15.2.06

DIMECRES 15 DE FEBRER DEL 2006
És al·lucinants. Un dels grans de les telecomunicacions, en el marce del 3GSM World Congress, Microsoft i porta notes escrites a les mans. Què està passant?

QEP FUMAR. A la Gran Bretanya també es prohibeix fumar.
La cambra dels comuns de la Gran Bretanya ha aprovat per una gran majoria la prohibició de fumar en tots els pubs, bars, restaurants i clubs privats del país-
La nova norma es començarà a aplicar l’estiu del 2007.

QEP HÀBITS. On són les bactèries?
A Corea del Sud han fet un estudi per veure en quin lloc del nostre entorn hi ha més bactèries.
Han fet un rànquing de les zones quotidianes més infectades.
A diferència del què es podria pensar, els poms dels lavabos masculins no són els que tenen més bactèries.
1) El lloc més infectat són els carros del supermercat amb 1100 colònies de bactèries per cada 10 centímetres quadrats.
2) Els ratolins dels ordinadors dels cibercafès (690)
3) Els agafadors dels autobusos.(380)
4) els poms dels lavabos públics (340)
Altres llocs de la llista són els botons dels ascensors i les portes del metro.
CONSELL: Diuen que per treure totes les bactèries només és necessari rentar-se les mans amb sabó.

QEP CIÈNCIA. Troben un altre paradís desconegut, ara al fons del mar.
S’ha trobat un nou paradis també al fons del mar.És un nou món marí al Carib, a 250 quilòmetes al sud-est de Puerto Rico a les illes holandeses de Barlovento
Científics nordamericans han descobert noves espècies de peixos i algunes i un altre tipus de vida marina. EL pitjor de tot és que el paradís submarí alerten que està ameneçat per activitats petroleres que es fan a la zona.

QEP CAMPANYA. No al cànnabis.
El departament de Salut ha posat en marxa a Barcelona una campanya de conscienciació per intentar prevenir el consum de cànnabis entre els més joves. S’han instal·lat cartells amb el lema La Maria no t’estima, per intentar que els adolescents deixin l’hàbit de fumar porros.
Ja es poden anar fent campanyes si després surten músics dient frases com aquesta. El guitarrista CARLOS SANTANA deia ahir que és partidari del consum de marihuana sota supervisió. Diu: "El cànnabis ve de la natura i ajuda a obrir la nostra ment".

QEP BUTXACA. Els pisos ja no es venen tan ràpidament.
El President del Col.legi Oficial d'API de Madrid assegura que d'uns mesos ençà costa molt més vendre un pis. Segons Jaime Cabrero, actualment es tarda de mitjana 1 any en vendre un pis quan en la segona meitat de 2005 només calien 6 mesos. El directiu de la consultora JONES LANG LA SALLE, Carlos Ferrer diu que de vendre 10 pisos al mes de mitjana només en venen ara 6. El director del portal immobiliari idealista.com, líder a l'estat de venda immobiliaria per la xarxa, assenyala que el temps de publicació de les diferents ofertes ha augmentat un 30% abans no es produeix la venda. Tots ells coincideixen en afirmar que els pisos barats són els que més es venen, encara que siguin estudis de 35 m2. Els joves no volen passar d'un endeutament superior als 300.000 euros. L'entrada al mercat d'un percentatge més elevat de pisos de protecció oficial també ha ajudat a posar fre a la tan referenciada bombolla immobiliària.

QEP BUTXACA. Hotels a un 75 per cent de descompte.
Aquesta setmana ha començat una promoció del grup Barceló Hotels & Resorts . Estrena la seva nova web coincidint amb la celebració del seu 75è aniversari. Per celebrar-ho posa a la venda 75.000 habitacions amb un 75% de descompte a qualsevol dels seus hotels, excepte els que té a EEUU. Les comandes es poden fer fins el 30 d'abril a través de la web i els viatges s'han de realitzar dins d'aquest any. Clica AQUÍ per accedir-hi.

