11.8.04

Dimecres 11 d'Agost de 2004.
Què està passant... aquesta setmana amb Txell Aixendri i Mariola Dinarès.
No és agradable que hi hagi atemptats en zones turístiques. Segurament hi ha molts catalans amb familiars a Turquia i això no fa massa gràcia. De totes maneres, ho passem més malament els que estem a Catalunya pendents que els que estan viatjant per països amb risc.

Jocs Olímpics.
Hamburgueses amb formatge i galetes de xocolata són dos dels aliments principals de la dieta dels atletes d’Estats Units durant els Jocs Olímpics d’Atenes.
Les hamburgueses amb formatge apareixen al menú diari però en rotació amb aliments més saludables com pollastre, peix i pasta. I de postres, les clàssiques cookies (galetes) de xocolata, perquè els esportistes no s’enyorin fora de casa.
Els atletes d’Estats Units consumeixen al voltant de 5.000 calories al dia i, en el cas de l’equip d’halterofília, 10.000 calories (quatre cops el consuma d’una persona normal).

Noves tecnologies.
Les companyies petites de sectors com el comercial, entrega a domicili o serveis, ja poden saber en tot moment on és i què fa cadascun dels seus treballadors. Aquest tipus d’espionatge és el servei que ofereixen tot un seguit de noves empreses que, a més, cada cop van aconseguint més clients.
Es basen en l’ús dels avantatges del sistema GSM. Es calculen les distàncies entre les antenes i els telèfons mòbils que duen els treballadors al damunt i es busca la localització exacta sobre els mapes. En ciutat, el marge d’error és d’aproximadament 100 mentres mentre que a les zones rurals els resultats poden ser gairebé exactes.
Els caps de setmana i festius la recerca es bloqueja des d’internet i al treballador ja no se l’espia fins dilluns.

Homes i Dones.
L’institut britànic Harley Medical Group, propietari de 10 clíniques de cirurgia estètica a Gran Bretanya i Irlanda, ha fet públic el resultat d’una enquesta feta a 250 pacients per conèixer quins són els cossos dels famosos que més admiren. Per ordre...

- el cul de la model Kelly Brook,
- els llavis d’Scarlet Johansen,
- l’estòmac de Keira Knightly,
- els pits de Kate Beckinsale,
- els malucs de Charlize Theron,
- el nas de Sienna Miller.

Pel què fa a les parts masculines més admirades per les 250 persones enquestades, han guanyat el cos de Brad Pitt i els llavis de Jude Law.
David Beckham ja no és el que era o, com a mínim, que la seva influència i atractiu va a la baixa. El seu cos només ha rebut el suport d’un 8% de persones enquestades.

Videojocs.
L’Exèrcit espanyol ha creat un videojoc ‘online’ titulat “Misiones de paz”.
L'objectiu és donar a conèixer les missions humanitàries que duu a terme l’Exèrcit espanyol.
A “Misiones de Paz” els jugadors poden participar en les tasques bàsiques de les Forces Armades com per exemple, la reconstrucció d’un país que ha quedat destruït després dels combats entre bandes armades, i el repartiment d’ajuda humanitària.
Per a fer-ho, l’estratègia és un dels punts més importants a tenir en compte. El jugador ha de demostrar en tot moment gran habilitat per a la logística, el transport, les ordres i el control.

Insòlit.
Un gat que viatjava en un avió, dins d’una gàbia, va fugir i va forçar un aterratge d’emergència de l’aparell.
Ha passat en un vol de la companyia SN Brussels Airlines, que feia el trajecte Brussel·les – Viena, amb 57 passatgers a bord.
El gat va entrar a la cabina i es va tornar tan agressiu que fins i tot va atacar el copilot.
El comandant va decidir demanar un aterratge d’emergència a Brussel·les abans que el gat provoqués algun incident més greu dins la cabina.

Motor.
Aquest dissabte, i durant 7 dies, el cotxe solar més ràpid del món creuarà Suècia i Noruega.
El prototip es diu “Nuna 2” i ha estat construït per estudiants de la universitat holdesa de Delft. Ells mateixos són els responsables de pilotar-lo.
El cotxe solar fa 5 metres de llarg, 1,80 d’amplada i pesa 240 kilos. Per arribar als 100 kilòmetres per hora necessita 1.650 wats de potència, la mateixa que fa servir un assecador de cabells. I, de fet, pot aconseguir una velocitat de 170 kilòmetres per hora.
Funciona amb energia solar i, per aprofitar-la al màxim, tota la carrosseria està coberta de foto-pil·les.

