6.10.04

Dimecres 6 d'octubre del 2004
Tots tenim problemes a les nostres famílies amb els avis que no acaben d'entendre que s'han fet grans i que han de deixar-se ajudar pels que els estimen. Què està passant... amb els familiars de Fraga.

Català. El Ple del Congrés ha aprovat una Proposició no de llei demanant al Govern que prengui totes les mesures necessàries per garantir el respecte efectiu a la realitat plurilingüe d'Espanya.
Això s’haurà de reflectir en totes les institucions de l''Estat, els mitjans de comunicació públics i, fins i tot, en els documents oficials com ara el carnet d''identitat i el permís de conduir. La iniciativa, presentada per Izquierda Verde (IU-ICV), ha comptat amb el suport de tots els grups, excepte del PP, que hi ha votat en contra. S’ha demanat fixar "criteris efectius" en la programació general de la ràdio i la televisió públiques, fomentar el respecte als topònims oficials, i que la senyalització en totes les dependències de l''Administració General de l''Estat sigui, almenys, bilingüe.

Música digital. L’empresa SONY ha decidit deixar de posar el dispositiu anticòpi als CDS que edita. Després de dos anys, l’empresa ha emès un comunicat a través del qual assegura que la seva campanya contra la copia ilegal ja ha tingut prou penetració
De fet SONY va ser la primera multinacional en prendre mesures de protecció pels seus discos compactes per frenar la piratería i l’intercanvi en xarxes p2p. Consideren que ara només hi ha una petita part de la població que copia CDs, diuen.
DE fet SONY sempre s’ha trobat en un dilema, Edita CDS d’una banda i de l’altre ven aparells que permeten la còpia i la reproducció.
Per exemple en el cas dels WALKMANS digitals. En un primer moment només reproduïen un format i ara ja ha anunciat que els pròxims que fabriqui seran compatibles amb MP3 que és el format més popular i més utilitzat per descarregar cançons des de la xarxa

Internet. Els blogs dels rics.
La revista econòmica FORBES ha fet llistat de les persones riques que tenen un diari personal a internte.
- Pierre Omidyar, amb una fortuna valorada en 10.400 milions de dòlars. El fet més curiós és que utilitza l'eina d'edició de weblogs TypePad, que costa 4,95 dòlars mensuals.
Adreça: pierre.typepad.com/pierre.
- George Soros, amb 7.200 milions a la butxaca;
A SorosBlog, el magnat demòcrata hi exposa 'comentaris sobre la guerra de l'Irac i l'actual administració nord-americana', en el marc de la seva campanya per foragitar George W. Bush de la Casa Blanca.
Adreça: georgesoros.com/index=cfm?fuseaction=home
- Steve Jobs, amb 2.600 milions,
El cofundador d'Apple, Steve Jobs, parla a la seva pàgina d'Apple,
Adreça: justonemorething.com
- Mark Cuban, amb 1.300 milions de dòlars.
Mark Cuban dedica una bona part de BlogMaverick.com, d'acord amb el títol, a parlar de l'equip de bàsquet Mavericks de Dallas.
Adreça: www.blogmaverick.com

Música
Resum dels premis de la revista britànica "Q" que s'han concedit a Londres.
- Artista Revelació: Razorlight
- Millor Productor: Mick Jones for "The Libertines"
- Millor grup de directe: Muse
- Millor video: Franz Ferdinand por "Take Me Out"
- Premi Honorífic Q: Shane McGowan
- Millor Senzill: Jamelia for "See It In A Boy's Eyes"
- Premi Q Innovació i so: The Human League
- Premi Q Inspiració: Pet Shop Boys
- Millor àlbum: Keane per "Hopes And Fears"
- Millor grup musical actual: Red Hot Chili Peppers
- Premi Q al compositor clàssic: Sir Elton John
- Premi Q Icone: U2
- Premi Q a tota una carrera: Roxy Music

