9.12.05

DIVENDRES 9 DE DESEMBRE 2005
Ja no sabem en quin dia estem. No volem setmanes tant estranyes. Volem normalitat i molts dies festius junts...

QEP ACTUALITAT. Bones ocupacions per aquesta segona etapa del Pont.
Es preveuen molt bones ocupacions aquesta segona part del pont de la Puríssima i la Constitució, sobretot al Pirineu de Lleida i en general a totes les zones de Catalunya on hi ha pistes d’esquí. Aquest any hi ha neu fins i tot a Vall de Núria i Port del Compte, un excel·lent començament de temporada. Els establiments hotelers del Pirineu de Lleida preveuen una ocupació del 70% , segons el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Serrano. Molts hotels ja han penjat el cartell de complert. Segons Serrano la primera part del pont no ha estat gaire bona i en alguns llocs s’han quedat al 50 per cent.

QEP SALUT. El superbròquil contra el càncer.
Científics britànics han desenvolupat un SUPERBRÒQUIL que pot ajudar a prevenir el càncer. Aquest bròquil especial té grans quantitats de compostos anticancerígens. Se sap que aquesta verdura ja en conté de per sí però aquests investigadors d’aliments apunten que no tothom admet les seves propietats.
Ara han creat una verdura que si que afavoreix tots els malalts per igual.
Sobretot té SULFORAFANO. Els científics apunten que tindran llest el producte d’aquí a tres anys però mentrestant recomanen menjar grans quantitats d’hortalissa verda per prevenir tenir càncer. Es recoaman menjar bròquil, coliflor, cols de Brussel·les, naps. Tots ells tenen Suforafà.

QEP BUTXACA. Ibèria vol posar més gent als avions en el mateix espai.
Ibèria reduirà l’espai entre plaça i plaça als seus avions per guanyar uns 9 passatges. Amb això, la companyia aèria ingressarà 20 milions d’euros extres.
Els sindicats han criticat la proposta. Es canviaran tots els seients de la classe turista dels avions que fan trajectes de curt i mitjà radi és a dir els que fan vols per Espanya i els europeus. El director comercial d’Ibera, Manuel López Colmenarejo diu que es tracta de substituir totes les butaquees per un nou tipus de seient més estret. La distància entre plaça i plaça passarà a ser d’entre 71 i 71 centímetres.
Iberia està fent un seguit d’ajustaments que inclou també l’eliminació de rutes alegant que els comptes no surten per la competència directa de les línies de baix cost. Arriben a dir que es copiaran algunes mesures que prenen aquestes companyies perquè els números surtin.

QEP BUTXACA. Més de la meitat dels bitllets que circulen són de 500.
Els bitllets de 500 euros repreenten el 57 per cent del valor de tots els bitllets i monedes d’euro que ha posat en circulació pel Banc d’Espanya fins el mes d’octubre.
L’elevat nombre de bitllets de 500 que circulen a Espanya i el creixement del format els últims anys ha provocat una certa polèmica. Alguns experts relacionen aquest tipus de bitllet amb pagaments en negre o operacions de blanqueig,
Des del Banc d’Espanya en fan una altre interpretació. Diuen que la posada en circulació de tants bitllets de 500 respon només a la demanda que fan les entitats de crèdit perquè ho volen els seus clients. Remarquen que es retornen al Banc d’Espanya grans quantitats de bitllets de 20 i de 10 euros mentre que els clients demanen bitllets de 500.


QEP TENDÈNCIES. Les noves famílies, els nous hàbits i comportaments.
_____________________FAMÍLIA DINKI: El més nou en models de família que trenca amb el patró més tradicional són les FAMÍLIES DINKI.
Aquesta tendència està creixent amb molta força entre la gent de 25 i 35 anys
Acostumen a ser parelles professionals, consumistes, que els agrada viatjar i la tecnologia. Són persones ambicioses, cuiden els detalls en la seva imatge i el seu cos. El més destacat és que són parelles sense fills. En principi no en volen tenir i endarrereixen la paternitat per la seva ambició professional. Els agrada gaudir del present i viuen en realitat una mena d’allargament de la seva juventut.
Més detalls: els dos treballen, comparteixen les feines de casa i viuen de lloguer. Els agraden els detalls de decoració.
A Espanya es calcula que hi ha unes 800.000 parelles d’aquest tipus. Representen gairebé el 5 per cent de la població de més de 14 anys. Són dades d’un estudi fet per la consultora Millward Brown. L’etapa DINKI és un període de transició abans de tenir fills però cada vegada més hi ha parelles que van allargant tant aquesta etapa que finalment no tenen fills.

__________________MODEL INDEPENDENT: També s’imposa aquest model. Un estudi de la consultora Ind-Life indica que hi ha una nova categoria social a Espanya. Es diuen els INDEPENDENTS i són un 9 per cent dels espanyols. Sóm persones que viuen soles sense parella estable. Viuen a les grans ciutats, són universitaris i de classe social alta.
El 80 per cent dels independents tenen entre 25 i 50 anys.

Segons el diari argentí INFOBAE els nens d’ara creixen més ràpidament i són una mena DE PETITS ADULTS. Diu que hi ha dos grups de nens.
__________________1) NENS I NENES INDI ( color "índigo" entre blau i violat).
Hi ha els INDI /INDIGO que són nens inconformistes, visionaris i amb molt de talent. Es diuen així perquè la gent que veu l’àurea de les persones indica que la tenen d’aquest color. Són nens que tenen una estructura cerebral diferent. Els especialistes els qualifiquen de trencadors de sistemes. Són rebels. Aquests nens són fruit del contacte amb la tecnologia però sobretot els fa així el seu entorn macrosocial
___________________2) NENS I NENES CRISTALL. Són pacificadors. Se’ls notes forts atributs de pau i equilibri.

