6.9.04

Dilluns 6 de setembre
Comença la nova temporada. Dia de rodatge. Setmana d'arrencada.

Estafa. La nova normativa dels números de telèfon començats per 800 demostra que encara es produeixen fraus. Els canvis no han aportat, sembla, seguretat. L’Associació d’usuaris de la comunicació creu que la nova normativa és inútil i demana que l’autorització prèvia que ha de demanar l’usuari per connectar-s’hi s’extengui a tots els números del servei i no només els més cars. L’associació diu que les operadores ho tenen molt bé per eludir els tràmits i els fraus telefònics no acabaran. La llei que va entrar en vigor l’agost estableix que és obligatori demanar la connexió per part de l’usuari de la connexió a través d’internet als números 907 i pels números 800 però només aquelles trucades que costin més d’1,16 euros. Es dona el fet que la majoria de trucades que es publiquen a la premsa costen menys que això i per tant no fa falta autorització. Aquí està la trampa.

Eleccions EEUU (1). El director de cinema MICHAEL MOORE va assistir dilluns passat com a periodista ala convenció republicana i el van rebre amb xiulades i crits. Es va acreditar per una columna política que fa al diari Usa Today.
Un dels senadors republicans John McCain va fer referència indirecta a ell quan va parlar i es va referir a un cineasta deshonest que ens vol fer creure que l’Iraq de Saddam és un oassis de pau. Després va començar a cridar quatre anys més mentre Moore aixecava els braços dient dos mesos mes que són els que falten per les eleccions.
El seu documental Fahrenheit 9/11 és el documental que ha recaptat més diners als cinemes de tota la història. De moment uns 11 milions de dòlars.

Eleccions EEUU ( 2). Paral·lelament el líder dels U2, BONO i el líder d’OUTKAST, ANDREE 3000 estan aprofitant la convenció republicana a Nova York per promoure les seves pròpies causes polítiques. Bono va utilitzar una reunió republicana al Madison Square Garden per parlar sobre la situació de la Sida a l’Àfrica. Ha fet servir les plataformes de tots dos partits per parlar amb els delegats de la malaltia que afecta el continent africà.
Andrée 3000 ha aparegut a la convenció de George Bush i ha parlat amb les filles del polític fent una crida perquè la gent jove voti. Diu que no va amb cap partit i ha desmentit que actuï pròximament alguna de les convencions republicanes. De fet va anar al Madison Square Garden per fer unes entrevistes per un canal de televisió.
De fet, fa alguns mesos va anar a una convenció de Kerry i aquesta setmana s’ha unit a un centenar de persones que es manifestaven davant d’un tribunal per exegir l’alliberament dels detingus per protestar contra el president Bush.

Novetats a Internet. 1) No se sap el perquè però des de fa dos dies està desactivada la web en espanyol de la CNN.
2)La BBC gràcies als 80 hores d’història que té, acaba de posar a disposició dels internautes Audio Interviews ('entrevistes d'àudio'). Es poden escoltar unes 50 entrevistes de personalitats del segle XX. Es poden consultar per odre alfabètic o per activitats professionals. Entre els documents sonors hi ha una conversa amb el pintor Salvador Dalí feta per David Bryson el 7 de gener de 1962 a Port-lligat (Alt Empordà).

Noves tecnologies. Abans d’acabar l’any sortirà un servei de Napster de lloguer de cançons. Sortirà coincidint amb el Napster 3 punt 0. Es diu Napster To- Go i permet als subscriptors descarregar-se cançons per reproductors portàtils i per un temps determinat. Un cop acabi aquest temps l’arxiu no es podrà executar més. De moment només hi haurà dos sistemes compatibles però a la llarga s’ampliarà a tots els que hi ha al mercat.

L'estrena musical. Primera cançó del nou disc de REM que s'edita el pròxim mes d'octubre

BRITNEY SPEARS
La revista US Weekly ha editat el seu número especial amb el llistat de les dones més mal vestides i les més ben vestides. Es titula GUANYADORES i PECADORES.
A la llista de les pecadores, la líder és BRITNEY SPEARS com la pitjor vestida. La segona és Christina Aguilera i la tercera la cantant de No Doubt, Gwen Stefani.
Entre la llista de les deu més elegants i ben vestides, la primera és la cantant Jessica Simpson, protagonista del reality Show de la cadena MTV Newlyweds. També hi ha Beyoncé i les cantants emergents Scarlett Johansson i Lindsay Lohan
A internet, actualment hem calculat que hi ha fins a 12 xiclets que hauria mastegat la Spears que es subhasten a través de la pàgina de subhastes Ebay. Els seus venedors asseguren que el van recollir després que ella els mastegués. En algun cas s’arriba a demanar 14.000 dòlars pel xiclet mastegat. Molts venedors inclouen una còpia del lloc on van recollir-lo i un relat amb la situació.

