4.8.04

Dimarts 3 d'Agost de 2004. Ahir el grup Gas Natural va negar l’ús de pràctiques abusives ni enganys per a la captació de clients de gas i electricitat dins del mercat liberalitzat. Aleshores, com pot ser que hagi hagut de dedicar 2 llargs mesos per aconseguir que la meva pòlissa de contracte del gas tornés a estar com el primer dia, sense els afegits extres i els meravellosos avantatges que la companyia m’hi va endosar d’un dia per un altre sense avisar. Què està passant?

INTERNET 1.Segons un estudi de la Universitat de Salamanca, existeixen 4 tipus d’internautes: professionals, aficionats, perturbadors i addictes. El document es titula "Perfils de personalitat diferencials dels usuaris d’internet", i ha estat dirigit pel professor de Personalitat i Tractament Psicològic José Luis Fernández Seara, amb l’objectiu d’investigar i poder intervenir en casos d’addicció.
Els professionals dediquen llargs períodes del seu temps de treball a l’ús de l’ordinador i d’Internet per aconseguir informació, crear continguts o programes. A la llarga, aquest treball es pot convertir en una cosa pesada i causar cert avorriment i desencant.
Els aficionats són individus interessats en la xarxa pels seus continguts, per lograr propòsits, fer intercanvis o socialitzar, sense establir massa lligams ni deixar de banda les seves activitats i obligacions.
Els perturbadors, per motius diferents, utilitzen internet per perjudicar, molestar, aprofitar-se i causar danys i problemes a d’altres usuaris.
Els addictes són aquells qui depenen i pensen massa en internet, deixant de cantó les seves activitats i obligacions. Pateixen síndrome d’abstinència, disminueixen el temps d’activitat física, canvien els patrons de la son i busquen compensacions que no troben fàcilment a la seva vida quotidiana, com estimulació social, afiliacions i reconeixement. Dins d’aquest tipus, hi apareixen els addictes ‘patològics’ que pateixen problemes de personalitat com la timidesa, ansietat, inestabilitat, vulnerabilitat, introversió, problemes sentimentals i grans dificultats de relacionar-se.

INTERNET 2.
Microsoft Corporation té previst estrenar el seu nou servei de descàrrega de música a finals d’aquest mes. Segons ha publicat el diari "Financial Times", el servei s’inaugurarà oficialment en fase de proves i, fins a la seva comercialització definitiva, Microsoft espera no trigar més d’un parell de mesos.
La botiga musical online començarà a funcionar allotjada dins del portal d’MSN. Però de moment, es desconeix el preu de les descàrregues.

BRITNEY SPEARS.L’hotel Onix de Boston ofereix la rèplica exacta de l’habitació de Britney Spears quan era una adolescent. L’ha decorada la pròpia mare de la cantant i el 10% dels guanys que s’aconsegueixin amb aquesta habitació passaran a mans de la Fundació Britney Spears, que ajuda nens malalts i patrocina un campament d’actuació a Luisiana.
Passar una nit en aquesta habitació costa 349 dòlars en temporada alta i 259 a l’hivern.

ROCÍO JURADO.La cantant de Chipiona va ser intervinguda d’urgència ahir durant 9 hores a l’hospital Montepríncipe de Madrid per una afecció hepàtica que li va provocar una pujada de bilirrubina.
L’artista feia dies que no es trobava massa bé i es queixava de dolors a l’abdomen. L’operació va acabar a quarts de 8 del vespre i ara la Jurado haurà de passar un parell de dies mínim a l’hospital.

CELINE DION.El 20 de setembre publicarà un nou àlbum en directe titulat "A New Day? Live In Las Vegas". El disc inclourà 13 cançons del seu espectacle de la ciutat nordamericana.
Paral·lelament, sortirà al mercat el DVD de l’espectacle "A New Day" que la cantant protagonitza durant 3 anys a la sala The Colisseum del popular casino Caessars Palace, construit expressament a Las Vegas per a aquest muntatge.
Al DVD s’hi podran veure imatges documentals de l’espectacle així com una entrevista amb Celine Dion.

JOHNNY HALLIDAY.Un tribunal ha ordenat a la companyia discogràfica Universal que entregui al cantant francès Johnny Halliday, de 61 anys, les gravacions originals de les seves quatre dècades de carrera musical. El control dels masters permetrà que Johnny Halliday pugui tenir més llibertat per explotar el catàleg, que es remunta a l’any 1960.
Queda ajornada la decisió del tribunal laboral de París sobre la demanda per part del cantant de 50 milions d’èurus d’Universal pel què considera una remuneració adequada. Entre 1978 i 1997, la companyia va fer un prèstec d’uns 17 milions d’èurus al cantant que passava per dificultats econòmiques. Aquests diners van tornar a Universal a través dels ingressos de les seves gravacions.

