16.8.04

Dilluns 16 d'agost del 2004
Reprenem avui això de suar asseguts al sofà. És còmode. Potser se'ns escapa alguna gota de suor per la calor però de l'exercici que fem rès de rès. Mirem com altre suen, fan exercici i fins i tot marques. Ens cansem tant que no tenim esma ni d'anar a fer la passejada diària. Què està passant...

Tecnologia. La tecnologia als Jocs Olímpics d'Atenes. Deu mil cinc-cents ordinadors, nou-cents servidors i quatre mil terminals de resultats. Són algunes de les eines que es fan servir per a coordinar la comunicació dels resultats dels Jocs Olímpics d'Atenes en la seva 28ena edició.
L'empresa ATOS ORIGIN és qui coordina a Atenes aquesta feina tecnològica per coordinar els resultats de les competicins. De fet també és l'empresa que s'encarregarà de fer-ho als Jocs Olímpics d'hivern de Turin 2006 i als jocs d'estiu a Beijing el 2008. Mentre duren els jocs d'Atenes, unes 3400 persones treballaran per comunicar informació bàsica i els resultats al segon. Compten amb una intranet que té més de 50.000 pàgines i unes 11.000 biografies a banda dels resultats històrics dels Jocs del 1896 a Atenes.

Internet. Paraules més buscades el juliol a través de Lycos Espanya. Els famosos i les sèries de televisió són els grans buscats en èpoques de vacances i ha agafat molt interès també Camino de Santiago, lloguer de cotxes i càmping.
1) Carolina Ardohain. Model argentina coneguda com a "Pampita".
2) Pamela Anderson
3) Paris Hilton
4) Jennifer López
5) Michael Moore
6) Kill Bill
7) Camino Santiago
8) Angelina Jolie
9) Alyssa Milano
10) Microsoft

Salut. Un estudi fet per un equip d'investigadors de la Universitat Complutense de Madrid assenyala que el consum de cànnabis podria servir per tractar tumors. Es veu que els components químics de la planta podrien ser la base d'un tractament pel càncer de cervell. Endarrereixen el creixement dels basos ssanguinis que alimenten els tumors.

Medi ambient. Segons un estudi que acaba de publicar la revista Science, durant el què queda de segle les onades de calor seran més intenses, freqüents i duraran més dies. Són els resultats de l'estudi fet pel Centre Nacional d'Investigació Atmosfèrica dels Estats Units que pronostica les pitjors onades de calor a Nordamèrica i Europa. Els autors han examinat el futur clima de la terra extrapolant comparatives passades.

Curiositat. Un grup d'experts del King's College de Londres han desenvolupat una fórmula matemàtica que permet calcular la por que produeix una pel·lícula de terror en concret. Incorpora variables com el suspens, el realisme, la música, el balanç entre la vida real i la fantasia, la quantitat de sang i la capacitat d'impressionar.
La fórmula és aquesta: (es+u+cs+t) +s +(tl+f)/2 + (a+dr+fs)/n+sin x -1
Segons això, la millor del gènere és El resplandor de Stanley Kubrick i amb Jach Nicholson.
També El tiburón de Steven Spielberg.

Homes i Dones
Perfil tipus de la persona que visita aquest estiu la ciutat de Barcelona
Resultats d'una enquesta feta per l'agència viatges Barcelona ON LINE. Va preguntar unes 150 persones a principis d'agost a Plaça Catalunya.
Turista tipus: jove, europea, interessat per la cultura, usuari de les noves tecnologies, viatja en parella i passa uns cinc dies com a mínim a la ciutat. Un 40% ja havien visitat abans Barcelona, un 90 % vol tornar, Un 54 % ha utilitzat l'avió per venir i d'aquests una quarta part les companyies barates. El què més els interessa de Barcelona és: Gaudí, l'arquitectura, la vida nocturna, la festa i la platja.

KURT COBAIN
El suicidi del cantant de Nirvana es portarà al cinema. Serà la pel·lícula titulada Final Days i es centrarà en els seus últims dies abans del suicidi. La dirigirà Gus Van Sant i l'interpretarà Michael Pitt. El film s'estrenarà l'any que ve.

MADONNA
Avui fa 46 anys. El cap de setmana va començar la gira europea amb un espectacular concert a Manchester i ha fet les paus amb el seu pare amb qui tenia una mala relació.

ROBERT DE NIRO
Polèmica a Itàlia al voltant de l'actor. El ministeri de cultura italià vol atorgar-li la ciutadania italiana durant el festival de cinema de Venecia que es fa el mes que ve. Aquesta petició ha enfrontat els seus admiradors a Itàlia amb els italo-nordamericans. Aquests últims es queixen pel fet que els seus papers de mafiós a diversos films han donat una mala reputació d'Itàlia als Estats Units.
L'Ordre dels fills d'Itàlia als Estats Units ha enviat una carta a Silvio Berlusconi perquè canceli els plans d'atorgar-li la ciutadania.

SABRINA
Una actriu argentina vol fer-se la tretzena operació de cirurgia estètica als pits per entrar al LLibre Guiness dels Rècords. Diu que només li treuran la idea del cap si li ofereixen un contracte laboral. De moment treballa en un programa d'humor.
Si la vols veure ara clica aquí.

Cites del dia

- L'expedició catalana Magic Line al K2 ataca des d'aquesta matinada la segona cimera més alta del món. Oscar Cadiach, Manel de la Mata i Jordi Corominas podrien fer avui el cim. Les previsions del
temps són negatives. Si avui no fan cim, tornen cap a casa.

- Avui comença la festa de Sant Magí de Tarragona.
19:30. Cercavila. A la plaça del rei concert de La ràbia acústica i Kabul Babà.
Tota la informació dels actes de la festa a www.tinetagenda.org i www.ajtarragona.com

- Jocs Olímpics d'Atenes:
13.30: Handbol. Espanya- Islàndia
15.45: Bàsquet femení: Espanya- Xina
18.40: Natació: Finals 200 metres lliures, 100 metres esquena i 100 metres braça femenins.
20.10: Final d'equips masculina de gimnàstica artística. Espanya NO s'ha classificat.
23.00: Tenis. Tommy Robredo- Lamine Ovahab i Carles Moià - Thomas Enqvist.

Tele

A Grècia, errades en el senyal de la cerimònia inagural van provocar que al nord i el centre de Grècia s'interrompés la retransmissió durant una hora. L'errada no va afectar les retransmissions internacionals. Un alt càrreg de l'operador OTE ha dimitat arran d'això aquest dissabte.

Als Estats Units, polèmica al voltant d'un reality en què competeixen immigrans il·legals per endur-se un permís legal de residència. Han de passar tota mena de proves esgarrifoses i horroroses.

Tele 5
Ha començat la gravació d'una coproducció europea. És d'Artagnan y los tres mosqueteros i el seu protagonista Tristán Ulloa. Ho fan Tele 5, EOS Entertainment i la productora francesa GMT.

TVE
Divendres hi va haver un petit incendi a Prado del Rey que va variar la graella de programació del matí. No es va poder fer el magazine d'Inés Ballester i es va substituir per La verdad de Laura i Arguiñano.

Programació:
TVE. Avui a Gran Prix destaca la presècia de LLERS competint.
TV3. Amor, has de tenir vista
... amb Manuel Fuentes. Avui Beth i actuació de Marc Parrot.
Tele 5. Dos capítols d'Embrujadas.
Antena 3. El peliculón.