10.8.04

Dimarts 10 d'Agost de 2004. Fa força temps vam comprar bitllets davió baratets per fer una escapada a Londres un cap de setmana de tardor. Estem començant a patir. Les tarifes pagades pels bitllets es veuran incrementades per les taxes que les companyies aèries volen aplicar amb la pujada del preu del petroli? Què Està Passant?

Noves tecnologies.
Sony comercialitzarà la PSP, la Playstation Portàtil, a finals d’any al Japó i la pròxima primavera a Nord-amèrica i Europa. Detalls:
* Processador de 333 MHz, 32 MB de RAM i 4 MB de DRAM.
* Fa 170 milímetres x 74mm x 23mm i pesa 260 grams amb bateria inclosa.
* Pantalla LCD TFT 16:9, amb gairebé 17 milions de colors, resolució de 480x272 píxels i control de brillantor.
* Duu altaveus estèreo incorporats, té connectors per a auriculars i micròfon i s’hi poden reproduir tant música com vídeos.
* Durada de la bateria: es poden jugar fins a 10 hores seguides.

Pel que fa a la PS3, Playstation 3, utilitzarà discos ‘Blue-Ray’ (que poden emmagatzemar fins a 50 GB, 25 per capa) però fins al 31 de març de 2005 Sony no n'avançarà més detalls.

Animals.
Ha nascut a Alacant un tigre de Bengala blanc, una espècie en perill d’extinció de la qual només hi ha uns 20 exemplars a tot el món. Així ho han fet públic des del centre de recuperació d’espècies El Arca, situat a la localitat de Benimatell.
En realitat, el tigre ja té 3 mesos de vida però no s’havia volgut dir res del naixement donat el seu fràgil estat de salut.
El seu nom és Ártico, té els ulls blaus i no té ratlles per una mutació.
El tigre encara té problemes per digerir el menjar i necessita atenció especial. Es quedarà al centre de recuperació un temps més i després se li buscarà un lloc per viure-hi definitivament.

DAVID BISBAL i DAVID BUSTAMANTE.
El Bisbal continua amb èxit la seva gira. El divendres va fer el primer concert a Galicia. Va ser al Ferrol. Va començar amb "Ángel de la Noche" i va cantar durant dues hores.
Canvis de vestuari, jocs de llums i molt moviment. S’ho va currar com en cada concert. Fins i tot té el detall d’incloure a les cançons el nom de la localitat on actúa. En el cas del Ferrol ho va fer dos cops.
El Bustamante no va omplir en el seu concert a Santander. Ha negat que tingui la intenció de suspendre aquesta gira però de moment ha suspès el concert que havia de fer a Alacant. No el va fer per culpa d’una gastroenteritis. Diu que també ha influït l’estrés per l’assatjament que pateix de la premsa pels seus problemes sentimenals.
Està enfadat amb els mitjans de comunicació i demana que no siguin a la porta de casa seva les 24 hores del dia perquè el seu germà es posa nerviós i la resta de la seva família està incòmode.
Diu que professionalment se l’està reconeixent més fora d’Espanya que aquí.

MICHAEL JACKSON.
S’ha sabut que el cantant li regalarà al seu pare un concert privat de música clàssica. Serà al Museu Picasso de Muenster, a l’oest d’Alemanya el pròxim 6 de setembre segons ha anunciat el president de l’institut.
Joseph Jackson que és el fundador de JACKSON FIVE, ha fet el juliol 78 anys però a partir del mes de setembre farà una gira per promocionar el seu llibre de memòries familiars que ha titulat LA VERDAD DE ORO. El llibre sortirà a la venda als Estats Units quan acabi el procés judicial contra el seu fill.
La promoció el portarà a la Fira del llibre de Frankfurt i allà rebra el regal en forma de concert privat de música clàssica.
Michael Jackson no serà en aquest concert.

CARLOS SANTANA.
El guitarrista mexicà CARLOS SANTANA està seleccionant en aquests moments les cançons que formaran part del seu nou disc. Vol repetir l’èxit de SUPERNATURAL però el llistó està molt alt.
Ha trascendit que diverses cançons del nou àlbum tindran col·laboracions amb diversos artistes però no es coneixen encara els noms concrets.
No hi ha més detalls d’aquest nou disc.

