11.11.04

Dijous 11 de novembre del 2004
Des del 1996 Marc és el nom més posat a Catalunya. El meu fill s'hi diu. Ningú s'ho creu però es diu Marc per qüestions familiars. El meu avi, molt modern, es deia Marc. Ho juro. Què està passant...

Castració. El ministre francès de justicia, DOMINIQUE PERBEN, ha anunciat que es farà un estudi sobre la castració química en delinquents sexuals reincidents. El ministre francès ha explicat que l’Institut Nacional d’Investigació Mèdica de França farà un estudi que durarà dos anys i que començarà a principis de l’any que ve.
Això s’aplicarà a 48 delinquents. Es veu que hi ha substàncies molt eficaces per prevenir la reincidència dels pederastes però hi ha pocs assajos.
Els pederastes que es presentin de forma voluntària se’ls tractarà amb dos productes.

Salut. Dilluns parlàvem que FER SEXE allarga la vida, Avui diem QUE MENJAR POC aporta també més esperança de vida.
Segons un estudi fet per la Universitat de Sevilla i provat amb ratolins, de moment, constanta que les persones primes que mengen per sota de les seves necessitats calòriques, tenen més esperança de vida.
L’especialista assegura que els resultats es poden extrapolar als humans.
Això dona veracitat a la teoria básica que indica que només el 25 % de la longetivitat de la vida depèn de la genética mentre que la resta depen de la dieta.
A Espanya hi ha actualment 4.000 centenaris.
A Amèrica, Europa i Àsia s’estima que passaran dels 70.000 centenaris del 2003 als 140.000 que hi haurà al 2005. Es calcula que el 2050 hi haurà al món un milió de centenar.

Cinema. Dues de les pel·lícules més popularas de l’any no poden ser candidates als GLOBUS D’OR perquè no cumpleixen els paràmetres. Es tracta del documental de Michael Moore FAHRENHEIT 9/11 no entra per ser un documental. L’altre és LA PASSIÓ DE CRIST de Mel Gibson. No entra perquè està gravada en arameo i llatí.
Pot entrar nominada com a millor film en llengua estrangera tot i que en cap país es parla ni llatí ni arameo i els actors, guionistes i directors poden aspirar a premis en les seves categories.

Tecnologia. Es presenten a la fira SIMO de Madrid les últimes novetats tecnològiques. Resumim algunes de les que ens han cridat l’atenció.
1)UN ORDINADOR FLEXIBLE. Només té un centímetre de gruix i pesa 200 grams. Té una pantalla que permet a l’usuari enrotllar l’equip i guardarse’l a la butxaca. És una tecnologia desenvolupada per la marca Toshiba.
2) EL LLIBRE ELECTRÒNIC, L’aposta de Panasonic és aquest llibre el SIGMA BOOK. És un producte d’avantguarda que només s’ha venut, de moment , al Japó. A Europa només s’ha vist a la fira Telecom 2003 de Ginebra i ara arriba a Madrid.
3) En MÒBILS, ens hem fixat amb el que presenta SAMSUNG. Es tracta del P730 que incorpora càmera digital d’1 megapixel. El curiós del telèfon mòbil és la tapa giratoria. Gira perpendicular al teclat.
4) Una de les coses més espectaculars que es presenta a SIMO és la CASA DIGITAL CONECTADA. És un projecte d’Intel i Telefónica. Es presenta una llar amb ordinadors connectats a través de la línia ADSL tant per la llar com per la feina. És una vivenda transparent equipada amb els últims avenços de domòtica i tecnologies de la informació. La casa demostra que amb les noves tecnologies es poden fer totes les activitats cotidianes d’oci, domèstiques i laborals. Els PCS i els aparells estan connectats entre ells de forma inalàmbrica.

Homes i Dones
Com detectar si una DONA t’enganya o no. S’ha presentat a Xile un llibre que porta per títol LOS 10 MANDAMIENTOS DE LA MUJER INFIEL. Es tracta d’un manual per reconèixer les dones que enganyen les seves parelles.
Resumim alguns exemples.
- Entre els senyals que determina si una dona és o no infidel estan al LAVABO. Quan es tanca al lavabo a parlar amb el mòbil és un mal signe. Això és un signe inequívos que és infidel.
- Un altre signe és el MòBIL. Si té contracte i a més a més una tarja per trucades. La tarja la té perquè la parella no pugui veure l’extracte que arriba a casa.
- Un tercer senyal d’infidelitat és la DEPILACIÓ. Si es sodmet a una depilació definitiva no ho fa pel marit sinó per l’amant. Segur.
- Atenció als canvis corporals, també són senyals
- Si comença a utilitzar un altre perfum, també s’ha de començar a sospitar

DAVID BISBAL
Ha anunciat que aviat gravarà a Londres un disc en anglès.
A finals del mes de gener i a principis de febrer del 2005 es dedicarà a regravar algunes de les seves cançons en anglès per preparar la seva entrada al mercat anglosaxó europeu. El mes de febrer treurà al mercat un DVD amb la gravació dels concerts que ha fet per Espanya.
Pel què fa al seu tercer disc, no estarà fet fins a principis del 2006

MICHAEL JACKSON
SONY Music ha emès un comunicat mundial amenaçant amb multes aquells que filtrin el nou disc de Michael Jackson que surt al mercat el 22 de novembre. Sony diu que està disposat a tot per protegir de les filtracions aquest disc que té alguna cançó inèdita. The Ultimate Collection és el títol. La companyia diu que imposarà multes de 580 euros com a mínim. La majoria de rareses del disc ja estan circulant per internet.

ANDY & LUCAS
Publiquen el 29 de novembre nou disc. Es titula DESDE MI BARRIO. La cançó de presentació és Quiero ser tu sueño. El disc que té 12 temes ha estat gravat entre Madrid, Miñà, La Habana i Tarifa.

SOPHIE ELLIS BEXTOR
Ha anunciat que es casa amb el seu nòvio RICHARD JONES. El guitarrista li va demanar de casar-s’hi de forma molt romàntica. Es va agenillar i li va demanar.
Possiblement es casaran l’estiu que ve però no hi ha data fixada.
Sophie Ellis Bextor vol deixar la carrera musical per un temps. Fa mig any que ha estat mare. Li van haver de fer cesàrea quan encara li faltaven dos mesos de gestació però l’embaràs corria riscos.

Tele
TV3
TV3 rodarà part de la seva pròxima telenovel·la a la localitat de Breda, a la comarca de La Selva. Aquesta sèrie s’emetrà a principis del 2005, encara que no se sap si en horari de tarda o nit. Dins la sèrie no s’identifica Breda amb el seu nom, ja que la població tindrà una denominació imaginària. L’equip de producció comptarà amb extres residents en aquesta vila. El responsable del guió és l’escriptor i dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, que també va col·laborar en èxits televisius com Nissaga de poder o Poble Nou.

Estudi
L’Estudi Europeu de Consum de Mitjans indica que està augmentant l’ús d’internet en aquelles persones ja conectades. De les persones que normalment utilitzen internet, el 40 % l’utilitza cada dia i un de cada 10 es conecta més de 26 hores a la setmana. Els internautes espanyols veuen MENYS la tele i llegeixen MENYS..
La mitjana és veure la tele 17 hores a la setmana, escoltar la ràdio 14 hores i mitja navegar a internet 11 hores i mitja, 5 hores de lectura del diari i 3,6 revistes.
Amb porcentatges del total de temps que dediquem als mitjans:
22% a internet
El 33 % a la tele
El 30 % la ràdio