GREEN DAY
Curiositat en la relació entre la indústria musical i la pirateria.
Els GREEN DAY es converteixen en el primer grup que ven el seu propi CD regravable.A partir d’ara els fans de la banda californiana podran comprar un pack de 5 CDRS des de la seva pàgina web oficial. Cadascun dels CDS porta imprès a la portada la caràtula dels seus àlbums.
La idea és que qui vulgui es pugui fer les seves pròpies compilacions baixant-se música de la xarxa. El preu dels 5 CDRS és de 8 dòlars.

HARRY POTTER
Hi ha novetats sobre que ès el què li passarà els pròxims mesos a Harry Potter. La seva autora, J.K. Rowling ha publicat a la seva pàgina web un fragment de la seva nova obra que portarà per títol Harry Potter i el príncep mestís.
A la web s’accedeix després de guanyar una partida de dards online.
"Semblava un vell lleó--diu l'extracte--. Tenia ratlles grises a la melena rogenca i a les celles poblades.Tenia uns perspicaços ulls groguencs darrere d'unes ulleres de filferro i entallades, i amb una certa agilitat caminava amb pas llarg encara que amb una lleu coixesa".La decisió de Rowling de donar aquesta pista a les seves legions de seguidors s'emmarca en la política de promoció del seu domini (www.jkrowling.com) que, al juliol, vuit setmanes després d'haver-se inaugurat, ja havia rebut 220 milions de visites.

Homes i Dones
RELATED, una organització britànica dedicada a assessorar sobre relacions personals assegura que els divorcis han augmentat per culpa d’algunes webs.
Es tracta d’un conjunt de pàgines web que es dediquen a posar en contacte exs-nòvios i antics amics. A la Gran Bretanya estan tenint molt èxit aquestes pàgines i el fet que la gent recuperi antigues parelles fan que els divorcis hagin augmentat.
Per exemple, FRIENDS REUNITED, ( amics reunits)
Segons l’organització Related, ens passem moltes hores a la feina i això separa les parelles que cada vegada més es busquen embolics a través de la xarxa.
En un moment que pots tenir problemes amb la teva parells és fàcil accedir aquestes webs per recuperar un antic amor. Estàs més temptat a fer-ho.
De fet, la taxa de divorci a la Gran Bretanya i Gal·les ha augmentat de forma espectacular des del 1996. El 2003 hi va haver 154.000 divorcis. Això vol dir que 14 persones de cada mil van trencar el seu matrimoni

Tele
Antena 3
- Ha avançat les pel·lícules que estrenarà aquesta temporada. Entre els films hi ha Spiderman, Moulin Rouge i Los lunes al sol.

Tele 5
Avui s'estrena Karlos Arguiñano, coincidint amb el seu aniversari. El cuiner ha avançat que si TVE emet capítols gravats, els demandarà.

33
Es recupera el programa informatiu La nit al dia amb un canvi. S'avança l'hora del començament a les 23:00 hores.

TV Internacional
- L'actor i cantant David Soul (a dalt), de 61 anys, que es va convertir en un astre gràcies a la telesèrie Starsky y Hutch, ha deixat de ser nord-americà per convertir-se en britànic.
Soul, que fa més d'una dècada que resideix a Anglaterra i ha sortit d'una crisi professional actuant en un musical a Londres, va jurar fa una setmana lleialtat a la reina Isabel II i divendres va participar en una cerimònia d'iniciació com a ciutadà a l'Ajuntament de Haringey.

- Les dades d'audiència difoses als Estats Units per l'empresa Nielsen Media Research evidencïen que la presència de figures com Arnold Schwarzenegger i Laura Bush fan disparar l'audiència. La televisió més vista els últims temps és FOX News i això que és una televisió per cabble. Ha superat fins i tot l'audiència a les televisions que emeten en obert.

-