Internet.
La pilota que David Beckham va fallar als quarts de final de la passada Eurocopa contra Portugal, subhastada a internet, farà una gira mundial per recaptar fons per obres benèfiques. Un cop acabat aquest tour, la pilota viatjarà dins la nau que Golden Palace llançarà pròximament a l’espai, a través del projecte Da Vinci.
Es tracta d’un programa espacial que atorga 10 milions de dòlars al primer equip que, amb recursos privats, construeixi i llanci una nau amb 3 persones a bord a 100 kilòmetres d’altitut. La nau ha de tornar les persones a Terra i després viatjar de nou per l’espai durant les dues setmanes següents.
Golden Palace és pionera de la indústria dels casinos virtuals des de 1997.

Insòlit.
Segons una enquesta elaborada per la BBC entre joves britànics de 16 a 34 anys, gairebé la meitat dels entrevistats no van saber que el corsari Francis Drake va liderar els vaixells contra l’armada espanyola a finals del segle XVI.
Els qui s’atreveixen a donar una resposta més concreta, creuen que les naus les va comandar Cristòfol Colom.
Un de cada vint entrevistats entre 16 i 24 anys diu que en realitat el líder d’aquests vaixells va ser Gandalf, el mag d’El Senyor dels Anells.
El 15% creu que quan els orangemen marxen cada 12 de juliol a Irlanda del Nord, celebren la victòria de Helm’s Deep, nom de la batalla que apareix al final del llibre “Les dues torres”, el segon de la trilogia d’El Senyor dels Anells.

AYRTON SENA.
La moda de les sandàlies brasileres de platja arriba al món del motor i a un nom propi: El del tricampió mundial de Fórmula 1 AYRTON SENA.
Aquest any ha fet deu any de la seva mort i surten al mercat les anomenades AYRTON SENA NO LIMITS.
Costen 35 dòlars quan unes xancletes d’aquest tipus normals i corrents costen al Brasil uns 3 dòlars.
Es vendran en botigues d’esports i inclou la bandera del brasil i la firma de Senna. Es calcula que els seus productes generen uns 40 milions de dòlars a l’any a tot el món i els royalties sumen més d’un milió i mig de milions de dòlars. Tot un negoci.

DAVID BECKHAM – VICTORIA ADAMS.
Han reforçat la seguretat al voltant de la seva família perquè tenen por que un dels seus dos fills sigui segrestat a Madrid per bandes de crim organitzat.
Segons el diari SUNDAY MIRROR, la policia ha alertat els Beckham que el segrest podria ser possible i que hi ha perill. Els guàrdies que els quostòdien ara van armats. Són sis guardespatlles, quatre d’ells britànics i dos més d’espanyols.

Prozac.
L’aigua per al consum domèstic al Regne Unit conté Prozac segons l'Agència Britànica del Medi Ambient.
L'antidepressiu es consumeix de forma molt elevada a Anglaterra. Només l’any 2001 els metges de capçalera britànics van fer 24 milions de receptes de Prozac per als seus pacients.
Segons els experts, el Prozac acaba anant a parar als rius i al sistema de distribució d’aigua procedent del clavegueram.
Ja s’han mantingut reunions entre l’Agència del Medi Ambient i els responsables de la indústria farmacèutica. Es vol estudiar les possibles repercusions d’aquest fet en els consumidors i el medi ambient.
Per contra, l’Agència Britànica de l’Aigua diu que el risc és mínim perquè el Prozac està molt diluït un cop les aigües han passat per les depuradores.

Joves i Treball.

