14.9.04

Dimarts 14 de setembre del 2004
6 de cada 10 alumnes de Catalunya són estrangers. Què està passant...

Actualitat. Els mossos d’Esquadra van retenir ahir al migdia una setantena de cotxes de luxe de les marques Ferrari, Porsche o Rolls Royce que circulaven a tota velocitat per l’autopista AP-7.
Es veu que participaven al Cannonball Run Europe, una cursa il·legal que duu per nom 'Run to the Sun'. La cursa va començar diumenge a la Gran Bretanya i avançava cap el sud fins a Benicarló, Benidorm o bé Alacant. Molts dels 120 cotxes que hi participaven han estat immobilitzats i els conductors denunciats per tractar-se d'una cursa il·legal. No tots sobrepassaven el límit de velocitat.
A la pàgina web de la cursa ja s'advertia als participants que a Catalunya hi havia molts controls.

Català. La Generalitat ha imposat a Correus una multa de 30.000 euros per incumpliment de la llei de política lingüística.
La multa s’imposa perquè a les oficines els impresos i la rotulació no està en els dos idiomes oficials: Català i castellà. El conseller de comerç, turisme i consum, PERE ESTEVE, reconeix que és el primer cop que es filtra el nom de l’empresa multada però es fa perquè ha comès una infracció greu.
Des de correus s’assegura que no han rebut la multa i que el 95% de la rotulació i impresos està en les dues llengües. També aleguen que hi ha serveis subcontractats en altres empreses i són aquestes les que no cumpleixen la llei.
La Generalitat ho ha analitzat després de rebre la denúncia d’uns 70 ciutadans que es queixaven de les oficines de Barcelona, Montcada i Reixac, Parets del Vallés Santa Coloma de Gramanet, Sabadell, Granollers, Mataró, Vilafranca del Penedes i Sant Adrià de Besòs.

Salut. Als Estats Units diverses persones han anat els últims dies a fer-se anàlisis i proves del cor per veure si tenen alguna cosa. Ja han denominat aquestes visites massives com la SÍNDROME CLINTON.
Acostumen a ser homes de mitjana edar que es preocupen per l’estat del seu cor després del què li ha passat a l’ex-president dels Estats Units, Bill Clinton. Alguns centres han hagut d’obrir més hores del previst arran de la demanda i algun pacient ric ha arribat a pagar 400 dòlars perquè li féssin les proves al moment. Quan apareix un home de mitjana edat dient que té mal al pit, els metges ja li pronostiquen la Síndrome Clinton.

Mòbils 1. El pròxim objectiu de Bill Gates és acaparar el mercat de la telefonia mòbil.
Microsoft vol col·locar el seu sistema d’audio i de vide als telèfons abans que ho faci la competència.
El de la telefonia és un mercat que ja té 650 milions d’aparells.
De moment, Microsoft està enllestint el software que permetria al consumidor escoltar en el seu mòbil, la música que hauria guardat abans amb el sistema Windows Media al seu ordinador. De totes maneres hi ha una competència directa entre MICROSOFT i APPLE per aconseguir això. Apple ja ha firmat un conveni per fer-ho amb la marca Motorola.
D’altra banda, els especialistes creuen que tal i com avancen les noves tecnologies, d’aquí a poc aquestes aplicacions als telèfons mòbils amb ampliació de memòria treuran funcions als ordinadors portàtils.

Mòbils 2. El banc que ja fa temps es va dedicar a donar microcrèdits d’ajuda a Bangladesh, el GRAMEEN BANK, ha llançat una nova ajuga pels pobres. Els donarà telèfons mòbils perquè puguin vendre un servei ambulant de diners en efectiu. Es tracta d’una idea molt original. Els entregaran telèfons mòbils i preguntaran a la gent si necessiten fer alguna trucada. Els diners que aconsegueixin per deixar-los el telèfon seran uns ingressos extres a través del qual pagaran el telèfon al banc i guanyaran alguns diners. Grameen Bank creu que aquesta iniciativa serà molt ben rebuda pels indigents que els podrà canviar la vida.

Animals. Primer va ser el toro d'Osbourne, després el gat per CAT, el ruc català, el porc osonenc, el gos d'atura i ara un rat- penat. És un nou símbol de l'independentisme del País Valencià. Si vols més informació sobre aquesta icone clica a : www.rat-penat.tk.

