31.8.04

Dimarts 31 d'agost del 2004
Avui hem decidit venir a treballar despullats i en metro. Ningú ens ha mirat amb cara estranya. Els tríptic ja està fent efecte... Què està passant?

Noves tecnologies. Experts alemanys han anunciat que en menys de deu anys els cotxes funcionaran amb sensors que controlaran la conducció.
Aquests sensors reconeixeran l’entorn de l’automòbil i si és necessari podrian assumir-ne el control.
Els cotxes tindran un ordinador que prendrà decisions. Els ingeniers alemanys de Volswaguen detallen que el 2010 els cotxes tindran sistemes de rajos infrarrojos, radars, sistemes de càmeres de videos i sensors amb ultrasons. En moments conflictius, prendran decisions molt més ràpides que els conductors i podran evitar accidents, per exemple.
Ja hi ha alguns cotxes que inclouen noves tecnologies com la línia set de BMW, el model A8 d’Audi i els Classe S de Mercedes.
En tots tres casos hi ha radars que permeten mantenir una distància determinada amb el cotxe de davant de forma automàtica i et disminueixen la velocitat en cas necessari.
L’any que ve, el 2005, sortirà al mercat un sistema de control del cotxe en situacions de trànsit lent quan s’ha d’anar parant i arrencant de forma continua.
També arribarà l’estacionament automàtic amb un sol moviment , una operació que es busca des de fa temps.

Bona notícia. La revista New Scientist ha publicat un informe d’un grup d’experts en clima que creuen haver trobat la manera de pronosticar SEQUERes i INUNDACIONS amb mesos d’anticipació.
Fins ara resultava pràcticament impossible fer pronòstics amb més d’una setmana d’anticipació perquè l’atmosfera és impredecible. Des de la NASA han localitzat un seguit de punts crítics al centre dels continents on els canvis d’humitat del terra, el sòl, poden indicar sequeres o inundacions de futur. La teoria és que l’aigua que s’evapora del terra és una gran font de vapor que crea núvols i precipitacions. Per tant, com més seca sigui la terra més probabilitats de sequera.


Cinema. El director català Jaume Balagueró ha començat a gravar aquesta setmana la pel·lícula 'Fragile'. El rodatge s'allargarà durant nou setmanes, set al nostre país i dues a la Gran Bretanya. Destaca la participació de l'actriu Calista Flockhart, protagonista de l'exitosa sèrie televisiva 'Ally McBeal'.
També hi col·laboraran Richard Roxbugh ('Van Helsing' i 'Moulin Rouge'), Elena Anaya ('Lucía y el sexo'), Colin McFarlane ('Batman Begins') i Michael Pennington ('El retorn del Jedi'). Aquesta és una de les primeres obres cinematogràfiques que s'enregistren al Parc Audiovisual de Terrassa, una iniciativa de l'empresa Filmax i l'ajuntament terrassenc. El guió del film és obra de Balagueró i de Jordi Galceran. Jaume Balagueró ha dirigit, fins ara, cinc llargsmetratges molt ben acollits per part de la crítica: 'Alicia' (1994), 'Días sin luz' (1995), 'Els sense nom' (1999), 'OT: la película' (2002) i 'Darkness' (2002).

Pirateria / Cinema. Demà s’estrena a Catalunya la pel·lícula sobre el gat de còmics GARDFIELD en 16 sales s'estrena en català.
La companyia que té els drets d’autor de la famosa vinyeta ha presentat querelles contra tres companyies de la Xina per suposat plagi.
El Tribunal número dos de Pequín ja ha començat el procés contra aquestes tres firmes, dues de les quals es dediquen a fer articles i vendre’ls a través d’internet. En un altre dels casos han publicat sense permís legal llibres de còmic de Garfield. Qui té els drets demana 93.000 dòlars d’indemnització, la retirada del material i que demanin perdó de forma pública. Les tres empreses demandades asseguren que han pagat els drets. Els últims temps han augmentat molt les denuncies per plagi presentades per empreses xineses que es dediquen a fer merxandatge de personatges de moda. Multinacionals de la música i el cinema asseguren que els plagis xinesos els treuen un 90 % de beneficis.

