARADONA
El jutje que porta el cas de Maradona ha decidit que l’astre del futbol pot tornar a Cuba per continuar amb el seu tractament contra les drogues. El seu advocat ha anunciat que Maradona deixarà el seu país les pròxims dies per anar a Cuba acompanyat pel seu metge personal i dos dels seus familiars. Sembla que el jutje ha canviat d’opinió després de veure plorar Maradona en l’entrevista que va concedir a una televisió de l’Argentina.

Homes i Dones
Polèmica als Estats Units amb un llibre en forma de decàleg per seduir la professora. L’escriptor és Jim Hastleberry. El llibre es titula Nailing Miss Crabtree: How to become a Real Teachers Pet.
Es ven com un llibre pedagògic dirigit als alumnes.
Hi hagut molta polèmica als Estats Units i es volia evitar la seva edició perquè coincideix amb el cas de la mestre DEBRA BASLEY de 23 anys que va tenir una relació amb un alumne menor, de 14 anys.
Fem un resum de les deu regles que diu que cal fer per seduir la teva mestre.
1) Escollir una professora que normalment porti minifaldilles
2)Seure a la primer fila perquè es fixi amb tu i sàpiga que la mires amb uns altres ulls
3)Intenta coincidir amb ella en la mirada i fés cara d’estar encantat
4)Has de cridar l’atenció
5)Estudiar molt per les proves per tal d’impressionar-la.
6)Fer-li un regal i obrir-se molt a explicar-li coses personals.
7)Guanya confiança. Has d’aconseguir que li parli dels seus problemes com les seves dificultats matrimonials.
8)Demanar-li que t’acompanyi a algun esdeveniment cultural.
9)Convida-la a alguna cosa encara que sigui un gelat.
10)Ataca. Digali que vols perdre la virginitat amb ella.

Tele

Antena 3
Estrena de La Granja, reality show d'èxit en altres països. A la granja espanyola, produïda per Gestmusic, hi entren:
L’actriu PAQUITA TORRES
L’empresari JORGE JUSTE
OLIVIA de BORBÓ
L’esquiador PACO FERNÀNDEZ OCHOA
Torera CRISTINA SÀNCHEZ
jugador de bàsquet FRAN MÚRCIA
presentadors LORETO VALVERDE
ALONSO CAPARRóS
Actiu LÍA CHAPMAN
MARICIELO PAJARES
el model ERNESTO CALZADILLA
Noia Playboy ARANCHA BONETE
Escriptora SHANGAY LILY

Tele 5
- Estrena de Los ochenta
- Una sentència del jutjat social de Madrid condemna la cadena Telecinco per discriminació social a una treballadora. L’haurà d’indemnitzar amb 6.000 euros per haver estat ignorada de la seva àrea de competència i desplaçada del seu despatx a una ubicació totalment denigrant, diu la sentència. El cas l’ha fet públic la Confederació General del treball de la qual aquesta treballadora era delegada sindical. Des de Telecinco no s’han volgut pronunciar sobre el cas però han anunciat que el recorreran.

TV3
Estrena Caminar amb cavernícoles. Es tracta del primer dels dos capítols d'una producció de la BBC que repassa l'evolució de l'Homo Sapiens com a espècie animal.

TV Internacional
- France 3 ha començat a emetre els 39 nous capítols de la sèrie infantil Les tres bessones, feta per la productora catalana Cromosoma. Amb l'emissió d'aquests, la cadena francesa haurà emès els 104 episodis de la sère de dibuixos animats dissenyada per l'autora Roser Capdevila.

- Itàlia. Una de les emissores de Silvio Berlusconi estrena un reality show de futbol a l'estil de Gran Hermano. Es titula Campioni, il sogno i té com a protagonistes els jugadors de l'equip del Cervia que jugarà el campionat de lliga en la categoria d'aficionats. El concurs ofereix a l'audiència la possibilitat d'intervenir en les decisions de l'entrenador. El concurs durarà nou mesos i l'entrenador oficial és l'ex-jugador italià Ciccio Graziani.