29.9.04

Dimecres 29 de setembre del 2004
La nova campanya de la Generalitat és : Som set milions. Aquest és el titular que va voler donar ahir el president Maragall al començament del debat de política general. Llàstima no podem aprofitar campanyes. Més despeses. Què està passant...

Matrícul·les. El sector de l’automòbil acaba de fer públic un comunicat en què rebutja el distintiu autonòmic que es vol tornar a posar a les matrícul·les. En general diuen que la matrícul·la no identifica el conductor sinó el vehicle i per això hauria de ser NEUTRAL. Al fons el què passa és que pel sector representa un obstacle per la comercialització dels cotxes usats. Des que les matrícul·les a Espanya estaven més homogeneitzades hi havia un comerç per tot Espanya i de circulació de vehicles arreu de segona mà. Els conductors no volen comprar un cotxe d’una altre comunitat autónoma. El comunicat el firmen els fabricants, els importadors, els concessionaris, els venedors, El Reial Automóvil Clus d’Espanya i els fabricants de components.

Prostitució. Els veïns del barri de Ciutat Vella de Barceona i sobretot els del carrer Quintana fa dies que es queixen per la prostitució que hi ha als seus portals. Les prostitutes fan la feina aquells clients que volen pagar poc i no volen accedir a una habitació. El problame no és només barceloní.
Un grup de veïns de Vic fan casserolades cada dia contra un prostíbul que tenen prop de casa. Fan soroll perquè volen que es tramiti el tancament del local. De moment el què aconsegueixen és molestar les prostitutes i els seus clients. Elles asserguren que cumpleixen el què van pactar abm l’Ajuntament: Tanquen a les deu del vespre.

L'invent d'avui. Ja n’haviem parlat però ara s’ha pogut veure en viu i en directa a Bilbao. Es tracta de l’EMANCIPATOR BUBBLE.
És un invent revolucionari que permet emancipar-se al menjador de casa els pares. És un habitacle individual en forma de bombolla perquè els joves que encara visquin amb els pares puguin independitzar-se dins mateix de l’habitatge familiar. Dins aquesta bombolla hi arriba l’aigua, la línia telefónica i l’electricitat. Es mantenen les aventatges econòmiques. Hi ha catorze models, destinats a tipus de persones diferents: habitacles lubricats i amb vibrador per als amants del sexe, opacs per als qui tornen a casa quan ja és de dia. Els promotors han organitzat un concurs. El guanyador ha de donar el premi als seus pares. Es tracta d’un viatge a Benidorm.
Més informació a l'adreça www.emancipator.org.

Consum. La Federació de Consumidors en Acció, FACUA, ha presentat una denúncia contra 17 companyies d’informació telefònica que comencen amb el 118.
FACUA les acusa de no informar gratuïtament del preu dels seus serveis als usuaris que truquen des d’un mòbil o des d’un fixe. També estan obligats a dir de qui és la línia si no es tracta d’un telèfon d’informació de Telefónica. La Federació denuncia el fet que per conèixer el preu de la trucada, l’usuari ha de pagar per rebre aquesta informació perquè no té més remei que preguntar-li a la teleoperadora i estar més estona xerrant. De les 18 línies analitzades nomçes al 11888 una locució informa del preu.

Mòbils / butxaca. Telefónica Móviles ha llançat la tarifa Sub-26. Permet fer trucades més econòmiques als clients que tenen menys de 26 anys. El preu del SMS és de 0.09 euros/ minut entre usuaris que tinguin aquesta tarifa. L’alta costa 2 euros.
No té quota mensual. Per obrir-la cal el DNI on hi figura l’edat.

Homes i Dones
Els investigadors estan descobrint que els HOMES i les DONES són més diferents encara del què se suposava. Sobretot en la incidencia d’algunes malalties.
Les malalties del cor, les del pulmó són molt diferents si les pateix un home o una dona i el tractament també serà diferent en un cas o altre.
Fins ara les diferències entre HOMES i DONES es limitaven al càncer de mama i a les malalties reproductives, les lògiques però no sabia estudiat més.
Hi ha exemples de malalties.
Diferències:
- El càncer de PULMÓ és el que pot provocar més morts entre les dones.
- La osteoporosis, aquesta malaltia que debilita els Hossos afecta més les dones que els homes i sobretot en la menopausia. Només el 20 % dels pacients són homes i es considera una dolencia femenina.
- Quan una dona té un atac de cor NO li fa mal al pit a diferència dels HOMES. Els símptomes en el cas de les dones s’assemblen molt als de la grip.
- Les DONES QUE NO FUMEN tenen més possibilitats de tenir cáncer de pulmó que els HOMES QUE NO FUMEN. En cas que es doni un cáncer de pulmó, els HOMEs el pateixen abans
- Els HOMES tenen més possibilitat de patir cáncer oral que les DONES
- Les DONES tenen més possibilitats de patir ESCLEROSI MÚLTIPLE.
- Els HOMES metabolitzen millor que les DONES els nous medicaments cotnra la SIDA
- En les malalties com colitis els tractaments i la medicació s’absorveix diferent.

