9.9.04

Dijous 9 de setembre del 2004
El món de la comunicació està de dol. Ha mort el crític de televisiu i professor Josep Maria Herms als 60 anys d'una malaltia que arrossegava des de petit i Matias Prats que ha mort als 91 anys. Segurament Baget Herms hauria dedicat alguna de les seves columnes a La Vanguardia Matias Prats arran de la mort...

Succés. Un avi de 83 anys ha mort atropellat pel Trambesòs. Els fets van passar ahir al migdia quan aquest home va travessar la Meridiana a l'alçada de la parada de Marina i sense respectar el telèfon en vermell. És la primera víctima mortal del trambia a Barcelona des que han entrat en funcionament les línies del Trambaix i Trambesòs. És la primera persona que mort tot i que d'accidents se n'han comptabilitzat uns 21 en període de proves i deu més després de la inauguració.

Comportaments. Els nadons acabats de néixer prefereixen les persones guapes segons un estudi psicològic fet a cent nens anglesos.
L’estudi s’ha fet a la Universitat d’Exeter, al sud de la Gran Bretanya. Diuen que la preferència per les persones més guapes està predeterminada de forma biològica.
Als nens de dos dies se’ls ensenyaven diverses cares de persones i sempre fixaven la mirada sobre les més maques.
Estudis anteriors havien demostrat que els nens de pocs mesos es fixaven amb les cares més guapes però encara no s’havia fet cap prova amb nadons de dies.
Per tant, l’atracció és una cosa innata. Està al cervell dels nadons i probablemen ja des de la panxa de la mare.

El gos català. El Club del Gos d'Atura promou la campanya "Marcant Territori" i proposa un nou adhesiu per superar el del ruc i el gat. Els de l'entitat diuen que les aptituts del gos superen la dels altres animals. Un ruc rep bastonades i celebra derrotes, el gat passa de tot i en canvi, el gos d'atura representa una actitud valenta, positiva i alegre en defensa de l'espai cultural i del patrimoni, diuen textualment.

Mòbils. Una productora americana ha convocat el primer festival de cinema per a mòbils. Es tracta d’explicar en el menys temps possible històries. El premi és un viatge d’una setmana a Las Filipines. Busca i intenta entendre els detalls de la iniciativa aquesta adreça: www.zoiefilms.com/cellularcinema.html.

Curiós. Setembre és el mes de la inscripció a cursets de tot tipus. A Rumania, han obert una acadèmia per aprendre a ser JEDI.
El president del club de fans rumanesos de La Guerra de les Galàxies és el director de l’escola en la que es pot aprendre l’idioma WOKIEE i cuina STAR WARS. També es fan lectures i trobades entre alumnes vestits de Jedi. El director assegura que molt aviat i en les primeres lliçons ja començaran a assajar amb espases lluminoses,
Luke SKYWALKER no serà l’últim Jedi.

Música digital. La marca BURGER KING i el grup AOL MUSIC uqe pertany a l’American Online Time Warner s’han associat per oferir descàrrega de música gratuïta amb la compra d’hamburgueses.
Als Estats Units, la cadena oferirà fins el pròxim 3 d’octubre una descàrrega de música gratuüita per cada compre de WHOPPER ORIGINAL
Els clients poden trobar el codi per fer-ho a l’envoltori de l’hamburguesa i després accedint a una pàgina web que ofereix 70.000 cançons. L'adreça és www.haveityourway.com
Això ja ho estan fent McDonald’s i Sony.

BARRY WHITE / BEE GEES / DONA SUMMER
Aquest setembre s’inaugurarà a Nova York el Passeig de la fama de la música dance. Les estrelles pioneres de la música dance que tindrà el seu propi passeig de la fama. El Danve Music Hall of Fame celebrarà la primera cerimònia el 20 de setembre.
Els primers artistes que entraran a formar part del saló de la fama en la música dance seran: Barry White, Bee Gees i Donna Summar. També els productors Giorgio Moroder, Pete Bellotte y Tom Moulton i els disjòqueis Larry Levan, David Mancuso i Tee Scott.
Es premiarà cinc de les grans gravacions de tots els temes. Entre elles el Don’t Leave Me This Way. Una cançó que va triomfar el 1977 amb versió de Harold Melbin and The Bluenotes i després amb Thelma Houston.