Música. S’han entregat a Miami els premis de la cadena MTV pel què fa a videos musicals. OUTKAST i JAY Z els grans triomfadors de la nit.
El raper Jay Z s’ha emportat quatre premis de les sis nominacions que tenia. El millor video de rap de l’any és el seu de la cançó 99 problems. Ha guanyat també els premis a la millor direcció, edició i cinematografia. La seva nòvia BEYONCÉ ha guanyat el millor video femaní pel de NAUGHTY GIRL.
La novetat d’aquest any és que els convidats no han arribat amb limousina sinó amb yots de luxe fins a la cerimònia. Si l’any passat la cerimònia es va caracteritzar per l’espectacular petó entre Madonna, Christina Aguilera i Britney Spears, aquest any la cerimònia ha estat marcada per la política. Les filles de Kerry i de Bush han fet una crida perquè la gent jove acudeixi a les urnes a VOTAR.

Una llista. Un grup de 60 científics convocats pel diari britànic The Guardian s’han dedicat a puntuar les pel·lícules de cinema de tots els temps i decidir quines són CIENTÍFICAMENT les millors.
1) Guanya i ocupa la primera posició Blade runner
2) 2001: Odisea a l’espai.
3) Star Wars
4) L’imperi contraataca
La resta són: Alien, Solaris, Terminator, Terminator 2, The Matrix.
La llista de millors autors de ciencia ficció l’encapçala ISAAC ASIMOV

Llagostes 1. Milions de llagostes han invaït el poble de Matera on es van gravar les escenes de la pel·lícula de Mel Gibson sobre Jesucrist. Les llagostes han entrat a l’antiga ciutat de pedra i ha quedat com una alfombra plena d’aquests insectes. És un fet bastant insòlit perquè no n’acostuma haver al sud d’Itàlia.

LLagostes 2. Una emissora de ràdio del Senegal està oferient als seus oients un sac d’arròs de 50 quilos si a canvi cacen i maten 50 quilos de llagostes. És una tàctica en la batalla contra la invasió d’aquests insectes a l’oest d’Àfrica.
Sant Louis és una de les zones més afectades per la plaga. L’Emissora és Sud FM. Les autoritats busquen solucions perquè les llagostes malmeten les collites. Els adivins del país insten a la gent a fer sacrificis amb cereals bullits i llet quallada per lluitar contra la plaga. Els veïns de Mali diuen a la població a través de la ràdio que cremin, ofeguin o aixafin els insectes.

Les cites
Aquesta setmana s'editen els següents discos:
BJORLK - Medulla
CARLOS VIVES - El rock de mi pueblo
DAVID DEMARÍA - Barcos de Papel
EL ARREBATO - Que salga el sol por donde quiera
MOJINOS ESCOZIOS - Semos unos monstruos
MACEDÒNIA - Posa'm un suc.

Homes i Dones
Els aventatges del matrimoni segons un nou estudi científic fet a la Universitat británica de Warwick. Conclusions d’aquest estudi:
- Estar solter a partir dels 30 anys és tan perillós per la nostra salut com el tabaquisme.
- Les persones senes parella tendiesen a portar un estil de vida poc SA que tendeix a retallar la longetivitat, els anys de vida.
- Les persones solteres beuen més alcohol, se salten els aptas i treballen més de mitjana perquè no tenen parella.
Han fet un seguiment a 10.000 britànics de més de 40 anys durant els últims deu anys de la seva vida. Dels 30 als 40.
Els homes que mai s’havien casat, els separats i els divorciats al començament de l’estudi tenien n 10 % més de possibilitats de morir als següents 8 anys de la seva vida.
Les dones solteres, separades o divorciades tenien un 5 % més de probabilitats de morir que les casades.

