1.12.04

Dimecres 1 de Desembre de 2004. Avui és el Dia Mundial contra la Sida. Les xifres continuen sent alarmants. L'epidèmia avança de forma alarmant entre les dones. I a casa nostra, gairebé un de cada 200 catalans és portador del virus.

Música. Es publica una llista, elaborada per crítics musicals en col·laboració amb el diari Daily Telegraph. Classifica les millors versions de clàssics que s’han fet mai, sota una premisa: la versió ha de tenir personalitat pròpia.
La primera posició d’aquesta llista l’ocupa la versió que Jimi Hendrix va fer del tema “All along the watchtower” de Bob Dylan. Els crítics diuen que la versió de Hendrix (del 1968) supera amb escreix l’original (del 1967). Les paraules textuals han estat que “d’una cançó normaleta, Jimi Hendrix en va fer una gran cançó”.

Repassem més posicions d’aquesta llista de millors versions:

1.All along the watchtower - Jimi Hendrix Experience (1968) - Bob Dylan (1967)
2.You were always on my mind - Pet Shop Boys (1987) - Elvis Presley (1972) y Brenda Lee (1971)
3.My way - Sid Vicious (1979) - Frank Sinatra (1969) y Paul Anka (1969)
4.Hallelujah - Jeff Buckley (1993) - Leonard Cohen (1984)
5.Respect - Aretha Franklin (1967) - Otis Redding (1965)
6.Tainted love - Soft Cell (1981) - Gloria Jones (1964)
7.Mr Tambourine man - The Byrds (1965) - Bob Dylan (1964)
8.Twist and shout - The Beatles (1963) - The Isley Brothers (1960)
9.Comfortably numb - Scissor Sisters (2004) - Pink Floyd (1979)
10.Mr Bojangles - Nina Simone (1971) - Jerry Jeff Walker (1967)

Insòlit. Als Estats Units es vèn el cd “Revenge - 20 maneres de calmar els teus sorollos veïns”. Un kit de supervivència amb un cd amb 20 talls de sons molt emprenyadors per venjar-se dels veïns toca-nassos.
Els sons que s'hi troben són: taladro, festa de 200 convidats, orgasme, tren, tambor tocat per un nen, crits inhumans, so de passes, baralla domèstica, portes copejant, bitlles, gos udolant, escala musical interpretada per un violí, embús de trànsit, camió de les escombraries, bebè acabat de nèixer, telèfon trucant, joc de pilota, coloms, neteja a fons, cocorococó.
El kit cd inclou uns taps per les orelles i es pot trobar a internet al preu de 16 dòlars.

Nina Braillín. S’ha presentat a Madrid una nina que servirà perquè els menuts es familiaritzin amb el codi Braille i per fomentar la integració social dels nens i nenes invidents a través del joc. Aquesta iniciativa parteix de l’Organització Nacional de Cecs (Once), l’empresa de joguines alacantina Famosa i l’Institut Tecnològic de la Joguina.
La nina “Braillín” va ser creada a l’Argentina per una professora que treballa amb nens i nenes amb discapacitat visual i va aconseguir un premi en el concurs d’investigació educativa sobre experiències escolars que tots els anys convoca l’Once.
A partir del prototip inicial, es va treballar amb nens d’entre 3 i 10 anys de 7 escoles diferents, dividits en petits grups en els què sempre hi havia un nen cec. A partir de l’observació del comportament dels nens, es van poder valorar tots els aspectes de “Braillín” abans de procedir a la seva fabricació.
Aquesta és la primera iniciativa mundial d’aquest tipus.

Noms Propis.

BRYAN MAY I ROGER TAYLOR.
El guitarrista i el bateria de Queen han recollit a Barcelona el triple disc de diamants per la venda de més de 3 milions de còpies dels seus discos a Espanya i un DVD d’or per les vendes del DVD “Queen on fire – Live at the bowl”.
Bryan May i Roger Taylor han rebut els guardons dalt l’escenari del teatre Apolo on, des del passat 18 de novembre, s’hi representa el musical “Queen- We Will Rock You”.

CATHERINE ZETA-JONES.
La dona de Michael Douglas podria estar a punt de comprar el club de futbol britànic Llanelli AFC que es troba entre els darrers equips de la lliga de Gal·les i passa per greus problemes financers.
El club, que costaria a l’actriu uns 600.000 dòlars, és propietat del seu tiet Robert Jones.

ÁNGEL ORENSANZ.
Avui, dia mundial contra la Sida, se celebra a Nova York “Keep a child alive”, esdeveniment que, a partir de 2/4 de 8 del vespre (hora local) reunirà celebritats com Lou Reed, Cher, Rod Stewart, Avril Lavigne o Alicia Keys, a la fundació de l’escultor espanyol Ángel Orensanz.
Orensanz, qui fa molts anys que viu entre Nova York i París, presentarà una escultura dedicada a la solidaritat universal. L’acompanyaran fotògrafs de renom.
El concert es retransmetrà per tot el món.

