30.12.05

DIVENDRES 30 DE DESEMBRE DEL 2005
Últim programa d'aquest 2005. A veure amb moderació, vigilar a les carreteres i a trencar aquest cap d'any. Bon entrada a l'any 2006!

QEP ALCOHOL. Alerta amb el consum d'alcohol.
Un estudi de l’Agència de Salut Pública de Barcelona parla precisament sobre el consum de l’alcohol i la importància en la precocitat en sortir i anar a discoteques com un factor de risc. L’estudi diu que les noies tenen més llibertat dels pares per beure alcohol. Són més propenses a beuer perquè tenen més llibertat dels pares. A segon d’ESO, als 13 14 anys, és un factor de risc pels nois tenir germans consumidors d’alcohol. En les noies el factor de risc ho és la precocitat de sortir de marxa i el fet de relacionar-se amb nois més grans. Un altre aspecte de risc és que les NOIES es fan més adultes abans que els NOIS. L’estudi surt d’una mostra de mil escolars i conclou que en totes les edats l’inici del consum d’alcohol està associat a factors com tenir amics que ja ho fan, el consum de drogues, ser fumador i anar a discoteques.

QEP. Insòlit, bèstia però real
No se sap si s’havia begut alguna cosa però és realment sorprenent el què ha fet un empresari de Sant Boi per quedar aquests dies de Nadal amb l’amant. La policia l’ha detingut per simular el seu propi segrest.L’home de 39 anys va fer veure que l’havien segrestat la nit i el dia de Nadal. La seva dona va denunciar el segrest després de rebre trucades demanant un rescat. El marit es va presentar a casa el 27 de desembre. La policai el va interrogar i pressionat ha confessat. EL pitjor de tot és que la denúncia va obligar a muntar un operatiu policial especial.

QEP. El català
El sector de la restauració a Catalunya no es pot queixar. A partir del 2006 quan demanem una carta o menú en català l’han de tenir perquè la Generalitat els posa totes les facilitats. No hi ha excuses. El conseller de comerç, turisme i consum, JOSEP HUGUET i el secretari de política lingüística MIQUEL PUEYO han presentat un programa informàtic titulat PLATS A LA CARTA per facilitat els empresaris l’eleboració de les cartes i els menús en català.
Aquesta fàcil aplicació informàtica admet també la possibilitat de traduir les cartes al castellà, anglès, francès i italià.
Hi ha 1691 registres agrupats per categories temàtiques. També permet fer el disseny i traduït plats d’altres cultures com l’àrab i la japonesa.
El programa és accessible a través d'internet i totalment gratuït. Entrarà en funcionament el 15 de gener a la pagina web http://www.gencat.net/platsalacarta.

QEP TECNOLOGIA. Els homes i les dones miren coses diferents a internet.
Una enquesta molt àmplia que s’ha fet als Estats Units demostra una vegada més aquestes diferències. Els internautes en general comparteixen molt interessos comuns però es detecta que els homes consumeixen més notícies, esports i pornografia. En canvi les dones busquen més informació sobre salut i religió. Els homes utilitzen internet una mica més que les dones. Es connecten amb més freqüència i s’hi passen més temps. Hi ha més homes que dones que s’hi connecten per plaer. Un 70 per cent dels homes ho reconeixen enfront el 63 per cent de dones. Els homes escolten més música, veuen més webcamps i acostumen a pagar per continguts digitals. Es detecta que les dones estan guanyant terreny en l’ús del correu electrònic i els xats. Tant homes com dones veuen internet com una font d’informació.

QEP TECNOLOGIA. Vodafone està apunt de treure mòbils walkie talkie a Espanya.
L’empresa britànica prepra pels primers mesos de l’any que estem a punt de comenár el llançament dels telèfons mòbils PUSH TO TALK, prémer i parlar. Permet utilitzar el mòbil com un walkie talkie i poder parlar amb diverses persones a l’hora. El servei funciona a través de la xarxa GPRs i només es necessita afegir als equips un servidor que transformi la veu en un paquet IP. Per parlar només caldrà prémer un botó i deixar-lo d’apretar per escoltar.
Vodafone ja ofereix aquest servei a empreses de Nova Zelanda, Àustria i Portugal des del juny. En un principi a Espanya només estarà disponible per empreses perqupe no hi ha un estàndard que permeti la interoperativitat entre els diferents models de telèfons mòbils. És possible que la segona meitat del 2006 ja hi hagi un estàndard. El servei es factura per tarifa plana. A Portugal, per exemple, cobren 10 euros al mes.

QEP TENDÈNCIES. Famoses i marques.
A dos mesos pel començament de la campanya primavera-estiu, les grans firmes ja han confirmat les llistes de famoses que representaran les seves marques. Famoses i famosos que donen imatge als seus productes. El dissenyador KARL LAGERFELD s’ha decidit per la bellesa atípuda d’una actriu independent per la nova col·lecció de Chanel. És SELMA BLAIR.