CHAYANNE
Avui concert a les 21:30 al Palau Sant Jordi de Chayanne. Encara hi ha entrades a 28 i 36 euros.
Presenta el seu tour Sincero 2004 que ja ha portat per Amèrica Llatina Europa i ara arriba a Espanya. L'últim concert de Chayanne al Sant Jordi va ser fa dos anys i mig. Assegura que el d'avui serà un espectacle totalment renovat i se'l veu una mica decebut per no haver obtingut una nominació als premis Grammy Llatins per aquest disc del qual ha venut més d'un milió de còpies a tot el món, 100.000 de les quals a Espanya. Diu que s'ho agada "de forma positiva" perquè l'important "és que l'he venut i omplo els estadis". De moment només 6.000 persones han comprat l'entrada al Sant Jordi.

MECANO
Més de mil persones es van presentar a Madrid a les primeres proves per participar al musical de Mecano titulat HOY NO ME PUEDO LEVANTAR. S’estrenarà la pròxima primavera i el dirigirà Nacho Cano.
D’aquest càsting que durarà diverses setmanes han de sortir 25 actors
Nacho Cano és l’únic del grup que hi està posat. El cantant i compositor diu que no és la vida de Mecano sinó que és una història que passa als anys vuitanta amb cançons que van fer ell i el seu germà José.
Nacho Cano reconeix que Mecano no va tenir un final feliç però no descarta que el grup es torni a unir. Fins i tot pensa que el musical potser afavoreix això.

JENNIFER LOPEZ
El iot de JENNIFER LÓPEZ ha quedat malmès arran de l’huracà francès que va afectar Miami la setmana passada. El iot estava ancorat en un petit moll de la casa que Jennifer té a Miami beach i va quedar tant malmès que l’han donat per perdut.
D’altra banda també es parla dels problemes que arrossega la cantant amb el seu maquillador. L’ha acomiadat per unes declaracions que ha fet. El maquillador es va queixar perquè el dia del casament de la López amb Marc Anthony la va maquillar i ella no li va dir que era pel seu casament.
Es va rebotar perquè no l’havia informat perquè era i ho va dir a la premsa. Ella el va acomiadar.

Homes i Dones
Observa com dorms i et direm com ets.
1) Amb l'esquena al matalàs i els braços i les cames oberts: T'agrada la comoditat i la bellesa. Estalvies i ets una persona xafardera.
2) Amb l'esquena al matalàs i les cames creuades-
Estàs obsessionat amb tu mateix. Et costa acceptar els canvis i la teva prioritat és la solitud.
3)Amb l'esquena al matalàs i els braços creuats darrera el cap. Persona intel·ligent i amb ganes d'aprendre. Té cura de la família però li costa estimar algú.
4)"Bocatarrosa". Persona una mica tancada, egoista i una mica irresponsable.
5)De costat i amb el cos estirat. Persona confiada. Tot el què fa arriba a l'èxit gràcies a l'esforç lent però segur. Els que dormen cap al cantó dret i amb el braç dret fent de coixí al cap, estan destinats a tenir fortuna i poder.
6)De costat amb una cama arronssada. Té tendència a la dispersió. Persona cagadubtes. Falta personalitat i té aparença d'haver patit un desordre nerviós.
7) Cobrint tot el cos des dels peus fins al cap amb els llençols: Pot semblar una persona xulesca i segura i al fons és tímida i poruga. Té molts secrets amagats. Si té un problema no demana ajuda.
8)Remuga mentre dorm. Hipersensitiu. Obsessionat amb el passat. Li falta iniciativa.
9)Fa soroll amb les dents. Reprimit. L'obsessionen els seus fantasmes interiors però de cara a la galeria és una persona social i extravertida.
10)Amb la boca oberta. Té indicis de patir alguna malaltia.

Viatgem amb l'Avi Domingo. Avui: ESPOIA

Tele
- Publicitat
La família Alcántara anunciarà a la tele, els aventatges d’Internet. El ministre d’indústria, turisme i comerç, JOSE MONTILLA presentarà la setmana que ve el Pla de Comunicació per fer arribar al ciutadà les aventatges que suposa. La campanya té com a lema TOTS A INTERNET i comptarà amb publicitat convencional, spots televisius amb Els Alcàntara i activitats de sensibilització.
Pots trobar la informació de la campanya a:
http://www.red.es/Redes-Page-PlantPageConcursos_concursos.html

- Audiències.
Gairebé es va produir un empat en l’estrena del reality La granja i la sèrie Los 80, segons dades de l’agència de mitjans Carat.
De totes maneres hi va haver una mica més de gent a La Granja. Van veure l’estrena 3 milions 597 persones i una quota de 27 punts mentre que Los 80 va tenir 78 mil menys. En tots dos casos l’audiència està marcada sobretot pel públic femení. A Los 80 dones de més de 30 anys , de classe mitja i alta mentre que La Granja la van seguir dones de més de 35 i de classe mitja baixa.