2.2.06

DIJOUS 2 DE FEBRER DEL 2006
És la Candelera. Fora tots els ornaments nadalencs i pensem en algun refrany: després de la candelera, el casnestoltes va al darrera.

QEP TABAC. El sector i la societat estan revolucionats.
Tenim el govern rumiant, les tabaqueres treballant a tot gas pensant en la competència i les estratègies, els estanquers rebotats i amenaçant a tancar cinc dies fent inventari i els fumadors desconcertats. Ningú sap preus. Els estanquers els miren a internet i els fumadors s'ho troben quan arriben a l'establiment.
PREUS DEL TABAC AVUI 2 de FEBRER
- FORTUNA i NOBEL costen avui 1, 85 euros.
- DUCADOS NEGRE 2 euros
- El DUCADOS ROS que ha estat tot una revolució de vendes perquè es venia a 1 euro 35 ara ha passat a costar 1,75 si el compreu avui.
- MARLBORO 1,85
- CHESTERFIELD 2 euros

QEP "PORROS". A Amsterdam prohibeixen fumar porros al carrer.
Des d'aquesta setmana ja hi ha pels carrers d'Amsterdam senyals que prohibeixen fumar drogues. De moment és una prova que es fa només al barri de Baarsjes i les multes són de 50 euros. L'Ajuntament d'Amsterdam va aprovar el desembre la prohibició de fumar en algunes places i carrers on és habitual el consum de haixis i marihuana.


QEP URBANISME. Ciclomotor a partir dels 16 anys.
L'any que ve només podran conduir ciclomotors els majors de 16 anys.
La Direcció General de Trànsit està tramitant un nou reglament de conductors que elevarà dels 14 als 16 anys l'edat mínima per portar vehicles de dues rodes, inclosos els de 49 centímetres cúbics. A més, la nova normativa introduirà una directiva europea perquè aquests motoristes hagin de fer un examen teòric i un de pràctic per obtenir el permís. La mesura ha tornat a topar amb l'oposició de l'Asociación Nacional de Empresas del Sector de las Dos Ruedas (Anesdor), que preveu unes pèrdues d'un 30% en les vendes de ciclomotors.

QEP BARÇA. El patrocini a la semarreta serà solidari?.
El president blaugrana JOAN LAPORTA va assegurar ahir durnat la conferència UNITS CONTRA EL RACISME organitzada per la UEFA al Camp Nou que la directiva té la "il·lusió" de lluir "algun dia" un missatge "solidari i humanitari" a la samarreta del primer equip de futbol. Diu que seria una manera de contribuir a millorar la societat mundial.

QEP BALEARS. La secta dels Beatles vol ser a Mallorca.
Es tracta de MEDITACIÓ TRANSCENDENTAL. És la secta que va captivar els BEATLES. Hem sabut que avui dijous faran una reunió a un hotel de Palma per captar adeptes. De fet la fan cada any però aquesta vegada s’ha sabut que volen obrir una seu permanent a Mallorca encoberta ,sembla, com un centre de salut on oferiran teràpies alternatives.

QEP BUTXACA. Oslo supera Tòquio com a ciutat més cara del món.
Tòquio ja no és la ciutat més cara del món. L’enquesta bianual de la Unitat d’Intel·ligència Econòmica ha cedit el lloc a la ciutat noruega de OSLO.
Els motius són els anys de baixa inflaxió japonesa, la deflagració de l’economia nipona i el yen més dèbil. Vuit de les ciutats més cares del món estan a la Unió Europea però només PARIS està a la zona euro.
1- Oslo
2-Tòquio
3- Reijkiavik
4- Osaka
5- Kobe
6- Paris
7-Copenhague
8- Londres
9- Zurich
10- Ginebra
Barcelona és a la 35ena posició i Nova York a la 27.

QEP BUTXACA. Les campanyes bancàries per atraure clients.
Continuen les estratègies agressives en el tema de les comissions bancàries. BANESTO ha anunciat que pagarà 150 euros a qui domiciliï la nòmina o la pensió abans del 30 d'abril. A més, la promoció els oferirà a aquests clients, si mantenen la nòmina un mínim de 25 mesos, una variant bàsica de l'anomenada Tarifa Plana que, pagant 6 euros al mes, els ofereix la targeta 4B, la targeta 123, i 48 extraccions gratuïtes d'efectiu l'any en els caixes de la xarxa 4B que no siguin de Banesto.
En el tema d’eliminació de comissions ja ho han fet El Banc Santander, Bancaja, CAM, Cajamar i Caixa Galicia.

QEP BUTXACA. DIR perd clients però factura més el 2005.
La cadena catalana de gimnasos DiR no obrirà més centres la resta del 2006 i posarà l'èmfasi a potenciar els seus serveis menys relacionats amb l'esport, com l'assessorament nutricional, la venda de roba o l'organització d'activitats.
El director general d’aquests clubs de Fitness, Ramon Canela, ha presentat les dades econòmiques.
Hi ha 12 clubs DIR a Barcelona i 1 a Sant Cugat. Durant el 2005 han tingut un 5 per cent més d’ingressos però han perdut clients.
L’empresa va apujar preus l’any passat per resoldre les queixes de massificació d’alguns centres. Per aquest 2006 es marquen reduir encara més el nombre de clients.