PRADA que no acostuma mai a utilitzar famoses per les seves campanyes s’ha decidit iniciar-se aquesta tendència la pròxima temporada i ho fa amb KIM BASINGER i la jove actriu CAMILLA BELLE.
HALLE BERRY serà la nova cara de VERSACE després que DEMI MOORE ja va trencar el monopoli de les rosses per aquesta marca.
Hi ha rumors que DONATELLA VERSACE negocia amb la parelleta Brad Pitt i Angelina Jolie per una campanya de la marca.
DREW BARRYMORE ha firmat per Missoni.

QEP TENDÈNCIES. Els nutricosmètics
Nutrició i cosmètica a la vegada. Les primeres empreses que van unir aquests conceptes van ser L’Oréal i Nestlé. Totes dues porten força temps investigant per aconseguir un producte innovador amb resultats excel·lents. L’objectiu és cuidar la pell de de dins amb complements nutritius i vitamínics que ajudin a mantenir la salut i la bellesa durant més temps. Alguns d’elles es poden dir medicaments perquè ajudin a millorar l’acné o la psoriaris. N’hi ha d’altres que són vitamínics i no entren en l’apartat de medicaments. Poden curar, prevenir o alleugerir malalties. De totes maneres els nutricosmètics han d’estar registrar a Sanitat.
La idea principal és que per millorar l’exterior s’ha de cuidar l’interior.
Aquests productes aconsegueixen una acció revitalitzantm antioxidant i reparadora de la pell. Els efectes es noten de forma immediata però no seran realment efectius fins els tres mesos. Els nutricosmètics són encara poc coneguts però tenen una funció molt interessant que s’acabarà coneixent i imposant.

QEP NOMS PROPIS
RONALDO versus RONALDINHO
Les de Ronaldinho i Ronaldo són dues històries diferents.
Mentre Ronaldo es va lesionar a l’entrenament Ronaldinho , amb aquell somriure permanent, ha presentat un llibre d’historietes.
La nova revista d’historietes que tindrà RONALDINHO GAUXO com a protagonista es distribuirà a diversos països abans que comenci el mundial d’Alemanya.
L’autor de la idea va llançar el 1976 la historieta PELEZINHO en honor a Pelé i ara vol que això continui ambg RONALDINHO. El personatge vestirà l’uniforme de la selecció del Brasil, serà un personatge alegre sempre amb una pilota al costat i una gran cadena amb una lletra R. El dibuixant MAURICIO de SOUZA i el jugador ja l’han presentat.

BRAD PITT
Ja s’ha fet efectiva la seva part més solidària. Ahir es va entregar el primer llit ortopèdic per facilitar la recuperació dels ferits del terratrèmol que l’octubre passat va patir el Paquistàn i que va provocar uns 86.000 morts.
L’Alt comissionat de l’ONU pels refugiats ACNUR va rebre a Islamabad els primers quaranta llits ortopèdits que donen les estrelles de cinema. És la cara visible i efectiva de la visita que van fer el setembre Brad Pitt i Angelina Jolie.

WILL SMITH
Ha tornat a la presó l’home de 45 anys que es va fer passar per l’actor per fer compres i despeses fraudulentes amb targes de crèdit falsificades. Un jutje l’ha retornat a la presó per haver violat la seva llibertat condicional.
El van condemnar a 37 mesos de presó després de reconèixer que va obrir 14 comptes de crèdit fictícies en botigues de l’àrea de Pittsburgh utilitzant la identitat de Willard C.Smith, el nom legal de l’actor.
Aquest home ja havia fet el mateix amb el jugador de bàsquet Steve Smith dels Hawks d’Atlanta. Va gastar-se aleshores 81.000 dòlars amb una tarja d’Amercian Express a nom del jugador. De fet estava en llibertat condicional quan va robar la identitat de Will Smith.

GWYNETH PALTROW
Ha confessar a la revista ALLURE que després de donar el pit als fills que tingui li agradaria operar-se i reconstruir-se’ls amb cirurgia estètica.
Reconeix que el seu cos ha canviat des que va donar el pit a la seva filla APPLE.

MARC ANTHONY i JENNIFER LÓPEZ
Han detingut dos homes que havien fet xantatge a Marc Anthony i Jennifer López. Els demanaven diners a canvi del video del seu casament.

MADONNA
La seva filla de 9 anys li demana que no es vesteixi de forma estranya. Es veu que els gustos de Lola són molt més conservadors que els de la seva mare.

QEP CITES
- The Who tornaran als escenaris el 2006 amb gira i nou disc.

