1.9.04

Dimecres 1 de setembre
El d'ahir va ser un dia realment negre. Tres atemptats a tres punts diferents del món. El món està fatal. Què està passant...

Salut i Consum. La direcció general de farmàcia i Productes Sanitaris del Ministeri de sanitat espanyol ha fet arribar a metges i farmacèutics un comunicat a través del qual alerten de les errades que s'estan produïnt en la prescripció de receptes i l'entrega del Ventolín, un antiasmàtic de salbutamol. Els últims temps s'han detectat equivocacions que poden provocar intoxicacions a nadons i nens molt petits. El Ventolín té una versió amb xarop via oral i un altre amb respirador per inhalar. S'ha de comprobar que es recepti el tipus de Ventolín adequat i que a la farmàcia s'entregui el receptat. Una equivocació pot provocar alteracions gastrointestinals, dolors abdominals, accitació i convulsacions, sobretot en nens petits. Cal especificar molt clarament si el recomanable per cada cas és en xarop o en respirador.

Mòbils. Un defecte de software d'una de les gammes de telèfons mòbils de Siemens podria causar danys al sistema auditiu. Es tracta del to que avisa que la bateria s'ha esgotat si això passa mentre es manté una conversa telefònica. Tot i això, durant el minut anterior en què la bateria s'acabi defenitivament el telèfon emet tres tons d'avís que no comporten cap perill. El so final és l'únic que és massa alt i si s'emet directament a l'orella pot causar lesions auditives.
La companyia recomana desactivar el to (es pot fer des del menú de l'aparell) i afirma que ha desenvolupat pedaços per arreglar el problema a tots els models afectats.

El problema afecta els aparells de la sèrie 65 (C65, CX65, M65. S65, SL65, CV65, CT65, CXV65 i CXT 65).

Noves tecnologies. El Fórum 2004 deixarà com a herència a Barcelona l’àrea WI FI més important i de més grans dimenssions de la ciutat. Serà una àrea equipada amb accés a internet sense cabbles a través d’aquesta tecnologia que es diu WI FI, Wireless Fidelity. Actualment hiha accés inalàmbric al centre de convencions, a l’edifici del Fórum a la Haima, la fira i el port.
El pressupost per fer tot això va ser de 9 milions d’euros.

Rècord. La NASA ha batut el rècord mundial de velocitat amb un aeronau experimental. Es tracta d'un híbrid entre avió i nau espacial no tripulada. El rècord es va fer el 27 de març quan va fer un vol set vegades la velocitat del so. Anava a 8.000 quilòmetres per hora.

Alimentació. L’elevat consum de sal és una característica de l’alimentació dels països rics, un fet que provoca perjudicis importants per la salut ja que augmenta la pressió sanguínia, amb la qual cosa s’incrementa el risc de patir malalties cardiovasculars. Un estudi de la Food Standards Agency ha desvetllat que molts productes d’alimentació, especialment els enllaunats, contenen uns nivells de salt perjudicials i ha recomanat a les marques que en redueixin el contingut. Una de les primeres a portar-ho a terme és el gegant alimentari Heinz, que ha decidit retallar en un 20% el contingut de sal de les seves famoses sopes enllaunades. A més, la nova versió de la sopa ha reduït un 10% el nivell de sucre i un 18% les grasses. Cal tenir en compte que la quantitat de sal recomenada per a una persona adulta és de 6 miligrams de sal, una cullaradeta de cafè.

Empreses. La multinacional suïssa Nestlé ha decidit abordar l''última fase del procés de concentració del seu negoci de gelats a Espanya amb la fusió de Gelats Miko i Companyia Avidesa, ha informat avui la filial espanyola, amb seu a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). La unificació de les esmentades societats, que es va iniciar fa un any amb la concentració del negoci de fora de la llar al voltant de la marca Nestlé, culminarà amb la fusió de les dues companyies, en un procés pel qual la primera absorbirà la segona. La companyia absorbent passarà a anomenar-se Helados y Postres.Com a conseqüència, a partir de l''1 d''octubre, les persones que formen les plantilles actuals passaran a formar part de la companyia Helados y Postres.

L'invent d'avui. Un físic israelià que es diu Glenn Gutman ha patentat un petit aparell d'aire condicionat per motos. És un dispositiu que produeix calor o fred gràcies a la corrent elèctrica que genera una bateria per les motos de més de 650 centímetres cúbics.
El fred o la calor arriba a l'esquena del conductor per un canal unit a una camisa especial i que recorda molt a les mantes elèctriques utilitzades a l'hivern.

Homes i Dones
La manera com el teu company o marit esmorça el matí, et demostra si t'està fent el Salt o No. La psicòloga Suzanne Marstar ha estudiat els hàbits de 250 homes d'entre 22 i 65 anys i diu que hi ha CINC senyals que ho demostren. Els experts asseguren que el mètode funciona.
1) Si menja l'esmorça lent o més ràpid del normal, tens un problema. El canvi en la velocitat de consum de l'àpat indica infidelitat.
2)Si de sobre canvïa el menú de l'esmorçar vol dir que també està "experimentant" amb el menjar.
3) La manera com aguanta la forquilla també el pot delatar. Si de sobre t'apunta amb la forquilla vol dir que vol mantenir una distància amb tu i evitar que el descobreixis.
4)La manera com es posa la mantega a la torrada. Si es concentra molt i la mira fixament vol dir que intenta evitar el contacte visual amb tu.
5) La manera com es beu el cafè també el delata. Els que han fet banyes tendeixen a començar lentament com si estiguéssin assaborint una cosa prohibida.A mesura que el cafè es refreda comencen a fer glopets com si se'l beguéssin ràpid per evitar que els enganxin.

ALEJANDRO AMENÀBAR
Demà presenta oficialment a Madrid la seva última pel·lícula Mar adentro i divendres s'estrena a tot Espanya. Es dona el fet que just aquesta setmana ha concedit una entrevista a la revista especialitzada en el món gay Shangay. Amenábar parla obertament i per primer cop sobre la seva homosexualitat. Amenábar diu: "La forma com actui cadascú depen de la pròpia persona i de la imatge que vols que els altres tinguin de tu. Sempre he volgut ser coherent i portar-ho amb normalitat però amb discreció".

Les cites
- S'estrena Gardfield, la pel·lícula. Basada en el gat del còmic i feta amb 3 dimenssions gràcies a la informàtica. En 16 sales de Catalunya es pot veure en català. La veu de Gardfield al doblatge en castellà la posa l'actor Carles Latre que canta també la cançó I feel good.

- MARTIRIO i CHANO DOMINGUEZ presenten al Teatre Tívoli de Barcelona l'espectacle conjunt Acoplados. El recital tanca el Mas i Mas Festival que va començar el juliol i que ha ofert 120 actuacions. Comença a les 22:00 hores i les entrades costen 20 i 35 euros.

- Al Fòrum de les cultures. Avui i demà ROGER MAS a l'Escenari de la marina a partir de les 23:00 hores.

- La pròxima matinada s'entreguen a Los Àngeles els V Premis Grammy Llatins. Alejandro Sanz és el gran favorit però també destaca Bebo i Cigala. És la vegada que hi ha més espanyols nominats.

Tele

- El 7 de setembre torna Eurojunior amb les tres gales que decidiran el representant espanyol a la gala europea prevista pel 20 de novembre. No hi haurà resums a La 2. Només tres gales produïdes per Gestmusic i presentada per Carlos Lozano.

- Estrena nova temporada a Tele 5 de La mirada crítica