5.8.04

Dijous 5 d'Agost de 2004. Es dóna el tret de sortida a una de les cites musicals més importants de l'estiu, el Festival Internacional de Benicàssim, FIB Heineken, que celebra la seva desena edició. Llàstima que no tinguem temps de preparar la motxilla i baixar cap allà... Ens llevem molt aviat! Què Està Passant?


INTERNET.

Microsoft treballa en una nova versió de Messenger que inclourà millores i també algunes funcionalitats de pagament.
Pel què fa a les millores, s’hi incorporaran opcions que permetran els usuaris gaudir d’experiències més personalitzades.
Microsoft està valorant la possibilitat d’incloure un sistema d’honoraris i subscripcions. De fet, ja fa algun temps que la companyia cobra una mena de quota mensual que permet l’usuari accedir a alguns jocs.
El nou Messenger podria ampliar la capacitat de la llista de contactes i superar la xifra de 150 persones. I en relació a l’intercanvi d’arxius, es podria incloure la possibilitat de detenir i reprendre’n les transmissions.
MSN Messenger compta amb 135 milions d’usuaris únics a tot el món i cada dia s’envien aproximadament 2 milions i mig de missatges.

TELEFONIA MÒBIL.

La radiació que emeten els telèfons mòbils produeix cansament i problemes de salut entre els usuaris, segons investigadors espanyols responsables de l’estudi "Salut i Exposició a les estacions base de Telefonia Mòbil (GSM)".
L’exposició continuada a la radiació dins als límits que marca la llei actual pot causar cansament, tendència depressiva, desordres del son, problemes cardiovasculars, dificultats de concentració, desordres de la pell i pèrdua de la gana.
Entre l’1 al 6 de juliol de 2004, es van enquestar 97 persones d’ambdós sexes, d’edats compreses entre els 14 i els 81 anys i habitants de la localitat murciana de La Ñora. Un 29% va dir que utilitzava el telèfon mòbil durant més de 20 minuts al dia, mentre que un 14% estava davant d’un ordinador més de dues hores diàries. També el 17% dels enquestats va assegurar viure a menys de 10 metres d’un transformador i un 43% a menys de 100 metres de línies d’alta tensió.
Els investigadors defenen el descens del límit de seguretat de la radiació que produeix la telefonia mòbil actual als 0,0006 microwats per centímetre quadrat, en comptes del 0,1 recomenats a la Conferència de Salzburg.

LUIS MIGUEL.

Després d’arrasar als Estats Units i Llatinoamèrica amb la seva gira "33", el cantant mexicà visitarà Espanya després de l’estiu. Els catalans podrem gaudir d’aquest concert el dia 2 d’octubre. I les entrades es posaran a la venda el pròxim dimarts, 10 d’agost, als punts habituals.
Luis Miguel ha estat nominat dins la categoria de Millor Àlbum Vocal Pop Masculí en la nova edició dels Grammy Llatins 2004.

R.E.M.

El nou disc de REM es publicarà el pròxim 5 d’octubre, tot just un mes abans de les eleccions presidencials als Estats Units. L’actual situació política ha inspirat les lletres d’aquest nou àlbum de REM convertint-lo en un disc intens i amb un missatge políticament compromès, segons ha declarat el cantant del grup, el Michael Stipe. El que encara no està decidit és el titol d’aquest treball que promet ser tan eclèctic.
Aquest dies REM participen als concerts ‘Vote For Change’ (vota pel canvi) en una gira que advoca pel canvi de govern als Estats Units.

MAROON 5.

El grup presentarà les seves cançons en concert el pròxim 9 de novembre a Barcelona, a la sala Bikini. "Songs About Jane", el seu disc de debut, té més de dos anys i compta amb un parell de singles, "Harder To Breathe" i "This Love".


INSÒLIT.

La policia alemanya va aconseguir espantar una bandada de ratpenats que s’havia introduit en el domicili d’una noia de 23, utilitzant com a eina persuasiva... la música techno. La jove, d’origen turc, havia trucat les forces de seguretat després de comprovar la presència de 15 ratpenats que s’havien esmunyit per una finestra del seu apartament.
Els agents van provar de fer fora els ratpenats posant música turca a tot drap. Però només amb el so de la música techno es va aconseguir que els animalons fugissin del pis.

JOCS OLÍMPICS.

Els treballadors dels hotels d’Atenes estan en vaga i reclamen millores en els seus salaris. La vaga es produeix 9 dies abans de la cerimònia inaugural dels Jocs.
Un cop baix per a la indúsria del turisme a Grècia, que pateix una davallada d’un 12% en la quantitat de visitants.
Els treballadors en vaga diuen que ara el salari mitjà és de 500 èurus, és a dir, gairebé el mateix que es cobra per una nit als hotels més cars d’Atenes. Volen que se’ls dupliqui el salari i així aconseguir un ingrès mínim mensual de 1.100 èurus.

