12.11.03

Dimecres 12 de novembre del 2003
No emparauleu cap número de Nadal.
Els serveis informatius de Ràdio 4 van estar seguint ahir tot el dia el tema. Un veí de Ripollet va desaparèixer el dissabte amb sis milions d’euros que, segons un acord verbal, havia de repartir amb els seus 20 companys de l’empresa Sintermetal amb qui jugava cada divendres des de feia deu anys a un número de l’ONCE. Els seus companys han posat una denúncia als jutjats de Cerdanyola.
ATENCIÓ PERQUÈ LA JUSTÍCIA DIU QUE ELS ACORDS VERBALS SÓN VÀLIDS.

Salut. L’Organizació Mundial de la Salut, la OMS, ha començat una campanya mundial per augmentar el consum de fruites i vegetals.
Una poma per dia, manté el metge allunyat
La iniciativa ha començat a Rio de Janeiro on els metges han difos que una dieta rica en fruites i vegetals podria salvar 2,7 milions de vides cada any al món. L’OMS i l’Organització de les Nacions Undes per a l’Agricultura i l’Alimentació faran un programa destinat a promoure aquesta dieta i prevenir malalties cardiovasculars i certs tipus de càncer. L’OMS responsabilitza de menjar poca fruita i pocs vegetals
31 per cent dels problemes del cor
19 per cent dels càncers gastrointestinals
11 per cent dels accidents cerebrovasculars
Si es menja un mínim de 400 grams de fruita i vegetals això ajuda a a cardiopatía, la diabetes y la obesidad.

Tecnologia. Sony Music treu un nou sistema anticòpia per CD’s. Sony ha anunciat que imposarà una nova tecnologia a Alemanya que impedirà que els usuaris copïn les cançons dels llocs d’intercanvi d’arxius d’internet però podran fer còpies per ús personal. El primer CD que incorpora el sistema és el que sortirà dilluns que ve a Alemanya del grup Naturally Seven que es podrà escoltar en gairebé qualsevol aparell convencional. També té una còpìa digital comprimida de música que es pot copiar a l’ordinador i des de l’ordinador els usuaris poden copiar-ho a quelsevol aparell portàtil de Sony. El CD original també permet els usuaris connectar-se a ciberllos amb aventatges exclusives com bonus de cançons i entrades de concerts. Són aventatges només pel CD original. Abans d’introduir aquesta nova tecnologia a la resta de països, Sony estudiarà la reacció dels consumidors a Alemanya

Música. Kylie Minogue ha guanyat Madonna a la Gran Bretanya. Minogue s’ha convertit en l’estrella del pop que s’ha mantingut més temps a les llistes britàniques des del seu primer èxit fins a l’últim.
El seu senzill SLOW ha passat directament al primer lloc a la llista d’èxits. D’aquesta forma Minogue es situa per setena vegada al primer lloc de la llista a la Gran Bretanya. EL primer cop ara fa 15 anys i nou mesos. Va ser el 1988 amb I Should Be So Lucky.
Madonna va posar el Into the Groove el 1985 i fins l’últim, el Music el 2000, han passat 15 anys i un mes

Tendència. Ja fa dies que a la Xina s’està produïnt una dura competició per veure qui fa l’edifici més alt i més gran. La última acció que demostra que hi ha competència és la d’un grup de treballadros de Ningxia, al nord-oest de la Xina. Han aconseguit desplaçar uns 40 metres un edifici de nou pisos i de set mil tones de pes. Ho han aconseguit en només set dies i gràcies a unes bases amb rodes col·locades sota el cement dels fonaments. Els últims quatre anys el desplaçament de grans edificis sembla que sigui ja un esport nacional. S’han desplaçat com a mínim grans edificis.

Mòbil. Per què se’ns escalfa l’orella quan parlem molta estona a través del telèfon mòbil?. El neuròleg EDUARDO ARÍZAGA diu que l’ús del mòbil produeix canvis en la temperatura. Això passa perquè l’energia que emeten les ones electromagnètiques del dispositiu interactuen amb els teixits del cos però a nivells que són molt baixos.

Una investigació que han fet científics japonesos suggereix que l’us de mòbils dins dels trens també pot posar el perill als passatgers. Segons l’estudi, les microones emeses pels aparells no poden sortir i teboten dins l’habitacle. En canvi no hi ha cap evidència que els mòvils puguin provocar tumors cerebrals perquè les emissions electromagnètiques que deixa anar el mòbil té una potència mil vegades més petita que les ones de la ràdio i la televisió i d’aquests aparells en tenim per casa

Homes i Dones
Els amics que prefereixes, revelen la teva personalitat. El psicòleg Dr. Elayne Kahn publica un llibre titulat 1001 maneres de revelar la teva personalitat.

- Només vols tenir un bon amic/ga: Necessites algú en qui confiar i creure. No confies en la gent molt fàcilment però una vegada ho fas ets molt fidel. Et prens l'amistat d'una manera molt seriosa.

- Només amics del teu mateix sexe: Ets tradicional i creus que els nois han de ser nois i les noies noies. Et sents més a gust quan la gent es comporta de manera convencional. T'agraden els amics que tenen alguna cosa en comú amb tu.

- Només amics del sexe contrari: T'agrada ser el centre d'atenció, però no t'agrada competir per saber-ho. La intimitat és molt important per tu i tens capacitat per relacions molt profundes.

- Amics només per sortir de festa: T'agradarà tenir relacions socials però no t'agrada que es posin massa en les teves coses. Ets molt independent i t'agrada mantenir-la i sobretot no vols dependre de ningú.

- Amics de la feina. T'agrada aconseguir fites. Treballa dur, fer diners i sempre anar endavant. Totes les coses de la teva vida, fins i tot les amistats estan orientades a aconseguir fites en la teva carrera. Fins i tot les amistats.

- Amics diferents per ocasions diferents. Si vas a la discoteca amb un grup d'amics i te'n vas a jugar futbol sala amb uns altres ets una persona organitzada però no t'agrada estar massa lligada amb ningú. Ets una persona molt ocupada i activa.

Tele
Antena 3
Antena 3 i els treballadors han arribat a un acord final.
No hi hagut ni vencedors ni vençuts. Hi ha 215 acomiadaments i s’aprova una indemnització de 12.000 euros per cada treballador acomiadat. Amb l’acord s’ha desconvocat la vaga indefinida.