16.1.05

Divendres 14 de Gener de 2005. Per què quan comença el cap de setmana ja notem els símptomes del costipat mentre que entre setmana aguantem ben ferms? I per a més inri, en Toni Mestres ens parla d'anticicló. Què està passant?

Consum. Visa Europa posa en marxa un sistema de targetes amb xip per pagar sense haver-les de passar pel TPV ni ni haver de marcar el pin.
L'operació dura menys de mig segon, només ensenyant la Visa de dèbit o de crèdit als terminals amb lector contactless de Vivotech.
Està pensat per a transaccions de poc valor i un ús freqüent.
Les targetes tindran un límit de pagament pre-establert.

Invent. Arriben les bambes intel•ligents, les Verb for Shoe. Neixen de l’empresa VectraSetre, fundada per ex alumnes de l’Institut Tecnològic de Masachusets. Es vendran només als Estats Units, de moment, i amb un preu de 950 dòlars.
Les bambes tenen tots aquests avenços tecnològics:

- Xips per fer més còmodes les passes del propietari, tenint en compte el pes i l’alçada entre altres variables. S'ajusten com un motllo posant i treient aire.

- Un dispositiu wireless per controlar des de qualsevol ordinador l’evolució de les passes o el ritme de l’esportista.

- Un software que controla les constants vitals de l’usuari. Si la cosa no pinti bé, les bambes avisen i fins i tot ofereixen informació d’urgència.

- Un joc de leds a la sola i la llengüeta per comnicar-se amb altres bambes del mateix tipus. mitjançant un joc de llums que hi ha a la sola i a la llengüeta de la sabatilla. Poden intercanviar cançons en mp3 o targetes de visita virtuals.

FRANZ FERDINAND
Principals nominats als premis de la indústria musical britànica, els Brit Awards 2005. Compten amb 5 nominacions, entre elles, al millor grup i al millor àlbum britànic.
Muse els segueixen amb 4 nominacions. Amb 3 destaquen Keane, Jamelia, Natasha Bedingfield i Snow Patrols entre altres. I amb dues, Joss Stone o Jamie Cullum.
Enguany se celebra el 25è aniversari d’aquests prestigiosos premis, que s’entregaran el 9 de febrer al London Earl’s Court.

Nominacions Brit Awards 2005:

Artista britànic masculí: Jamie Cullum, Lemar, Morrissey, The Streets i Will Young.
Artista britànica: Amy Winehouse, Jamelia, Joss Stone, Natasha Bedingfield i PJ Harvey.
Grup britànic: Franz Ferdinand, Kasabian, Keane, Muse i Snow Patrol.
Disc britànic: Franz Ferdinand per Franz Ferdinand, Keane per Hopes and Fears, Muse per Absolution, Snow Patrol per Final Straw i The Streets per A Grand Don't Come For Free.
Single britànic: Band Aid 20 per Do They Know Its Christmas, Jamelia per Thank You, LMC vs U2 per Take Me To The Clouds Above, Shapeshifters per Lola's Theme, Will Young per Your Game.
British Breakthrough Act: Franz Ferdinand, Joss Stone, Keane, Natasha Bedingfield, The Zutons.
British Urban Act: Dizzee Rascal, Jamelia, Joss Stone, Lemar, The Streets.
British Rock Act: Franz Ferdinand, Kasabian, Muse, Snow Patrol, The Libertines.
British Live Act: Franz Ferdinand, Jamie Cullum, Kasabian, Muse, The Libertines.
British Pop Act: Avril Lavigne, Girls Aloud, Natasha Bedingfield, McFly, Westlife.
BRITs25 - Best Song Award: Joy Division per Love Will Tear Us Apart, Kate Bush per Wuthering Heights, Queen per We Are The Champions, Robbie Williams per Angels, Will Young per Leave Right Now
Artista internacional masculí: Brian Wilson, Eminem, Kanye West, Tom Waits, Usher.
Artista internacional femení: Alicia Keys, Anastacia, Gwen Stefani, Kelis, Kylie Minogue.
Grup internacional: Green Day, Maroon 5, OutKast, Scissor Sisters, U2.
Disc internacional: Killers per Hot Fuss, Maroon 5 per Songs about Jane, OutKast per Speakerboxxx/The Love Below, Scissor Sisters per Scissor Sisters, U2 per How to Dismantle an Atomic Bomb.
International Breakthrough Act: Jet, Kanye West, Killers, Maroon 5, Scissor Sisters.
Outstanding Contribution to Music: Bob Geldof.