PHIL SPECTOR
El reconegut productor musical ha estat acusat formalment d'assassinat de l'actriu Lana Clarkson. Spector, de 64 anys, estava ara en llibertat sota una fiança d'un milió de dòlars. El jutje ha fixat el 16 de desembre com la data d'inici del judici que ha d'investigar qui va matar l'actriu de 40 anys que van trobar morta d'arma de foc a casa el productor el 2003 a Los Angeles.

DOLLY PARTON
Ha anunciat que es reduirà els pits perquè pateix uns mals d'esquena insoportables. La llegenda de la música country té uns pits massa grans per la seva petita constitució. Dolly es va implanta silicona per primer cop quan tenia 20 anys, s'ho va tornar a fer als 30 i deu anys després va necessitar ja una primera reducció perquè els anava arrossegant.

JANET JACKSON
Parlant de pits, Janet Jackson actuarà aquesta setmana a la gala dels premis MOBO. Els organitzadors li han comunicat a l'artista que vagi tapadeta i que no tinguin problemes.

BEBE
Es projecta internacionalment. Aquest vespre serà una de les primeres actuacions a Berlín del prestigiós festival Popkomm a Alemanya. L'actuació serà a dos quarts de deu al Club 23 Berlín. L'SGAE l'ha enviat com a representant espanyola per projectar-se al món.

GISELE BUNDCHEN / LEONARDO DI CAPRIO
La model i l’actor es veu que ja no estan junts. Segons el diari THE SUN Gisele Bundchen està amb l’actor JOSH HARTNETT, el protagonista de Pearl Harbor.
Gisele li ha deixat els seus tres gossos perquè diu que es van encarinyar molt amb LEO.

Tele

-Audiències. La "guerra" dels matins ja té dades. La més vista a tot Espanya és Inés Ballester de TVE, a Catalunya és líder Carolina Ferre de Tele 5 i la Campos de moment rès de rès a Antena 3. Els últims dies s'ha parlat molt dels insults que Maria Teresa Campos ha fet en el seu programa contra el conseller delegat de Tele 5 Paolo Vasile. Sense dir al seu nom ha mirat a càmera i ha dit: torna al teu país, ets un gilipolles i jo no em deixo subornar i per això vaig marxar. Vasile ha qualificat Campos de "molt educada" amb les seves paraules. La Campos està indignada perquè Vasile diu que la va deixar marxar de Tele 5 perquè la tendència d'audiència era a la baixa.

- Estrena. El pròxim 1 de novembre neix un nou canal de televisió infantil. Es podrà veure per cabble, és de Media Park i es diu Supereñe. Segons el director general de la companyia, Xavier Molinas, està dirigit a un públic infantil de 2 a 12 anys, aposta per l'entreteniment "amb arrels espanyoles, no violència i formatiu". És un canal coproduït amb D'Ocón Films. El 85 % dels continguts seran d'animació produïda a Espanya i Europa.

- Estrena TV3. Espai diari de mitja hora de Alguna pregunta més amb ironia política, veus en off i imitacions. Els dimecres es farà un zapping televisiu amb imatges també de televisions locals.

- Polèmica: El Grup de Transsexuals masculins de Barcelona ha denunciat públicament "l'espectacle que Tele 5 fa de la transexualitat masculina en el programa de Gran Hermano". Aquesta entitat ha arribat a acusar la cadena de fer "terrorisme televisiu".

- Telecinco ha reprès les negociacions amab MANUEL FUENTES perquè torni a presentar La noche con...La productora que dirigeix José Miguel Contreras i els directius de la cadena havien arribat a un acord amb ARTURO VALLS però sembla que ara es fan enrera perquè creuen que el programa se li feria gran. Telecinco va decidir no renovar el contracte de Fuentes pels compromisos que tenia amb altres mitjans de comunicació, fent referència a TV3. A més des d’aquesta setmana també presenta un programa nocturn de ràdio estatal. No es descarta, per tant, que torni a Tele 5 però en un forma MENSUAL.

- TV Internacional. Ja han alliberat a Gaza el traductor de la CNN que van segrestar, Es tracta d’un treballador àrab-israelià de 45 anys que ha estat segrestat per un grup d’encaputxats.

- David Bustamante està aquests dis a Puerto Rico promocionant la seva cançó Gitanas, és el tema central de la telenovel·la del mateix nom que produeix Telemundo. Ha reconegut que després del seu èxit a Operación Triunfo és ell qui manté la seva família i s'ha atrevit a parlar de política. Ha comparat amb una dictadura el fet que Jose Maria Aznar com a president del govern espanyol enviés tropes militars a la guerra d'Iraq.