Tecnologia 1/DVD. Hewlett Packard ha anunciat per al 2005 els seus primers reproductors DVD amb Blue Ray. L’empresa nordamericana introduirà als seus dispositius la tecnologia “LightScribe”, que permetrà al làser dibuixar imatges directament als discos mentre realitza la gravació.
Les primeres unitats Blue Ray emmagatzemaran més de 27 gigues en tres formats diferents: un de lectura i per a la distribució de pel·lícules, un per a la gravació domèstica i un també per a la gravació domèstica però amb l’opció de regravar.

Tecnologia/Lycos. Lycos engega la campanya “Fés l’amor, no l’spam” en els 10 països on opera. Des d’avui es pot descarregar gratuïtament un salvapantalles que genera visites automàticament a les adresses d’internet identificades com a creadores d’spam.
El salvapantalles funciona quan l’usuari no està treballant i l’ordinador està en mode d’estalvi denergia. Entra a les pàgines de coneguts spammers, intensifica el seu tràfic, i això els resta ample de banda i dificulta el funcionament dels seus servidors.
Quan el salvapantalles està actiu, ofereix informació actualitzada en un mapa del món sobre els spammers que estan rebent atacs i el tràfic que ha generat l’ordinador de l’usuari.

Web recomenada.
Oposiciones.tc és l’adreça d’un nou portal a Internet especialitzat en oposicions. Està dirigit a totes aquelles persones que han decidit opositar per aconseguir una plaça com a funcionari públic.
S’hi pot trobar informació sobre convocatòries, requisits, cursos, acadèmies i centres especialitzats per a la preparació dels usuaris.
També s’ofereixen altres tipus de continguts que poden ser interessants per als estudiants en general: tot un seguit de consells i trucs per optimitzar el temps a l’hora d’empollar, així com pautes i tècniques d'estudi.
És una iniciativa de la consultora Looping Media, creadors del portal de formació Expocursos.com.

TELE.

* La Sopa Boba. La sèrie que emet totes les tardes Antena 3 podria no constar en la graella de programació de la cadena per al Nadal. De moment, dilluns vinent la comèdia serà substituida per la pel·lícula “Kate & Leopold” i dimecres per “El indomable Will Hunting”. La sèrie de Miramon Mendi tampoc s’emetrà ni dimarts ni dijous, que són dies laborables.

* Audiències. La 2 de Televisió Espanyola va aconseguir ahir el seu millor índex d’audiència de la temporada gràcies a la retransmissió de la compareixença de José Maria Aznar davant la comissió de l’11-M.
El 18,4% de l’audiència va seguir l’especial informatiu emès entre les 9 del matí i les 8 del vespre.

* José Corbacho. Col·laborarà al nou programa d’Andreu Buenafuente a Antena 3. Corbacho ja és conegut ja a la cadena al ser al capdavant de l’exitós programa Homo-Zapping. De moment, no està molt clar el paper exacte de Corbacho qui compaginarà totes dues feines. El magazine nocturn de Buenafuente a Antena 3 s’estrenarà la primera quinzena del mes de gener i podria fer aparèixer també altres actors d’Homo-Zapping.

* Penélope Cruz. L’actriu espanyola interpretarà el paper de la dona del general italià Giuseppe Garibaldi en una sèrie per a la RAI. Els productors de la sèrie s’han decidit per l’espanyola perquè pensen que el seu físic té la imatge de l’Anita Garibaldi real.
El paper de Giuseppe Garibaldi el protagonitzarà l’actor italià Raoul Bova, que ha participat en pel·lícules com “Bajo el sol de la Toscana” i “Alien vs Predator”.
Tot apunta que el rodatge començarà l’any vinent en escenaris d’Espanya, Brasil i Itàlia, per poder estrenar la sèrie abans de 2006.

* RTVE. Ràdio Televisió Espanyola i l’Institut Cervantes realitzaran i produiran conjuntament un curs d’espanyol que s’emetrà a través del canal Internacional i dels seus canals temàtics. Demà tindrà lloc la firma oficial del conveni de col·laboració entre totes dues institucions, per dur a terme nous projectes com el d’aquest curs.
d’espanyol.

* La Vaca Connie. Disney Channel a Alemanya ha comprat els drets de televisió d'aquesta sèrie d’animació de la productora terrassenca Neptuno Films. En els darrers anys la productora n’ha venut els drets de 130 capítols de les dues primeres temporades a territoris tan poderosos com Estats Units, França i Austràlia.
La sèrie es basa en les aventures d’una vaca que ensenya els més menuts a distingir formes i colors.