14.5.04

Divendres 14 de maig del 2004
El govern català ha confirmat que a partir de l'agost haurem de pagar una mica més per la gasolina per poder pagar-nos la sanitat pública. Això és bo o dolent... és un decisió polèmica que portarà cua.

No al tabac.. Una associació nord-americana ha proposat una classificació especial per als films amb fumadors. El grup, anomenat ‘Smoke Free Movies’ (‘Films lliures de fum’) proposa que les cintes en què apareguin actors fumant siguin classificades amb una R (‘restricted’), que vol dir que els menors de disset anys no les podran veure si no van acompanyats d'un adult. Els defensors de la idea sostenen que els joves que veuen fumar al cinema tenen més possibilitats d'habituar-se al tabac. Segons un estudi publicat a The Lancet l’any passat, un 52% dels nois i noies de 10-14 anys que començaven a fumar ho feien induïts pel cinema, i que aquest influeïa més en la decisió de fumar que no pas la publicitat.

Internet. Lufthansa oferirà a partir de dilluns internet als passatgers. A través del seu servei "FlyNet", la aerolínea alemanya es converteix en la primera a oferir banda ample als seus clients. La connexió per mitja hora costarà 9,95 dòlars i per tot un viatge 29,95 dòlars.

L’invent d’avui. Investigadors de la Universitat Politècnica de València han presentat un sistema que permet obtenir nous sabors i textures a l’alta cuina. Per exemple una poma amb sabor a menta,.
Ho ha fet el professor Javier Martínez Monzó. Ha patentant un sistema que permet la cocció al buit que pot utilitzar.-se per fregir, cuinar, marinar i impregnar. La patent va ser comercialitzada per l’empresa International Cooking Concepts després de l’acord entre la universitat i els responsables d’aquesta firma espanyola especialitzada en equipament per l’alta cuina i que treballa, per exemple, amb el Ferran Adrià.

Salut. Es torna a dir que fer la migdiada és beneficiosa. Un equip d’investigadors de la Universitat de Harvard diu que no hi ha rès millor com dormir la migdiada per despejar-se. La Societat britanica del son diu que quan uan persona té son durant el dia, una migdiada de 20 minuts ´s millor que prendre’s tres tasses de cafè. De totes maneres diuen que si el què vol una persona és espavilar-se, és millor consumir menys dosis de cafeïna però amb més freqüència.

Cinema. Miramax i Disney han arribat finalment a un acord i es distribuirà la pel·lícula de Michael Moore sobre Bus i l’11 de setembre. Miramax ha tancat l’acord amb Walt Disney per permetre l’autorització de Fahrenheit 9/ 11. Un portaveu de Miramax assegura està content perquè Disney ja accedit finalment a vendre el documental. El film fa una crònica de la resposta dels Estats Units als atemptats de l’11 de setembre del 2001 i examina els vincles entre la família del president Bus i la família d’Osama Bin Laden.

Cites
- S'estrena la pel·lícula Troya.
- Rua de carnestoltes del Fòrum amb Carlinhos Brown dissabte 15 de maig a partir de les 18:00 hores al Passeig de Gràcia de Barcelona.
- Festival d'Eurovisió. Des d'Istambul el dissabte a les 21:00.
- Cita curiosa. Es disputa aquest cap de setmana una curiosa cursa. La SHELL ECO-MARATHON. És una marató que premia el vehicle que sigui capaçde córrer més quilòmetres amb només un litre de gasolina.
Es fa al circuit de Nogaro, a França. Hi participen 218 equips de 19 països entre els quals Espanya. Hi ha sis equips espanyols.

JULIO IGLESIAS
El partit socialista del País Valencia ha presentat al Tribunal Suprem una querella contra el portaveu del Grup Popular al Congrés i expresident de la Generalitat Valenciana, EDUARDO ZAPLANA, el cantant i els responsables de l’institut valencià de l’exportació per un suposat delicte de Malversació , delicte fiscal i apropiació indeguda en la contactació de Julio Iglesias el 1997.
Al contracte oficial hi havia uns honoraris de 375 milions de pessetes per diversos actes promocionals però el cantant en va rebre 990 milions lliures d’impostos. Segons la querella hi havia dos docuemnts firmats però només es va fer públic un.
D'altra banda, aquest divendres ha anunciat que aquest any es casarà amb la seva parella Miranda amb qui està des de fa 14 anys i amb qui té 4 fills.

SHARON STONE
No té sort en l'amor. La seva última parella també l'ha deixada.

Tele

Connexió amb el nostre home a Istambul, Daniel Aragay. Ens avança una EXCLUSIVA - EXCLUSIVA - EXCLUSIVA - EXCLUSIVA - EXCLUSIVA -
Marta Roure tornarà a sortir dissabte durant la final d'Eurovisió. TOts els semifinalistes que no s'han classificat faran un homenatge als ABBA pels seus 30 anys professionals.