28.7.04

Dimecres 28 de Juliol del 2004. Avui ens llevem amb més son que altres dies. Serà qüestió de comprar per internet uns quants quilos d'aquestes noves pastilles de sabó que contenen cafeïna. Per fi una nova manera d'afrontar el dia amb energia i despertar el tigre que tenim dins. Què està passant?

Roba estesa. Les autoritats de Nicòsia, la capital de Xipre, han posat en marxa una campanya per netejar la imatge de la ciutat. En els pròxims mesos s’aplicaran sancions a aquells qui no respectin les següents normes: no es podrà espolsar les estores pels balcons, no es podrà llençar l’aigua de rentar al carrer i no es podrà estendre la roba públicament.
En aquest darrer cas, a partir de l’1 d’octubre, qui estengui la roba humida fent que goteji al carrer haurà de pagar una multa de 50 lliures xipriotes, uns 85 èurus. Val a dir que els carrers de de la capital són molt estrets i que, com Xipre és un país que té sol tot l’any, els seus habitants acostumen a estendre la roba a l’aire. I això fa lleig...

Homes i Dones. Segons una enquesta realitzada a 10 països europeus, els francesos són els que menys ajuden a les tasques domèstiques.
L’oficina d’Estadística de la Unió Europea, l’Eurostat, ha explicat que els francesos només dediquen un promig d’una hora i 53 minuts diaris a donar un cop de mà a casa; és a dir, a cuidar els nens, fer de jardiners, arreglar coses espatllades o anar a comprar.Els suecs passen mitja hora més que els francesos fent totes aquestes feines. Ells són els qui més ajuden a casa, segons aquest estudi. Les xifres han comparat homes adults i treballadors de Bèlgica, Gran Bretanya, Alemanya, Estònia, França, Hongria, Eslovènia, Finlàndia, Suècia i Noruega.
Les dones també han estat objecte d’anàlisi. Les alemanyes són les que menys els agrada pencar a casa; gasten 73 minuts diaris menys que les dones eslovaques.
En tots els països analitzats, els homes passen més temps treballant fora de casa que les dones.
Els francesos i les franceses són els que més dormen respecte a la resta de països, en total unes 8 hores i mitja diàries. Els suecs deixen de roncar mitja hora abans.
Pel què fa al temps lliure, els hongaresos són els qui passen més temps mirant la tele.

Telefonia mòbil. El software iTunes d’Apple, en una versió més senzilla, s’instal·larà en alguns telèfons mòbils del fabricant Motorola que es començaran a comercialitzar durant el primer semestre de 2005. Mitjançant aquest servei, els usuaris podran passar cançons des dels seus ordinadors als telèfons mòbils de Motorola. Recordem que iTunes és el servei d’Apple que vèn descàrregues de música a Internet pel preu de 99 centaus per cançó.
Per a Apple, el mercat dels mòbils té un gran potencial perquè representa un mercat amb 1.500 milions d’usuaris a tot el món.

Robòtica. El servei de notícies de la BBC s'ha fet ressò recentment d'un robot pensat i dissenyat específicament per treballar en una biblioteca. El prototip és capaç de rebre ordres vocals, cercar els llibres que se li indiquin als prestatges i donar-los a la persona que els ha sol·licitat. Per realitzar totes aquestes funcions, el robot disposa de càmeres de vídeo, sensors i pinces per poder localitzar, identificar i agafar els volums.
El robot bibliotecari és fruit de la recerca del grup de robòtica de la Universitat Jaume I de Castelló. I aquesta dada també apareix en la notícia de la BBC.

Internet. Neix a la xarxa Musicamp3.com, una web que vol apropar els usuaris/consumidors i els artistes/creadors de música.
Musicamp3. com ofereix als artistes un espai de 30 megues perquè puguin penjar les seves cançons amb la corresponent informació. Hi haurà un comptador de descàrregues (per comprovar la popularitat d’aquestes creacions inèdites). Es destinarà un racó en què els visitants podran opinar i puntuar sobre les cançons. I si les propostes musicals els agraden molt i desitgen veure l’artista en qüestió en directe, es podrà consultar l’agenda de concerts on els artistes podran informar sobre els bolos.
La web també comptarà amb seccions habituals sobre reproductors d’mp3, software i notícies del sector.

Invents. La companyia WishingFish està comercialitzant una pastilla de sabó de glicerina que conté, entre altres ingredients, cafeïna. Segons el fabricant, al rentar-nos amb la pastilla de sabó, la pell absorbeix la cafeina i l’efecte que es produeix és similar al de pendre un café.
El sabó es pot comprar per uns 7 èurus a la pàgina web de l’empresa WishingFish.

PAULINA RUBIO. És l'última artista que s'ha declarat a favor que Bush no guanyi les eleccions. Com l'artista és mexicana, la seva postura podria suposar un avançament en la campanya de Kerry qui, d'aquesta forma, podria tenir de la seva banda la comunitat hispana que viu als Estats Units. Paulina Rubio no només s'ha mostrat partidària dels demòcrates sinò que fins i tot actuarà al Congrés del Partit Demòcrata demà dijous davant de John Kerry.

George Bush. El president dels Estats Units, per segona vegada en dos mesos, ha caigut quan muntava en la seva bicicleta de muntanya pel seu ranxo de Texas. La portaveu de la Casa Blanca Claire Buchan ha explicat que Bush va derrapar i es va rascar el genoll però que en cap cas va necessitar atenció mèdica.
Bush va patir un mini-accident similar a finals del mes de març, quan va caure mentre anava en bici costa avall per un terreny relliscós per culpa de la pluja. En aquella ocasió, a banda de les rascades, el president va patir petits talls.

Jocs Olímpics. Els atletes i vistants dels Jocs Olímpics no s'hauran de preocupar pels mosquits ja que els organitzadors han destinat 300.000 èurus a un programa per l'erradicació d'aquest insecte.
El principal estadi olímpic, la vil·la olímpica i el port olímpic a Skinias es troben entre les cinc àrees que es fumigaran amb un pesticida orgànic. Això ajudarà a protegir els espectadors de la picada dels mosquits. També s'assegurarà la salut dels cavalls que participen en els Jocs, que es troben en risc de contagi del virus del Nil Occidental. Aquest virus, que pot ser causa de mort en cavalls i en humans, és transmet pels mosquits.