- El triomf i la tornada de MECANO és evident. El musical HOY NO ME PUEDO LEVANTAR s’ha prorrogat els caps de setmana a Madrid i el recopilatori de Grans Èxits de Mecano ha aconseguit un èxit de vendes. El doble disc de platí. És a dir 160.000 còpies venudes.

- S’han venut ja 90.000 entrades per als concerts de The Rolling Stones a Barcelona i Madrid en només dues setmanes. El de Barcelona serà el 27 de maig de 2006 a l'Estadi Olímpic en el tret de sortida de la gira europea de presentació d''A bigger bang' i dos dies després ho faran a l'Estadi Vicente Calderón de Madrid.

- Demà arriba a Barcelona l'Home dels Nassos. En té tants com dies queden de l'any. Per tant té un sol nas.

QEP TELE
POLÈMICA 1
TV3 denuncia que Sofres mesura les audiències infrarrepresentant el nombre de famílies catalanoparlants
El català està “infrarepresentat” a la mostra de 440 llars en base a la qual l’empresa TNS (Sofres) elabora les seves medicions d’audiència a Catalunya.
L'empresa de medició va reduir el nombre de famílies catalanoparlants a les quals atorgava un audímetre, adduint dades pròpies sobre el canvi en els usos d'aquesta llengua al país.
Així, es considerava que només el 35,8% de les famílies usaven el català com a llengua principal mentre que l'Institut d'Estadística de Catalunya calcula que el percentatge correcte és del 50,1%.
En una roda de premsa celebrada ahir, el director de TV3 va explicar que aquest canvi en la mostra s’havia traduït en una baixada d’audiència “d’entre 1,5 i 2 punts de quota mensual”. Aquesta baixada podria haver estat decisiva per allunyar la televisió pública catalana del lideratge en les audiències. TVC ha intentat resoldre aquesta situació, especialment “anormal” amb Sofres.
En l'anàlisi de la pèrdua del lideratge de TV3, el Barça ha estat clau: la celebració del títol de Lliga de la temporada passada va ser el segon programa més vist a Catalunya aquell dia, vençut només per Rex, un policía diferente (A3TV).

POLÈMICA 2
Antena 3 ha suspès l’emissió de la gala TP d’Or 2005. Estava prevista inicialment pel pròxim 21 de gener. El motiu és la retirada de TELECINCO. Sense una de les tres cadenes estatals no es pot fer el certamen. Telecinco ha comunicat a Antena 3 la seva decisió fa una setmana. Ha retirat les seves candidatures i ha prohibit les seves estrelles a participar a la cerimònia. La decisió és un greu conflicte empresarial entre la cadena privada i l’editorial de la revista Teleprogrmaa Hachette Filipacchi sobre els percentatges dels missatges SMS.

CUATRO emet avui per primer cop un partit de futbol. Es tracta de l’homenatge a JESÚS GIL entre l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid amb el lema CONTRA EL RACISMO.
El crític televisiu de El Mundo JAVER PÉREZ DE ALBÉNIZ parla amb molta ironia d’aquest esdeveniment i recorda que Jesús Gil va dir NEGRE DE MERDA al futbolista colombià ADOLFO TREN VALENCIA i va bloquejar el fixatge de l’alemany KLEINSMAN perquè deia que perdia oli.
De fet CUATRO va dir que no emetria ni futbol ni cinema. Avui s’emet el primer partit i demà dues pel·lícules lA VIDA DE BRYAN i EL GUATEQUE

LA SEXTA
Primer fixatge de la SEXTA
El GRAN WYOMING tornarà a la tele aquesta primavera com un dels presentadors de la nova cadena de televisió. Després de les festes començarà a preparar un programa produït per Globomedia, la principal accionista de la cadena.
El Gran Wyoming participa també en dos dels episodis de la nova sèrie de Tele 5 VIENTOS DE AGUA. S’estrena dimarts que ve.

ANIVERSARI
Avui el programa ALLÁ TU de Tele 5 celebra el programa 500. Els pròxims hi haurà novetats. Jesús Vazquez diu ala revista Supertele que ja no es farà tant el col·lega amb els concursants. La banca deixarà d’existir i apareixerà un altre figura.
Pel pròxim any a Jesús Vàzquez se li gira feina. Presentar 0T, Allà tu i el nou reality de famosos a la cuina.


CANVIS
Silvia Jato no s'ha posat dacord amb la cadena de Planeta i no ha renovat el seu contracte que s'acabava aquest 31 de desembre del 2005. Feia 10 anys que era a Antena 3. Queda lliure però encara la podem veure a la cadena uns mesos més perquè hi ha gravada una altre temporada de Pelopicopata i més Pasapalabras.

PRODUCTORES
Mediapro i Woddy Allen han firmat un acord per fer una pel·lícula que es gravarà a Barcelona com a molt tard a principis del 2007 i amb actors i actrius espanyols.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.