QEP TENDÈNCIES. Edificis que estalviaran aigua i llum.
Aviat s’imposaran les vivendes i edificis que contribueixin a l’estalvi energètic com a mínim a Catalunya. En aquest cas no és una moda ni una tendència de mercat, un decret de la Generalitat obliga els constructors a construir amb criteris ecològics de construcció i d’estalvi energètic. És una normativa pionera a l’Estat Espanyol. S’aplicarà també a edificis residencials, administratius, del camp de l’educació, esportius i sanitaris. Els constructors alerten que això encarirà els preus dels pisos però consideren la llei positiva i necessària. Ho diu el president del gremi de constructors, Joan Santaulària.

QEP TENDÈNCIES. No a Sant Valentí.
Hi ha una certa tendència a portar la contrària. Ahir tot no va ser de color rosa i no tothom va celebrar Sant Valentí. Ahir van sortir al món diversos forums a internet amb grups sense parella que renegaven d’aquesta celebració. Hi ha diverses iniciatives de NO A SAN VALENTÍ. Alguns llocs venien targetes amb burles i insults cap al 14 defebrer. Angelets que es converteixen en dimoni i llancen fletxes de foc. Els detractors diuen del 14 de febrer qeu és un dia comecial preparat per les grans empreses que el què busquen són beneficis amb vendes de regals que es faci la parella.
Hi ha iniciatives originals: -A Despair, vènen caixes amb xocolates on enlloc de I love you hi posen "Dignitat Lliure".
- A Halfbakery.com donen es donen idees com ara regalar roses negres seques i galetes cremades amb cors trencats.
- Odien el dia de Sant Valentí a cafepress.com, antivday.com

QEP TENDÈNCIES. El negre s'imposarà a la moda tardor-hivern 2006-07.
Primer va ser Barcelona, després Nova York i aquesta setmana és Madrid. Es fan les passarel·les que presenten al moda per la tardor.hivern 2006-2007. EL color negre ha tornat a les desfilades. El pròxim hivern, torna el negre si és que ha marxat alguna vegada. La pròxima tardor arribarà amb colors molt foscos. Aquesta tendència s’ha imposat sobretot a Nova York.
Fins i tot la marca Custo ha presentat colors molt foscos. Destaquen els vestits llargs, les jaquetes abric i les maquillatges gòtics. Els pantalons d’home són en general estrets i molt ajustats. Les bruses per a dona molt grosses i accessoris a joc amb guants de llana, mitjons espessos i molta boina.
A Cibeles ahir va destacar per sobretot la discreció i el negre.

QEP TECNOLOGIA. ESPECIAL 3GSM WORLD CONGRESS.
- Sí molt congrés mundial però mentre a Barcelona es feia el 3GSM World Congress, Bill Gates inaugurava a Califòrnia una convenció de seguretat informàtica. Va donar detalls dels nous productes de Microsoft per aquest any. L’objectiu més important: reforçar la seguretat del software.

- A Barcelona hi havia l’altre titular de l’empresa Microsoft. STEVE BALLMER.
No ens podem quedar amb l’anècdota però és boníssim. Va fer una conferència amb les mans marcades amb notes.
Ballmer va presentar ahir les novetats en el món de la telefonia mòbil.
Coses que va anunciar:
1)L’aliança entre Microsoft, l’operadora britànica BT i Virgin Mobile per comercialitzar un telèfon mòbil amb receptor de televisió. El pròxim estiu es presenta a la Gran Bretanya i no hi ha data concreta per aquí.
2)Segons Ballmer, "cada cop té menys sentit separar els clients particulars i els empresarials", i és per això que ara Microsoft s'ha decidit a treballar a partir de la integració en un sol terminal d'eines de treball i aplicacions pel temps d'oci.

-La banda ample al mòbil, la navegació per internet i la interrelació amb la xarxa fa que comenci a ser un dels temes importants la seguretat. Al congrés mundial hi ha companyies com Mcafee que presenten programari per poder protegir els mòbils de virus o d'intrusos. Aquest és un aspecte que els usuaris de mòbils de darrera generació, el que disposen de tecnologia bluetooth sovint descuiden. Si no es bloquegen correctament els accessos al mòbil amb Bluetooh es pot perdre privacitat ja que qualsevol empresa o comerç pot adreçar-nos missatges comercials no sol·licitats, és a dir, spam de manera incontrolable.

