30.8.04

Dilluns 30 d'agost del 2004
Hem acomiadat els Jocs d'Atenes i hem rebut ja els de Pequín. La ciutat xinesa té molt avançades les obres i infrastructures. Avui comença l'olimpiada, el perìode de quatre anys entre Jocs i Jocs. Els de Grècia han estat bé però no han superat els de Barcelona que continuen sent els millors de la història. La Xina ens superarà?. Van molt forts... Què està passant?

Mòbils. Ben aviat, en entrar a un avió, la veu dels assistents de vol podrien deixar de recordar-nos la prohibició d'utilitzar els telèfons mòbils. I és que, a partir del mes de setembre, Lufthansa provarà un nou sistema que permetrà als passatgers utilitzar el telèfon. En un Airbus 340 de la companyia aèria alemanya hi haurà una estació de transmissió que donarà cobertura a tot l'avió gràcies a una antena situada al sostre. Aquesta antena transmet la senyal directament al satèl·lit, que alhora l'envia a les estacions terrestres. S'anul·len les interferències perquè el mòbil no contacta directament amb el satèl·lit. També es redueix el cost de la trucad.
Lufhansa ja fa alguns mesos que ofereix un servei de connexió a internet en alguns vols intercontinentals.

L’invent 1. Un equip d’ingeniers australians ha creat una generador elèctric que utilitza plàtans descompostos com a font d’energia. Una tercera part de les 20.000m tones de la collita anual de Plantans de Queenspland es perd perquè els fruits són massa petits o estan malmesos.
Veient que tot això s’havia de llançar, els plantadors van exposar-li el problema a un enginyer australià per veure què podia fer amb aquesta part de la collita inservible.
El professor Clarke ho ha tingut claríssim: energia renovable.
El mètode consisteix a deixar que els platans es descomposin en recipients ben tancats i segellats. El gas metà que desprenen és el que posa en funcionament la turbina elèctrica.
El pròxim mes de febrer se sabrà si això és viable del tot pel què fa a despeses.
Si és econòmic el procñes, la indústria del plàtan estudiarà la construcció d’una PLANTA D’ENERGIA.
El problema que té aquest projecte és la quantitat de fruits que necessita. Fan falta 60 quilos de bananes perquè un electrodomèstic com un ventilador funcioni durant 30 hores.

L’invent d’avui 2. Un grup d’investigadors britànics s’han inventat un mètode per produïr hidrògen a partir de l’oli de girasol. L’hidrògen que en surt és més eficient i net i molt adequat per propulsar cotxes de pila de combustible. Si això tira endavant, la producció d’hidrògen a partir d’oli de girasol sera una alternavia que respectaria el medi ambient i disminuiria les despeses. La novetat d’aquest hidrògen que en surt és que no ès tant contaminant com l’hidrògen que produeix la combustió de fóssils que genera monìxid de carboni i gasos com el metà. Aquest nou procés no implica la combustió fóssil i això el fa més net i respectuós

Cinema. Circulen un seguit de rumorsa que parlen d’una possible nova saga galáctica de GEORGE LUCAS. Podria estar reconsiderant recuperar La guerra de les galaxies.
Una persona anònimna de Lucasfilms diu a través de la pàgina web Theforce.net assegura que George Lucas feria els episodis Set, vuit i nou quan encara falta estrenar l’Episodi Tres previst pel 19 de maig del 2005. Podríen ser pel·lícules o una sèrie de televisió però és segur que no serà una sequèl·la en forma de còmic.DE totes maneres hi ha confusió perquè des de Lucasfilms asseguren que l’episodi 3: La rebenja dels Sith serà l’última i definitiva.

Salut. Uns científics de Singapur han trobat una forma d'utilitzar un virus per tractar cèl·lules cerebrals fetes malbé en pacients que pateixen Alzheimer o Parkinson.

ESTOPA
Accidentat concert dels Estopa a Reus.
Ja se saben alguns detalls més. Van sortir a actuar a mitjanit, tres hores més tard del previst, i al cap de les hores s’ha anat sabent el perquè. El promotor d’Estopa va fugir amb la recaptació del concert. Ells mateixos van demanar perdó i van detallar que l’empresari havia marxat amb els diners. El regidor de cultura de Reus, Xavier Filella, diu que era un promotor extern de Barcelona uqe els va demanar els permisos per fer l’actuació i la promoció. El representant només va cobrar una part. No se sap on són a hores d’ara els diners

PRODIGY
El cinquè i últim dis de Prodigy ha costat només 360 dòlars.
El líder del grup, LIAM HOWLETT diu que es va comprar un portátil i va descarregar d’internet un programa de GBP200 que es diu REASON. Diu que escribía les cançons al llit mentre veia pel·lícules de JAMES BOND i bebia vi. L’estudi per Howlett era una presó i assegura que estava espantat perquè hi havia de tornar a entrar. El va fer en plan rudimentari i ha resultat ser tot un negoci. Es titula Always Outnumbered, Never Outgunned i es troba a les primeres posicions de vendes de les llistes britàniques.

