24.11.04

Dimecres 24 de novembre del 2004
El Consell de ministres de divendres aprovarà una rebaixa dels preus dels medicaments que portin més d’un any al mercat. Hi estem dacord però la indústria farmacèutica no. Serà que no volen perdre diners. Què està passant...

Actualitat. El tret de sortida de la temporada d’esquí ha de ser el pròxim cap de setmana però perilla per falta de neu. Al llarg d’aquest dimecres s’aniran concretant les estacions que obren o no. Baqueira Beret ja ha dit que obrirà parcialment.
En canvi a Andorra, l’estació de Soldeu-el Tarter ha decidit ajornar l’obertura de la temporada per falta de neu. El cònsol de Canillo, Enric Casadevall, preveu que estigui tot apunt pel pont de desembre. Quant a Pas de la Casa-Grau Roig, l’altra part de GrandValira, ha dit que el darrer cap de setmana “van obrir algunes pistes i suposo que les podrà mantenir”.

Consum. El diari britànic TIMES posa l’alarma perquè cada vegada hi ha més embussos en la xarxa de tuberies de la Gran Bretanya. Segons un reportatge publicat en aquest diari, laculpa és d’un paperde wàter de luxe que deixa tapats tots els wàters i provoca greus problemes. Els embussos han augmentat un 10 % elsúltims sis mesos d’aquest any.
Mentre el paper barat es desfà en uns tres minuts dins l’aigua, els papers humits que venen ara tarden uns cinc dies.

Mòbils 1.
La marca Ericsson ha fet un estudi per determinar quina és la mitjana de trucades que fem cada dia a través del mòbil.
L’usuari mitjà espanyol fa unes QUATRE trucades cada dia. Escolta la bústica almenys un cip i envia o rep 2,3 missatges curts SMS.
L’estudi es va fer el mes de maig a través de milentrevistes a personesd’entre 15 i 69 anys de totaEspanya.
El 89 % de lespersones consultades considera que elpreu , lacobertura i lacapacitat de laxarxasón elstreselements que fan decantar per un operador o un altre. El 27 % dels usuaris que tenen mòbil amb càmeraenvien fotos a través d’SMS.

Mòbils 2. Els últims estudis fets perles empreses Eurostat i Censis asseguren que els italians són elsque tenen més telèfons mòbils de la Unió Europea i els que envien més missatges curts de text. Els italians s’han acostumat molt a utilitzar el telèfon mòbil.Els encanta fer-ho tot a través del telèfon i no és una cosa gens estranya que resolguin els seus problemes amorosos a través de l’aparell.
De totes maneres han de vigilar perquè la policia italiana no els multi. Un jutje de la ciutat de Padua ha declarat culpable d’assetjament un home per enviar missatges sense parar des del seu mòbil. Haurà de pagar uns 300 euros. Li va enviar un seguit de missatges a una ofinista dient que s’havia enamorat. Aquesta noia va ensenyar els missatges de text a la policia i el van multar.

Mòbils 3. S’han introduÏt algunes modificacions en el borrador del canet de conducció per punts. Parlar per telèfon mòbil mentre es condueix restarà finalment DOS PUNTS enlloc de TRES.
En el cas del transport públic, es multarà els viatgers que no portin el cinturó i no els conductors. Els conductors no tindran cap responsabilitat sobre els passatgers.

Virus. Alerta per un virus que circula a través d'internet que utilitza una presumpte imatge eròtica de Núria Bermúdez. Enlloc d'una foto t'acabes descarregant el virus Tasin.c a través del correu electrònic. Afecta els ordinadors que tenen Windows Xp, Windows 2000 i Windows NT.

MICHAEL MOORE
Llista de les celebritats més fredes dels Estats Units. L'ha el·laborat el portal de cinema a la xarxa filmthreat.com.
El documentalista Michael Moore ocupa la primera posició com a celebritat menys fascinant.
La segona és Halle Berry.
El tercer Michael Eisner, president executiu de Walt Disney.
El quart, l'actor Ben Stiller.
El cinquè, l'actor Owen Wilson.

NIRVANA
Deu anys després del suïcidi de Kurt Cobain, l'ànima de Nirvana, el grup de referència del so ‘grunge’ i de la generació X torna a la primera plana amb el llançament d'un àlbum de tres discos i un DVD.
'With the Lights Out' inclou absolutament de tot: 81 temes, dels quals 68 no s'havien publicat mai.
Són gravacions domèstiques a casa de la mare del baixista, sessions acústiques i una sèrie de cançons en directe. L’àlbum va acompanyat d'un opuscle de seixanta pàgines amb fotos inèdites i comentaris del membre de 'Sonic Youth', Thurston Moore, i de l'escriptor Neil Strauss. El DVD conté enregistraments fins ara no publicats i una desena d'actuacions en directe.

GAT D'SCHREK
L'èxit del gat amb botes de la segona part de Schrek ha estat tant important que els productors han decidit fer-li una pel·lícula per ell solet.

OLIVER STONE
Un grup d'advocats grecs ha amenaçat a demandar el director i la Warner per suggerir a la pel·lícula Alexander que Alejandro Magno era bisexual. Han enviat una nota exigint a Oliver Stone que inclogui als crèdits una referència que digui que es tracta d'un film de ficció no basat en una història real del personatge històric. Probablement serà una de les més nominades a la pròxima edició dels Òscars de Hollywood.

Homes i Dones
L’Institut MERCK ha fet públic un estudi sobre l’envelliment de les persones als Estats Units.
Conclusions:
-Dues terceres parts dels avis i les àvies dels Estats Units no fan activitats físiques el seu temps lliure.
- Dues terceres parts no mengen ni fruita ni verdura.
- Una cinquena part dels avis americans són obesos.tenen 14 quilos de sobrepes o més.
Per zones, els avis i àvies més sans dels EstatsUnits són els de Hawai. Només el 20 % diuen que no fan mai exercici. En canvi a Tenéssi la xifra és del 48 %.
Kentucky és la zona pitjor en salut dental i consum de tabac. Gairebé el 17 % dels avis fumen.
UTA és la ciutat amb menys fumadors. Un 4,8 %

Tele
- L'editor-presentador nordamericà Dan Rather ha anunciat que es retira. Té 73 anys. Els últims 25 ha estat al capdavant del principal informatiu de la CBS.

- Polèmica a la Gran Bretanya per un programa basat en videos sexuals casolans. 6 parelles es deixen gravar fent l'amor a un programa titulat Els inspectors del sexe.

- TV3. La direcció ha anunciat que a partir del gener limitarà l'espai publicitari dels informatius diaris a un màxim de tres minuts i de la programació infantil i juvenil a un màxim de vuit minuts per hora.

- Antena 3. LORETO VALVERDE ha guanyat La Granja amb el 60 % dels vots.

- Finalment el nou reality d'Antena 3 sobre gays començarà el gener sota el títol de Equipo G. La productora Mediapro ja ha començat la gravació. Està basat en el format americà Queer eye for the straight guy que el 2004 ha guanyat un Emmy. El programa que començarè el gener a Antena 3 ha estat un fenòmen a 30 països.