30.7.04

Divendres 30 de Juliol del 2004. Uns marxen... d'altres tornen... Comencen oficialment les vacances per a la majoria de persones. L'operació sortida coincideix amb un allau d'estadístiques relacionades amb la conducció. La dona és més bona conductora que l'home fins als 35 anys. I si entre els 41 i els 55 no ho és tant, es deu a que els fills agafen el cotxe a les mares! Què està passant...

Comerç eletrònic. Ens fem ressò d'algunes d’algunes de les recomenacions que fa l’Associació Espanyola de Comerç Electrònic (AECE)n ecas que contracteu un viatge d'última hora a internet.
L’AECE adverteix que, quan fem una reserva online de les vacances que volem contractar, el venedor té l’obligació d’enviar-nos una confirmació d’aquesta reserva ja sigui per e.mail, a través de la pantalla de l’ordinador o per missatger.
Si contractem un bitllet d’avió, l’associació ens recorda que no estem fent una reserva de plaça sinò que l’estem comprant. Hem de tenir en compte que la gran majoria de les tarifes econòmiques que s’ofereixen a internet no admet cap tipus de canvi, modificació o reembors.
L’Associació Espanyola de Comerç Electrònic també ens aconsella que abans de comprar ens assegurem d’amb qui contractarem la reserva online. Les empreses espanyoles estan obligades a identificar-se incloent a la seva web les següents informacions: nom social, NIF, l’adreça postal de la seva seu a Espanya i direcció de correu electrònic. També han de donar les dades d’inscripció al Registre Mercantil espanyol i els de la llicència o autorització adminsitrativa que els permet desenvolupar la seva activitat.
Un cop ens haguem decidit per un paquet de vacances en concret, haurem de comprovar si en el preu de la reserva s’inclouen o no els impostos o taxes aplicables, així com les despeses d’enviament de la documentació necessària per a la realització del viatge. D’aquesta manera, no ens endurem sorpreses a l’hora de pagar la suma total de les vacances.

Noves Tecnologies.
Segons un estudi fet per l’Entitat Pública Empresarial Red.es, tenir una llar equipada amb les darreres tecnologies costa 91,8 € al mes, Iva inclòs. Això implica disposar de telèfon fixe, telèfon mòbil, internet i televisió de pagament.
L’Estudi sobre la demanda de serveis de telecomunicacions i Societat de la Informació en el segment residencial a Espanya, informa que ha augmentat considerablement el nombre de cases espanyoles amb millor equipament tecnològic associat a l’oci. Avui en dia és molt comú tenir a casa un DVD, un Home Cinema i una càmera de fotos digital. També ha augmentat la quantitat de serveis de tecnologies de la informació i les comunicacions contractades per llar.
La despesa mitja mensual per llar dels 4 serveis que s’analitzen a l’estudi és la següent: 31,6 € en telefonia fixa, 29,9 € en telefonia mòbil, 34,9 € en televisió de pagament i 22,9 € a Internet.

Internet. Els advocats catalans són, amb el 56%, els lletrats espanyols que més utilitzen Internet per assumptes de feina, segons un estudi elaborat per l'Institut DYM i que ha fet públic El Derecho Editores.
Els lletrats madrilenys ocupen, amb el 50,3%, la segona posició, mentre que la xifra més alta del nombre d'advocats que mai no accedeixen a Internet correspon a la zona centre-nord d'Espanya.
Així mateix, el paper és el suport menys utilitzat pels lletrats catalans per consultar informació sobre jurisprudència general, doncs el 49,6% d'ells, prefereixen l'ús del CD ROM i el DVD, abans que el paper.

Conducció.Les dones joves, fins als 35 anys, tenen menys accidents de trànsit que els homes per la seva prudència i el seu grau d'aversió més alt al risc, segons un estudi presentat per la presidenta d'UNESPA, Pilar González de Frutos. Entre els 41 i els 55 la conducció empitjora degut probablement al fet que en aquesta franja d'edat els fills utilitzen el vehicle de la mare, i aquestes conductores carreguen estadísticament amb accidents que han estat provocats pels seus fills.
Per ser un bon conductor és imprescindible acumular deu anys d'experiència al volant. Durant el primer any de conducció la freqüència de sinistres greus quadruplica la mitjana, i, per sexes, és 4,8 vegades la freqüència mitjana en els homes i 3,5 vegades en les dones.