- El pagament a través del telèfon mòbil.
Als Estats Units ja és possible en molts camps gràcies a companyies com MobilRelay. També hi ha experiències com en el cas de la ciutat d'Edimburg que permet pagar l'aparcament amb el mòbil.

- Els robots. NEC presenta els PAPERO. Es va crear el 1997 i ara es presenta l’última versió.

QEP NOMS PROPIS
PRINCE
Ha agafat la idea de la pel·lícula CHARLIE i la FABRICA DE XOCOLATA. Recordeu Willie Wonka?. Doncs ha anunciat que inclourà set tiquets de color púrpura en algunes còpies del seu àlbum 3121. El premi serà uan visita a PAISLEU PARK, la seva mansió de Minessota.Farà un concert exclusiu pels set guanyadors. El nou disc surt el 21 de març.

QEP CITES

- BAUHAUS a RAZZMATAZZ
- Tribut als led Zeppelin a Bikini
- S'entreguen aquesta nit els BRIT AWARDS. Els més nominats són James Blunt i Kaiser Chiefs amb cinc nominacions cadascun. Els Coldplay en tenen quatre.
A la cerimònia podria actuar Prince.

QEP TELE
POLÈMICA
La plataforma PEL DRET A DECIDIR emetrà avui un comunicat per aclararir el tema de l’espot que s’havia d’emetre per la tele. Aquests dies està circulant un correu electrònic que assegura que el CAC ha vetat l’emissió per televisió de l’anunci que convoca la manifestació de dissabte en què es vol reivindicar que l’Estatut reconegui Catalunya com a nació. La plataforma ha avançat a Comunicació 21 que això no és cert. Desmenteixen que el CAC hagi vetat l’emissió perquè entre altres coses encara ho ha de votar. Diuen que van tenir contacte verbal amb TV Catalunya que es va remetre al CAC perquè decidís si l’anunci es pot o no emetre.

EUROVISIÓ
Televisió Espanyola encara no ha decidit de quina manera escollirà el representant espanyol a la pròxima edició d’Eurovisió que es farà d’aquí a tres mesos.
El 31 de gener es va tancar el període de presentació de temes. S’han presentat 240 cançons de diversos gèneres.

AUDiÈNCIES DE LES ÚLTIMES EDICIONS
- Eurovisió 2005 (Son de sol): 4.712.000 i 35.5%
- Eurovisió 2004 (Ramón): 6.826.000 i 50.1%
- Eurovisió 2003 (Beth): 8.790.000 i 58.4%
- Eurovisió 2002 (Rosa): 12.755.000 i 80.4%
- Eurovisió 2001 (David Civera): 5.614.000 i 45.7%
- Eurovisió 2000 (Serafín Zubiri): 4.056.000 i 34.8%

---- Atenció. Fita història. Per primer cop la televisió americana va a remolc de l’europea. Fal·lera als Estats Units pels concursos de cantar i de música.
La NBC ha comprat els drets per adaptar el format d’Eurovisió a un reality show.
Vol convertir el Festival d’Eurovisió en un programa de tele de diverses setmanes de durada. Competirien els 50 estats americans com si fóssin països. És una manera de contraprogramar a la cadena FOX que té American Idol . Ja està en la cinquena edició i encara té èxit. La ABC, ja ho vam dir, acaba de comprar OPERACIÓN TRIUNFO.
La NBC ja està emetent ara un programa només per internet que es diu STAR TOMORROW en què competeixen grups musicals. A USA NETWORK s’està fent la quarta edició d’una OT de cantants de country

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sobre el tema de la vivenda, propòs construir-les damunt les rotondes, i cedir-les només a preu de construcció, sense comptar ni el terreny ni els beneficis.
Aquí teniu la proposta
http://sqnsmallorca.blogspot.com/2006/07/pedro-j-ramrez-la-meva-musa-per-les.html