28.11.05

DILLUNS 28 DE NOVEMBRE DEL 2005
Barça, Barça i Barça. LEO MESSI avui és en totes les portades dels diaris catalans.

QEP ACTUALITAT
El pessebre que muntarà aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona a la plaça Sant Jaume no tindrà CAGANER perquè consideren aquesta figura INCÍVICA.
L’Institu Municipal de Parcs i Jardins ha encarregat aquest any el pessebre a la jove argentina que estudia a la llotja VICTORIA MALUF. El projecte inicial no tenia la tradicional figura. L’artista no coneixia la tradició catalana però l’Ajuntament va desestimar incloure-la. El pessebre d’aquest any està banyat en or, s’inaugura divendres quan s’encenguin els llums de la façana de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

QEP TRANSPORTS. Curiosa protesta dels conductors d'autobús.
Aquest cap de setmana han començat una vaga els gruistes de Barcelona. Avui els autobusos de la ciutat fan una protesta curiosa i no declarada per pressionar davant la negociació del conveni col·lectiu. Circularan més a poc a poc de l’habitual. Per alentir la velocitat, els conductors evitaran posar en marxa el vehicle mentre estiguin cobrant a algun viatger i faran els cinc minuts de descans que tenen quan acaben cada trajecte. Sindicats i TMB es reuneixen avui.

QEP BUTXACA. Puja aquesta setmana el preu del bitllet d’autobus.
El preu del bitllet d’autobús augmenta el dijous que ve, 1 de desembre, d’un 3,3 per cent. El Ministeri de Foment ha donat l’ull verda a l’augment del preu del bitllet de transport regular de viatgers en autobús. La pujada ja la ha publicada el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i forma part del paquet de mesures que el Govern espanyol ha aprovat recentment per compensar els transportistes de mercaderies i viatgers per l'encariment del combustible. L’increment s’afageix al que ja es va aplicar del 3 per cent l’1 d’abril corresponent a la revisió que fa el sector cada any. De totes maneres l’augment d’ara és com una mena d’avançament de l’increment previst per l’1 d’abril del 2006.

QEP BUTXACA. Canvis a la "cistella de la compra".
A partir del gener del 2006 es faran modificacions de prova a la cistella de la compra per calcula l’Índex de Preus al Consum. Consideren que hi ha productes que es calculen que han quedat obsolets i d’altres que tenen molt de pes i no hi són.
Durant tot el 2006 es calcularan dos IPCS, el nou serà de prova.
Al nou IPC s’inclouran productes molt consumits els últims anys i que no formen part de la cistella de la compra. Per exemple, el salmó fumat, esl alls, la pinya, les xuxeries, els preservatius, els potitos, els cacahuets, el pacharán, el rom i la cervesa d’importació. També s’afegiran serveis com la consulta a l’hemeòpata, la visita al fisioterapeuta i una operació de cirgia estètica.

QEP BUTXACA. Condemnen a Madrid les operadores de mòbil.
El jutjat mercantil número 4 de Madrid ha condemnat a Telefónica Móviles, Vodafone i Amena a suprimir el cobrament de l’establiment de trucada.
L’OCU va presentar una denúncia a finals d’estiu sobre això i ara es publica la sentència que és la primera contra l’arrodoniment.
També se’ls fa suprimir el cobrament del primer minut complet i la tarificació de blocs de temps que no correspont amb el temps consumit.
Segons la sentència, l’arrodoniment és nul per abusiu i clarament perjudicial per al consumidor. Les companyies ja han anunciat que presentaran recurs i argumenten que tenen molta oferta i els clients poden triar el què més els convingui lliurament.

QEP TENDÈNCIES. El wellness.
El magazine del Mundo d’ahir diumenge ens apuntava una tendència que marca la cosmètica actual a les grans capitals europees i que comença a arribar al nostre país. Es tracta de la filosofia WELLNESS. Es tracta de fer de les feines de casa una acció de plaer. Wellness seria la recerca del benestar a casa en totes les coses. De la mateixa manera que ens cuidem cada vegada més també ens interessem per com cuidar un ambient més agradable a casa. Ja han començat a sortir botigues dedicaques a la cosmètica per la llar. Una de les fimes més noves és l’holandesa RITUALS que vol convertir accions quotidianes com planxar, per exemple, en una experiència de plaer. Ho aconsegueix cuidant els dissenys, les fragàncies i els ingredients dels productes. Per exemple, les LOTUS STONES. És detergent en pastilles per rentar la roba a màquina. És un pot agradable com si es tractés de sals de bany i l’olor també. Un sabé per la cuina amb ingredients naturals, uns saquets perfurmats pels armaris, unes espelmes amb olor a fusta, un respall modern per rentar plats. Una altre marca és MAISON PARFUM: les mateixes botigues reprodueixen vivendes reals.

