27.9.04

Dilluns 27 de setembre del 2004
Les dues cares del foc. Els focs artificials i festius i els incendis que malmeten cases i que ho destrossen tot. Què està passant...

Salut. No descobrim rès si diem que la DIETA MEDITERRÀNIA és sana. No ens equivoquem. Ara nous estudis i noves dades han ratificat això. Diuen que la dieta mediterrània ALLARGA LA VIDA.
Uns investigadors italians de la Universitat de Nàpols han fet una prova amb 180 pacients. En alguns d’ells els van fer fer una dieta mediterrània i els altes una latre dieta amb un 50 % d’hidrats de carboni, un 15% de proteines i la resta de grassa.
Els han seguit durant dos anys i els pacients que feien dieta mediterrània han donat millors resultats. Tenien un nivell baix d’àcids grassos i la majoria de pacients que havien fet l’altre dieta tenien la síndrome metabòlic.
Un altre estudi fet per holandesos de la Universitat de Wageningen van analitzar les dades i la vida de 1500 homes i 800 dones.
Van veure què menjaven i quants anys vivien. Les conclusions van deternimar que la dieta mediterrània va fer baixar el risc de mortalitat.

Ciència. Una empresa portuguesa ajuda a escollir el sexe del nadó amb un 90 Per cent de garantïes. És una mena de consultoria familiar que opera a través d’internet. Baralla termes com el grup sanguini, la data de naixement o el primer dia de la menstruació de la dona entre altres. Un cop analitzades aquestes dades, es fa un plà de comportament que assenyala els dies més propicis per mantenir relacions sexuals. Et fan un calendari marcant amb el color blau els millors dies per concebre un NEN i amb rosa per concebre una NENA.
El responsable de l’empresa diu que el marge d’error és del 10 per cent. Si no ho ensapeguen es comprometen a tornar els diners.
Aquesta web tindrà la seva versió en espanyol a partir del mes de novembre.

Consum. La marca alemanya BMW ha presentat al Saló de l'Automòbil de París un nou prototip d'hidrogen que pot assolir una velocitat superior als 300 quilòmetres per hora. Diuen els experts que aquest gas es pot convertir en el combustible del futur, tant per la facilitat d'aconseguir-lo com pels baixos costos ambientals que suposa. El model H2R no utilitza una bateria de combustible (com la resta de vehicles d'hidrogen amb què s'han fet proves), sinó un motor de dotze cilindres i 6.000 centímetres cúbics. Els assajos han tingut uns resultats molt positius i els responsables de la companyia alemanya tenen previst d'incloure una versió combinada d'hidrògen i benzina abans no es retiri l'actual Sèrie 7.

Web recomanada. Tasta'm és el nom d'un nou projecte educatiu per prevenir riscos en l’alimentació. El projecte Tasta'm s'adreça a mestres, alumnes de 6 a 10 anys i famílies amb la intenció d’oferir 'un programa obert sobre alimentació saludable amb tots els factors que intervenen en els trastorns alimentaris' i prevenir-los des de petits. La web proposa activitats que treballen àmbits diversos per 'afavorir sentiments, creences i comportaments relacionats amb una alimentació sana' i que previnguin riscos com ara 'intoxicacions, fatiga escolar, obesitat, anorèxia i bulímia'.
A més d'informació, el programa conté orientacions didàctiques i vincles d’interès per a educadors.
L'adreça és: www.xtec.es/escola/tastam

FUNDACIÓN TONY MANERO
El pròxim 18 d’octubre surt a la venda el nou disc de FUNDACIÓN TONY MANERO. És el quart àlbum del grup. Asseguren que volen donar un pas més enllà. Deu cançons originals en castellà i spanglish amb música de ball. Aquest cop també hi ha houre, breakbeat i Drum’n bass i amb els sons llatins. Han passat de les multinacionals o han gravat i s’han autoproduït aquest disc al seu local d’assaig SIBERIA i l’editarà K-Industria Cultural.

MECANO
És època de recopilatoris previs a les festes de Nadal.
Aprofitant aquesta moda d’anys vuitanta, Mecano torna amb un recopilatori que es dirà MECANOGRAFIA. Es recopilen les seves millors cançons i set temes inèdits. Aquestes set cançons es van gravar fa temps abans de la dissolució del grup però mai es van editar. Tindrà 2 CDs i un DVD.
No es descarta que els membres del grup s’uneixin per presentar-lo i fins i tot facin una petitat gira promocional.

