2.9.04

Dijous 2 de setembre del 2004
Nit de premis musicals a Los Àngeles. Alejandro Sanz el gran guanyador dels Grammy Llatins. És un dels homes feliços avui. Treballa en el què vol i a més li reconeixen la feina. Dimarts i dijous de la setmana que ve farà dos concerts al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Premis Grammy LLatins. Alejandro Sanz ha guanyat 5 Grammys per No es lo mismo. Millor cançó, millor gravació de l'any, millor àlbum i millor intèrpret masculí de pop. El disc també ha rebut el premi a la millor ingeniería de gravació per un àlbum.
Alejandro Sanz no estava a la cerimònia perquè està de gira per Espanya. Ahir era a Oviedo, dissabte fa concert a València i els dies 7 i 9 a Barcelona.
Els altres premis:
Millor àlbum tradicional tropical - Lágrimas negras de Bebo Valdés & Diego El Cigala.
Millor àlbum Pop Vocal Femenina - De mil colores de Rosario Flores.
Millor àlbum rock vocal- de la mexicana Julieta Venegas
Millor àlbum flamenc- Cositas buenas de Paco de Lucía.
Millor àlbum de salsa - Regalo del alma de Celia Cruz.
Millor àlbum de música alternativa - Cuatro caminos de Café Tacuba (Seran al Mercat de Música Viva de Vic).
Millor cançó de rock - Eres d'Emmanuel del Real de Café Tacuba.
Altres dades d'interès:
- La primera actuació de la cerimònia va ser un duet entre David Bisbal ( que no ha tingut premi) i la nordamericana Jessica Simpson.
- El moment emotiu va ser quan van dona el premi Personalitat de l'any a Carlos Santana.

Trànsit. S'ha tancat el balanç de víctimes a les carreteres de tote l'Estat per aquestes vacances d'estiu. Han mort un total de 708 persones. Suposa el balanç més "favorable" dels últims 25 anys. El RACC, que de vegades es mostra crític amb les administracions, ha emès un comunicat en què celebra la reducció dels accidents mortals en un 15 % respecte l'any passat i ho atribueix a l'eficàcia de les mesures aplicades per l'administració que "demostra la clara voluntat de treballar seriosament en la reducció de la mortat a les carreteres".

Successos. Tres persones mortes i més de 30 de ferides és el balanç d'una tragèdia que hi hagut a l'Aràbia Saudita. S'ha produït una allau humana en la inauguració d'una botiga IKEA a la ciutat saudí de Yeda. La coneguda marca sueca havia promès regals als primers 250 clients però l'organització va ser nefasta. Centenars de persones van passar tota la nit dormint a l'intempèrie per ser els primers i l'accés a l'establiment era estret i únic. Al final es va produir una llau humana i no van regalar rès.

Insòlit i estrany. Ja se saben més detalls d’un cas que ha estat batejat amb el nom DEL CAS DELS NENS MIRACLE. El matrimoni format per Michael i Eddah Odera van assegura ara fa deu dies que havien tingut onze nens sense fer l’amor i gràcies a les oracions d’un sacerdot britànic i els exorcirsmes practicats. Segons ella, que té 56 anys i que és menopàusica, els va concebir sense contacte sexual. El matrimoni el van detenir.
Els anàlisis genètics i les proves d’ADN han confirmat que aquest matrimoni no són la parella biològica de caps dels nens. El sacerdot Gilbert Deya és líder d’una esglesia que a la Gran Bretanya compta amb 36.000 seguidors i ja té diversos casos de tràfic de menors pendents.
Paral·lelament a tot això hi ha unes 50 parelles que reclamen els seus fills desapareguts des que la premsa va publicar fotos del matrimoni i els onze nens.
Mentrestant el sacerdot continua defensant-se i diu que té poders de fecundar a través de la fe i confessa que no el sorprèn gens que l’ADNS de la mare i els fillls no coincideixi perquè “són fills de Déu”, diu

Aniversari. Encara que no ho sembli, internet celebra aquesta setmana 35 anys.
Va néixer com un invent rudimentari en una universitat de Califòrnia de Los Àngeles.
Uns ingeniers van aconseguir vincular dos ordinadors utilitzant un cabble de cinc metres i van intercanviar dades. El resultat és considerat l’inici d’internet. 35 anys després les claus són unes altres. Trobar la manera de passar informació a més velocitat i augmentar la capacitat dels ordinadors. També preocupen els problemes de la seguretat i l’allau d’anuncis comercials que ens arriben cada dia a través de la xarxa.