QEP TENDÈNCIES. El somni de tota persona amb celul·litis.
Un somni: que una prenda de roba aprimi sense canviar l’alimentació ni fer exercici. Als centres Carrefour vénen unes Mitges de la marca ABC FARMA que aprimen.
El fabricant promet que es pot rebaixar fins a un centímetre i mig en el contorn i es redueix d’un 56 per cent la pell de taronja. Les mitges anticel·lulítiques alliberen cafeïna i carnitina i costen uns 14 euros.

QEP TENDÈNCIES. Els Pare noels inflables.
La tendència cutre del dia és una que no la tinc confirmada al cent per cent però que l’estic començant a notar. Aquests nadals s’imposen els ninots de neu i els pare noels inflables. Moltes botigues ja han començat a arreglar aparadors, portes i entrades. Hem detectat que moltes botigues han apostat a posar pares noels inflables i a més d’una roba prima i toba poc consistent. Desconeixem si es tracta d’un producte que ve de la Xina a baix cost o si arriba a ser una tendència de moda. L’any passat eren les llumetes grogues i vermelles regulars. Aquest any TOT INFLABLE.


HOMES I DONES i la IMATGE
El 80 % dels espanyols diu no haver pensat mai a sotmetre's a cirurgia estètica
La Fundació EROSKI ha publicat el BARÒMETRE DE CONSUM 2005 que parla en aquest cas de la cirurgia estètica des de les respostes que fan els consumidors.
La meitat reconeixen estar preocupats per la seva imatge però un 80 per cent assegua no haver pensat mai en una operació de cirurgia.
L’enquesta també revela que són les DONES les que es preocupen més per realçar el seu aspecte físic. Tant HOMES com DONES mostren el mateix interès a seguir uns hàbits alimentaris sans.
- En general, els HOMES són més reticents que les DONES a passar pel quiròfan.
Per grups d'edat, a partir dels 50 s'és més favorable a aquesta mena d'intervencions.
Per zones, l'àrea metropolitana de Barcelona i Andalusia són les menys reticents a aquesta mena d'intervencions.
La salut és una preocupació de primer ordre a Espanya.
- 7 de cada 10 persones afirmen fer el possible per mantenir un estat físic saludable.
- 8 de cada 10 creuen seguir uns hàbits alimentaris saludables.
La cura de la imatge també és rellevant i gairebé la meitat de la població assegura preocupar-se per realçar el seu aspecte o cuida la seva alimentació amb l'objectiu de millorar la seva imatge.
- Però el consum de productes dietètics segueix sent minoritari (un 10 %).
- ESTRÉS. El baròmetre també parla d'estrès, i destaca que són les dones entre 31 i 40 anys els qui pateixen més estrès. El 31 % de les dones entrevistades assegura patir molt o bastant estrès, amb referència al 20 % dels homes.

QEP ESPECTACLES
THE BLACK EYED PEAS
Ja no queden entrades pel concert que faran dimarts que ve 6 de desembre a la sala Razzmatazz. Els teloners seran els Flipsyde.

DISCOS QUE SURTEN A LA VENDA AQUESTA SETMANA
Discos cent per cent nous:
- THE DARKNESS amb One tcket to hell… and back
- WESTLIFE amb Face to Face
Altres.
- BRITNEY SPEARS. B in the mix és un àlbum amb remescles dels temes més populars. Inclo un tema nou titulat And the we kissed.
- SHIN CHAN. Las canciones de Shin Chan. Canta alguns dels temes que s’han fet més populars a tot l’Estat aquest 2005. A l’estil dels barrufets. ( la gasolina, nada de esto fue un error, la camisa negra...)
Recopilatoris
- BRYAN ADAMS. Anthology
- DUNCAN DHU. 20 años de canciones
Reedició
- CD més DVD de Divine de Madness.
Directes de
- DAVID DE MARIA. En concierto
- LAURA PAUSINI. Live in Paris
Només en DVD
- Chambao puro
- The greatest hits tour de Kilye Minogue
- Live at the Astoria, un concert del 1994 dels Radiohead.

