17.8.04

Dimarts 17 d'agost del 2004
L'expedició catalana al K2 ha fet el cim. Jordi Corominas ha arribat al cim de la segona muntanya més alta del món però la més difícil i a més a través de la línia coneguda com a Màgic Line que feia 18 anys que ningú havia aconseguit. Enhorabona !!

Butxaca. Els últims mesos hi hagut diversos informes comparant europeus i nordamericans pel què fa a feina.
- El Fons Monetari Internacional ha publicat un estudi i fa una crida als europeus perquè treballin més i arribin als ingressos dels nordamericans. L’FMI creu que els europeus han de treballar més hores per combatre l’elevada desocupació i els baixos nivells d’ingressos.
- El Herald Tribune ha publicat un informe en què es fa evident que els europeus se senten orgullosos de ser menys materialistes que els ciutadans dels Estats Units. Els europeus deien estar preocupats per la família, els afers socials i els comunitaris. El Herald Tribune es preguntava si Europa ha de treballar més o Amèrica menys.

Ciència/Salut. Descobriment important per part de científics espanyols. Els fàrmacs pel colesterol funcionen contra la SIDA. Es tracta de les Estatinas, una família de fàrmacs utilitzats per milions de persones a tot el món per disminuir els nivells de colesterol a la sang.
Ara s’ha sabut que són capaços d’actuar com a retrovirals i disminuir la càrrega viral del sifa a les cèl·lules. La investigació va començar ara fa cinc anys. És una investigació finançada pel Ministeri d’Educació i Ciència i l’empresa farmacèutica Pfizer.
El resultat més significatiu és que un mes tractament amb ESTATINAS és suficent per fer baixar la càrrega viral del VIH a la sang en pacients seropositius.

Urbanisme/multes. Al districte de Ciutat Vella de Barcelona, comencen a multar per enganxar cartells. Enganxar un cartell i adheshius al mobiliari urbà i en una zona no permesa pot significar una multa de més de 6.000 euros.
A Ciutat Vella hi ha tres brigades de neteja en funcionament. Aquesta brigada elimina els adhesius i els cartells i envien a la central de manteniment i serveis una còpia juntament amb l’hora i el lloc on els han trobat perquè es pugui tramitar una sanció econòmica.
Les multes poden anar des dels 300 euros fins els més de 6.000 euros.

Pirateria. Han desarticulat una xarxa de falsificació i distribució de CDS i DVDs a Alacant. Agents de la guàrdia civil han fet una operació contra la pirateria que ha acabat amb 13 persones detingudes i amb material confiscat per valor de 359.000 euros. Dels detinguts n’hi ha 7 de nacionalitat russa, 5 xinos i un suec. L’operació continua oberta i no es descarta que encara hi hagi més detencions i intervencions a Elx, Alacant i Orihuela.

L’invent d’avui. Dos cotxes: El minicotxe que es converteix en piscina i un cotxe per funcionar amb diversos combustibles.
1) La fàbrica dels MINIS ha fet un mini-piscina. És un vehicle de 6 metres i mig i ple de comoditats. Dins el mini hi ha tota mena de comoditats: una tele d’alta definició amb pantalla plana, un DVD, seients de bon cuir, un bar i un telèfon.
El més espectacular és la piscina que hi ha darrera. La única prohibició és que no et pots banyar mentre el cotxe està en funcionament.
De totes maneres el mini-piscina és un prototipus
2) Paral·lelament GENERAL MOTORS treu aquest mes al Brasil un cotxe adaptat per utilitzar gasolina, alcohol o gas natural com a combustible. La presentació del vehicle es va fer divendres passat amb la presència del cap d’Estat Lula da Silva.
De moment General Motors ja produeix cinc models que poden optar amb gasolina o alchol com a combustible però fins ara no havien apostat pel gas natural.
Aquesta tecnologia es diu TRI FUEL. El cotxe incorpora un botó al costat del volant i encara que el cotxe estigui en moviment pots escollir el tipus de combustible.

Homes i Dones
Cada any hi ha més divorcis i menys casaments.
Una de les solucions per frenar aquesta tendència és seguir una fórmula matemàtica.
Un estadista britànic ha fet aquesta fórmula en què el factor més important és l’EDAD. Es tracta de Dennis Lindley, professor de la Universitat College de Londres.

