21.7.04

Dimecres 21 de juliol del 2004
El món de la cultura i sobretot la dansa plora avui la mort d'Antonio Gades. Ha mort de càncer als 67 anys. Els últims anys ha patit força la malaltia. No hi ha dret. Què està passant...

Consum. El Ministeri de Salut ha retirat cinc models de marcapassos i ha alertat dues-centes persones que els porten. S'han detectat problemes a la Índia amb un tipus concret d'aquests aparells i per prevenir recomanen que les persones que els portin els canvïn. Els models retirats són Iberis VVIO, Iberis 5/6 mm, Iberis Prima, Iberis Plus i Mylos. Al País Valencià hi ha 58 persones que els porten i 47 més a Catalunya. El telèfon d'informació sobre el tema és:
901 400 100
L'empres que els fabrica, NEUROCOR, assegura que no hi ha hagut incidents a Catalunya perquè s'han donat instruccions als pacients.

Salut.  Una empresa nordamericana està apunt de comercialitzar la implantació d'un microxip contra la depressió crònica. El xip és molt semblant al que s'implanta des del 1997 per tractar els malalts d'epilèpsia. Es posen uns electrodes al coll, s'inserta una pila al pit o a l'interior del braç i des d'allà envia impulssos elèctrics al minielectrode cada un de 30 segons a inervals de 5 minuts durant 24 hores. L'empresa Cyberonics reoncie que encara no està suficientment provat però pot donar bons resultats. De fet, als Estats Units 19 milions de persones pateixen depressió crònica i no hi ha cap tractament que els vagi bé.

Web recomanada. Ha nascut aquesta pàgina web: http://www.acogelos.org.
L'Associació pel Foment de l'Adopció d'Animals de companyia la crea perquè es puguin posar en contacte persones interessades a adoptar un animal de companyia abandonat i aquells que es dediquen a recollir-ne. Es calcula que a Espanya se n'abandonen uns 200.000.

Mòbils. S'ha fet públic l'informe de la comissió del Mercat de les Telecomunicacions. L'informe ha ratificat el què ja sospitavem. Per primer cop a la història que hi ha més línies de telèfon mòbil contractades que línies de telèfon fixe. Durant el 2003, les operadores van ingressar un 18 % més en telèfon mòbil i en canvi el consum de fixe va baixar d'un 3 per cent.

Internet. Gairebé la meitat dels infants d'entre 8 i 13 anys ja navega per internet. Aquest és el resultat del Tercer Estudi d'Audiències Infantil i Juvenil de mitjans a Espanya. S'ha preguntat a 4.000 persones. Fa dos anys l'ús d'internet entre aquesta franja era del 25 % i ara és del 48,9 %. La majoria utilitzen la xarxa per xatejar, navegar per la web i jugar.

Internet i hàbits. Una enquesta que porta per títol Hàbits de comunicació a través de la missatgeria instantànea que es va fer a Espanya durant els mesos d'abril i maig revela que la gent que utilitza el MSN Messenger és una persona extravertida, a qui li agrada sortir, segur de si mateix, entusiasta dels canvis i que li importen molt els amics i familiars. L'enquesta va més enllà i defineix l'utilitzador del missatger instantani com un home, amb el cabell fosc-moreno i extravertit. Es veu que un 71 % són morenos, un 19 % rossos i hi ha molt pocs usuaris calps( només el 2,7 %). Les dones l'utilitzen però prefereixen la immediatesa del SMS.
Una psicòloga de Londres, Helen Petrie, ho ha analitzat i diu que els homes els atrau el Messenger sobretot per lligar perquè quan comencen una relació són molt introvertits i aquest sistema els permet desinhibir i demostrar els sentiments fàcilment.

Polèmica. Alguns aficionals a la ciència- ficció boicotejen el film estrenat fa alguns dies Yo, Robot. És una pel·lícula protagonitzada per Will Smith. Els contraris critiquen que agafi el títol del llibre d'Isaac Asimov i després ha destrossat el seu argument i ha fet un autèntic sofregit del què explica el llibre.

