28.9.04

Dimarts 28 de setembre del 2004
Dies per mirar a l'aire. S'inaugura la tercera pista de l'aeroport del Prat, vam estar mirant el cel pel piromusical i ara ens anuncien que el pròxim cap de setmana hi haurà la multitudinària festa de l'aire. Què està passant...

Llengües. El primer Fòrum de les llengües del món, Festilingua, s’ha inaugurat aquesta setmana a Barcelona, sota el lema ‘Parlant idiomes entens la gent’. Amb seixanta-cinc llengües representades, entre les quals el català i el llenguatge de signes, els participants tindran l’oportunitat d’aprendre'n una mica de cada una en unes classes d’iniciació. Hi ha classes de 50 minuts. El lema és : 'La volta al món en set dies'. Cada dia s’ensenyen i es donen nocions de DEU IDIOMES en classes de 50 minuts. Festilingua es tancarà el dia 3 d’octubre.

Turisme. S’ha presentat de forma oficial VIRGIN GALACTIC; la primera companyia aèria que oferirà vols comercials a l’espai. El president de Virgin, Richard Branson, ha reconegut que espera tenir un catàleg de vols especials d’aquí a 18 mesos.
Costarà 110.000 lliures. Els 62 passatgers de cada vol s’allunyaran 100 quilòmetres de la terra i podran disfrutar de la ingravidesa durant 10 minuts.
Virgin calcula que el primer any de funcionament podria atraure fins a 3.000 'turistes espacials'.

Felicitat. Tenim els resultats d’un estudi fet a nivell mundial per una entitat que es diu World Databaswe of Happiness. Fa investigacions. En aquest cas ha investigat factors que tenen a veure amb la felicitat de 112 països. L’informe conclou que els ciutadans més feliços del món tot i les seves circumstàncies són els COLOMBIANS. Els segons són els SUISSOS
Els motius: Quan les persones tenen de tot els costa més viure sense algunes coses. Els colombians es mostren feliços tot i viure al país més violent del món.
Els especialistes diuen que la FELICITAT es troba quan a un mateix li agrada la vida que porta. Els colombians estan satisfets amb la seva vida familiar i la seva preocupació máxima és la seva situació financera.

Salut. Un estudi ha comprovat que l’oïde esquerra i l’oïde dret són molt diferents. A la Universitat de Califòrnia, un equip d’investigadors ha determinat que quan els oïdes processen el so que reben el de l’esquerra fa una selecció diferent que el de la dreta. Van fer moltes proves amb sons i van descobrir que els CLICS ràpids i contundents s’ampliaven amb l’oïde dret mentre que els TONS s’amplificaven a l’esquerra.

ELTON JHON
El cantant britànic ha declarat a alguns mitjans de comunicació que s’està plantejant la RETIRADA. Elton es vol dedicar més a la seva parella, DAVID FURNISH.
Les declaracions sorprenen perquè actualment ha firmat 75 concerts pels pròxims 3 anys. Sensible ho està l’home. La setmana passada va començar a insultar uns càmeres i fotògrafs a l’arribada a l’aeroport de Taiwan. Hores després va demanar perdó a l’escenari dient que no tenia rès contra l’illa ni contra els seus seguidors però sí contra els càmeres.

MARK CHAPMAN
Està apunt de sortir de la presó l’assassí de John LENNON.
MARK CHAPMAN s’ha passat 24 anys empresonat i té ara moltes possibilitats de sortir-ne gràcies a un nou recurs que ha interposat. Chapman, de 47 anys, va matar a trets John Lennon el 8 de desembre del 1980. Els tràmits del recurs comencen aquest mes d’octubre i els seguidors del judici asseguren que el podria guanyar.
El perill per Chapman són els fans de Lennon. Des de fa alguns dies es fan crides perquè s’uneixin i intentin localitzar l’assassí quan sorti de la garjola per linxar-lo.

Música.

___Concerts dels pròxims dies
- 1 d'octubre: EL CANTO DEL LOCO. Teloners: LA CASA RUSA.
Palau Sant Jordi. Tel-entrada.
- 2 d'octubre: COTI. Sala Bikini. 21:30 hores.
Xarxa Tick Tack Ticket
- 6 i 7 d'octubre: ANTONIO OROZCO. Teloners: LA CASA RUSA.
Razzmatazz. 21:30 hores. Tel-entrada.
- 7 d'octubre: DAVID BISBAL. Palau Sant Jordi. 21:30 hores
Servicaixa

____Discos que surten a la venda aquesta setmana:
CARLINHOS BROWN -El Milagro de Candeal
JOE COCKER - Heart & Soul
JUAN LUIS GUERRA - Para ti
JUANES - Mi Sangre
MARC KNOFLER - Shangri -La
PHIL COLLINS - Love Songs: a compilation... old and new.
THE FINN BROTHERS - Everyone is here
MARILYN MANSON - Lest we forget

Homes i Dones
Una enquesta feta per un portal d’internet de relacions de parella fa un rànquing dels llocs escollits per passar les vacances aquest estiu.
Sembla que els espanyols ens hem decantat per llocs poc exòtics.
De les dues mil persones preguntades...
- La meitat han fet una ESCAPADA per Espanya.
- Una quarta part s’ha quedat a la seva ciutat o a la seva comunitat autónoma.
- Un 12 % ha viatjat a altres països d’Europa.
- Només 1 de cada 10 ha visitat un país fora del continent europeu.
PLATJA o MUNTANYA?
- Un 58 % han escollit torrar-se al sol
- Un 23,5 % turisme urbà
- 9,5 % alpinisme a la muntanya
- 9 % vida al camp
EN PARELLA O EN SOLITARI?
- Un 47 % amb el seu company o companya
- Un 26,5 % amb amics
- Un 49% de solters amb amics
- Un 34 % amb familiars

Tele
RÀNQUING
Rànquing dels dibuixos i les icones infantils preferides pels ADULTS.
El canal de televisió infantil BOOMERANG. Enquesta que s’ha fet a 1.000 adults entre els 25 i 54 anys
El guanyador de totes totes és TOM i JERRY.
TOM i Jerry van sortir a la pantalla per primer cop el 1940. Aleshores el gat es deia JASPER. Van protagonitzar 161 curts i van rebre 7 premis Òscar.
2) SCOOBY DOO
3) DANGERMOUSE, un ratolí que feia parodia de l’agent 007, James Bond.
4) Don Gato
5) La família PICAPIEDRA

Política
El govern intentarà impedir la TELEPORQUERIA en horari infantil. La vicepresidenta primera Maria Teresa Fernàndez de la Vega diu que la televisió ha d’oferir una protecció bàsica als menors. Ha anunciat que el president del govern espanyol es reunirà amb els defensors del poble Enrique Múgica i el del menor Pedro Nuñez Morgades per buscar solucions.