JOCS OLÍMPICS 1.Tots els participants als Jocs tindran a la seva disposició en tot moment un grup de sacerdots. Cada dia a la Vila Olímpica, de mati i de tarda, aquests religiosos oficiaran els serveis de l’esglèsia Ortodoxa.
Aquests sacerdots parlen vàrios idiomes i llengües, tant europees com eslaves, i han estat instruits especialment per poder atendre els atletes, sigui quina sigui la seva procedència.

JOCS OLÍMPICS 2.Els experts asseguren que el dopatge sanguini no podrà ajudar els atletes a aconseguir medalles en les Jocs Olímpics d’Atenes. Segons el director de la comissió mèdica del Comité Olímpic Internacional, el suec Arne Jungvist, en aquesta edició s’augmentarà el nombre de proves antidopatge.
Encara que als diaris suecs no els agrada massa esmentar-ho, el primer atleta que va donar positiu en qualsevol tipus de dopatge va ser un suec, el pentatleta Hans Gunnar Liljenwall, per consum d’alcohol als Jocs Olímpics de Mèxic l’any 1968.
Des d’aleshores, més de 50 competidors olímpics han estat acusats de dopatge.

CITES DEL DIA
*A les 22.05h, dins del recinte Fòrum, a l’escenari de la Marina, actuació del saxofonista David Murray. Murray comptarà amb els Gwo-Ka Masters.

*A 2/4 d’11 de la nit, a l’escenari de la Haima, sons mediterranis amb Miquel Gil, el veterà cantaor valencià i exmembre del grup Al Tall que interpretarà temes dels seus últims discos, peces inèdites i també alguna de les seves cançons més tradicionals.

*S’estrena l’òpera en tres actes "Marina" a l’auditori de Cap Roig, en un nou muntatge del director escènic Antonio Ramallo, amb música de l’Orquestra Simfònica del Teatre Líric de Barcelona.

*Hombres G oferirà un concert a la sala Bikini de Barcelona el pròxim 26 de novembre. Ja s’han posat a la venda les entrades a 21 èurus al servei del Telentrada.

DAVID BECKHAM.El futbolista ha presentat a Tokio l’edició limitada de les botes ‘Predator Pulse’ (el pols del depredador) de la marca Adidas.
A tot el món només se'n vendran 723 parells de botes a un preu de 723 èurus, xifra que combina els números que el futbolista duu a la seva samarreta amb la selecció anglesa i amb el Reial Madrid. Les botes només es poden trobar amb el número 9 de peu que és el que té David Beckham.
Cada parell de sabatilles es vendrà en una caixa de fusta, segons el responsable de relacions públiques d’Adides, Thomas Schaikvan, i aniran acompanyades d’un futlletó dissenyat amb aire asiàtic. S’hi podran llegir cites de Confuci i el currículum vitae de Beckham.
Les sabatilles són de color platejat i vermell, i es parla que són com les botes del ying i el yang de Beckham.

ERIC CLAPTON.El músic de 59 anys s’ha convertit en el salvador d’una de les botigues de roba d’home més emblemàtiques de Londres. Cordings, situada a Piccadilly Circus, va ser fundada l’any 1839 com a botiga especialitzada en roba esportiva. Però amb els anys es va anar consolidant com "la" botiga per excel·lència al’hora d’encarregar el vestit tradicional anglès per a homes.
A l’actualitat, la botiga estava passant per una forta crisi econòmica que l’hagués abocada a la bancarrota sinò hagués estat per la intervenció del rocker. Clapton va decidir comprar la meitat de les accions i intervenir directament en la modernització de l’establiment.
El mes vinent i gràcies a les idees i la bona obra d’Eric Clapton, la botiga presentarà la seva primera colecció de roba femenina.

BRAD PITT.Brad Pitt és l’home més sexy del món, segons un sondeig realitzat per la revista anglesa "Company". Brad Pitt es troba per davant el seu company a la pel·lícula Troya, Orlando Bloom, i l’actor de la sèrie de televisió anglesa Eastenders (Gent del Barri), Nigel Harman.
El jugador del Reial Madrid David Beckam, qui fa dos anys va encapçalar la primera posició d’aquesta mateixa llista, ara es troba en quart lloc. Es comenta que hauria baixat posicions per culpa dels seus embolics conjugals i per haver fallat els dos penalties a la passada Eurocopa.
Entre els perdedors d’enguany, hi trobem el cantant del grup Coldplay, el Chris Martin, que no s’ha classificat en cap de les 100 posicions d’aquesta llista.
Pel què fa a la classificació dels homes menys sexys del món, Michael Jackson n’és l’indiscutible número 1.

MONICA LEWNSKY I REBECA LOOS.
La becària més famosa de la Casa Blanca, Monica Lewinsky, i la suposada amant de David Beckam, Rebeca Loos, participaran a finals d’aquest mes a un debat a Edimburg sobre la venda de notícies dins del periodisme.
El debat tindrà lloc exactament el 28 d’agost; duu el títol de "Txequera o quadern de notes" i l’organitza la televisió de la capital escocesa en el seu festival anual.
Lewinsky i Loos tindran l’ocasió d’explicar les seves experiències després de vendre les seves intimitats a mitjans de comunicació de tot el món.
Si fem números, per exemple, Rebeca Loos va guanyar uns 755.000 èurus venent a la premsa detalls de la seva suposada relació amb el futbolista del Reial Madrid. Lewinsky, per la seva banda, encara continua exprement el màxim suc possible de la famosa "taqueta" a la faldilla. Fa ben poc, l’ex becària va cobrar una important quantitat de diners per oferir una entrevista a la cadena de televisió britànica ITV, tot just després de la publicació al Regne Unit de l’autobiografia de Bill Clinton.