Motos.A partir del 19 d’octubre i sense haver de fer cap tràmit, el titular d’un carnet de cotxe amb 3 anys d’experiència podrà conduir les motos que fins ara necessitaven el carnet A1. No s’haurà de fer cua a cap finestreta, ni demanar cap formulari, ni fer que ens segellin el carnet.
Els màxims responsables de trànsit a Espanya creuen, a diferència del que opinava el govern del Partit Popular, que 3 anys d’experiència en cotxe són més que suficients com perquè els motoristes circulin sense riscos.
D’entre les persones que s’acullin a aquesta nova convalidació, el director general del Trànsit Pere Navarro comenta que no utilitzaran la moto per circular per carreteres i autopistes, sinò per moure’s per ciutat. Això millorarà la movilitat urbana.
A Catalunya, gairebé 3 milions de persones es podran beneficiar, si ho volen, d’aquesta mesura.


JAY-Z i BEYONCE.
El rapper Jay-Z ha estat l'artista més nominat pels premis als vídeos musicals de la cadena de televisió MTV, en concret, 6 nominacions. El segueixen la seva nòvia Beyonce, No Doubt i Outkast, amb 5 nominacions cadascú.
Jay-Z va obtenir nominacions pel seu vídeo "99 Problems", en què hi representa el seu propi assassinat. Beyonce les ha aconseguides per "Naughty Girl" i "Me, Myself and I"; No Doubt per "It's My Life" i Outkast per "Hey Ya".
Els premis s'entregaran el pròxim 29 d'agost a Miami, en un programa on hi actuaran Jessica Simpson, Kanye West i Usher. La gala serà la número 21 i la primera que es realitzarà fora de Los Angeles o Nova York, seus habituals de la cerimònia.

EMINEM.L’han tornat a renyar pel seu comportament davant les càmeres de la televisió britànica, la BBC, després de l’actuació al mític programa “Top Of The pops”.
Eminem va interpretar en directe el tema “My Band”, juntament amb el seu grup D12, i no es va limitar només a cantar o rapejar. Va acompanyar la seva performance amb gesticulacions de caire lasciu i ofensiu.
Malgrat segons quins gestos es puguin entendre com a propis de la cultura del rap, fonts de la BBC diuen que Eminen va sobrepassar el límit.

RONALDO.Els mitjans de comunicació brasilers donen per fet que Ronaldo es casarà ben aviat amb la seva nòvia, la model i presentadora del canal MTV Daniella Cicarelli. El davanter del Reial Madrid hauria demanat a la seva actual companya sentimental, que es converteixi en la seva dona després d’un mes i mig de relació.
Segons el diari O Estado de Sao Paulo i la revista Contigo, Ronaldo es va declarar durant unes vacances a Grècia i la parella contraurà matrimoni a París en uns mesos.
Tan bona és la influència que està exercint la Cicarelli en el seu nòvio que fins i tot ha aconseguit que Ronaldo torni a la vida sana i perdi els kilos que va guanyar anant de festa en festa pels locals de Madrid.

DONATELLA VERSACE.La dissenyadora italiana Donatella Versace, cara de l'imperi Versace des de l'assassinat el 1997 del seu germà Gianni, està ingressada en una clínica de desintoxicació nord-americana per tractar la seva addicció a la cocaïna.
Donatella Versace va entrar en un centre de rehabilitació l'endemà de l'aniversari de la seva filla, Allegra, que el 30 de juny passat va arribar a la majoria d'edat i va passar a controlar el 50% de la companyia del seu oncle.
La premsa especialitzada en moda apunta la seva absència de Donatella de les desfilades d'alta costura de París com l'inici del seu declivi. La firma, per la seva banda, ha desmentit que la cocaïna hagi tingut alguna cosa a veure amb la falta a la llegendària cita de la capital francesa, i assegura que es va tractar d'una decisió empresarial.

CATHERINE ZETA-JONES.
L'actriu Catherine Zeta-Jones va tornar ahir als jutjats de Los Angeles. Va testificar durant més de tres hores en una audiència preliminar sobre unes presumptes amenaces de mort i un assetjament constant de Dawnette Knight, una dona de 32 anys d'edat. L'actriu, de 35 anys, va presentar 19 cartes en què algú li va escriure que seria "trossejada com Sharon Tate".
Michael Douglas, marit de Zeta-Jones, va explicar que la seva dona es va haver de sotmetre a tractament mèdic per superar l'estrès.
Si Knight, arrestada el 3 de juny i acusada de 26 càrrecs, és trobada culpable, pot complir una pena de 19 anys de presó.