Homes i Dones
ELS 15 prototips de LLIGONS PLASTES;
Acaba de sortir al mercat un llibre que reflexe aquest 15 tipus. Si ets homes, potser et sents reflectit en algun d’ells i si ets DONA potser has estat amb algun d’aquests lligons.
El llibre es titula Lo que todo hombre debiera saber para ser exitoso con las mujeres i el seu autor DAVID DE ANGELO.
1 .El mal vestit: No es tracta d’aquell home que no sap convinar els pantalons amb la camisa, això és normal. És aquell que no es preocupa de tenir una presentació digna.
2. L’anti-galan: Entra als llocs abans que els seus companys deixant la porta a la resta o bé activa l’alarma del cotxe abans que l’acompanyant hagi baixat.
3. El pop: Aquell home que té una estranya tendència a abraçar i tocar.
4. El Lent: Tot el contrari. Es pren el seu temps per convidar una dona. Quan ho fa, no li toca ni un dit de la mà. S’acomiada amb un petó a la galta la desena vegada que ha sortit amb la mateixa dona.
5. El morbós. Quan li presenten una dona,. Primer li mira els ulls i ràpidament baixa cap a l’escot. Ai UIX.
6. El fill de la mama. És aquell que vol convencer la seva dona que no hi ha un plà millor per diumenge que anar a casa la seva mare.
7. El ninot. Està segur que el tren de la moda no l’ha abandonat i que pot vestir-se de qualsevol forma. Recórre a detalls com un anell de pedres precioses al dit petit i ulleres de marca sobre el cabell fent de diadema.
8. El melós: És una variant del morbós però en versió romàntica. Cada dues paraules una és REINA, PRINCES o GORDI.
9. El tarambana ( mujeriego en castellà). No respecta ni a la millor amiga de la nòvia o a la dona del soci- Sempre va acompanyat d’un amic que li riu totes les gràcies.
10. El vividor. Sempre té un negoci espectacular. S’inventa empreses i aconsegueix diners sense problema.
11. El rata: No vol pagar rès a una dona i això encara en ple 2004 és de molt mal gust.
12. El llauna. Són egocèntrics amb pèls al pit. Dominen la conversa. Només parlen d’ells mateixos. Alguns vegades deixen posar cullerada als altres però només comentaris molt breus que no alterin el seu discurs,
13. Els masclistes. El futbol els perd de totes totes.
14. Els presumits. Sempre escullen la consumició de la dona o es moren de gelosia quan observen la parella que mira un altre home,
15. Els petulants. Són els pitjors. Ells creuen que si una dona els diu SÍ això vol dir que moren per ells. Però quan aquesta dona els accepta aleshores perden l’interès per ella. Parlen de la seva llibertat i sembla que enamorar-se no entra al seu vocabulari.

BOB DYLAN
Aquesta setmana s’ha publicat el primer dels tres volums de 'Chronicles', les memòries de BOB DYLAN. El cantant nord-americà Robert Allen Zimmerman, més conegut per Bob Dylan, sempre ha estat molt reservat amb la seva vida i per això les seves memòries agafen importància. Dylan explica la seva experiència en la cançó de protesta fins al moment que es va convertir en una icona de la generació hippy, a la dècada del 1960. També s'hi inclou el greu accident de moto que va patir. Per culpa d’aquell accident va decidir quedar-se a viure al camp amb la seva família.
'Chronicles' és el primer llibre en què el cantant, de seixanta-tres anys, s'avé a exposar la seva pròpia vida. Amb aquest primer volum, Simon & Schuster també llança avui una edició actualitzada de 'Lyrics: 1962-2001', un recull gairebé exhaustiu de les cançons escrites per Dylan.

ELTON JHON
Ja va fer el numeret l'altre dia a l'aeroport de Taiwan on va començar a insultar els fotògrafs i càmeres de tele que el perseguien. A la cerimònia d'entrega dels premis "Q" ha carregat contra Madonna. L'ha acusat de cantar en play-back en la seva actual gira. Ha arribat a dir que enganya els seus fans fent-los pagar una entrada cara i després cantant en play back. Madonna ha respost dient que és fals. Diu que totes les cançons les canta en directe.
Elton Jhon la ha criticada perquè estava nominada en la categoria de millor directe.

EMINEM
És un notes. Ara ha decidit crear el seu propi partit polític i fer una convenció a pocs dies de les eleccions presidencials nordamericanes. El pròxim 29 d'octubre farà de mestre de cerimònies de la primera edició de la Shady National Convention que es farà a Nova York. No se sap ben bé de què anirà la cosa però el música la torna a liar per promocionar el seu nou disc Encore que surt a la venda el 15 de novembre. Això està clar. També ha trascendit que Eminem farà un miting.

WHITE STRIPES/ RENEE ZELLWEGER
El cantant de White Stripes, Jack White i l'actriu Renee Zellweger han acabat la seva relació després de sortir durant dos anys. Es van conèixer el 2002 durant el rodatge de la pel·lícula Could mountainm a Rumania. Renee diu que no està afectada perquè està molt enfeinada entre gravació i gravació i viatjant amunt i avall.

Visitem Catalunya amb l'Avi Domingo
Avui: BELLVER DE CERDANYA

Tele

Novetat
Nous capítols de Aquí no hay quien viva a Antena 3 TV. Torna la sèrie sense Loles León ( Paloma es manté en coma). La sèrie s'ha venut a França i hi estan interessats Portugal, Itàlia i els Estats Units.