21.9.04

Dimarts 21 de setembre del 2004
Interessant veure com els periodistes esportius catalans se'ls escapa el riure per sota el nas quan expliquen la història Camacho- Reial Madrid. Ahir era tot un espectacle veure el Rondo de TVE on es respirava una certa eufòria, els periodistes esportius del TN de TV3 o la tertúlia de l'Arús a City. Què està passant...

Avui és el Dia Mundial de l'Alzheimer.

Consum. Les famílies espanyoles van gastar el 2003 4.000 milions en trucades telefòniques. Les trucades urbanes, que són les que no baixen mai de preu, van reportar un benefici de més de 760 milions d'euros a les companyies telefòniques. Gràcies a la liberalització del mercat i l'aparició dels telèfons mòbils, el sector de la telefonia continua creixent. L'any passat els ingressos totals van ser de 17.000 milions d'euros, un 6,8% més que l'any anterior.

Censura. Al Líban han prohibit l’obra de Dan Brown El Codi Da Vinci.Líders catòlics s’han queixat que era ofensiu pel cristianisme. Això s’ha fet públic després que algunes llibreries han explicat que les autoritats de seguretat els han demanat que retirin les còpies en francès, anglès i àrab de les seves botigues. També han prohibit a les editorials locals que en distribueixin més. Era un dels llibres més populars també al Líban. Al Codi Da Vinci un estudiós descobreix uns jeroglígics ocults en obres religioses del famós pintor. Pel Centre d’Informació Catòlica del Líban ataca massa al cristianisme per un país amb una història plena de conflictes religiosos.

Salut. Una fórmula contra la ressaca que va inventar el científic rus Yevgeny Mayevsky durant la guerra freda sembla que està causant molta expectació als Estats Units d'Amèrica. La pastilla la comercialitza Spirit Sciences USA, una empresa de Califòrnia que assegura que amb un parell de comprimits es redueix la ressaca fins a només mitja hora de suplici. La píldora està feta a base de vitamina C, hidrats de carboni i aminoàcids i disminueix la producció de la substància que causa la ressaca. Els agents del KGB van ser els primers de provar el comprimit, creien que els ajudava a estar serens mentre feien preguntes a algú amb qui havien fet veure que s'emborratxaven. La pastilla va sortir al mercat nord-americà el maig de l'any passat amb el nom d'RU-21

Fórum. A mitjans d'octubre es farà una subhasta pública per vendre tots els articles que hi ha dins el Fórum des d'una paperera fins el monstre dels mars. Amb aquesta recaptació i l'explotació de l'exposició dels Guerrers de Xia'n els directius del Fórum assegura que els números no seran vermells tot i que hi hagut dos milions menys de visites que el previst inicialment.

EUROPE
La mítica banda sueca EUROPE que va arrasar a mitjans dels 80 amb The final countdown, vindran de gira a Barceona per presentar el seu àlbum de retorn , Start from the dark. El cantant Joey Tempest i la resta de components faran un concert el 9 de novembre a Razzmatazz. També hi haurà actuació a Madird i Pamplona. El seu primer LP EUROPE el va gravar després de guanyar un concurs. El The Final Countdown es va mantenir a les llistes d’èxit durant un any, tota una fita. Es van separar el 1992 i van tornar als escenaris l’any 2000

U2
Han trascendit alguns detalls de la visita del grup irlandès a Catalunya. El dimecres passat van gravar al Delta de l'Ebre el videoclip de la seva cançó Vértigo. La productora Seaquist els havia recomanat tres localitzacions: Els Monegros, Almeria o Punta del Fangar, al Delta. Van escollir aquesta última. És una zona amb les formacions de dunes més ben conservades del litoral mediterrani. La productora no va dir a la direcció del parc qui havia de venir a gravar fins 24 hores abans del dia per evitar aglomeracions. Només ha trascendit que al videoclip hi surt una gran diana al terra.
Representants del parc van regalar al grup sacs d'arròs del Delta de l'Ebre, un llibre i un CD de la zona i una ampolla de vi. La cooperativa de Batea també els va regalar mostres de vi de la seva bodega.

DAVID BECKHAM / VICTORIA ADAMS
Segons el diari The Sun, han robat un ordinador de seguretat de la família en què hi havia dades i fotos importants i privades.

Homes i Dones
Els hàbits dels britànics quan es lleven. Són els resultats d'una enquesta de la cadena de televisió britànica UKTV Food que volia detectar si els britànics homes i dones els agrava fer l'amor quan es llevaven.
Conclusions:
- Els de classe mitja el primer que pensa cada matí quan es lleva és en una taça de te i No en fer l'amor. La majoria diuen que estarien disposats a fer un esforç i aixecar-se d'hora per una taça de te però NO per fer sexe.
- Nomçes UNA de cada CENT dones assegura que prefereix quedar-se al llit i passar una bona estona amb la parella.
- Només el 5 % d'homes pensen en el sexe quan es desperten. Un 42% somia amb una tetera en aquells moments.
- 17% homes, 9% dones pensen en la feina
- 11% homes, 14 % dones prefereixen quedar-se al llit
- 8% homes, 5% dones pensen en l'esmorçar.
- 6 % homes, 4 % dones decideixen la roba que es posaran.

Tele
- TV INTERNACIONAL
Aquest dilluns s’ha fet a Los Àngeles la 56ena edició dels Premis Emmy de la televisió. Les sèries guanyadores són:
Angels in America ha arrasat a millor film, millor director, millor guió i els millors actors. Meryl Streep, Al Pacino i Emma Thompson són els protagonistes d'aquesta sèrie que tenia 21 nominacions.
Los Sopranos que ha guanyat per primer cop en la categoria de DRAMA, després de quatre nominacions els últims anys.
La protagonista de Sex and the city, Sarah Jessica Parker com a millor actriu de comèdia.
El millor actor de comèdia: KELSEY GRAMMER per Frasier.
Millor comèdia: Arrested development, produïda per Ron Howard i que explica la història d’una família californiana excéntrica .

- RTVA
El Partit Popular Andalus ha anunciat que portarà una proposta al consell d’Administració de la tele autonómica per aprobar un codi de conducta que sigui obligatori seguir en el tractament informatiu de Canal Sur en tots els temes relacionats amb el cor.
El PP vol establir les fronteres que hi ha d’haver entre el què té veritablement interès i aquells temes que surten de la vida privada de les persones i entren al terreny públic d’alguns personatges a través de rumors que toquen la difamació i la injúria.
Aquesta iniciativa és conseqüència directa de la sentencia del Tribunal Suprem que ha condemnat Canal Sur per unes declaracions que es van fer a la cadena contra Enrique del Pozo.