22.7.04

Dijous 22 de juliol del 2004
Els meteoròlegs ens estan posant la por al cos. Les temperatures augmentaran molt, sobretot a les comarques de Girona. A Barcelona ciutat qui ens ha posat la por al cos és una persecusió policial. Un conductor que ha anat de Rubí a Barcelona i ha travessat el carrer Balmes a més de 200 quilòmetres per hora. Què està passant...

Viatges. Vint passatgers van quedar ahir ferits després d’incendiar-se el motor d’un avió que anava d’Alacant a Palma. Una vintena de passatgers del vol d’Spanair que feia el trajecte d’Alacant a Palma de Mallorca són els que van patir ferides lleus al calar-se foc en un dels motors. Es va haver de fer un aterratge forçós a l’aeroport de l’Altet (Alacant).  Després de la trucada d’emergència de la tripulació, l’aeroport de l’Altet ha activat el pla d’emergències i una colla de bombers i de personal sanitari van córre cap a l’avió, on van desplegar una rampa i van evacuar els passatgers. D’un total de 146 passatgers, una vintena han quedat lleument ferits, així com un dels bombers que han participat en el rescat.

Medi ambient 1. Medi Ambient té la intenció d’imposar un carnet per a les persones que accedeixen en vehicle al bosc. Aquesta llicència verda s'inclouria en la llei d'accés al medi natural i consistiria en un curset i un examen L’haurien de tenir des de motoristes fins a boletaires passant pels aficionats als quads que facin servir vehicles motoritzats per camins rurals.
La llicència serà lliurada pel Departament de Medi Ambient i consistirà en un curs i un examen per als conductors. La conselleria de Medi Ambient treballa ara amb els col·lectius implicats per aconseguir una proposta consensuada. És com una mena de carnet de conducció.
 
Medi ambient 2. L’organització ecologista GREENPEACE ha alertat del deteriorament que pateix el litoral espanyol. Assegura que hi ha 50 punts negres. La costa es more. 
El més alarmant és l’ocupació que pateix la costa.  Segons un informe de Greeenpeace titulat Destrucció a tota costa, el 90 per cent d’aquesta està erosionada.
Un dia després de la presentació de l’informe, la ministre de medi ambient, Cristina Narbona, ha presentat un pla d’actuació per reorientar la política de costes per frenar el creixement i garantir l’ús públic de les platges. 

Moda. La marca DAVID BECKHAM ja no es ven tant i es veu que la seva popularitat ha caigut en picat des del seus últims afers. En el camp de la moda, la marca Mark and Specner ha decidit retirar la roba que venia sota el nom del jugador.  Només fa un any era tot un ídol a la Gran Bretanya i els ingressos per publicitat que obtenia eran multimilionaris. 
Les presumptes infidelitats i la seva nefasta actuació a l’Eurocopa han trencat la seva imatge. 
David Beckham guanyava uns 18 milions d’euros per aquesta marca als grans magatzems. 
Hi ha rumors que l’operadora VODAFONE també s’estaria planejant si el renova o no.

Tecnologia. Han suspès la venda del DVD que permetia censurar segons quines escenes de pel·lícules. Era un nou apareix que venia la companyia Thomson que fabricava sota la marca RCA amb la tecnologia anomenada Clear Play.  Ara han decidit deixar de vendre aquest aparell després que Nissim ha presentat una demanda per violació de patents. 
En principi les imatges es censuraven abaixant el volum o avançant la pel·lícula i eliminava les escenes de violència o de llenguatge insultant.  Thomson va voler obtenir la llicència de Nissim però les negociacions es van trencar i van utilitzar la tecnologia sense permís 
Els Directors de cinema també han presentat una demanda contra aquesta tecnologia alegant que al censurar pel·lícules s’altera l’obra sense l’autorització del titular dels drets d’autor

Ciència. Científics nordamericans han descobert a l’Antàrtida un nou meteorit negre del planeta Mart. La notícia ha trascendit ara però el meteorit el van trobar el desembre del 2003 en un camp gelat a uns 750 quilòmetres del pol sud. La roca negra pesa 715, 2 quilos i és un dels 1.358 descoberts durant l’estiu austral 2003-2004.Aquest últime s diu Naklitas perquè forma part d’un grup de roques marcianes que s’han trobat. La primera d’aquest tipus la van localitzar el 1911 a Nakla, a Egipte i d’aquí la nova.

BARBIE / RAZZANNE/ BILLY / CARLOS / TYSON
Ja té competència. Les vendes no li anaven massa bé i ara estan envaint el mercat nous models.
Hi ha la Razanne que és com una mena de Barbie però musulmana,.
També han aparegut amb força Billy, Carlos i Tyson, els Barbie gays i un nino que és Jesucrist. 
Pots veure les seves fotos clicant aquí.

FAMÍLIA BECKHAM
Parlant de Beckha, la policia de la Gran Bretanya ha anunciat que ha detingut un home que va intentrar entrar  a la seva mansió. Va escalar un mur de dos metres d’alçada però cinc guardaespatlles el van poder retenir.
El detingut portava gasolina i drogues. En el moment que va passar això, Victoria estava sola a casa amb els seus dos fills Brooklyn i Romeo.
L’agressor és de Glasgow té 38 anys i en el moment que el van agafar va començar a insultar Beckham. Ara ha quedat en llibertat sota fiança i ha de comparèixer el setembre a comissaria per declarar.

JENNY i BARBARA BUSH 
Les filles bessones del president nordamericà comencen a trencar la seva imatge hortera a la campanya per la reelecció del seu pare a la presidència. La revista Vogue ha publicat que van anar a la botiga d’Oscar de la Renta i Calvin Klein a comprar-se alguns modelets. 
Precisament les bessones de 22 anys faran un reportatge per la revista amb aquests dissenys per sumar punts pel seu pare.  El reportatge sortirà aquest agost. Als Estats Units no s’entén perquè després d’estar en un plà molt discret comencen a fer coses per promocionar-se.
 De totes maneres el reportatge ha coincidit en el debut periodístic de Vanessa i Alexandra, la filla del demòcrata Jhon Kerry, el contrincant de Bush.

Homes i Dones
Espectaculars declaracions d’un parlamentari britànic que ha escandalitzat tothom pel seu MASCLISME.
Es tracta de GOLDFREY BLOOM, un nou membre de la comissió pels drets de la dona al Parlament europeu d’Estrasburg.
Coses que ha dit, atenció:
- Crec que les dones no netejen prou bé darrera la nevera.
Això ho ha respost quan li van preguntar quina seria la seva feina al parlament d’estrasburg.
- Com més drets tinguin les dones, més obstacles hi haurà per la seva ocupació, la seva feina. Cap empresari que tingui un bon judici contractaria una dona en edad de tenir fills.
- Jo represento les dones de Yorkshire que sempre tenen el menjar apunt quan arribes a casa.
Els periodistes han intentat contactar amb la seva dona Katie per saber la seva opinió però ha estat impossible.

L'avi Domingo, tele i concurs.