Y + (1/e [X-Y]) = M

Y: Se substitueix pel 16 que és l’edad en què es comença a buscar parella
X: És l’edad a la que s’acaba de buscar parella: 60 pels homes i 46 per a les dones.
e: Se substitueix per 2.718, un número irracional i utilitzat pels matemàtics per simplificar les operacions complexes. M: representa l’edat a la que una persona s’hauria de casar.
Aquesta és la fórmula màgica per aconseguir un matrimoni feliç sense possibilitat de trencaments. Aquesta fórmula aconsella l’edat exacte que una persona s’hauria de casas si no es vol divorciar. Es centra en la teoria que hi ha un moment determinat en què els homes i les dones busquen parella per compartir la seva vida.
A banda de la fórmula, el científic recomana que les DONES no s’haurien de casar abans dels 27 anys i els homes haurien d’esperar a tenir-ne 32 com a mínim.

No tothom està dacord en aquesta teoria. El conseller matrimonial DENIS KNOWLES diu que l’edat en un matrimoni no és tant important sinó que hi ha coses més trascendentals com:
L’experiència i compartir gustos i aficions

BRYAN MCFADDEN
És el cantant del grup Westlife. Un cop desaparegut el grup, no ha aguantat gaire sense cantar. Quan el grup es va dissoldre va dir que ara volia passar més temps amb la família. Ara s’ho ha repensat i torna a cantar. Farà un disc en solitari amb un nou segell. Segons persones pròximes a l’artista, el disc l’està preparant amb la col·laboració de l’excomponent dels Take That Gary Barlow.

WET WET WET
El grup escocès Wet Wet Wet han tornat a ajuntar-se després de set anys de fer la seva vida per separat. El grup ha anunciat que trauran un recopilatori dels seus millors èxits en què s’inclouran les cançons més conegudes de la banda com “Love is all around” i temes nous. També faran una minigira d’onze concerts durant el pròxim Nadal. El líder del grup, MARTI PELLOW, ha aconseguit superar l’addicció a l’heroïna i estarà plenament en forma en aquesta gira per promocionar el disc.

MADONNA
Ha trascendit que vol comprar l’illa grega de SKORPIOS. És l’illa on el multimilionari Aristóteles Onassis va seduir la cantant d’òpera Maria Callas i l’ex-primera dama dels Estats Units, Jacqueline Kennedy. En aquests moments la propietària de l’illa és Athina, la filla de Cristina Onassis i neta d’Aristòteles. L’illa es troba al mar Jònic. Aquesta informació la publica la premsa britànica coincidint amb l’arribada del Re-invention Tour. Asseguren que la cantant ja ha visitat diversos cops l’illa. Té 80 hectàrees d’extensió. Tres mansions de descans, una esglesia bizantina i un petit port. Segons el cap de premsa de Madonna, la cantant li ha posat preu. 351 milions de dòlars. Onassis va comprar l’illa el 1962.

ELVIS PRESLEY
En motiu del 27è aniversari de la mort d’Elvis, s’han obert les portes de l'apartament de Memphis. Dues setmanes l'any, els fans d'Elvis Presley podran dormir en el seu apartament. I és que una empresa nord-americana ha rehabilitat l'apartament que el rei del rock va compartir amb els seus pares entre el 1949 i el 1956 a Memphis, a Tenesse, i ha decidit d'obrir-lo als fans. La resta de l'any es podrà llogar per temporades curtes, però encara se'n desconeix el preu.
La cas estava en mal estat. Li han fet reformes i el personal de la mansió de Graceland d'Elvis, van decidir col·laborar en l'ambientació fins aconseguir traslladar a l'època del mite del rock els que hi dormin.

CHARLIZE THERON
L’actriu ha firmat un contracte amb la firma CHRISTIAN DIOR per convertir-se en la cara del perfum J’ADORE. La imatge de Charlize Theron amb Dior competirà directament amb la marca CHANEL que ha contractat NICOLE KIDMAN per la seva fragància CHANEL nÚmero CINC.
La campanya de Dior començarà a la tardor amb anuncis a la tele. Sembla que l’actriu sudafricana ha firmat contracte per tres anys per una quantitat que pot estar entre els 3 i els 5 milions de dòlars.