JAMES BOND.El nou James Bond serà definitivament... Orlando Bloom. El jove actor prèn el relleu de Pierce Brosnan, qui la setmana passada feia públic que no continuaria interpretant el conegut agent secret a la gran pantalla. De fet, ja feia dies que es rumorejava que Brosnan començava a ser massa gran per a seguir amb aquest paper.
Miramax vol captar l’atenció d’un públic força més jove del target habitual i per això creu confia plenament amb Orlando Bloom.
Bloom ha guanyat la partida als altres 3 noms que més es comentaven en els darrers dies: Huge Grant, Ewan McGregor i Jude Law.
La pròxima aventura de James Bond serà la número 21 al cinemes i la intenció és estrenar-la l’any vinent.

CIRURGIA PLÀSTICA. L’exèrcit dels Estats Units realitza cirurgies plàstiques gratuïtes a les seves soldats. De moment, ja s’han retocat 496 pits i s’han fet 1361 liposuccions.
Segons ha publicat la revista alemanya ‘Der Spiegel’, citant un reportatge de la revista ‘New Yorker’, els membres de les 4 forces armades dels Estats Units tenen dret a sotmetre’s a aquest tipus d’intervencions sense pagar un cèntim. Fins i tot, la revist ‘Bild’ afegeix que la família del soldat o la soldat també es podria beneficiar d’aquest avantatge.
L’objectiu no és aconseguir tenir les militars més exhuberants de tot el món sinò utilitzar-los com a conillets d’indies perquè els doctors especialistes, els cirurgians plàstics, es puguin anar entrenant i perfeccionant les seves tècniques.

TELE.
AUDIÈNCIES.Tele5 ha estat la cadena més vista a Catalunya durant el mes de juliol i per quart mes consecutiu, amb el 21,2% de quota de pantalla. Aquest és el mateix índex que va enregistrar el me anterior, al juny.
Pel què fa a Antena 3, se situa en segona posició amb el 19,8% de quota de pantalla. Per tercer mes consecutiu, TV3 és la tercera televisió més vista a Catalunya durant el mes de juliol.
Per ordre de programes més seguits pels telespectadors catalans hi trobem la sèrie "Los Serrano", l’últim episodi del culebrot "El cor de la ciutat", la final de l’Eurocopa entre Portugal i Grècia, la sèrie CSI i el concurs "La casa de tu vida".
A l’hora d’informar-se, els catalans hem triat els telenotícies de la ‘teva’.

PROGRAMACIÓ
TVE-1. 22.00h. Es torna a emtre la sèrie "Diez en Ibiza" que fins fa dues setmanes es podia veure els dilluns a la nit però que aquest estiu canvia d’horari i de dia d’emissió, deixant lloc a Grand Prix. Avui, el capítol ‘Cariño, yo nunca te mentiría’.
23.30h. I passa el mateix amb el programa de José María Íñigo, "Carta de ajuste". També es veurà durant tot l’estiu els dimarts a la nit. Avui amb les convidades Lucía Bosé i Isabel Pantoja, i les actuacions de Café Quijano i Lorenzo Santamaría.

LA 2.23.40h Vivir el Fòrum. Reportatge sobre el Fòrum Mundial de les Dones.
00.15h Concierto por la paz. Un recital de la West Eastern Divan Orchestra dirigida pel pianista i director Daniel Barenboim. El concert, des de l’auditori de Barcelona, forma part dels actes del Fòrum.

TV322.00h La sèrie "El guardià" que fins fa poc temps emetia Canal Plus.
23.00h Teatre Català amb Manel Fuentes. Convidats: Àngels Barceló i Sergio Dalma.
00.05h Pel·lícula: Basil, de 1998, amb Christian Slater.

C3323.10h El programa Retalls dedica el seu temps avui al desaparegut Manuel Vázquez Montalbán.
23.55h Sessió de matinada amb la pel·lícula "Bojos de l’aire", una comèdia de 1939 amb el duet format per Stan Laurel i Oliver Hardy.

T522.00h Cine de acción. Pel·lícula "Sin Escape", de 1993, amb el supermuscles Jean-Claude Van Damme i Rosanna Arquette.
00.00h TNT, de Jordi González.

ANTENA 321.45h Sèrie "Sin rastro". Avui amb els capítols "Ferrocarril Subterráneo" i "Agárrate a mi".
23.45h Estupendu programa de paternitats, banyes i d’altres misèries "La hora de la verdad" amb Alicia Senovilla.