23.8.04

Dilluns 23 d'agost del 2004
El temps canvïa a partir d'avui amb plujes arreu de Catalunya. A partir de dimecres torna el sol.

Robatori. Un ciutadà francès que es trobava al Museu Edvard Munch d'Oslo en el moment en què diversos homes armats van robar els quadres El Crit i Madonna de Munch va denunciar "la falta total de mesures de seguretat" al centre. Aquest testimoni ha explicat que visitava el museu com a turista quan a les 11:10 va escoltar crits a la primera sala del museu, on es trobaven els dos quadres, una sala situada a 30 metres de la sortida del museu.
Aquest home diu que el robatori va durar uns 30 segons i no va sona cap alarma. Els quadres no estaven protegits. El ciutadà francès diu que va comprovar que faltaven dispositius de seguretat perquè ell amteix va aixecar lleugerement un altre quadre i no va sonar cap alarma.

Butxaca. Segons el Banc d'Espanya, des de principis d'any s'han posat en circulació molt més bitllets de 500 euros i en canvi s'han anat reduint els bitllets més petits. Actualment hi ha en circulació 60 milions d'euros en bitllets de 500, el doble que a l'estiu de l'any passat.
El nombre de bitllets de 200 euros s'han mantingut des que va entrar en vigor l'euro.

Salut. Noves descobertes pel què fa al síndrome de la mort sobtada. Les campanyes que s'han fet han reduït el nombre de morts però als Estats Units encara hi ha cada any 3.000 nadons que es moren per aquest motiu. Ara noves investigacions relacionen els gens amb el síndrome de mort sobtada.

Publicitat 1. Segons un estudi de la companyia DYNAMIC LOGIC que investiga l’efectivitat del màrqueting, la publicita dels Jocs d’Atenes té més efectivitat als Estats Units que a Europa.
Els americans estan més atents als anunciants que els europeus i als Estats Units s’assocïen els patrocinadors dels Jocs com a líders del mercat.

Publicitat 2. Des d’aquest cap de setmana i fins demà es celebra a Nova York un important certamen sobre publicitat en què s’escull el millor icone de publicitat de la història.
Diversos personatges publicitaris fan campanya durant quatre dies per ser escollits. Entre els personatges, el ninot de Michelin o el tigre de Kellog’s. No només poden votar els professionals sinó també el públic en general. Ho pots fer clicant a http//promotions.yahoo.com/advertisingweek_2004.
El personatge guanyador el col·locaran al Passeig de la Fama de la publicitat del Madison Avenue. Es celebra per primer cop a Nova York la Setmana de la publicitat amb aquesta elecció, conferències i diverses exposicions.

L’invent d’avui. Al Canadà, a Toronto, s’ha creat un sistema per evitar l’ús de l’aire condicionat perquè aquest suposa una gran despesa d’energia i un elevat grau de contaminació. Les autoritats municipals de Toronto han creat el sistema. 130 edificis han abandonat els aparells d’aire condicionat i utilitzen l’aigua del llac Ontario per mantenir una bona temperatura a l’interior dels edificis. D’aquesta manera, estalvien un 75% d’electricitat i redueixen la contaminació de manera molt important.
El sistema Deep lake water cooling, desenvolupat per Enwave, funciona a partir d’uns tubs de politè que agafen aigua del llac a 83 metres de fondària i que té una temperatura constant de 4 graus centígrads. Es fa un procés d'intercanvi i aquesta aigua és la responsable de refrigerar els edificis.

Música 1. La pròxima primavera s'estrenarà a Madrid el musical de Mecano Hoy no me puedo levantar. Actualment Nacho Cano i el guionista David Serrano estan seleccionant cantants, actors i actrius i ballarins i ballarines.
Si vols presentar-te al càsting, envia una maqueta amb la teva veu o una gravació en video a :
A l'atenció de Javer Adrados
c/ Mártires de Alcalá, 4 2ª Planta
28015 Madrid
Un jurat rebrà el material, el revisarà i farà les proves del 13 de stembre al 8 d'octubre.

Música 2. La maleta comprada per 35 dòlars per un turista no conté material inèdit dels Beatles. Un expert en records del club britànic de Seguidors dels Beatles PETER NASH ha analitzat el material i diu que no hi ha cap gravació inèdita.

BRITNEY SPEARS
El seu objectiu ara és fer declaracions contundents i que facin parlar. Quan una presentadora del Channel 4 li va preguntar que és l'última cosa que s'havia posat a la boca ella va respondre que el seu vibrador.

PAULINA RUBIO
Ha desmentit que estigui en estat i assegura que ara seria un mal moment perquè està de gira.

MICHAEL JACKSON
Ha fet les seves primeres declaracions. Demana que no l'humilïn més i deixin d'anomenar-lo Wacko Jacko ( el Jackson estrany).
Diu que la seva família ha dedicat la vida a difondre la unitat i la pau al món a través de la música i això s'ha malinterpretat.
Diu que els seus germans i ell són germans abans de tot i sempre estaran junts. Demana respecte per la seva família.