ENRIQUE IGLESIAS
Una revista publica aquesta setmana que Enrique Iglesias té un fill de 4 anys i seria d’una coneguda presentadora de televisió a Espanya. El fill es diu Enrico i suposadament és fruit d’una relació ràpida que van tenir tots dos. No s’ha donat el nom de la presentadora ni més detalls.

Les cites d'avui
- 23:00. Alejandro Sanz a Tortosa. Concert de la gira No es lo mismo. La telonerao és la mexicana Julieta Venegas.

- Festival del Cap Roig. Última nit. Avui: flamenc amb l'espectacle Yerma de Cristina Hoyos i la seva companyia.

- Festes de Gràcia:
Ojos de Brujo
Whiskyn's i Brams
La Vella Dixieland
Havaneres
Recital de Joan Isaac a l'Oratori de Sant Felip Neri. Entrada: 5 euros.

- Al Fòrum comença la fira dels voluntaris.

Tele
TVE
El cap d'informatius de RTVE, Fran Llorente ha reorganitzat els presentadors dels telediarios. Lorenzo Milà presentarà a partir del 13 de setembre el telediario de les 21:00.
Ana Blanco el de les 15:00 i Helena Resano els telediarios del cap de setmana.
Pepa Bueno presentarà Los desayunos de TVE en què el subdirector serà José Ribagorda.
Josep Puigbó deixa de presentador el telediario, se sap que li queden uns mesos de contracte a Torrespaña però es desconeix la seva nova feina.

Audiències
La cerimònia inaugural dels Jocs d’Atenes va aconseguir una quota de pantalla del 34 %. María Escario i José Àngel de la Casa en van ser els comentaristes. La cerimònia va durar 217 minuts i el minut de més seguiment va ser les 10 de la nit i 33 minuts quan es va fer un homenatge a les ciutats olímpiques. Els que van seguir més la retransmissions van ser els madrilenys.
A Catalunya el share va ser del 31 %
Les dades no es poden ni comprar amb la retransmissió de Barcelona 92. Aleshores la van veure uns sis milions d’espectadors amb una quota del 62%,la d’Atlanta va tenir una quota del 75% i la de Sydney del 43%. En aquests últims casos eren horaris de matinada. Hi ha més share però menys persones veient la tele.

Internacional
La cadena CBS està buscant víctimes pel seu nou reality que titularà MALSON EN ELM STREET i que comptarà amb la participació de l’actor ROBERT ENGLUND en el seu paper de FREDDY KRUEGER. Seran sis programes que donaràn la possibilitat als concursants a enfrontar-se a les seves pròpies pors.
Per fer aquests malsons i pors compten amb Peter Kuran, un especialista guardonat pels efectes especials que ha creat a La guerra de las galaxias, Robocop i X Men 2.
El càsting ja es va fer el mes de juny. Es dona el fet que aquest any es commemora el 20è aniversari del llançament al cinema de la primera pel·lícula amb Freddy Kruggle.

Personatges televisius
No està confirmat del tot però hi ha una lluita judicial entre dos homes que es diuen CARLOS SOBERA per aconseguir el nom. No està confirmat del tot si un d’ells és el presentador de televisió però tot apunta que sí perquè l’any passat ja va anunciar que feria els possibles per tenir el domini.
De moment l’Organització Mundial de la Propietat Intelectual tramita una demanda contra l’actual titular del domini. Es diu Jose Carlos Sobera Martín i és argentí.
La web conté informació religiosa però ara fa un any oferia Loteria de Nadal espanyola i la venia. Més tard es va convertir en un monogràfic sobre el presentador de televisió.

Lleis televisives
El govern espanyol ha promès que el Consell Audiovisual serà plenament independent. L’executiu vol que la implantació de la televisió digital terrestre sigui efectiva abans del 2012.
El Consell Superior de Mitjans Audiovisuals és l’organisme regulador que ha de vetllar pel cumpliment de la llei en matèria audiovisual. Segons el govern tindrà personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per treballar.