MARTA SÁNCHEZ
Prepara un recopilatori amb els temes més importants de la seva carrera en solitari. Sortirà a la venda el 8 de novembre.
Hi haurà tres cançons inèdites. La cançó de presentació es diu Sepárate i és una de les inèdites. És un tema que té hip hop, soul i pop. La producció és de Carlos Jean.Les altres dues inèdites es titulen: Profundo amor i Llévate tu voz.
Hi haurà altres sorpreses: una nova versió de DESESPERADA i de SOLDADOS DEL AMOR. Inclourà un DVD amb tots els seus videoclips excepte dos. El de Arena y Sol que no li agrada gens i el de la cançó que va fer amb Andrea Bocelli perquè no li ha donat el consentiment. Més informació a : www.marta-sanchez.com

GEORGE MICHAEL
Li va organitzar aquest dissabte una gran festa al seu nòvio, Kenny Goss. El cantant s’ha gastat una milionada per aquest festa d’aniversari. S’ha fet a la mansió que George Michael té a Londres i han passat per allà Geri Halliwell, Ella McPherson i Ronan Keating.

KEVIN COSTNER
S'ha casat aquest cap de setmana a la seva mansió de Colorado. Els actes han durat fins a quatre dies. De dijous a diumenge.
També hi hagut boda religiosa de Lydia Bosch amb el seu company amb qui ja estava casada pel civil, tenia un fill i feia anys que vivia.

Homes i Dones
Aquest estiu 2004, l’amor ha triomfat.
Segons dades d’un portal d’internet de relacions de parella, 7 de cada 10 parelles han reforçat la seva relació durant aquest estiu.
S’ha fet una enquesta entre 2000 persones, la meitat de les quals solteres i l’altre meitat en parella.
PERSONES EN PARELLA
- La majoria, un 59 % han reforçat la seva relació gràcies a la convivència intensa que han viscut. Segons les respostes aquesta convivència els ha fet veure que estan amb la persona adequada.
- Un 26 % han valorat el seu company després de conèixer altres persones
- Un 15 % la distància ha estat un factor determinant perquè la relació es reforcés. S’han trobat a faltar i la relació s’ha enfortit.
- 3 de cada 10 han acabat l’estiu amb crisi. Els motius: No s’han vist gaire, un 25 % la convivència ha provocat la crisi, un 23% han conegut una altre persona. Només una petita part han arribat a
trencar la relació.
ELS SOLTERONS
7 de cada 10 no han trobat parella.
- Segons aquesta enquesta, els solters a Espanya no són gaire promiscuos.
Quins han estat els resultats de l’estiu?
- Més de la meitat han tingut èxit. Han lligat només amb una parella en tot l’estiu.
- Una quarta part, dues parelles
- Un 3 % més de cinc
- Un 2 % més de deu
- Només 2 de cada 10 consideren que l’idili d’estiu pot comportar una relació estable.

Tele
TV Internacional
1) DALLAS
Es prepara la versió cinematogràfica de DALLAS. No serà amb els mateixos personatges. Atenció als actors i actrius de la versió a la pantalla gran. BRAD PITT serà o bé JR o el germà BOBBY. Encara no està clar però és segur que ha firmat un contracte milionari per sortir al film. Els papers femenins els faran Catherine Zeta Jones, farà de PAM. Melanie GRIFFITH de Sue Ellen. També hi sortiran John Travolta, mel Gibson, George Clooney i Matt Damon.
2) La productora basca PAUSOKA ha venut als Estats Units un reality show. Els concursants nordamericans es preparen física i mentalment per córren en un ENCIERRO que es farà a Espanya.

TV3
Nova temporada del programa Entre línies amb canvis. Els reportatges són monogràfics de 30 minuts. Segons el presentador Ramon Pellicer no es pot comparar amb el programa que porta aquest nom perquè es fa des dels serveis informatius i té en compta l'actualitat del dia a dia. En canvi l'Entre línies Pellicer detalla que tracta temes "socials, de denúncia, d'entreteniment i de divulgació".