QEP TECNOLOGIA. Els espanyols naveguen gairebé una hora més a la setmana que la mitjana europea.
Els internautes de l’Estat Espanyol utilitzen internet unes 11 hores cada setmana, segons un estudi de Spynovate. L’Estudi de consum de mitjans detalla que hi hagut un increment de les hores de connexió dels europeus a internet en general del 17 per cent respecta el 2005 i del 56 per cent si es compara amb l’any 2003.
L’informe reflecteix que ha aparegut un grup dels anomenats SUPER-INTERNAUTES que són un 24 per cent dels usuartis que passen més de 16 hores setmanals connectats a internet. Lògicament, entre els usuaris de banda ampla és on hi ha més super-internautes.
Els FRANCESOS són els que s’hi connecten més amb 13 hores cada setmana de mitjana, en segona posició els espanyols i els tercers són els britànics amb dues hores menys.
Un 10 per cent dels usuaris fan trucades telefòniques online i 3 de cada 10 descarrega música almenys un cop al mes.
El 13 per cent escriu a blocs.

QEP TECNOLOGIA. Els telèfons mòbils amb càmeres digitals; un èxit a l'alça.
El 38 per cent dels mòbils venuts al llarg del 2005 tenien càmera digital, segons dades de la consultora Gartner. Representen un total de 295 milions de terminals a tot el món. L’any passat només un 14 per cent dels que es van vendre en tenien.
Això demostra l’èxit dels telèfons multimèdia. El seu consum s’ha disparat de forma espectacular. El fenòmen del telèfon multimèdia va començar a l’Àsia i en pocs anys s’ha convertit en una tendència global. Les previsions són encara més optimistes.
El 2009 es calcula que un 70 per cent dels mòbils comprats ja tindran càmera i altres funcions. A més el preu per un mòbil amb càmera d’1 megapixel costarà la meitat que ara. El preu baixarà en picat. El 2009, a més, les càmeres digitals estaran molt més perfeccionades que ara. De moment l’any que ve ja s’imposaran les càmeres al mòbil amb 2 megapíxels i els pròxims anys la resolució millorarà de forma espectacular.
Europa és el continent que n’ha comprat més unitats.

QEP TECNOLOGIA. Demanda contra Microsoft per defectes a la XBOX 360.
Un home de Chicago qeu va comprar fa algunes setmanes la nova conssola de Microsoft els ha demandat perquè diu que la nova conssola de videojocs té una errada de disseny que provoca que es sobrescalfi i es penji. En aquesta demanda s’alega que les presses per sortir abans que al competència ha fet que s’estigui venen un producte dissenyat amb defectes. Robert Byers diu que la presa d’alimentació i la unitat central de processament de la Xbox es reescalfa i afecta a xips sensibles a la calor i provoca que l’aparell queti penjat. La portaveu de l’empresa diu que no acostumen a comentar temes que estan a la justícia pendents. De fet alguns compradors s’han queixat que de vegades la pantalla els queda en negra i que apareixen missatges d’error.

QEP CITES
- BARÇA
El Barça farà avui una crida a portar joguines. Després de l’entrenament del primer equip de futbol, una representació de la plantilla, encapçalada pel seu capità, Carles Puyol, se sumarà a la campanya ‘Un somni per un regal’, i farà una crida a tots els socis i aficionats que diumenge acudeixin a l’estadi a presenciar el partit contra el Sevilla perquè portin amb ells una joguina. El club habilitarà diferents punts de recollida de joguines dins del recinte del Camp Nou que estaran en funcionament des que s'obrin les portes de l'estadi fins a una hora i mitja abans que comenci el partit.

- CANDIDATURES ALS PREMIS GRAMMY
Mariah Carey reneix. Ha aconseguit 8 candidatures als premis GRAMMY per l’àlbum THE EMANCIPATION OF MIMI. La llista s’ha fet pública aquesta setmana a Nova York i els premis s’entregaran el 7 de febrer a Los Àngeles.
Repassem candidatures.
Hi ha tres artistes que tenen 8 candidatures. Mariah Carey,John Legent (barreja la música més clàssica amb tocs de hip hop) i Kanye West ( músic i productor de hip hop; egocèntric, irreverent, notes...). Mira la foto. És ell.

- COLDPLAY semblaven favorits i finalment obtenen una cancidatura al millor àlbum de rock per X&X.
- També són candidats BRUCE SPRINGSTEEN, U2, STEVIE WONDER, PAUL MCCARTNEY.
- SHAKIRA és la que està més ben situada per emportar-se el grammy en la secció de música llatina. Compateix amb Molotov, La secta Allstar, el raper de Puerto Rico Vico C que ja té dos grammys i Orishas.

QEP TELE
El pròxim 25 de gener comença a la cadena privada alemanya PROSIEBEN un concurs titulat: La pròxima top-model d’Alemanya. És un programa basat en un que es fa als Estats Units i que condueix la popular model TYRA BANKS.
A Alemanya la conductora és HEIDI KLUM. 12 noies de les més d’11.ooo que s’han presentat al càsting, competiran durant deu setmanes per convertir-se en la pròxima top-model germana.
Els responsables del programa esperen, diuen textualment, una competència brutal i sense escrúpuls entre les finalistes i una pluja de contractes publicitaris.
Heidi Klum, casada amb el cantant SEAL, formarà part del jurat juntament amb estilistes i experts en moda.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I was searching blogs,and I found yours.Please,
accept my congratulations for your excellent work!
If you have a moment, please visit my accommodations tahiti site.
Have a good day!