Perills de la Natura.
Segons els científics, els volcans, els terratrèmols i els tsunamis podrien suposar una amenaça més gran que el terrorisme. Des dels atemptats de l’11 de setembre de 2001, la humanitat és més conscient de l’amenaça terrorista que no pas de les possibles catàstrofes naturals: grans muralles d’aigua que poden arrasar ciutats de costa, volcans tan grans que les cendres aixafin cases fins a 1500 kilòmetres a la rodona, terratrèmols gegants i impactes d’asteroides.
L'amenaça que representa el perill potencial més gran i que és centre d’atenció per part dels científics es troba a Canàries. Una “roca insegura” que hi ha a l’illa de La Palma, que està en procés de lliscar cap al mar. Si això passa, el tsunami resultant causarà en qüestió d’hores una destrucció massiva a totes les costes d’Estats Units, Gran Bretanya i molts països d’Àfrica.
La caiguda al mar d’aquesta roca depèn de l’erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma.

PRETENDERS i JARABE DE PALO
De vegades al món de la musica hi ha casualitats i últimament Pau Donés s’ha trobat amb diverses casualitats que li han portat nous projectes. L’últim videoclip d’Alanis Morrissette l’ha fet ell mateix i el seu germà i és una còpia d’un dels videoclips de Jarabe de Palo, el de la cançó BONITO. Ara li ha passat una altre cosa.
El juliol de l’any passat, The Pretenders eren a Espanya fent de teloners dels Rolling Stones quan Chrissie Hynde va escoltar mentre viatjava en un taxi La flaca, la conegudíssima cançó dels Jarabe de Palo que els va donar a conèixer arreu del món. A Hynde li va agradar tant la cançó que va interessar-se per saber qui era el cantant d'aquella formació i, excitada, va anunciar a tothom que es compraria tots els discos del grup. Aprofitant això, Pau Donés va trucar-la demanant-li la seva col·laboració en un duet. El duet és a la cançó titulada CRY que s’inclourà al nou disc dels Jarabe de Palo titulat Un metro cuadrado, que si tot va bé sortirà publicat el pròxim novembre. Amb la cançó composta per Donés en anglès, però amb ritme de buleries,

BONO
Bono ha dit en declaracions al diari "The Angeles Time", que està convençut que si no s’hagués dedicat al món de la música, estaria treballant redactant discurssos humanitaris.Ell mateix està convençut que és capaç d’aportar una visió objectiva als problemes socials i humanitaris del món.Reconeix que gairebé sempre està escribint discursos en els que creu i per això seria una bona professió si no li tirés tant la música.

LUIS ENRIQUE
Tal i com s’intuïa, el fins ara jugador del Barça ha anunciat la seva retirada definitiva del futbol. Posa fi a una carrera de 15 anys en la qual ha jugat amb l’Sporting, el Reial Madrid i el Barça. Ho anuncia aquesta setmana des de la seva pàgina web on hi diu frases com ;
La veritat és que tinc 34 anys i aquesta temporada la veuré des de la grada.
Ha jugat 62 partits com a internacional i ara tenia algunes ofertes de Qatar, de la Gran Bretanya i de la lliga espanyola però ha decidit deixar el futbol

DIEGO ARMANDO MARADONA
El futbolista ha reconegut estar molt orgullós que el nou estadi dels Argentinos Juniors porti el seu nom. És, precisament, el club on va començar la seva carrera futbolística.
Maradona continua ingressat a una clínica psiquiatríca on està intentant superar la seva addicció a les drogues. Des d’allà ha escrit una carta als directius del club acceptant la proposta. És una carta molt apassionada en què Maradona diu que als començaments al club, tots els que jugaven portaven com ell el futbol a la sang i entraben a morir en cada partit.
Ja fa temps que li havien proposat però ell havia dit que hi ha més gent que es mereix el nom. Ara finalment ha acceptat.
El pròxim diumenge 15 d’agost es celebra el centenari de la fundació dels Argentinos Juniors. Entre els actes festius hi ha el d’un partit que es disputa avui contra el River Plate.

