20.7.04

Dimarts 20 juliol del 2004
De vegades una enxampada es val una portada. La majoria de diaris de Catalunya avui obren amb una gran foto a portada del president de la Generalitat, Pasqual Maragall i el president de les balears, Jaume Matas. Ahir es van reunir i es van entendre tot i les desavinences polítiques. El Periódico de Catalunya, en canvi, ha aconseguit una foto de la visita sorpresa, privada i sense guardespatlles de Harrisson Ford i Calixta Flockhard a Barcelona i la Sagrada Família. Han canviat la foto de portada. Què està passant...
 
Trànsit 1. França sempre és una referència en el trànsit, la senyalització i la urbanització. Ara, el govern francès acaba de penjar a internet dos mapes pels automobilistes que circulen per la xarxa viària francesa.  Aquests mapes indiquen amb amb colors, els índexs d'accidents que presenten les principals carreteres i autopistes de l'estat. Hi ha plasmades les taxes d'accidents greus entre 1998 i 2000, i la densitat dels accidents.  En cap dels dos mapes les carreteres de Catalunya Nord apareixen amb índexs de perillositat elevats.  Hi apareixen 37.000 quilòmetres de la xarxa viària, per on passa el 40% del trànsit rodat i on tenen lloc el 25% dels accidents greus. La iniciativa de Seguretat Viària coincideix amb un programa europeu d'avaluació de les carreteres. Pots veure-ho clicant aquí.
 
Trànsit 2. A partir del mes de novembre es farà a Barcelona una prova pilot de compartiment de cotxes. Generalitat i ajuntament avalen el cotxe multiusuari per reduir el nombre de vehicles a la ciutat. Amb l'objectiu de reduir una part del parc automobilístic que circula per la ciutat, el pròxim mes de novembre Barcelona posarà en marxa un nou sistema de transport. A Europa es coneix com a carsharing (cotxe multiusuari) i es basa en una flota de cotxes compartits per nombrosos socis que paguen només per les hores que els fan servir de lloguer i els quilòmetres que recorren.La impulsora és l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, que amb la Generalitat, l'ajuntament i diverses firmes del transport, han constituït Catalunya Carsharing S.A., empresa que comercialitzarà el servei.El cotxe multiusuari està especialment pensat, segons els promotors, per als ciutadans que només utilitzen el cotxe esporàdicament, i hi fan menys de 15.000 quilòmetres a l'any. A aquest tipus d'usuaris els sortirà més econòmic aquest sistema que tenir un cotxe en propietat
 
Novetat tecnològica. El reproductor de vídeo personal ja es pot dir que és el pròxim èxit dels aparells tecnològics. Els especialistes asseguren que un dels últims invents que encapçalarà les vendes de les pròximes festes nadalenques és el dit reproductor de vídeo personal (PVD en anglès). Es tracta d’un aparell que aplega un reproductor de DVD i una petita pantalla. Però les seves utilitats no es limiten a reproduir discos sinó que també permet de sintonitzar canals de televisió. Al mercat nord-americà ja hi ha dues empreses que es disputen assolir la màxima quota de mercat. D'una banda, Hasbro, que fabrica el VideoNow; d'una altra banda, Mattel, que ha patentat el Juice Box
El primer ja ha comercialitzat més d'un milió del model que costa uns setanta-cinc dòlars i que té una pantalla en blanc-i-negre. I la setmana passada ja va presentar la versió en color. 
El segon costarà pels volts de seixanta-nou dòlars i s'adreça més a un públic adult que no pas adolescent. Permetrà de veure clips musicals, emissions de televisió i pel·lícules completes, a més de servir com a àlbum de fotos digitals i com a lector d'arxius MP3. Els usuaris del sistema Game Boy Advance de Nintendo també podran adaptar l'aparell i convertir-lo en un giny de característiques similars. 
 
Mòbils. La policia ha detingut els últims dies a Badalona un lladre perquè es va deixar el mòbil al lloc del robatori. El telèfon mòbil el va delatar. Els Mossos d'Esquadra van localitzar el presumpte autor d'un robatori gràcies al fet que el lladre va oblidar el seu telèfon mòbil a l'interior del vehicle, d'on acabava de robar un ordinador portàtil i 730 euros que hi havia a la guantera. El robatori es va produir dijous a la nit a l'avinguda Alfons XIII, on la víctima del robatori havia aparcat la seva furgoneta. Divendres al matí, el propietari del vehicle va trobar a faltar l'ordinador i els diners que estaven en un sobre. També va trobar un mòbil que no era el seu. Va denunciar el robatori a la comissaria on va sonar el telèfon mòbil. Els agents van respondre a la trucada. Era l'exdona del detingut. Gràcies a la trucada, els Mossos van detenir el lladre al carrer Coll i Pujol.
 
Viatges. Aquests són dies en què encara es venen paquets de vacances.- Ara als Estats Units s’ha posat molt de moda els paquets turístics per anar a l’Argentina que combinen la cirurgís plàstica i el plaer. La devaluació del PESO fa que hi hagi ofertes molt interessants per viatjar cap a l’Argentina uns dies passar-s’ho bé i tornar una mica arreglat físicament.
El paquet turístic que té més èxit és un que es diu "Plenitas Health & Leisure" i combina. 
Un implant de silicona als pits + lliçons privades de tango i Classes d’espanyol el només set dies.
 
Homes i Dones
Estudi que ha fet l’empresa de cotxes DAEWOO a deu països Europeus sobre LLIGAR. 
Els nòrdics i els centre-europeus no són, segons l’enquesta, els millors lligadors. 
S’ha fet una puntuació de l’1 al 10.  Els pitjors de tot són els britànics i els penúltims del  rànquing els Alemanys. Segons l’enquesta són casos perduts. Lliguen fatal. 
El primer lloc és per Itàlia i el segon per França.
 
CHARLES SWEENEY
Va morir la setmana passada als 84 anys per causes que no han trascendit. Va ser el pilot nordamericà que va llançar la bomba nuclear sobre Nagasaki. Pilotava el B-29 als seus 25 anys quan va llançar la bomba de plutoni el 9 d'agost de 1945.
 
BILL CLINTON
Ha dit en un dels seus actes de presentació de l'autobiografia que vol que Hillary Clinton sigui presidenta dels Estats Units el 2012, després del mandat de John Kerry.
 
JUSTIN TIMBERLAKE
La premsa nordamericana va plena de notícies sobre les infidelitats del cantant que surt amb l'actriu Cameron Diaz. Els últims dies se l'ha vist amb una model que han batejat com la doble de Lara Croft.
 
L'Avi Domingo truca un anunci en què un home canvïa un 127 per una Vespa.
 
Convocatòria. Declaracions d'Oleguer Sarsanedes sobre el Fórum. Guanyador: Francesc.
 
Tele
Estrena de TNT a Tele 5.