12.8.04

Dijous 12 d'Agost de 2004. La clonació és el tema del dia. La veritat és que fa certa por pensar en un dia en què hi hagi moltes més persones iguals a cadascun de nosaltres. La ciència ficció cada cop ho és menys, de fictícia. Ens relaxarem la resta de dia a la platja llegint un llibre d'Asimov.

Clonació.
Una empresa clona mascotes ja mortes per alleugerir la tristor dels seus amos.
L’empresa amb seu a Califòrnia es diu Genetic Savings & Clone ha introduït aquest nou programa amb què, per uns 40.000 èurus, ofereix clonar gats.
Per demostrar que les seves pràctiques científiques donen bons resultats, la companyia fa servir com a imatge dues gatetes que són les rèpliques exactes d’un gat de Bengala que té el fill petit de l’amo de l’empresa.
Es comprometen a tornar els diners o fer una altra còpia en cas que els animals clonats tinguin defectes genètics.
L’empresa nordamericana, de cara a novembre, es planteja ampliar catàleg i clonar també gossos.

Internet 1.
El virus informàtic “Bagle”, un dels més presents a la xarxa des de la seva aparició fa 7 mesos, ha patit una nova mutació i des de dilluns infecta correus electrònics i ordinadors.
La nova versió es diu “Bagle.AM”. Diuen els experts que la seva perillositat és superior a la de la resta de la sèrie i que pot ser especialment nociu.
Com l’estiu encara no ha acabat i és precisament en aquesta època de l’any quan s’incrementen en un 20% l’aparició de virus, us recomanem una visita virtual al Centro de Alerta Temprana Antivirus de Red.es, organisme depenent del Ministeri d’Indústria. Us posarer al dia sobre el virus i podreu analitzar més a fons els 5 'consells d'or' que ens donen:

- Actualitzar les aplicacions am els ‘pegats’ de seguretat;
- Instal·lar un antivirus;
- Instal·lar tallafocs, analitzadors de ports i eines anti spy-ware;
- Instal·lar eines anti-spam;
- ‘Buenos usos y maneras’ (no baixar ni instal·lar softwares pirates, no confiar en arxius desconeguts que es troben penjats o que arriben per e.mail... etc.).

Internet 2.
Free Record Shop, una cadena holandesa de botigues de música, ha estrenat un nou servei de descàrregues a Europa.
Ofereix més de 250.000 cançons pel preu d’entre 0,89 I 1,19 èurus cadascuna. El catàleg se centra fonamentalment en els hit parades, les llistes d’èxits. I com a avantatge respecte d'altres webs de descàrregues online, també s’ofereix la possibilitat de comprar CDs i DVDs en suport tradicional.
De moment, el servei està pensat per a usuaris d’Holanda, Bèlgica i Luxemburg, però es preveu ampliar-ho d’aquí a poc temps per Noruega i Finlàndia.
Free Record Shop preveu arribar a acords amb més segells discogràfics per duplicar el nombre de cançons a finals d’any.

Cafè.
Brasil ha elaborat el primer mapa genètic de la planta de café, una base de dades amb 200.000 seqüències d’ADN que creen els diferents aromes i nivells de cafeïna.
El descobriment ha costat un any i mig de feina.
Esperen crear plantes de cafè d’alta qualitat que siguin resistents a les malalties i que puguin tenir una vida productiva útil de 30 anys, els doble que a l’actualitat. Aquestes plantes duplicarien la producció de cafè per hectària i permetrien que Brasil reduís els costos de conreu en un 20% sense ampliar l’àrea conreada.
Per començar, només 6 institucions públiques brasileres tindràs accés al mapa del genoma del cafè. En uns 5 o 6 anys la base de dades s’obrirà al sector privat i potser també a companyies estrangeres... pagant.

Telèfons mòbils.
408.000 espanyols ja utilitzen el mòbil com a moneder i 158.000 ho fan a través de la plataforma tecnològica Mobipay, que agrupa 92 entitats bancàries.
Cada mes es donen d'alta al sistema uns 20.000 usuaris nous i es preveu arribar als 400.000 a finals d'any.
2.800 comerços virtuals estan adherits a aquesta plataforma, 1.400 taxis a Madrid i 600 a Barcelona, i 1.400 botigues de carrer (la majoria a Valladolid).
En poc temps es pretén ampliar mercat amb màquines expendidores, aparcaments, autobusos urbans i benzineres, entre altres llocs.