QEP NOMS PROPIS
DANIELA MERCURY
Continua indignada. La van excloure a última hora d’un espectacle que havia de fer al Vaticà. Els productors de la cantant atribueixen la decisió a la campanya que dur a terme l’artista defensant l’ús dels preservatius.
En declaracions al diari O’Globo, Daniela ha dit que li sap greu perquè precisament és del Brasil, el país del món amb més catòlics.
Fa cinc mesos va rebre una invitació per repreentar Brasil en el concer que es farà dissabte 3 de desembre al Vaticà i que comptarà amb la presència del papa Benet Setzè. La setmana passada va rebre una carta on li deien que el Vaticà ha cancel·lat la seva actuació. A banda de fomentar l’ús del preservatiu, és embaixadpora de la Unidef, la Unesco i del Programa cotnra la Sida de les Nacions Unides.
Un afegit més: és catòlica practicant. Li sap greu. Havia preparat l’actuació i pensava viatjar amb la seva àvia perquè se li cumplis el seu desig de conèixer el Vaticà.
BRUCE LEE
Han aixecat a Mostar un monument d’homenatge al televisiu BRUCE LEE. Representants de l’organització juvenil Movimiento Urbano de Mostar que reclama la reunificació de la ciutat dividida entre l’oriental bosnia.musulmana i la occidental, croata-catòlica
Fan el monument perquè consideren que Bruce Lee va lluitar per la justícia. És una estàtua de tamany natural feta en bronze.
Curiosament, ahir ja es va inaugurar un altre monument de Bruce Lee a Hong Kong on el 1973 va morir als 32 anys.

QEP TELE

- POLíTICA. El Consell de Ministres del Govern va aprovar finalment divendres la concessió de la quarta llicència de televisió privada en analògic a la Sociedad Gestora de Inversiones Audiovisuales La Sexta, un consorci d'empreses integrat per Mediapro, Globomedia, el grup mexicà Televisa, El Terrat, Drive i Bainet. El nou canal rebrà el nom de La Sexta i tindrà una cobertura aproximada del 80% del territori de l'Estat. Les emissions es preveu que comencin a partir de la primavera del 2007, però abans el Ministeri d'Indústria haurà de cercar una nova freqüència analògica a les demarcacions de Barcelona i Granada. En elles, la freqüència inicialment reservada per a la nova cadena privada interfereix les emissions dels canals de Vocento, segons ha dictaminat el Tribunal Suprem.
La Sexta tindrà la seva seu central a Catalunya, a les instal·lacions de Mediapro a Esplugues de Llobregat. Serà el primer canal d'àmbit estatal ubicat fora de Madrid (tot i que el departament comercial i els informatius s'ubicaran a aquesta ciutat.

- PROGRAMACIÓ NADALS.
TELE 5
TELECINCO farà les campanades des d’Oviedo per fer un homenatge al campió del món de Fórmula 1 FERNANDO ALONSO. La cadena encara no ho ha anunciat però la informació se li ha escapat al regidor de cultura i festes d’Oviedo ALFONSO ROMÁN LÓPEZ.
No sap qui farà la retransmissió ni la connexió.
No serà el primer cop que Telecinco retransmet des d’Astúries. Quan Fernando Alonso va quedar campió va fer un gran desplegament i també als premis del Príncep d’Astúries. Televisió Espanyola i Antena 3 es mantenen a la Puerta del Sol però Telecinco sempre ha apostat per donar les campanades des de diversos llocs de l’Estat.

ANTENA 3
La gala la presentaran JAIME CANTIZANO, SILVIA JATO i un dels protagonistes de Pasión de Gavilanes, MICHAEL BROWN que a partir del gener presentarà el concurs de buscar parella que preesnta ara l’Anabel Alonso. Ells tres presentaran la gala produïda per Moreno a Antena 3.
Els actors de AQUÍ NO HAY QUIEN VIVA. S’emetrà la nit de nadal una gala semblant a l’històric TELEPASIÓN de Televisió Espanyola. També faran les campanades. S’especula que serà EDUARDO GÓMEZ; l’actor que fa de Mariano, el pare del porter.

LA PRIMERA TVE
A La primera de TVE els presentadors seran BERTIN OSBORNE, MAR SAURA, JORGE FERNANDES i CLAUDIA MOLINA.
El 20 de desembre probablement s’emetrà un especial homenatge de nadal a Roció Jurado que ja s’ha gravat. Hi ha Raphael, Julio Iglesias, Chayanne, David Bisbal, Malú i la seva neboda Rosario Mohedano, entre altres.

PUBLICITAT
L’anunci de FREIXENET amb Demi Moore i Gabino Diego s’estrena dijous 1 de desembre

- TV LOCAL. El fins ara Canal 69 Latino, que va començar a emetre a finals del 2004 des de Sabadell, ha decidit canviar el seu nom per Canal Latino TV a causa de la “connotació” que té aquest número “en el nostre imaginari social”.

- TV CITA. El Miniput 2005 de Barcelona acosta la televisió més innovadora que es produeix en el món. El Miniput 2005, que se celebrarà a l'IDEC de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) del 29 de novembre al 2 de desembre, oferirà l'oportunitat de veure i discutir sobre la televisió més innovadora que es fa a les cadenes públiques de tot el món.