DAVID BISBAL
David Bisbal va gravar dissabte passat al centre de Mèxic el videoclip de la cançó TU AUSENCIA. Amb camisa negra, botes negres i cua de cavall. Bisbal canta des de la terrassa de l’hotel des d’on es veu una panoràmica de la ciutat. Pel què fa a la cerimònia dels Grammy, diu que era difícil guanyar-lo perquè competia amb Alejandro Sanz i Luis Miguel però se sent guanyador pel fet d’haver cantat a la cerimònia i haver estat nominat. INCREÏBLE.

Homes i Dones
Les DONES són més efectives que els HOMES a la borsa de Londres. Segons un informe publicat per la pàgina web financera britànica Digitallook.com, les dones fan guanyar més diners als seus clients que no pas els homes.
Per arribar aquesta conclusió, han analitzat unes 100.000 operacions i les més efectives han estat les fetes per dones els últims 12 mesos.
COM SÓN LES DONES INVERSORES?
- Són més cerebrals a l’hora d’evaluar les millors inversions.
- Són més cuidadoses.
- Les dones escullen àrees més conegudes i segures com les accions bancàries o altres negocis.
- Les dones són més bones invertint peruqè combinen el sentit comú i la investigació.
COM SÓN ELS HOMES INVERSORS?
- Els homes fan estratègies molt més arriscades i concentrades en certes accions.
- Tendeixen a recollir molta informació i no tenen en compte factors decisius.
- L’informe especifica que els corredors de Borsa masculins acostumen a invertir més en accions de risc com la tecnologia.
- Els homes són més arriscats i perden molts més diners.

Tele
- Estudi,
Diverses investigacions relacionen la presència del sexe a la televisió amb l’augment de l’activitat sexual. Aquesta setmana ha sortit un estudi sobre això a la revista Pediatrics. Són els resultats d’una enquesta telefònica feta a 1792 adolescents de tot Espanya entrevistats primer l’any 2001 i després el 2002. Abans de preguntar es va reclamar l’autorització dels seus pares. Concretament es refereixen a nois i noies d’entre 12 i 17 anys
Algunes de les conclusions:
Els nens que van veure molta televisió amb continguts eròtics són el doble de propenses a començar relacions sexuals l’any següent en comparacióamb aquells que veuen poc sexe a la tele.
Asseguren que el fet que aquests nois i noies estiguin exposats a temes sexuals a la televisió no fa que el coit arribi abans però sí comportaments com petons apassionats i sexe oral, per exemple.
Els investigadors asseguren que no cal que el programa en qüestió ensenyi sexe explícit. Tenen el mateix efecte els programes que fan referència al sexe.
Sense comptar els esports i els informatius, dos terceres parts de la programació televisiva a Espanya fa referència al sexe. Es dona el fet que els adolescents veuen tres hores cada dia de tele.

- Baixes,
LOLES LEON deixa definitivament Aquí no hay quien viva i PUNTO EN BOCA. No ha arribat a un acord econòmic amb la productora de José Luís Moreno. Ella mateixa ha dit que era una qüestió de dignitat perquè no li pagaven el seu catxet.
El primer cop que es va dir que marxaria de la sèrie es va rumorejar que era per no estar dacord amb l’horari de gravació. Després van començar les negociacions i els guionistes per donar-se temps la van tirar per la finestra. Va tenir un accident i va desaparèixer la sèrie. Ara ella ha confirmat que marxa per diners.
Els guionistes la deixaran en coma profund per si s’ho repensa i torna. Estan gravant des del mes d’agost els nous episodis.
El coordinador dels guionistes i nebot de Moreno, Alberto Caballero, diu que li sap greu que marxi però no li poden pagar el què demana.
Els fans la reclamen i ja han creat una web. L'adreça és ypuntoenboca.webcindario.com/index.html.

- TV Internacional,
Michael Moore ha renunciat a ser candidat als premis Òscar 2004 perquè es pugui veure el seu documental Farenheit 9 / 11 abans de les eleccions del 2 de novembre als Estats Units. Diu que és més important per ell d'ensenyar el film abans de l'escrutini que guanyar un altre Òscar al millor documental.

- Estrenes,
Maria Teresa Campos s'estrena avui a Antena 3 amb un programa titulat Cada dia. A la roda de premsa de presentació ha anunciat el fixatge sorpresa de Bertin Osborne que farà de defensor del famós.