JHON MELLENCAMP
John Mellencamp s’ha unit a una coalició de músics que faran campanya contra el president George W. Bus. De totes maneres el músic diu que no té rès en contra els republicans.
Els músics s’uneixen amb un lema: concerts pel canvi. Mellencamp s’uneix a Bruce Springsteen, les Dixie Chicks, REM, Pearl Jam entre altres. Els concerts es faran a mitjans d’octubre amb l’objectiu d’evitar la reelecció de Bus com a president dels Estats Units. Seran 34 concerts en 28 ciutats. El juliol, Mellencamp ja va interpretar la cançó TEXAS BANDITO en un acte de Kerry. En aquest tema es refereix a Bus com un “matón barat”
Mellencamp és un dels fundadors l’any 1985 de l’organització Farm Aid juntament amb Willie Nelson i Neil Young.

ERIC CLAPTON
Aquesta setmana han incorporat la figura d’Eric Clapton al passeig del rock de Hollywood durant una cerimònia privada.
El britànic de 59 anys té 16 grammys de la música,
Va rebre una placa commemorativa i va descobrir al Sunset Boulevard un bloc de marbre amb les empremptes de les seves mans i la seva firma.
És l’únic músic que han incorporat tres cops al Saló de la Fama del Rock and Roll. El 1992 com a integrant dels The Yardbirds, el 1993 com a músic del grup Cream i el 2000 com a solista.

Cites del dia.

*Aquesta nit, el coreògraf Antonio Canales estrena l’espectacle “Carmen, Carmel” dins del 42è Festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà.

*Cita amb el rock més clàssic fet a l’estat espanyol, el rock d’Extremoduro. A partir de les 11 de la nit al camp de futbol d’Empuriabrava, a Castelló d’Empúries.

* El club Moog de Barcelona (Arc del Teatre, 3) ha programat una sessió de techno amb un dels dj’s i productors més influents del Japó, Ken Ishii. A partir de les 23.30h, 12€

Tele
Estudi publicat a la revista científica American Journal of Clinic Nutrition.
Els nens mengen un 20 % de les calorïes diàries mentre veuen la tele. El cap de setmana el percentatge puja fins el 25 %.
L'estudi fet per la Universitat de Stanford conclou que els menors tendeixen a menjar en excés quan estan davant de la tele.

TV Internacional
Jennifer López i Britney Spears tindran programa de televisió.
Les cantants estan actualment estudiant propostes perquè això sigui possible a finals d’aquest any. Si tot va bé, els programes portaran el seus propis noms i tindran participacions esporàdiques i no continuades.
En el cas de La López, al programa hi participarà la seva germana LINDA que ja ha treballat en ràdio i televisió. Britney Spears serà la productora executiva del seu propi programa i apareixerà de tant en tant en gravacions de video.

TVE
Ana Obregón ha dit al diari mallorquí Última Hora: "Mi serie podrá verse dentro de 20 años como Verano azul o Farmacia de guardia" i també "He demostrado que soy una buena actriz de comedia".

Telemadrid
Ha fixat el periodista Carlos García Hirschfeld per conduir un programa esportiu per les tardes de diumenge. El periodista deixarà Antena 3 i passarà a conduir el programa que començarà el 29 d'agost i es titularà "Fútbol es fútbol".

TV Internacional
El Pentàgon tindrà la seva pròpia cadena de televisión. Gràcies a Time Warner El Pentagonchannel emetrà les 24 hores del dia programació militar i el senyal es podrà sintonitzar a tot el món.

Programació de tele.

TVE-1
22.00h Sèrie CASO ABIERTO. Capítols “El autostopista” i “Orgullo”.
00.00h LO QUE ME CONTARON LOS MUERTOS. Avui analitza el cas de José Antonio Rodríguez, condemnat per l’assassinat de 16 àvies a Santander entre 1987 i 1988.

LA 2
22.35h DOCUMENTOS TV. “Lejos del manicomio” explica la situació actula dels malalts mentals a l’estat espanyol.
02.15h CINE. “La última carga” (1968) amb Trevor Howard i Vanessa Redgrave.

TV3
22.45h ... amb Manel Fuentes. Convidats: Pepe Rubianes i Llàtzer Escarceller. Actuació Fundación Tony Manero.
Festival de pel·lícules de matinada:
23.50h LA FORTALESA INFERNAL 2 (acció amb Cristopher Lambert)
02.05h CONFESSIÓ (assasins en sèrie que es confessen per telèfon)
03.55h LA MATANÇA DE TEXAS 4 (terror)

EL 33
00.05h SESSIÓ DE MATINADA. “Perversitat”, de Fritz Lang, 1945, amb Edward G. Robinson i Joan Bennett.

TELE5
22.00h SIETE VIDAS (repetició).

A3
21.45H AQUÍ NO HAY QUIEN VIVA. “Érase un resbalón” i “Érase una rata”.