29.11.04

Dilluns 29 de Novembre de 2004. És dilluns. Un dilluns en què s'espatllen ordinadors, es trenquen ulleres, plou... I això que només són les 6 del matí. Què està passant?

Treball.
Internet es consolida com a mitjà per a trobar treball, segons l’informe Wokendis 2004 de l’Observatori Espanyol d’Internet. El 30% de les ofertes de treball es pengen exclusivament a la xarxa. Quan s’inclou en empreses de treball temporal, la xifra puja fins al 40%.
Les empreses utilitzen cada cop més els portals online de treball: s'estalvien més d’un 30% en despeses i aconsegueixen candidats en un temps rècord.
Entre un 15 i un 20% de les ofertes de treball es publiquen a la premsa escrita tradicional, i el 80% dels usuaris reconeix que consulta aquestes ofertes com a complement a les d’internet.
Un milió d’espanyols ha aconseguit treball gràcies a la xarxa. I un de cada 3 va trobar feina utilitzant exclusivament com a mitjà Internet.

Salut al Congrés.
El 52% dels diputats espanyols pateix sobrepès, segons l'estudi “Tómate en serio la tensión, evita el ictus”. Aquesta xifra és superior en els homes (32,9%) enfront les dones (19%).
Un 33% dels diputats i funcionaris del Congrés analitzatss són fumadores habituals. Incompleixen així la prohibició de fumar al Congrés dels Diputats. Segons la presidenta de la Comissió de Sanitat i Consum al Congrés, Margarita Uría, les “narcosales” estan abarrotades de polítics i periodistes i no sembla que hi hagi intenció de deixar de fumar.
Un de cada 4 diputats i funcionaris del Congrès presenta un alt risc de patir una malaltia cardiovascular en els pròxims 10 anys. Un risc que també és més gran en homes que en dones.
El 26,4% dels participants en aquest estudi presentaven hipertensió arterial.

Noms Propis.

ANDY & LUCAS
Andy & Lucas publiquen avui el seu segon disc. Es titula “Desde Mi Barrio”. El primer single és "Quiero Ser Tu Sueño" i també té vídeoclip.
El llançament de l’àlbum es fa al mateix moment que l’estrena de la seva pàgina web. Per lligar totes dues coses, dins del disc s’hi ha inclòs un codi que servirà als compradors per accedir a una “zona fan” exclusiva de la web.
Amb aquesta “zona fan” es pretén que el contacte entre el duet andalús i el seu públic fidel sigui encara més proper. També es faran sortejos i s’anirant penjant continguts exclusius.
Andy & Lucas presentaran oficialment el nou treball el 15 de desembre a Barcelona.

LOS LUNNIS
Los Lunnis celebraran el Nadal cantant. Avui dilluns es posa a la venda “Navidad Con Los Lunnis”, un disc amb un repertori de nadales populars i també una de pròpia titulada “Navidad Lunnis” i cantada pels 16 personatges del programa.
Entre les nadales populars que s’han adaptat i arranjat en un estil més proper al públic infantil, s’hi podran trobar: "Los peces en el río", "Campana sobre campana", "Ande ande ande la marimorena" i també el conegut "Fum fum fum" amb algunes estrofes cantades en català.

REM
La multinacional Warner ha fet oficial que reeditarà el catàleg complet de REM, en format de doble cd.
La reedició compendrà des del disc ‘Green’ de l’any 1988 fins al nou treball de la banda, ‘Around the sun’.
S'inclouran extres com un DVD amb la gravació original en format 5.1 Surround, i documents inèdits sobre el grup en vídeo.
Un d’aquests documents és una llarguíssima entrevista feta al grup l’any 1991, titulada ‘Time Piece’, en què la banda parla del seu treball ‘Out of time’.