LUZ CASAL
Ja hi ha detalls del nou disc de Luz Casal que s’edita el pròxim mes d’octubre. Es titula SENCILLA ALEGRÍA. En aquests moments s’estan fent les últimes mescles a l’estudi Real Worl de Londres i la masterització es farà als Estats Units. La producció és de Javier Limón.
La pròpia Luz ha explicat que amb aquest disc busca immadiatesa i que sigui el so real d’una banda sense artificis i sense programacions electròniques.
Per tant, la maqueta es va gravar només amb set dies, l’última setmana de juliol.
Hi ha diverses col·laboracions;
- Amb Chris Barron, el líder del grup Spin Doctors.
- Henri Salvador, un compositor francès de 86 anys.
- Pablo Guerrero amb qui va aconseguir un Goya per una cançó de pel·lícula de EL BOSQUE ANIMADO;
- El compositor portuguès RUI VELOSO que ha musicat MI MEMORIA, un poema de Luz Casal.
LENNY KRAVITZ
Ha remesclat la seva cançó LADY i ARE YOU GONNA GO MY WAY per l’anunci de televisió de la firma de roba GAP.
L’Anunci està protagonitzat per Sarah JESSICA PARK de Sexe a Nova York. Llueix joies valorades en 10milins de dòlars.

GEORGE BRUNSTAD
És el tiet de l’actor Matt Damon però no per això és notícia. Es parla d’ell perquè als 70 anys s’ha convertit en la persona més gran que creua nedant el Canal de la Mànega. Ha nedat 33 quilòmetres fins arribar a la costa francesa. Quan va arribar a meta va reconèixer Estar cansat però molt content perquè té el rècord mundial. Va tardar 15 hores i 59 minuts. S’havia entrenat durant un anys per aquest repte. Per fer la fita va recaptar uns 9.980 euros pels nens d’Haití. Es veu que cada any creuen el canal nadant unes cent persones. La principal dificultat no és només la distància sinó també la temperatura de l’aigua.

NICOLE KIDMAN
Ja fa dies que es comenta que Nicole Kidman està molt prima i s’especula sobre el seu estat de salut. Ara la premsa británica ha publicat que pateix una malaltia als ossos degenerativa que s’assembla molt a l’osteoporosis. La malaltia s’hauria agreujat perquè treballa molti s’alimenta malament. Tot això ho diu THE SUN. Ella mateixa ha reconegut que estar massa prima i que voldria tenir els pits i el cul de Jennifer López. Mig somrient diu que no es pensa operar i que això és el què hi ha.

CHER
Ha anunciat que els concerts que faci a Austràlia inclosos a la seva gira seran molt especials perquè seran els últims de la seva carrera. Farà una gira de 250 concerts amb el seu espectacle .Living Proof-Farawell". Els d’Austràlia els farà el febrer.

SPIKE LEE
El director de cinema nordamericà ha guanyat un cas contra un operador d’internet de Filipines que va utilitzar el seu nom de domini per fer una pàgina pornográfica. Aquest filipí va registrar spikelee.com l’any 1999. Ara un jutje li ha donat la raó al cineasta. Reconeix que el filipí tenia registrat el nom però amb mala fe. Abans de deu dies SPIKE LEE tindrà aquest domini.

Tele
Telecinco
- TELECINCO torna a fer el mateix amb una sèrie. Ara li toca a EMBRUJADAS. Acomiada aquesta sèrie que segueixen bastantes persones sense enllestir de forma completa la sisena temporada i no anuncia quan tornarà.Amb ALLY MCBEAl va fer el mateix.
A partir de dilluns que ve enlloc de Embrujadas, projectarà CSI Las Vegas amb nous episodis.
- Fran Perea reconeix que està saturat amb tanta feina i que la seva presència a la sèrie Los Serrano baixarà aquesta temporada.
Diu que necessita agafar forces.
Paral·lelament una altre de les actrius de la sèrie de Tele 5, Natàlia Sànchez diu que li encanta Los Serrano però que li agradaria fer més llargmetratges.
- Es rumoreja que la direcció de la cadena negocia amb el fill petit de Carmina Ordoñez perquè col·labori com a comentarista del cord al programa A tu lado. Es parla de xifres econòmiques de vertigen. Julian Contreras junior podria substituir la seva mare. Des que va morir, tant ell com el seu pare s'han allunyat dels platós però sembla que ara preparen el seu retorn.