L'invent d'avui. Es presenten al mercat unes ulleres de sol que reprodueixen MP3.
La marca OAKLEY ha preesenta aquesta nova línia d’ulleres THUMP que incorporen un reproductor MP3 integrat. En concret inclouen els controls, dos mini auriculars laterals de la montura i n’hi ha dos grups: uns que tenen una capacitat d’arxiu de so de 128 i unes altres de 256 MB. Tenen una autonomia de sis hores i es poden connectar a l’ordinador.
Costen entre 400 i 500 dòlars i el seu llançament oficial al mercat serà el 15 de novembre,

Internet. Els treballadors de la companyia aeria de baix cost RYANAIR poden divulgar des d’aquesta setmana les seves reivindicacions laborals a través de la pàgina web www.ryan-befar.org. La direcció de la companyia s’ha negat a reconèixer el paper dels sindicats per reivindicar els problemes laborals que pateixen els treballadors. No es poden sindicat però volen fer saber els seus problemes. El fet d’explicar-los per la xarxa és una recomanació que els fa la Federació Internacional dels Treballadors del Transaport. Els empleats tenen por de perdre els seus llocs de treball si els descobreixen que estan reivindicant drets laborals.

Homes i Dones

L’Agència de Notícies China Nueva acaba de publicar unes dades bastant alarmants sobre la salut sexual dels homes de la XINA. Un de cada dos de més de 40 anys pateix IMPOTÈNCIA.
Això vol dir que més de la meitat dels homes xinesos de més de 40 anys ho pateix,.
Es veu que la majoria no van al metge per por a fer el ridícul i una gran part no vol tenir relacions sexuals pel mateix i per no frustrar les seves parelles.
Els homes que pateixen problemes d'impotència al país asiàtic van a la consulta del metge 22 mesos després del primer problema. A les grans ciutats com Pequín i Shangai el termini de mitjana és de 30 mesos. Segons els metges, la culpa de la malaltia o el transtorn són problemes físics en un 80 % dels casos.
La resta, el 20 %, tenen problemes psíquics com l'estrés o l'ansietat.
La timidesa és la principal raó per la qual no consulten el metge però el fet que els tractaments per resoldre-ho siguin molt cars també fa que no facin rès per resoldre-ho.

CHARLIZE THERON
Ha resultat ferida mentre gravava una escena de la seva nova pel·lícula Aeon Flux que s'enregistra aquests dies a Berlín, a Alemanya. No se saben molts detalls de la lesió però ha trascendit que no s'ha tallat ni té cap òs trencat. De totes maneres la gravació s'ha aturat per uns dies fins que l'actriu es recuperi. El film és d'acció i està basat en una sèrie de televisió de ciència-ficció emesa per la cadena MTV.

Tele

Tele 5
La cadena privada no ha anunciat l'estrena oficial del Gran Hermano VI però s'especula que serà diumenge que ve. Les gales les presenta Mercedes Milà però no se sap qui presentarà els resums. La sorpresa ha estat aquest any el nombre de persones que s'han presentat al càsting. Responsables del concurs de Zeppelin han rebut en només un mes 130.000 peticions a través del telèfon i 50.000 demandes per internet.

TVE
No està clar si el 13 de setembre el periodista Lorenzo Milà presentarà les Notícies a La primera de TVE amb o senes corbata. Els estilistes no es posen dacord.

Antena 3
- Ha aconseguit finalment ser la cadena més vista a Espanya durant el mes d'agost.
- La cadena de Planeta prepara una estrena de ficció per cada trimestre de la pròxima temporada. Aquest setembre El inquilino, a l'hivern Lobos i a la primavera Los Maldonado. Mentrestant Mis adorables vecinos torna avui amb nous episodis.

TV Internacional
Les televisions i ràdios de França han decidit no posar la cinta dels segrestadors als seus informatius. La majoria de mitjans no han utilitzat les imatges facilitades per la cadena Al-Jazira en la qual apareixen els periodistes francesos segrestats. A l'informatiu migdia de TF1, l'informatiu s'ha limitat a ensenyar una imatge congelada dels periodistes extret de la cinta.