21.4.06

DIVENDRES 21 D'ABRIL DEL 2006
La veritat és que l’anunci del president Maragall ens ha descol·locat una mica a tots: polítics, ciutadans i ciutadanes i periodistes. Ens disposavem a viure una Diada de Sant Jordi tranquil·la i ara ens amenacen dues coses: declaracions constants de polítics en els actes de la diada i un front que està a Galícia i que aterreria dissabte. Diumenge queda amb un cert risc de pluges però encara no es pot dir al cent per cent. Ennuvolat i amb més clarianes a partir del migdia.

QEP HÀBITS / SALUT. Preocupació pels hàbits dels adolescents.
1) Dels hàbits alimentaris dels catalans se’n parlarà encara més a partir d’avui, sobretot dels nois i noies d’entre 6 i 14 anys. El deparament de Salut presenta un pla sobre hàbits saludables. Es presenta un estudi en què s’ha evaluat quin és l’estat actual de salut dels adolescents i es presenta també el pla per intentar que facin més activitat física i mengin millor.
2) Precisament sobre hàbits però entre adults. Es calcula que a Catalunya hi ha 70.000 persones que pateixen una obesitat tan greu que necessitarien una operació de reducció d’estòmac. Un 1 per cent de la població catalana pateix obesitat mòrbida. Aquesta malaltia només es pot tractar amb una operació de reducció d’estòmac. Disminueix la capacitat i permet aprimar-se. Les xifres d'afectats estan molt lluny de disminuir, si es té en compte els actuals hàbits alimentaris. La situació és preocupant en el cas dels nens i dels adolescents. Si no es corregeixen els hàbits alimentaris, la xifra de pacients que patiran obesitat mòrbida serà similar a la de països com els Estats Units i Austràlia. La llista d'espera per a una operació de reducció d'estómac arriba als 15 mesos, ja que a Catalunya només es fan 400 intervencions cada any.

QEP BUTXACA. Reduccions a les tarifes de British Airways.
British Airways ha optat obertament per una agressiva política de preus per plantar cara a les aerolínies de baix cost. El grup aeri britànic ha decidit desafiar els seus competidors de baix cost rebaixant més d'un 50% les tarifes de les seves rutes cap a destins europeus. British imita així la seva aliada Iberia en la seva estratègia de reduir el preu dels bitllets del segment més directament afectat per la competència de les baix cost. British Airways es disposa a treure al mercat fins a set milions de places cada any a partir de 29 lliures (42 euros) per trajecte per a bitllets corresponents a les seves connexions amb 65 destins europeus. Diuen que volen ser la primera opció dels passatgers que el què miren per viatjar és el preu.
Asseguren que baixen preus però no qualitat.

QEP BUTXACA. Es torna a demanar un gasoil professional.
Des de principis d’any la gasolina ha augmentat de mitjana gairebé un 7 per cent. Ahir els preus van arribar als màxims del 7 de setembre passat. La Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha demanat al govern que conjuntament amb els socis comunitaris promoguin la creació d'un gasoil professional pels sectors industrial, transport, pesquer i agrícola. Afegeixen que els professionals d'aquests sectors no poden estar continuament subjectes als alts-i-baixos de la cotització del petroli.

QEP BUTXACA. La lletra petita del peatge de Mollet.
La gratuïtat es ven amb molta difusió i alegria però hi ha molta lletra petita. És de fet una bona notícia per tots els conductors i conductores que passen entre vuit i 10 vegades al mes en dies laborables per aquest peatge de l’autopista C-33.( 15.000 persones). A partir de finals de mes el peatge els sortirà gratuït però han de tenir TELETAC. El Teletac costa 36 euros i hauran de contractar el servei a una entitat bancària de Moller o de les localitats veïnesde Cales o Sant Fost. S'haurà de tenir en compte que no funcionarà si s'allarga el trajecte més enllà d'aquesta població o bé s'arriba al peatge per la mateixa autopista. El peatge costa 1 euro i 30 cèntims. L’alcalde de Mollet qualifica la notícia d’excel·lent però admet que l’objectiu és aconseguir l’alliberament absolut. El ministeri espanyol de foment es farà càrrec dels 600.000 euros que deixaria d’ingressar ACESA.

QEP TECNOLOGIA. Promocions especials del DOMIN PUNT CAT.
1)Durant la diada de Sant Jordi es repartiran, amb la col·laboració del Gremi de Llibreters de Catalunya, 200.000 punts de llibre amb un codi per a registrar un domini .cat per 15€. Un cop acabat el període de llançament, el registre obrirà la fase regular el dilluns dia 24, a les 17:00 hores. El període de llançament acabarà el proper divendres 21 d’abril, a les 12 del migdia. A partir del dia 24 d’abril a les 17:00 començarà el període de registre obert, on, per exemple, desapareixerà la prohibició dels noms de fantasia.
2) Dominis .cat a 7 euros pel Fesinternet 2006 del 2 al 17 de maig. Coincidint amb l'anunci del nou CD amb programari en català editat pel DURSI, la Fundació puntCAT oferirà dominis .cat a 7 €.L'anunci ha aixecat algunes queixes entre tots aquells qui ja han comprat els seus dominis perquè podien accedir a alguna de les fases del període de llançament.De totes maneres el què es vol és promoure més el domini .cat i, per tant, augmenti el ritme d'adquisicions de dominis .cat.

