9.8.04

Dilluns 9 d'Agost de 2004. La meitat del Què Està Passant? torna de vacances. Bon diaaa!!! - Mariola Dinarès dixit.

Internet.

L’última curiositat que es pot comprar a la xarxa són cabells dels presidents dels Estats Units ja morts. Els cabells més cars són els d’Abraham Lincoln, encara tacats amb la sang de la ferida mortal que va acabar amb la seva vida. Segons els certificat que l’acompanya, es tracta de part del cabell que li van haver de tallar a Lincoln per treure-li la bala que el va assessinar. El preu és de 1.500 dòlars amb sang i 399 dòlars en la versió barateta, emmarcada i sense sang.
També es vènen els cabells d'Andrew Jackson, George Washington, John F. Kennedy i Ronald Reagan. I pels mitòmans, cabells de Marilyn Monroe, per 245 dòlars, i d'Elvis Presley, per 380.

Insòlit.

Una dona de 65 anys va robar uns 19.000 èurus d’un banc de Lima i en va fugir sense deixar cap senyal. "La abuelita ladrona" (segons la premsa local) va demanar l’ajut d’un còmplice, encarregat de fer sortir l’administrador del banc de la seva oficina del Banco Sudamericano. La velleta va aprofitar per entrar-hi i agafar els fardos de bitllets.
Tot seguit, la dona i el còmplice van abandonar el banc sense que ningú se n’adonés del robatori fins que l’administrador va tornar a entrar a la seva oficina.
La policia va muntar un operatiu que no va tenir èxit i, l’últim que sabem és que s’estan analitzant els videos del banc i entrevistant els treballadors per aconseguir alguna pista sobre la senyora.


LAURA PAUSINI.

El pròxim mes d’octubre la cantant italiana publicarà un nou disc titulat “Escucha Atento”, en què hi han col·laborat artistes molt coneguts de la música internacional i sobretot italiana.
El nou àlbum de la Pausini, qui acaba de cumplir 30 anys, l’han produït Dado Parisini, habitual productor de Nek o Paolo Vallesi, i Celso Valli, productor de Miguel Bosé, Eros Ramazzoti o Diego Torres.
De moment s'editarà només en espanyol i italià, les llengües que l’han convertida en una de les cantantes que més vèn a tota Europa.
A més de l’àlbum, segons s’informa en la seva pàgina web, Laura Pausini començarà la seva gira mundia el mes de febrer de l’any vinent.
A la web es convida els fans a decidir quin podria ser el repertori que la Pausini interpreti en els concerts d’aquesta gira.

PAUL McCARTNEY.

El pròxim 20 de desembre, la discogràfica EMI editarà un single d’edició limitada amb dues cançons infantils escrites per Paul McCartney i interpretades per un coro d’animalons.
La primera, “We All Stand Together” va ser publicada pel cantant l’any 1984 i va aconseguir arribar al número 3 de les llistes del Regne Unit.
La segona, de recent creació i també adressada als més petits, duu el títol “Tropic Island Hum”. Aquest és també el nom d’un curtmetratge de dibuixos animats creat per Paul McCartney.
Aquest curtmetratge, juntament amb 2 més també creats pel cantant, sortiran a la venda en DVD el 27 de setembre sota el nom de “Paul McCartney: The Music and Animation Collection”.

THE BEATLES.

Apple presenta la primera versió en llibre il·lustrat del clàssic del cine animat “Yellow Submarine” de The Beatles. Es publicarà el mes de setembre en 8 idiomes diferents (encara que no pas en espanyol ni català).
“Yellow Submarine”, a banda de molta música, és la història de John, Paul, George i Ringo (els 4 beatles) que viatgen en un submarí de color groc cap a Pepperland, una comunitat envaïda per l’armada dels Blue Meanies. El quartet té com a missió alliberar els habitants d’aquesta terra fantàstica dels dolents i tornar-los la felicitat.
La pel·lícula va ser llançada l’any 1968 i de seguida es va convertir en tot un clàssic, no només per les cançons del grup, sinò pel seu estil pop-art i per la feinada de 200 artistes i animadors, dirigits pel dissenyador Heinz Eddelmann. L'any 99 es va restaurar digitalment, se’n va remesclar de nou el so i es va publicar en format DVD.
Aprofitant aquesta notícia, a la web de The Beatles s’hi ha penjat un mini-site amb trencaclosques i jocs relacionats amb “Yellow Submarine”.