CITA DEL DIA.

Avui, 5 d’agost de 2004, i fins aquest diumenge se celebra un dels festivals de música més emblemàtics del territori espanyol.
Arriba una nova cita amb el FIB Heineken, el Festival Internacional de Benicàssim; un event que s’ha anat fent cada cop més gran després d’aquella primera edició l’agost de 1995.
A banda de música, el FIB es constitueix com una gran plataforma per al desenvolupament d’altres disciplines creatives: dansa, teatre, escultura, moda, curmetratges... i una via de descobriment de nous talents, a través del concurs de maquetes Proyecto Demo.
4 dies intensos a Benicàssim amb un cartell impressionant on hi trobem noms confirmats com els de The Chemical Brothers, Kraftwerk, Lou Reed, Morrissey, Pet Shop Boys, Primal Scream o The Charlatans.
Aquesta nit, a la festa de benvinguda, hi actuen Ash, Fangoria i Felix Da Housecat entre altres.

ANTROPOLOGIA.

Segons publica avui la revista Nature, l’enfornament de cereals va començar 12.000 anys abans de l’origen de l’agricultura.
Investigadors de la Smithsonian Institution de Washington han trobat a Galilea (Israel) un campament de fa 22.000 anys amb 150 grans de cereals i objectes per fer pa.

ROBATORIS.

Les comissaries hauran de facilitar als ciutadans que denunciïn robatoris o furts el telèfon oficial perquè es puguin comunicar amb les entitats financeres i anul·lar immediatament les targetes de crèdit robades. El director general de la Policia ha enviat a tots els comissaris una circular amb aquesta ordre.

ORDINADORS.

Hewlett Packard ha anunciat que començarà a vendre un portàtil amb el sistema operatiu d’ús lliure Linux, rival de Windows, instal·lat de fàbrica.
Les versions bàsiques de l’ordinador HP Compaq NX5000 costaran 1.140 dòlars, uns 60 menys que les que surtin de fàbrica amb el sistema operatiu Windows XP.
Linux és un sistema obert a cada usuari, de manera que pot configurar el seu ordinador en funció a les seves necessitats.

SALUT.

El 40% de nenes espanyoles de 9 i 10 anys volen estar més primes. I el 20% ha seguit alguna dieta ja amb aquesta edat. Aquest és el resultat d’un estudi del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Cuenca, presentat en una reunió de la Societat Espanyola de Nutrició.
L’informe revela que mentre que a l’etapa adolescent és a les noies a qui més els afecten els transtorns alimentaris (en més del 90%), en el cas de la població amb edats inferiors als 10 anys les nenes pateixen el 60% d’aquests transtorns.
La vigorèxia (addicció a l’exercici físic) i l’ortorèxia (l’obsessió per menjar sa), juntament amb l’anorèxia i la bulímia, es manifesten cada cop més aviat entre el jovent.

ELS BECKHAM.

David i Victoria Beckham ja tenen finalment casa pròpia a Madrid. La seva nova propietat està situada al nord de la capital espanyola i els ha costat la bonica xifra de 8 milions d’èurus. Però no podra traslladar-s’hi fins a finals d’estiu perquè encara s’hi ha d’instal·lar tots els sistemes de seguretat.
Segons ha publicat el diari Daily Mirror, David i Victoria van celebrar la nova adquisició apretant-se el cinturó i sopant una pizza per encàrrec.

INÉS SASTRE.

La coneguda model de Valladolid, Inés Sastre, que viu a París des de fa molts anys, continua alternant el món de la publicitat (ella és la imatge oficial d’alguna de ls marques més prestigioses de cosmètics) amb el món de la interpretació. Per ser més exactes, del cinema.
Sastre és un dels noms que participa al film "La ciudad perdida", un projecte dirigit i protagonitzat per l’actor d’origen cubà Andy Garcia. La pel·lícula, que s’està gravant aquests dies a Santo Domingo, comptarà també amb Dustin Hoffman i Bill Murray.

JOSÉ LUIS RODRÍGUEZ ZAPATERO.

El president del govern i família ja es troben a Menorca per passar les vacances d’estiu i recarregar pil·les abans no comenci el nou curs. Unes vacances que tampoc seran al 100% de relax perquè Zapatero té programades algunes activitats relacionades amb el seu càrrec. El president del govern té previstes per a aquest mes d’agost audiències amb el rei i amb el president de la Generalitat, Pasqual Maragall.
Pel què fa a la finca on Zapatero i família s’allotjen fins la penúltima setmana d’agost es diu Santa Barbara, està situada a Sant Climent, i és propietat de l’industrial milanès Fabio Bernini. El lloguer mensual és de 24.000 èurus i es troba molt a prop de la platja, amb jardins, piscina, un llac per als ànecs... i pista de pàdel.

CIÈNCIA.