Homes i Dones.
Avui ampliem el repertori de floretes de dones cap a homes. Tot això sota el sempre apassionant prisma del llenguatge manobre.
Ens hem quedat amb aquestes:

*T’estudio o et treballo?
*La teva mare deu ser rebostera perquè fa cada bombonet...
*Qui fós guenya per veure’t 2 cops!
*Amb aquests braços m’agradaria ser el teu conill (???)
*Jo tan mullada... i tu amb aquest paraigües tremendu!
*Bonics pantalons... quedarien molt bé al terra del meu dormitori.
*Acabo de trobar al pare dels meus fills.
*Amor... si estimar-te fós un treball, no existiria l’atur.
*Qui fós rellotge per posseir el teu temps!

Noves Tecnologies/Bancs.
El diari electrònic del consumidor “Consumer” ha realitzat un estudi sobre els diferents bancs que treballen online, a través de la xarxa. La meitat de bancs suspenen l’examen.
En 8 bancs és indispensable apropar-se a una oficina tradicional per fer les gestions. Pel què fa a l’operativa i l’atenció al client, la nota que “Consumer” els ha donat és només un acceptable.
Quan l’opció d’operar online és un sevrei afeigit que ofereixen els bancs tradicionals, és precís que el client es presenti físicament a l’oficina per solventar gestions o per donar-se d’alta. Només 3 dels 15 bancs online tenen bona nota en aquest aspecte: BBVA () i Patagon i Ebankinter (un molt bé).
Pel què fa als bancs online que operen exclusivament a través d’internet, sí és possible donar-se d’alta i operar sense bellugar-se de casa, però no alguns serveis com domiciliacions de rebuts, targetes... A més, penalitzen amb unes comissions molt altes l’accés a una sucursal. Això fa que l’usuari es vegi obligat a tenir 2 comptes, la virtual i una altra de tradicional.
El positiu que s’extreu de l’estudi és que els 15 bancs sotmesos a anàlisis cumpleixen amb les mesures de seguretat i són tant fiables com els bancs tradicionals.
La Caixa i Caixa Catalunya no han arrivat a l’aprovat general.

Noves Tecnologies/Insòlit.
Una cadena de supermercats japonesa (Daei) ha començat a vendre carn importada de vaques amb l’historial penjat a internet. En aquest historial, es pot consultar el lloc de naixement i la cria de l’animal així com l’alimentació i els fàrmacs que hagi ingerit abans de la seva matança.
En l’embolcall amb què es comercialitza la carn, es pot trobar un número imprès que serveix com a referència a l’hora de consultar la informació en qüestió. La carn és processada per l’empresa Nippon Meat Packers, que a través de la seva pàgina web, pengen tot l’historial.
De moment, l’experiment s’ha començat a fer amb carn de vaques procedents d’Austràlia.
Fa 3 anys es van detectar vàrios casos de la malaltia de les vaques boges al Japó.

Tele.

"Equipo G". Ja es coneix el nom dels 5 homosexuals experts en diferents especialitats que assessoraran els participants del nou programa "Equipo G" que emetrà Antena 3. Ells són:

*Gonzalo García. 37 anys. Especialista en decoració.
Ha treballat com a model internacional i com a interiorista per a prestigioses frmes. Col·laborador habitual de revistes del sector.

*Pablo Iglesias. 37 anys. Especialista em bellesa.
Ha treballat en empreses internacionals i publicacions de moda, bellesa i cosmètica. Ha maquillat famoses com Claudia Schiffer, Carolina Kourkova o Esther Cañadas.

*Víctor Massan. 27 anys. Especialista en oci i cultura.
Coreògraf i actor format a Nova York. Ha participat en espectacles com "Marionetas del pene" o "Hermanos de sangre". Ha participat a "Las noticias del guiñol" de Canal Plus.

*Frank Martin. 39 anys. Especialista en gastronomia.
Ha dirigit diferents departaments de marketing, vendes i exportació d'empreses de vi, oli, cuina mediterrània, fumats...

*Erik Putzbach. 25 anys. Especialista en moda.
Assistent de fotografia i expert en moda, col·laborador de revistes i organitzador de desfilades a passarel·les internacionals com Gaudí o Cibeles.

Núria Roca. Avui s'estrena a Canal 9 "El típic programa", conduït per Núria Roca, qui s'allunya així de moment de les cadenes d'àmbit estatal. Aquesta estrena endolceix l'amargor provocada per la retirada del famós "Tómbola".