PAUL McCARTNEY
L’ex Beatle i la seva esposa han donat 1,9 milions de dòlars per a les víctimes del tsunami al sudest asiàtic, a través de l’organització independent International Rescue Committee.

NINA HAGEN
S'ha separat del seu actual marit, el cantant danès Alexander Breinholm, 22 anys més jove que ella, i amb qui només feia un any que s’hi havia casat.
La notícia primer va saltar a les pàgines del diari alemany Bild i poc després ja es va confirmar oficialment a través de la pàgina web de la cantant.
També a través d’internet, el marit ha explicat que va demanar el divorci perquè els problemes en la seva relació de parella ja no es poden superar de cap manera.
L'any que van estar casats mai van arribar a viure junts sinò que es visitaven mútuament a Dinamarca i Alemanya com si només fossin nòvios.

NAOMI CAMPBELL
Va ser l’encarregada d’obrir el Fashion Río, un dels certamens de moda més importants del Brasil. La model lluïa un vestit blanc amb flors i amb un escot en forma de 'V'. I pel damunt, una estola blanca. L’estola la va traïr perquè va anar lliscant a poc a poc fins a deixar la noia amb l’escot generós a la vista del públic i amb un pit fora que va sortir sense demanar permís.

Tecnologia. Confirmat! Apple començarà a vendre un model de Macintosh sense monitor ni teclat per uns 382 èurus. Ho han fet públic durant la MaWorld.
També es vendrà un nou IPod, el conegut reproductor digital de música, en 2 versions encara més ‘mini’ que la que ja hi ha al mercat. Una tindrà 512 megues de capacitat (que pot guardar fins a 120 cançons) i l’altra, amb 1 giga. Seran tan petites i lleugeres com un paquet de xiclets. Els preus seran de 75 i 113 èurus respectivament.

L'altra gran novetat anunciada oficialment per Apple és l'iWork, el paquet ofimàtic que substitueix l'AppleWorks.

Internet 1 Un home de 37 anys, Joe Gordon, ha estat acomiadat de l’empresa on treballava per haver escrit comentaris despectius sobre la companyia en un weblog.
Treballava des de feia 11 anys com a venedor de la llibreria anglesa Waterstone's. Fent un joc de paraules amb el nom de l’empresa, la va rebatejar al seu weblog com a Bastardstone’s i va aprofitar per parlar del gerent definint-lo com a cruel.
Abans del Nadal, li van obrir un expedient disciplinari. El 5 de gener, el van fer fora.

Internet 2. En una escola de l’alta societat de la ciutat nordamericana de Rockville, a prop de Washington, algunes de les animadores, menors de 18 anys, van decidir fer-se unes unes fotografies pujades de to. Hi apareixien les noies fent veure que es petonejaven i fent acrobàcies estranyes i calentes.
En teoria, aquestes fotos havien de quedar al domini d’uns quants amics però, no se sap com, van caure en mans de pornògrafs d’internet.
Segons el Washington Post, el passat 22 de novembre el director de l’escola va rebre un correu electrònic anònim amb les fotos.
S'ha provat de despenjar-les de la xarxa perquè les noies, diuen, ho estan passant fatal. Mentre que el director de l’escola assegurava que ja no estaven a internet, una setmana més tard l’apoderat d’una de les noies va veure que encara estaven penjades.