Homes i Dones.

Segons una enquesta realitzada per l’agència ‘Kids and Youth’ a petició del canal de televisió Nickelodeon, a una de cada 4 nenes espanyoles els agradaria assemblar-se a la cantant mallorquina Chenoa, mentre que els nens es decanten pel pilot asturià Fernando Alonso.
Els resultats de l’estudi, que s’ha realitzat entre 500 nens de Madrid, País Basc, València, Màlaga, Sevilla i Barcelona, mostren la creixent propensió dels nens a voler ser famosos, amb un 75% de respostes afirmatives a aquesta pregunta.
A banda de Chenoa, altres models per a les nenes són Shakira, o Britney Spears. Els nens, en canvi, s’inspiren en els esportistes i es decanten clarament per Alonso, el madrileny Raúl i l’atlètic Fernando Torres.
A l'estudi també s’hi recullen altres aspectes com les preferències dels nens espanyols en les seves activitats lleure, els seus costums domèstics, el seu destí de vacances o el temps que dediquen a estudiar.
Un 3% dels entrevistats prefereix anar al cinema durant els caps de setmana; un 43% se’n va a dormir entre les 10 i les 11 de la nit, i la majoria, un 41%, passa les vacances a la platja.
Un 46% rep paga setmanal.

Consum.

S’ha fet públic un estudi sobre el consum de menjar ràpid a l’estat espanyol. Els catalans consumim només la meitat de les hamburgueses, pizzes i entrepans que es consumeixen a la comunitat de Madrid.
L’estudi fet per TNS Fastfood Panel diu que els establiments de menjar ràpid van augmentar les seves vendes entre abril de 2003 i març de 2004 en un 13%. El número de clients va créixer un 19%.
L’informe divideix el fast foods en pizzes, entrepans, hamburgueses i altres menjars i són les hamburgueses les que més es consumeixen fora de casa (un 61%) seguides de ben lluny pels entrepans i les pizzes.
A Barcelona, hi ha un 13% menys de consumidors de fast-food.
El perfil del consumidor de menjar ràpid seria una persona d’entre 35 i 49 anys, de classe alta i mitja-alta, i de la regió de Madrid.
Per sexes, l’home és qui més abusa d’aquest tipus de menjar.

Escacs.

Dubai acollirà la ciutat internacional dels escacs, segons té planejat el president de la regió russa de Kalmykia. Vol construir aquesta ciutat dins l’emirat del golf àrab amb una inversió de 2.120 milions d’èurus. Inclourà 32 edificis amb forma de peces d’escacs i cobrirà una àrea de 64.000 metre quadrats. També s’hi construiran hotels.
Dubai es convertiria en un punt de reunió per als professionals d’aquesta disciplina i hi podrien jugar campionats d’escacs de 24 hores durant tot l’any.
Encara es desconeix quan començaran els treballs a la ciutat internacional dels escacs.

Cites del Dia.

· El ballarí Joaquín Cortés presenta el seu darrer espectacle “Live” aquesta nit, a les 10, al Festival Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell – Mont Ras. La d’aquesta nit i la de demà só les 2 úniques actuacions que Cortés ofereix a l’estat espanyol.

· Iván Martín actua al Festival de Peralada avui a les 9 del vespre, dins del cicle “Grans pianistes”.

· Avui a les 10 de la nit, elecció de Miss Salou Nits Daurades, a la plaça de les Comunitats de la població. Han començar les festes més populars de Salou, en què s’hi ha programat tot tipus d’activitats i espectacles. Destaquem la visita de David Bisbal aquest dissabte.

ROMARIO.

