16.12.04

Dijous 16 de Desembre de 2004. Increïble però cert. Continuen acusant de terrorisme el noi de 14 anys que va enviar els 3 mails reclamant l'etiquetatge en català i signant inspirat en Harry Potter... Què està passant?

Nadal/Pare Noel. L’antropòloga Caroline Wilkinson, de la Universitat de Manchester, ha reconstruit virtualment la veritable imatge de San Nicolau, mitjançant rajos ultravioleta i les dades del crani i els ossos que es van prendre als anys 50, emntre s’arreglava la seva cripta de Bari, al sud d’Itàlia.
Segons la imatge tridimensional de l’ordinador, Sant Nicolau era de pell morena, ulls marrons, amb el nas xato, la mandíbula molt pronunciada i calb.
Sobre aquest estudi se n’ha fet un documental que la BBC emetrà aquest pròxim dissabte amb el títol de “El rostre autèntic de Santa”.

Nadal/Reis Mags. Fins al 30 de desembre els nens i nenes que ho vulguin podran comunicar-se amb els Reis Mags a través d’un correu electrònic. En comptes d’enviar la carta tradicional, els nens més moderns i pràctics podran enviar el seu missatge al carter reial de Melcior, Gaspar i Baltasar.
Els nens sabran que la carta en versió electrònica ha arribat en mans dels Reis Mags perquè rebran una resposta, també en forma de correu electrònic i amb sorpresa incorporada.

Nadal/Torrons. El Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona diu que cada família barcelonina gastarà, aquests Nadals, entre 35 i 45 èurus en torrons artesans. Es preveu que les vendes es concentrin entre els dies 20 i 25 de desembre encara que s’allargui la temporada fins el dia 7 de gener.
El preu del torró es bellugarà entre els 28 i els 36 èurus el kilo.

Insòlit. A Miami, un home es va tancar dins del seu cotxe aparcat en una plaça de parking situada a la sisena planta d’un edifici. Per causa de problemes amb la seva dona, Nicanor Saleta de 26 anys, es volia suicidar. Assegut davant del volant, Amb va pitjar l’accelerador i es va precipitar cap al buit.
Va caure des de 20 metres d’alçada, es va estampar contra una paret… i va sobreviure… perquè s’havia posat el cinturó de seguretat.

Flors. S’han plantat camps de tulipes i narcisos pels voltants de l’aeroport Schiphol d’Amsterdam, un dels més transitats d’Europa. Es vol reforçar la seguretat dels avions durant l’aterratge.
Les flors són un reclam per als ocells que volen per la zona i així s’evita que els motors dels avions els xuclin mentre despeguen o aterren.
Els ratolins i altres bitxos dels que s’alimenten els ocells marxen de les pistes en sentir l’olor de les flors i, com a conseqüència, els ocells també deixen de volar per aquesta zona.

Internet. Vàries pàgines web angleses ofereixen la possibilitat de convertir-se en un Lord o una Lady. L’únic que s'ha de fer per aconseguir aquest títol nobiliari és comprar un tros petit de terreny d’una hisenda situada al nordest d’Escòcia.
Es pot comprar una dècima part d’un metre quadrat de terreny d’aquesta hisenda per uns 43 èurus. Automàticament es guanya el títol de Lord o Lady Glencairn (el nom dels terrenys), que arriba acompanyat d’una mapa de la finca i una tarja que acredita que es pertany a l’aristocràcia.

Mòbils. El llenguatge dels alumnes espanyols és cada cop més pobre per culpa dels telèfons mòbils i del llenguatge propi que s’ha creat. Ho diuen els educadors.
El 92% dels joves entre 14 i 24 anys tenen telèfon mòbil. 9 de cada 10 fa servir habitualment els sms, amb paraules molt simples que comporten la pèrdua de la riquesa del seu vocabulari i una forma de parlar i expressar-se molt diferent.
Diuen que cada cop és més freqüent llegir a la pissarra o en examens les lletres xq com a abreujatura de la paraula perquè. El llenguatge dels missatges de text i de xats fan que els alumnes ja no sàpiguen distingir l’ortografia correcta.
Després de classe, en el seu temps lliure, a 4 de cada 10 joves no li ve de gust llegir. Deixant de banda els llibres de text, la meitat dels adolescents té menys de 25 llibres de lectura a la seva habitació.

DAVID BECKHAM
Nova excentricitat de David i Victoria Beckham. El matrimoni ha contractar un majordom que guanyarà 1.800 dòlars exclusivament per obrir els regals de Nadal de la família. El majordom en qüestió el van contractar primer els Osbourne per passar les festes amb ells però David i Victoria van doblar-li l’oferta de sou perquè en tenien molt bones referències. Feia molts pocs dies el seu majordom de tota la vida els va comunicar que plegava.

ANDY BELL (Erasure)
El cantant de 40 anys ha declarat públicament que és seropositiu. Fa 6 anys que li van diagnosticar que és portador del virus. Concretament el mes de juny de 1998, quan va contraure una neumònia a Mallorca (on hi té una casa), els metges li van donar la notícia.
Andy Bell ha explicat que segueix des d’aleshores una teràpia combinada i que viu amb la seva parella Paul Hickey des de fa 20 anys.
A part, el mes vinent surt a la venda el nou disc de Erasure. Es titularà Nightbird i se’n farà una gira europea al febrer.

CARLES D'ANGLATERRA
El príncep i Camilla Parker-Bowles es troben cada cop més a prop de l’altar. El diari londinenc Evening Standard ha assegurat que el casament és gairebé un fet i que la parella espera Scotland Yard acabi les investigacions sobre la mort de Diana de Gal·les.
A més, ara ja compta amb el suport dels seus fills que confessen voler la felicitat del seu pare abans que res.

KATE MOSS
Un quadre gairebé de tamany natural on apareix la model embarassada i gairebé despullada se subhastarà el 9 de febrer a la sala Christie’s de Londres. El quadre és famós per partida doble perquè el seu pintor és reconegut com un dels mestres de l’art figuratiu britànic, Lucian Freud.
El valor de la pintura es troba entre els 3 i els 5 milions d’èurus i és un dels pocs quadres que el pintor ha volgut dedicar a un personatge famós. De fet va ser la pròpia Kate Moss qui va confessar en una revista que una de les seves grans ambicions era fer-li de model en un quadre i i el pintor va acceptar.

ALANIS MORRISETTE
La productora de Tom Hanks Playtone Productions ha tancat un acord amb la cantant canadenca perquè protagonitzi una comèdia en què s’interpretarà a ella mateixa. Morrissette hi explicarà les seves experiències en el món de la música i l’acompanyaran amics, altres artistes, i també fans de la cantant per donar-hi un toc més realista.

Tele.

* CCRTV. Ha presentat un servei que, sota el nom de 3 a la carta, permet veure a través d’Internet els continguts de Televisió de Catalunya, en tots els seus canals.

* Telecinco. Engega una campanya amb l’objectiu que els pares ensenyin els seus fills a mirar la televisió. Un spot protagonitzat per un nen que mira la televisió en companyia del seu gosset Willy i que decideix tapar-li els ulls quan veu que estan emetent un documental d’animals en què un lleó està a punt d’atacar la seva presa. Poc després, el nen i el seu gosset juguen sense la tele de fons i la veu en off de l’spot diu "Si el teu fill sap què no ha de veure el Willy, ensenya el teu fill a veure la televisió".

* Bill Cosby. A la televisió per cable del districte escolar de Philadelphia, protagonitza una nova sèrie que es diu "Dr. Cosby: School of Life", on parla als joves estudiants en funció d'educador.