QEP TENDÈNCIA. Els curtmetratges generen interès.
Mentre la taquilla al cinema més comercial ha baixat els últims mesos, els certamens de curmetratges cada vegada tenen més seguidors. Ahir va començar el festival Barcelona Visual Sound. El certamen es divideix en diversos espais per la ciutat i segons les categories de competició.

Els curts de la secció 'Vídeo publicitari' es projectaran a Can Golferichs, els de 'Ficció' al Casal d'Associacions Juvenils de Barcelona, 'Videoclip' i 'Animació' a l'Espai Jove Boca Nord, 'Disseny Web' a la Casa del Mig, 'Videocreació' a la La Farinera del Clot, i els 'Documentals de contingut social' i els curts d''Òpera Prima', es projectaran al Centre Garcilaso.
L’objectiu és potenciar la creació audiovisual. El Barcelona Visual Sound s’allarga fins el 21 de febrer.

QEP TENDÈNCIES. Festejar el divorci o la separació.
Divorciar-se o separar-se ja no és un pas a l’aïllament i la depressió sinó que en molts casos es tradueix en moltes dones, sobretot, en una festa de retorn a la soleteria.
Comencen a celebrar els divorcis com a acomiadaments, en aquest cas de casats.
Ja fa algun temps que es fan aquí però ara hi ha un boom per exemple a l’Argentina. La separació de la parella ha deixat de ser un pas trist i moltes divorciades o separades opten per fer una festa esbojarrada arran del seu nou estat civil. Les empreses organitzadores diuen que la iniciativa va sortir de les mateixes dones que se separaven. Si als acomiadaments de soltera regalen escombres, draps de la cuina, articles de neteja barrejats amb articles eròtics, en aquestes festes també es regalen coses però sobretot samarretes amb frases catxondes com:
- Perd 35 quilos de grassa sense dietes, divorcia’t
- Em vaig casar ahir, demà em separo, Quedem dissabte?
Es veu que a nivell mundial els espanyols són alguns dels més originals en aquestes festes. Algunes empreses d’acomiadaments de solters admeten que organitzen més festes de separació que de casament. El perfil de persona que ho celebra és una dona d’entre 20 i 35 anys.
Com a fet insòlit i ja que avui és el dia mundial de les vídues, dir que n'hi ha alguens que ho celebren amb una festa quan se'ls mor al marit.

QEP NOMS PROPIS
AMAYA MONTERO
AMAYA de la Oreja de Van Gogh podria estar sortint amb el jugador de futbol Guti del Reial Madrid. Se’ls va veure junts fa un parell de setmanes sortint de l’estadi Santiago Bernabeu i van anar a sopar junts. Era després del Reial Madrid-Atlètic de Bilbao. Això no s’ha sabut fins ara perquè han sortit les imatges gravades de l’agència Korpa. Actualment Guti està separat de la televisiva Arancha de Benito. A la foto, una imatge congelada del video.

TOM CRUISE / KATIE HOLMES
Encapçalen la llista dels candidats d'aquest any als premis Razzie que guardonen els pitjors de Hollywood. Altres candidats són Jennifer López i Jessica Alba.
No cal fer molta publicitat però també hi ha el realitzador català JAUME Collet-Serra que aspira al Razzie a la pitjor pel·lícula per LA CASA DE CERA.

ANNA TORROJA
Farà una gira a partir del juliol cantant els grans èxits de MECANO. La gira es diu LA FUERZA DEL DESTINO i es fa arran de la gran acollida del disc de grans èxits editat el 2005 que encara està entre els més venuts.

DAVID BISBAL
La televisió nacional suïssa ha escollit un tema conjunt entre David Bisbal i Joana Zimmer per fer els programes en què parlaran dels Jocs Olímpics de Turin que comencen el pròxim 10 de febrer. Han escollit com a sintonia el tema Let's make history que Bisbal va anar a gravar a Estocolm. Està preparant mentestant el llançament del seu primer senzill en anglès per tot el món titulat Cry for me.

QEP CITES
- AVUI CRIS JUANICO A LUZ DE GAS
Adreça: Muntaner, 246
Hora: 22 h.
Preu: 20 €
Preu anticipada a Telentrada: 15 €

QEP TELE
AUDIÈNCIES GENER
ANTENA 3 ha estat la més vista
TV3 segona
Tele 5 tercera
TVE

TELE 5
El conseller delegat de la cadena Paolo Vasile i el nou cap d'informatius Pedro Piqueras van presentar ahir la nova etapa que comencen. Frases que va dir Piqueras:
- Menys política, més societat, un presentador molt conegut i un llenguatge més pròxim als espectadors.
- La societat està cansada de l'Estatut i volen saber coses sobre la vivenda, els Latin King o els immigrants.
- Vull fer un informatiu creïble, veraçi per a tots els públics sense renunciar a cap televident ja sigui de dretes o d'esquerres perquè la meva vocació és fer una tele que la begi el màxim número de persones.
- No a la independència política dels informatious sí a la indiferència política.

ÀNGELS BARCELÓ
Presentarà juntament amb Jaume Figueras LA NOCHE DE LOS OSCARS de Canal +. Substitueix Ana Garcia Siñeriz que aquest any presenta Channel numero 4 a CUATRO. Remarquen que és una col·laboració puntual i no un fixatge. Àngels Barceló continua vinculada a TV3 on prepara un nou projecte.
No es descarta que més endavant torni a treballar per PRISA puntualment. De fet hi treballa a la ràdio tots els caps de setmana.