Els científics britànics han ideat una prova que detecta el càncer d’esòfag, la qual cosa suposaria millorar els índex de supervivència de les persones afectades per aquesta malaltia. Aquest càncer es produeix a les cèl·lules que revesteixen el tub que connecta la gola amb l’estòmac. La malaltia és molt difícil de diagnosticar durant els seus primers temps d’existència. Per aixpo, qui la pateix, no sobreviu més de 5 anys.
Un grup d’investigadors de l’Insitut Wolfson d’Investigacions Biomèdiques del Col·legi Universitari de Londres, ha dissenyat una prova molt barata i senzilla per detectar les concentracions d’una proteïna anomenada Mcm5. Aquesta proteïna és la que indica si pot haver-hi càncer o no molt al començament de desenvolupar-se la malalta.
La prova s’ha utilitzat en 40 pacients amb un resultat del 85% de precisió. Es podria comercialitzar en 5 anys.

INTERNET 2.

Estafadors online s’han fet passar per recaptadors de fons per al candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, John Kerry, segons l’empresa de seguretat a Internet SurfControl. El procediment per a l’engany ha estat dues campanyes separades d’e-mails escombraria on es demana els usuaris que contribueixin a la proposta de Kerry. Un cop es picava i es feia una donació per a la causa, els diners es desviaven per la xarxa amb direcció a dues pàgines wen de l’Índia i Texas.
L’operatiu de campanya de John Kerry ja ha demanat al Departament de Justícia que investigui aquesta estafa.
Una de les pàgines web implicada en l’estafa és www.johnkerru-edwards.org i està registrada per una dona de New Braunfels, a Texas. L’altra, www.yahoogoogle.biz està registrada a Jaipur, a l’Índia.
Aquesta és la pàgina oficial de Kerry.

TELE

Segons l’anuari SGAE 2004 de les arts escèniques, musicals i audiovisuals, durant l’anya passat cada espanyol va invertir una mitjana de 3 hores i 33 minuts al dia davant del televisor.
Per comunitats, els andalusos són els que més televisió consumeixen (gairebé 3 hores i ¾), seguits de prop pels valencians i els castellans de la Manxa, amb 220 i 219 minuts respectivament.
Els menys teleaddictes són els gallecs i els canaris, amb una mitjana diària de 191 y 192 minutos.
A l’hivern, el consum de televisió es dispara pel damunt de la mitjana mentre que a l’estiu baixa i se situa per sota les 3 hores.
Els diumenges i els dilluns són els dies preferits per posar-se davant de la petita pantalla. Els divendres es reserven a altres ocupacions i el consum de tele baixa.
Les dones més grans de 16 anys són les que més televisió veuen al dia (4 hores), 40 minuts més que els homes. A mesura que augmenta l’edat ho fa també el consum. Mentre els joves d’entre 13 i 24 anys inverteixen 2 hores i 23 minuts, els més grans de 65 dediquen fins a 5 hores al dia a veure la tele.
Entre els programes favorits i més vistos, guanyen les pel·lícules, les sèries i els telefilms.

ANTENA 3

Antena 3 estrena aquesta nit una sèrie de ciència ficció, titulada “Dark Angel”, produïda per James Cameron, i el més important de tot, que és la sèrie més cara de la història de la televisió.
L’argument se situa l’any 2009, després d’un atac electromagnètic per part d’un grup terrorista i que ha suposat la destrucció de l’economia dels Estats Units. Els protagonistes són nens modificats genèticament per fer de soldats.
Dark Angel ha aconseguit diferents premis, com el Teen Choice, el Guide Television i el Saturn de lAcadèmia de Ciència Ficció per a l’actriu protagonista, la Jessica Alba.

PROGRAMACIÓ


TVE1
22.00h Segona setmana d’emissió de la sèrie THE OC, avui amb els capítols "La Jugada" i "El Debut".

LA 2
22.35h Nit de sèries: "Las chicas Gilmore" i "El ala oeste de la Casa Blanca".

TV3
22.00h La Gran Pel·lícula. "El primer cavaller" (1995) amb repartiment de luxe, Richard Gere, Sean Connery i Julia Ormond. Una de les moltes pel.lícules basades en la llegenda del rei Artur i els cavallers de la taula rodona.
00.35h Pel.lícula. "El codi d’honor", amb Brendan Fraser, Matt Damon i Chris O’Donnell.

C33
21.00h Partit entre l’Espanyol i el Club deportivo Nacional de Madeira.
00.00h Sessió de matinada amb "Babaouo", pel.lícula del 97 basada en un guió escrit per Salvador Dalí al 1932.

T5
22.00h. Cine de Acción. "Soldado de Fortuna", amb Jean-Claude Van Damme.
00.00h TNT

A3
21.45h Supershow. Amb Chayanne i Las Chuches com a convidats.
00.00h Estrena de la sèrie "Dark Angel".