BARBIE
Una de les rosses més famoses del món, la Barbie, es presenta de candidata a la Casa Blanca. La curiosa iniciativa l’ha engegada la casa Mattel, productora de la nina, amb l'objectiu de fer publicitat de la Barbie en un moment en què la seva competidora, la Bratz, li està treient una part del mercat. Així, la ‘Barbie candidata’ , que es ven en exclusiva a la cadena de joguines Toys R Us dels Estats Units, es presenta vestida de manera elegant, amb els colors de la bandera nord-americana i amb un currículum immillorable.
A la web de la Barbie candidata s’hi explica el seu immillorable currículum. Ha fet tots els oficis.

PETER PAN
Els propietaris dels drets d’autor de Peter Pan, el conte que el 1904 va escriure l’escocès James Matthew Barrie, busquen ara un escriptor disposat a escriure la segona part de la història, presentada inicialment com una obra de teatre i reconvertida en conte el 1911. En morir, el 1937, Barrie va cedir els drets de l'obra a l’hospital infantil Great Ormond Street de Londres, que ara té la intenció de crear-ne una segona part.
L’Hospital vol trobar l’escriptor que faci tornar Peter Pan a la vida literària. L’objectiu és beneficiar-se dels ingressos econòmics que això suposaria. La venda de la segona part de l’obra. Volen que el nou llibre es vengui el Nadal del 2005. Entre els noms que es barallen hi ha la de l’autora de Harry Potter. De totes maneres s’hi pot presentar qualsevol autor del món.

Homes i Dones
Els amics revelen la teva personalitat.
Extret del llibre 1001 coses que revelen la teva personalitat del psicòleg Dr. Elayne Kahn.

- Només un bon amic: Necessites algú en qui confiar i creure. No confies en la gent molt fàcilment però una vegada ho fas ets molt fidel. Et prens l'amistat d'una manera molt seriosa.
- Només amics del teu mateix sexe: Ets tradicional. Et sents més a gust quan la gent es comporta de forma convencional. T'agraden els amics que tenen alguna cosa en comú amb tu.
- Només amics del sexe contrari: T'agrada ser el centre d'atenció però no t'agrada competir per ser-ho. La intimitat és molt important per a tu i tens capacitat per relacions més profundes.
- Amics només per sortir de festa:T'agrada tenir relacions socials i no t'agrada que es posin massa en les teves coses. Ets molt independent i no vols dependre de ningú.
- Amics de al feina: T'agrada aconseguir fites. Treballar dur, fer diners i sempre anar endavant. Totes les coses de la teva estan encaminades a aconseguir fites en la teva carrera. Fins i tot les teves amistats.
- Amics diferents per ocasions diferents: Vas a la discoteca amb un grup d'amic, jugues a futbol sala amb un altre grup. Ets una persona organitzada però no t'agrada estar lligada amb ningú. Ets una persona molt activa i ocupada.

Tele
TVE
El Gran Gwyoming tornarà a TVE la pròxima temporada i després de set anys. Serà un programa setmanal de tres hores amb entrevistes i parlant de l'actualitat amb ironia. S'afageix al fixatge de Júlia Otero, Juan Ramon Lucas i Lorena Berdún.

Hàbits
Segons l'informe Pigmalió: Informe sobre l'impacte de la televisió a la infantesa, els nens i nenes espanyols vuen gairebé quatre hores diàries de tele.

TV Internacional
- Polèmica al voltant d’un programa que s’ha emès a Austràlia. Es diu ALTO RENDIMINETO, Han dopat a atletes per demostrar com millora el seu rendiment. Se’ls va injectar substàncies il·legals i no se’ls va dir als atletes fins al final del programa. L’experiment va durar sis setmanes i es volia demostrar els efectes dels esteroides.
Es van agafar tres grups d’atletes i en cadascun se li va infiltrar una substànica anabòlica il·legal diferent. ALTO RENDIMIENTO es va veure en una tele per cabble. La veritat és que els atletes drogats van obtenir millors resultats
- Neix una televisió comuna per a serbis, croats i musulmans
L' emissora de televisió bosniana BHT1, que ha rebut suport financer de la Unió Europea (UE), s'elabora des del convenciment que "és una televisió pública per a tots els ciutadans de Bòsnia al marge de la seva pertinença ètnica, religiosa i política", segons les declaracions del seu director, Milan Trivic. Al seu torn, el representant internacional de la UE per a Bòsnia, Paddy Ashdown, ha remarcat que, amb l'arrencada de les emissions de BHT1, "es dóna satisfacció a l'exigència de la UE sobre la creació d'una televisió única en el país que superi les divisions socials que encara hi ha".

Digital +
A partir del mes de setembre, el canal Cinemania canviarà de nom i renovarà continguts.