NAOMI CAMPBELL.La supermodel britànica Naomi Campbell, de 34 anys, dedicarà el mes d’agost a estudiar interpretació. Campbell s'instal.larà a Nova York "per treballar en la seva forma d'actuar", segons ha explicat a la premsa novaiorquesa el músic Rusell Simmons, amic de la model.
Després de petites incursions a la gran pantalla amb no massa èxit, Naomi Campbell vol potenciar aquesta faceta potser perquè cada vegada s’apropa més a l’edat en què una model ha de retirar-se de les passarel·les.
El que no sabem encara és si Campbell assistirà als cursos d'estiu de l'Actor's Studio o anirà a un altre lloc.

Concurs.Les dues entrades per veure una pel·lícula a qualsevol dels cinemes Cinesa les ha guanyades la Flora Batlle, de Barcelona.


Tele.
The Simpsons. Al Jean, un dels productors de la famosa sèrie de dibuixos animats, els Simpson, va revel·lar els seguidors de la sèrie que s’havia creat un capítol en què Springfield legalitza el matrimoni entre homosexuals, per recaptar fons. Homer es farà ministre només omplint un formulari a internet. I, el més sucós de tot, un dels personatges més antics de la sèrie srtirà de l’armari!
Les especulacions sobre qui serà el personatge gay es van fent cada dia més grosses a la xarxa: la gent aposta pel fidel ajudant del senyor Burn, Smithers, fins a una o totes dues cunyades de Homer (l’anti-femineitat per execl·lència).
Segons el creador de la sèrie, Matt Groening, també present en la convenció sobre el còmic que s’ha fet a San Diego, aquest capítol s’emetrà als Estats Units elpròxim mes de gener.

Los Serrano. La cadena nord-americana NBC ha comprat els drets de Los Serrano, que emet Tele 5. Amb això, la sèrie de Globomedia es converteix en la primera sèrie espanyola adaptada per la cadena nord-americana.
Protagonitzada per Belén Rueda i Antonio Resines, Los Serrano explica la vida quotidiana d'una família nombrosa formada per un viudo (Resines) amb tres fills i una divorciada (Rueda) amb dues filles, que contrauen segones núpcies. La sèrie combina les crisis generacionals, els conflictes en l'educació dels adolescents, els problemes domèstics i la diferent percepció que tenen els uns, que procedeixen d'un ambient rural, i els altres, que han viscut en una gran ciutat.
La sèrie ha arribat a Espanya a un 38% de quota de pantalla i una mitjana de 6,9 milions de seguidors. El 7 de juliol va acabar la tercera temporada.
La NBC emet, entre altres, les sèries Will & Grace, que va arribar a Espanya per La 2; The West Wing, que va oferir TVE-1 amb el títol El ala oeste de la Casa Blanca; i Friends, que els teleespectadors van poder seguir a Canal+.

Tornen les gales d’estiu a la Primera.
TVE-1 ha optat per la coneguda fórmula de música i humor per distreure l'espectador durant les nits dels divendres en el període d'estiu. Avui, s'estrena el primer dels set programes especials, que, amb el títol de Los veranos de tu vida, no és altra cosa que un reclam turístic de la Comunitat de Múrcia.
Carlos Lozano i l'actriu Mar Saura presenten aquesta gala, gravada a la platja de Bolnuevo, al costat del Puerto de Mazarrón. L'humorista Ángel Riero s’ecarregarà dels tocs d’humor, dels gags i dels reportatges que sevriran per promocionar Múrcia. d'introduir els reportatges promocionals, que inclouen recorreguts turístics.
L'escenari, amb una superfície de 600 metres quadrats i un amfiteatre capaç d'allotjar 7.000 persones, és el que ja es va utilitzar en motiu de l'última edició de la gala Murcia, qué hermosa eres però remodelat. Per gravar aquests especials d’estiu, TVE ha desplaçat més de cent professionals: l'operatiu tècnic inclou catorze càmeres, 300 projectors i dues pantalles gegants.

Cites del dia.
- El ministre de la salsa, Rubén Blades @ sala Apolo, Barcelona. Preu de les entrades: 40€.

- Flamenc al Fòrum de les Cultures. Avui, a les 4 de la tarda a l’escenari de la Haima, actuació de El Funi. A 2/4 d’11 de la nit, a l’escenari Marina, Farruquito.

1 comentari:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.