Homes i Dones
Avui analitzem si és cert el tòpic uqe les Rosses són tontes. 
Un psicòleg de la Universitat internacional de Bremen, Jens Förster ha fet un estudi per verue com influyesen els prejudicis en el comportament de les persones.
Com que a ulls de la societat les rosses són tontes, l’estudi ha demostrat que aquests prejudicis funcionen. El psicòleg va escollir 80 estudiants de la universitat, entre les quals hi havia 40 rosses. Els va fer un test d’intel·ligència que mesurava la velocitat i l’exactitut de les repostes. 
Algunes, els va fer llegir un seguit d’acudits i contes entre els quals n’hi havia sobre rosses 
Resultats
Els acudits van ver efecte a les rosses. Els va provocar inseguretat perquè se sentien aludides,. Les que els havien llegit no van donar el mateix rendiment que les seves companyes i van tardar més que les seves companyes a resoldre-ho. De totes maneres les rosses van ser més eficients i van fer menys errades en general.   
Conclusió
Els prejudicis els afecten però no és cert que siguin pitjors. Al contrari. Han estat més lentes però segures.
La societat fa les rosses insegures i aleshores més lentes a reaccionar perquè volen fer la feina bé i demostrar que les rosses no són tontes. 
Anècdota: El sociòleg ARNOLD HINZ s’ha dedicat a recopilar acudits. Ha trobat fins a 586 acudits de rosses. Les deixen com a tontes, massa sexuals, ninfòmanes i noies fàcils.   
 
Michael Jackson
Diuen que serà pare de quatrigèmins. Segons una informació de la revista US Weekly citant fonts no identificades, que el cantant ha contractat una mare de lloguer on ha estat a Miami Beach en un hotel de luxe. Li ha costat 4.000 dòlars la nit. La portaveu de Jackson no ha volgut confirmar ni desmentir la notícia però segons la revista les nits amb la mare de lloguer han donat fruit. El nom de la dona no s'ha fet oficial tampoc.  

U2
Hi ha més detalls del nou disc, la maqueta del qual va desaparèixer a Niça mentre el grup gravava unes imatges de promoció. S'editarà el 22 de novembre i sortirà en quatre formats diferents: Cd, Vinil, CD i DVD d'edició limitada i una caixa amb CD, DVD i un llibre de fotos d'edició limitada. L'àlbum es titularà Vértigo.

Tom Cruise
Començarà a gravar la tercera entrega de Missió impossible. De totes maneres hi ha problemes perquè encara no s'ha determinat qui serà el director del film. Joe Camahan no es va entendre amb l'equip artístic i ha renunciat a dirigir tal i com ho havia fet en les dues primeres entregues.
A la tercera part hi intervendran Kenneh Branagh i Scarlett Johansson.

Tele
Antena 3
wEl conseller delegat de la cadena, Maurizio Carlotti, ha analitzat els bons resultats informatius d'Antena 3 aquesta temporada que ara acaba. Han finalitzat líders i ha acabat dient que no és el resultat de la feina ben feta i no pas un cas anecdòtic. Que li digui això a la cara a tota la gent que ha acomiadat!.

TVE
Ha fixat Lorena Berdún i el Gran Gwayoming. Lorena Berdún farà a partir de la tardor un programa de sexe setmanal, produït pel Terrat, a mitjanit i un dia per definir.
Es titularà: Dos rombos.
Lorena ha remarcat que no aspiren a grans audiències.

Tele 5
Tornarà la Noche... però sense Manuel Fuentes que no ha renovat per la cadena privada.
Els seus relleus seran Arturo Valls i Yolanda Flores ( la que treballava a l'equip de Maria Teresa Campos i la substituia per vacances).

TV Internacional
- Preocupació per l'estat de salut de la BBC World. El canal internacional de la cadena britànica BBC no serà finançat indefinidament segons ha dit el nou president Michael Grade. En els seus nou anys d'existència ha registrat un prejudici econòmic de 180 milions de dòlars.

- La Fox Reality Channel arribarà el 2005. Serà un canal amb 24 hores de reality shows.