QUENTIN TARANTINO
El cineasta actuarà a la versió que faran els Muppets de la pel·lícula El mago de Oz. El director de Pulp Fiction estarà acompanyat pels cantants Ashanti i Queen Latifah. De totes maneres els papers principals els farans els Muppets.

LAURA BRANIGAN
Ha mort la cantant de pop als 47 anys i d'una aneurisma cerebral mentre dormia. Les dues últimes setmanes va tenir molt mal de cap però no va anar al metge. Laura Branigan va estar nominada als premis grammy i es va fer popular sobretot per la seva cançó GLORIA que va donar la volta al món amb ella i quan la va cantar Umberto Tozzi. La cançó Gloria va ser la cançó principal del seu primer àlbum BRANIGAN que es va editar el 1982. El tema va estar 36 setmanes als primers llocs de popularitat i amb ell va aconseguir un disc de platí i les nominacions. També és co-autora de la cançó de Michael Bolton How Am I Supposed to Live Whitout you i dues de les cançons de la banda sonora de Flashdance.

DAVID BECKHAM - VICTORIA ADAMS
Han anunciat oficialment que esperen el seu tercer fill. Neixarà el mes de març i ho farà a Espanya. Victoria Adams es trasllada aquests dies a viure a Madrid.

Homes i Dones
Hàbits davant els mitjans de comunicació, segons la segona onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM) interpretat per l'Agència Carat.
Hi ha dues conclusions principals:
1) Els espanyols dediquem cinc vegades més de temps a escoltar la ràdio que a llegir el diari.
2) La mitjana diària de consum de ràdio és de 126 minuts i en premsa de 26 minuts.
Per sexes, els homes llegeixen un 23 % més la premsa que les dones. En canvi, el consum de ràdio només és un 6 % superior en el cas dels homes respecta les dones.
Per edats, els que més escolten la ràdio són les persones d'entre 20 i 24 anys.

Tele
TV3
Les televisions autonòmiques, entre elles TV3, estrenen aquesta nit la primera sèrie gravada a Espanya amb alta definició. És la segona d'Europa feta amb aquesta tècnica quan als Estats Units gairebé totes les produccions de tele ja estan fetes amb alta definició. Es titula De moda, consta de 22 capítols de 50 minuts cadascun però el d'avui de presentació durarà excepcionalment 90 minuts.
Els protagonistes són Toni Cantó, Mar Regueras, Patricia Alcocer, Nathalie Seseña, Mónica Estarreado, Melanie Olivares, Diego Martín i Iker Lastra. Hi haurà secundaris molt coneguts com Teresa Gimpera, Enric Madaula i Marc Cartes i algunes col·laboracions com la de Neus Asensi, Emilio Gutiérrez Caba, David Selvas i Mònica Pont entre altres.
És una producció de Diagonal TV, dirigida per LLuís Maria Güell, Jesús Segura i Jordi Frades i el guionista principal és Igansi Rubio, el creador de Periodistas i Médico de familia.
TVC, ETB i Canal 9 estrenen avui i Telemadrid el 2 de setembre.

Antena 3
- Nova temporada de La Sopa Boba. Nous capítols a partir de les 15:45 hores.
- Pasapalabra comença avui la nova temporada amb un pot inicial de 576.000 euros. El concurs acull una prova nova anomenada Tres por tres, en què cadascun dels grups que participen haurà de respondre a dues preguntes, i també una presentació estètica diferent a la de la temporada anterior. La conductora, Silvia Jato, es manté. Els convidats dels primers tres dies són Maribel Verdú, Luis Merlo, Miki Nadal i Vega.

TVE / Tele 5
El cuiner comunicador basc Karlos Arguiñano farà doblet a TVE i Tele 5. Televisió Espanyola continuarà emetent aquesta tardor els seus espais de cuina mentre s'estarà estrenant paral·lelament a Tele 5.

TV Internacional
1 ) El Consell d'Estat de França ha instat la televisió Al Manar, propera als radicals xiïtes libanesos de Hezbol·lah, a comprometre's a seguir un conjunt de normes deontològiques i de programació amb l'amenaça de suspendre'n les emissions. Les autoritats franceses consideren excessius els missatges antisemites que hi ha en alguns dels programes que difon Al Manar.

2) A la Gran Bretanya, neix una cadena dedicada les 24 hores a la publicitat. El britànic Advert Channel és el primer canal dedicat només al món dels espots. Oferirà nou minuts cada hora als anunciants com la resta de cadenes però després hi haurà programació dedicada a la publicitat. Tot i que ja ha començat les emissions, el llançament oficial és el 6 de setembre.

3) La CBS ha presentat el seu nou reality show. Es titula provisionalment The Cut i el gran protagonista és el dissenyador de moda TOMMY HILFIGER. ELs concursants han de viure junts en un apartament del districte del Soho i hauran de fer proves per demostrar les seves habilitats en disseny, vendes, màrqueting i finances. Consta de 13 episodis. Hi ha 16 concursants. El guanyador tindrà l'oportunitat de dissenyar una col·lecció per a la marca.