El futbolista brasiler ha estat empresonat a Río de Janeiro pero no pagar la pensió alimentària dels fills del seu primer matrimoni.
L’ex dona del futbolista va presentar càrrec contra Romario i aquest va quedar detingut a la comisaria sense poder atendre a la cita esportiva que marcava la seva agenda, un partit contra el Panamà amb l’equip de Fluminense, dins del torneig brasiler.

ALEJANDRO AGAG.

És un dels protagonistes gràcies a la seva recent estrenada imatge... sense ulleres.
El gendre de José María Aznar va fer la seva primera aparició pública sense vidres en una festa carregada de glamour a la casa de Magada Pozzo Roca Llisa.
Mentrestant, el sogre i la seva esposa Ana Botella ja han marxat d’Eivissa on hi ha passat els primers dies de vacances. Probablement a final de mes hi tornin però de moment els que sí s’hi han quedat són els seus fills.

Salut.

Ja no és necessari que els viatgers que pateixen diarrea renunciïn als seus menjars habituals mentre prenen medicaments per controlar l’estòmac i el ventre.
Segons un estudi publicat a la revista Clinical Infectious Diseases, les persones que mengen amb normalitat mentre prenen antibiòtics es recuperen de les diarrees amb la mateixa rapidesa que els que limiten la seva dieta a caldos i aliments tous.
La millor manera de tractar la descomposició dels viatgers és prenent antibiòtics per eliminar la bactèria que causa el problema però continuant menjant normal. D’aquesta manera, les intestins que estan patint danys es regeneren gràcies a la ingesta de calories.
Entre els aliments que poden evitar la diarrea del viatger hi trobem les torrades, els aliments amb alt contingut de sucre, els citrics i els menjars frescos. I tot, s’ha d’ingerir ben calent.

Moda.

La prestigiosa firma de moda italiana Prada ha dissenyat la seva nova extravagància: un estoig de pell amb les eines bàsiques per arreglar petits desperfectes: un tornavís, una clau anglesa...
Cadascuna de les eines duu el nom de Prada i una còmoda capa de plàstic especial per poder agafar les eines sense fer-se mal ni trencar-se cap ungla.
El preu d’aquest kit d’eines de Prada és ‘només’ 700 dòlars.


Tecnologia.

Aquest mes es posa a la venda al Japó una webcam USB que es podrà col·locar en qualsevol posició.
La comercialitzarà la companyia japonesa Jesús Vàzquez és el protagonista del nou videoclip de Roser. La cantant més coneguda del programa Popstar petoneja apassionadament el presentador en aquest clip.


* TV3 ha comprat els drets del reportatge de la BBC que denuncia la corrupció al Comité Olímpic Internacional. Denuncia la venda de vots en les candidatures.


PROGRAMACIÓ

TVE-1
22.OOh GRAND PRIX. Convidades : Loreto Valverde i Mònica Pont. Pobles : Daganzo (Madrid) i Comillas (Cantàbria).

LA 2
22.35h QUÉ GRANDE ES EL CINE. ‘Moby Dick’ (1956), amb Gregory Peck i Orson Wells, ditigida per John Huston.

TVE-3
22.05h AMOR HAS DE TENIR VISTA (Vicenta N’Dongo)
23.05h Teatre Català... amb Manel Fuentes. Carlos Sobera i Loquillo.
00.05h Pel·lícula : "American Psyco" (2000), amb Christian Bale i Willem Dafoe.

C33
22.25h FITES DE LES CIÈNCIES NATURALS I DE LA TÈCNICA. "El metro de Londres"; Marc isambard Brunei i la construcció del túnel’.
22.50h. PUNT OMEGA.

T5
22.00h. EMBRUJADAS : "Pequeños Monstruos" i "Chris Traicionado".
02.30h. MADRUGADA DE CINE. "La mejor actriz" (2000) amb Thomas Calabro, Jaime Pressly i Rachel Hunter.

ANTENA 3
21.45h. EL PELICULÓN. "Fugitivos encadenados" (1996), amb Laurence Fishburne, Stephen Baldwin, Will Patton i Salma Hayek.
00.00h NOCHE DE IMPACTO.