IORWORTH HOARE
És un nom propi destacat avui. Es tracta d’un home condemnat a cadena perpètua a la Gran Bretanya que ha guanyat Deu Milions d’euros a la loteria
Hoare té 52 anys. Va comprar el bitllet durant un permís de sortida de cap de setmana. El premi només li ha portat desventatges, de moment. L’han traslladat immediatament a una presó molt més segura perquè ara tindria diners per finançar una fugida. Li han tret els permisos de sortida i pateix risc de ser extorsionat per altres presos. Aquest homes el van condemnar el 1989 per vionar una dona de 60 anys quan havia comès altres delictes sexuals.

MARK KNOFLER
El mes que ve sortirà un nou disc de Mark Knofler. Es titularà SHANGRI-LA
Serà el quart àlbum en solitari del guitarrista de Dire Straits. La data d’edició és el 27 de setembre. El títol l’ha posat en honor als estudis de Califòrnia on va gravar el mes de febrer passat aquest treball. La primera cançó de presentació del nou disc és BOOM, LIKE THAT:
Aquesta és la llista:
1. 5:15 AM
2. Boom, like that (Primer sencillo)
3. Sucker row
4. The trawlerman´s song
5. Back to Tupelo
6. Our Shangri-La
7. Everybody pays
8. Song for Sonny Liston
9. Whoop de doo
10. Postcards from Paraguay
11. All that matters
12. Stand up guy
13. Donegan´s gone
14. Don´t cras the ambulance

GLORIA ESTEFAN
Ha cancelat un concert que havia de fer a la ciutat de Dallas per culpa d’un ordinador.
La seva productora i l’empresa promotora van anunciar la setmana passada que hi havia deseperfectes electrònics que impedirien l’amplificació, llums i els efectes especials de l’actuació.
Els ingeniers estan intentant resoldre el problema però sembla que no tenen temps de fer-ho pel concert previst per avui.Ja es comencen a retornar els diners de les entrades per aquest concert. Seràn els últims que farà l’Estefan que fa poc tems va anunciar que es retirada dels escenaris. Continuarà al món de la música però no farà més actuacions en directe.

SUPERGRASS
El grup britànics Supergrass farà un concert la setmana que ve a Vigo. Concretament el 17 d’agost. Es tracta d’un dels grups més frescos de l’actual brit-pop de la Gran Bretanya. És de mitjans dels anys noranta i presentarà els millors temes de la seva carrera de deu anys. Fa poc que s’ha editat un recopilatori. En aquest recull hi ha un tema inèdit. És KISS OF LIFE:
Serà un concert inclòs als actes del Xacobeo 2004 que organitza la Xunta galega.
Es dona el fet que les entrades no són gens cares pel què estem acostumats últimament. El concert costa 10 euros i es poden comprar als centres comercials Carrefour de tot Espanya

Cites del dia.

* Gerard Quintana presenta el seu darrer disc en solitari, "Senyals de fum" a l'escenari de la Marina dins del recinte Fòrum. A les 20.30h.

* Comença la festa major de Castelldefels.

* Nits d'Il·lusió arriba a la seva 5ª edició a Santa Cristina d'Aro. Aquesta nit, els trucs de Xevi o Màgic Andreu, entre altres. Entrada: 12€

Tele.

Programació.

TVE-1. 22.00h Sèrie THE OC.

LA 2. 22.35h LOS CAMPEONES DE OLIMPIA. Reposició de l'últim capítol "Vencer por Zeus".

TV3. 22.00h COMPRANT ELS JOCS. Reportatge de la BBC que posa en dubte el COI.

EL 33. 00.00h SPUTNIK. Repàs dels millors moments del FIB Heineken 2004.

Tele5. 22.00h Pel·lícula TUNO NEGRO.

A3. 21.45h SUPERSHOW. Entrevista a David Bisbal i actuacions de Camela i Carlos Baute.