Segons l’Estudi d’Inserció Laboral 2004 fet per la universitat Carles III de Madrid, un 20% dels joves fa servir els contactes personals per aconseguir feina un cop acabats els estudis universitaris. El 17,8% recorren a la bossa de treball de la seva universitat per buscar la seva primera feina.
Un 12,9% dels joves aprofita els recursos que ofereix la xarxa en aquest sentit. Un cop redactat el currículum, Internet es converteix en el sistema més utilitzat pels universitaris per accedir al mercat laboral.
Per titulacions, les enginyeries superiors en informàtica i telecomunicacions i l’enginyeria tècnica industrial són les que serveixen per aconseguir feina sense haver de fer massa voltes. I també, en un 97% dels casos, troben feina abans que altres els joves graduats en estudis conjunts (Dret i Economia o Dret i Administració d’empreses).
Els estudiants trien la carrera pels seus continguts.
El sector que més joves titulats contracta és el de consultoria, assessoria i despatx, seguits de bancs, les finances i les assegurances.
Cada cop són més els joves que opten per la formació complementària: segones carreres, preparació d’oposicions, i com a cursos que més interessen, l’ofimàtica i els idiomes, especialment l’anglès.

TELE.

*Condemna contra Canal Sur i el periodista FERNANDO RAMOS per qualificar ENRIQUE DE POZO de MARICUCHI en un programa de televisió.

Canal Sur l’ha d’indemnitzar amb 30.000 euros.
Amb aquesta qualificatiu es volia dir que Del Pozo és gay.
El Tribunal Suprem ha rebutjat tots els recursos i confirma la sentència de l’Audiència de Sevilla que havia entès que s’havia vulnerat l’honor del cantant.
Els fets van passar l’octubre del 1997 al programa NOCHE TRAS NOCHE.
CANAL SUR alegava que no es fa responsable de les opinions dels seus col·laboradors però la sentència ho rebutja i entén que és la cadena qui contracta aquestes persones i se’n fa responsable.

*Estrena

Un ex-Gran Hermano, ISMAEL BEIRO presenta des d’ahir el concurs NO DIGAS NO. És un producte de la productora SALTA, la part d’entreteniment d’ATLAS. Per primer cop un producte de SALTA es pot veure simultàniament a quatre canals autonòmics, És el cas de Canal Sur, Canal 9, Televisió Canària i ETB. S’emet en horaris diferents.
Ismael és el guanyador del primer Gran Hermano. Al programa, dos concursants han de superar unes proves sense poder pronunciar la paraula NO. Disposen al començar de 6.000 euros i van restant al llarg del programa.
Dos reporters els aporten tot tipus de temptacions perquè diguin la paraula.
Es tracta d’una gimcana de 24 hores per una ciutat espanyola en què els concursants es sodmeten a proves a les que no poden dir NO.

*Nou reality-show

Més detalls del nou reality que la productora Gestmusic farà per Antena 3 televisió. LA GRANJA. Se sap ja quins seran els presentadors: JAIME BORES i TERELU CAMPOS.

*Notícies nues

Una de les preguntes televisives del moment és saber si arribarà finalment a Espanya la cadena NAKED NEWS, aquella que té per lema EL PROGRAMA QUE NO TÉ RÈS A AMAGAR.
Notícies en què els presentadors estan despullats.
De moment el programa sortirà a la Gran Bretanya i a França a través del Satèl·lit SKY CHANNEL i GET LUCKY TV.
Fins i tot a Londres hi haurà una corresponsal. El debut a la Gran Bretanya és dilluns que ve.
La seu de Naked News és a Toronto, al Canadà. Va començar a internet i ara ha passat a la televisió i fins i tot dona el servei a través de telèfons mòbil multimèdia.

*Tele Projecte

Imanol Arias ha reconegut que hi ha la intenció de portar la sèrie Cuéntame al cinema.
A partir del mes d’octubre es gravaran nous episodis però la pròxima temporada, diu Imanol, servirà per emmagatzemar suficient material perquè TVE en pugui fer una pel·lícula pel cinema.
Els nous episodis comencen el 1973 i a partir d’ara aniran més ràpid els anys. Fins ara es gravaben 36 episodis per any i ara passaran dos anys en 13 capítols.
Imanol Arias ha acabat de gravar a Barcelona un telefilm per TV3 i Canal 9 que es diu MENTIDES i que protagonitza amb ESTHER ARROYO. A la telesèrie fa el paper d’un jutje mediàtic que no s’atreveix de sortir de l’armari.