QEP TECNOLOGIA. La família Arrova ara en llibret.
La família arrova ja té les seves aventures reunides en un únic llibret. La família la va crear l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per fomentar l’ús de les noves tecnologies. La publicació es distribueix avui de manera gratuïta amb el setmanari Tot Sant Cugat. La família Arrova ensenya, a través de les seves historietes, a fer tràmits telemàtics com ara connectar-se a Internet via wi-fi, aconseguir un certificat d’empadronament o iniciar els tràmits per adoptar un animal domèstic.
Aquests peculiars personatges són obra del dissenyador Daniel Mateu, que els ha pogut crear gràcies a una beca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La família Arrova la formen la Sílvia, l’Arnau (que en són els pares), la Laia, en Daniel, en Pol (els fills, de 16, 13 anys i 18 mesos, respectivament) i l’Èlia (la sogra de l’Arnau). CLICA AQUÍ per descobrir la família Arrova i veure episodis en moviment.

QEP NOMS PROPIS
MICHAEL JACKSON
Ha arribat a un acord amb un segell discogràfic de Bahreim I diuen que treurà nou disc.

PEDRO ALMODOVAR
La seva pel·lícula VOLVER optarà a la Palma d’Or del festival de Cannes,
Hi haurà representació catalana MANUEL HUERGA estrenarà la pel·lícula SALVADOR en la secció UNA CERTA MIRADA.

ANTONIO BANDERAS i NICOLE KIDMAN
Es perfilen com els protagonistes de la versió cinematogràfica del musical MAMMA MIA

JULIA ROBERTS
Va debutar ahir a Broadway de Nova York després de dos anys fora dels escenaris cuidant els seus bessons. L’estrena d’ahir va reunir amics de l’actriu com Susan Sarandon, Tim Robbins i la presentadora Oprah Winfrey. Èxit total de venda d’entrades però en canvi la crítica americana qualifica la seva actuació d’insípida.

WILL SMITH
Ha viatjat aquesta setmana a Jerusalem. Ahir va passar pel Mur de les lamentacions on hi va deixar un paperet amb els seus desitjos.

PETE DOHERTY
El vocalista del grup Babyshambles i ex de Kate Moss l’han tornat a detenir a Londres. Només tres hores després que un tribunal el va eximir d’anar a la presó pel mateix delicte, tinença de drogues, el va detenir per aquest motiu.

LANCE AMSTRONG
El ciclista nordamericà LANCE ARMSTRONG debutarà el 5 de novembre a la Marató de Nova York.


GEORGE MICHAEL

Després de 15 anys sense trepitjar escenaris farà gira. Farà un tour europeu que començarà el 27 de setembre a Madrid però no hi ha més detalls.

QEP CITES
- Avui s'estrena en 17 cinemes de Catalunya la pel·lícula ROCK AND CAT.
- Concert CAS06 demà dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona. Set hores de música amb dos escenaris. Aquestes són les actuacions i els horaris concrets.
Rauxa 20:00
Glissando* 20:28
Aramateix 21:01
Lax'n'Busto 21:44
Gerard Quintana amb Joel Joan 22:32
Gossos 23:10
Cris Juanico 23:53
Companyia Elèctrica Dharma 00:36
Dr.Calypso 01:34
La Gossa Sorda 02:17
Es retransmet per Ràdio 4.

-Diumenge Diada de Sant Jordi hi haurà programació especial.
El programa Catalunya Exprés i Ràdio 4 entregaran al grup barceloní RODAMONS el premi Disc català de l'any pel seu disc Temps Millors. Han estat escollits en una votació popular per internet en dues fases i amb més de tres mil vots.

QEP TELE

- Telecinco ha acomiadat Quique Jiménez "Torito" per un reportatge passat de voltes en què una actriu porno li va orinar a la cara.

- Telecinco s'ha fet enrera i finalment no fitxa el valencià Eduard Forés per fer el debat dels diumenges de Supervivientes. Ha sabut que el van condemar a un any per difondre imatges d'una relació amb una menor i ha decidit no fer el fixatge que ja havia anunciat.

- PHILIPS ha presentat una nova tecnologia que permetria bloquejar un canal i haver de veure per força la publicitat.

- A Nova York el pròxim octubre neix una nova cadena de televisió que es dirà CUNY TV.