14.7.04

Dimecres 14 de juliol del 2004
Avui s'estrena als cinemes de Catalunya i la resta de l'Estat Spiderman 2. Ara tot el merxandatge de Schreck 2 es barrejarà amb el d'Spiderman 2. Què faran a can Mac Donald's amb el Happy Meal?. Qui triaran?

Polèmica judicial. En una decisió que serà polèmica un jutge ha anul·lat aquesta tarda el mecanisme de retirada de carnets de conduir al Principat. El jutge considera ilegal aquestes retirades de carnet degut al fet que les fa l'estat mentre que la incoació de l'expedient va a càrrec de la Generalitat. Això, segons el jutge, causa una "situació de greu confusió" i d'indefensió dels conductors. El titular del jutjat número 12 de Barcelona afirma que el procediment de retirada dels carnets genera una "disminució de les garanties" dels conductors i afirma que hauria de ser la Generalitat qui proposi la totalitat de les sancions que s'haurien d'imposar als conductors, ja sigui econòmica o de retirada del carnet. En base a aquest argument el jutge ha revocat una retirada de carnet que s'havia fet contra un conductor que havia sobrepassat en quaranta quilòmetres la velocitat màxima.
La sentència ha generat una forta polèmica ja que podria esdevenir un precedent i crear una situació nova de discussió de totes les retirades de carnet que s'hagin fet els darrers anys al Principat.

Curiositat cruel. Com si es tractés d’una pel·lícula, han trobat a una illa deserta, tres nenes d’entre 10 i 15 anys després que el vaixell amb el qual viatjaven amb la resta de la seva família havia naufragat. Es tracta d’una illa de l’estret de torres, al nord-est d’Austràlia. No se sap rès dels seus pares.
Els familiars de les nenes les buscaven des de fa dies. El vaixell va naufragar quan feien un viatge que dura unes quatre hores. El bot va volcar pel mal estat de la mar i les nenes van arribar amb salvavides aquesta illa on han viscut com han pogut durant sis dies. Bebent suc de coco i menjant marisc, bàsicament.

Mòbils. Els "voyeurs" estan treient partit dels telèfons mòbils amb càmera. No hi ha cap llei aprovada per fer-los servir i tampoc cap protecció a internet. Han proliferat a la xarxa els últims mesos, pàgines que es dediquen a penjar imatges quotidianes de gent anònima pujades de to. Molta gent que hi apareix ni tan sols ho sap. Es dona el fet que aquestes pàgines superen el milió de visites diàries.

Internet. Aquest és el llistat d'un seguit d'adreces amb continguts més aviat estúpids que reben milions i milions de visites diàries a la xarxa. Què està passant...

- Holdthebutton.com. Vol dir apreti el botó i es tracta d'apretar-lo durant el major temps possible per fer un presumpte rècord.
- Afegeix-te a la llista. Clica aquí i visita una web en què només es tracta d'apuntar-se a una llista. El més curiós és que, per exemple ahir, un dia normal hi van entrar 5.232.196 persones.
- El gran botó. Aquí visitaràs una web realment estúpida. Es tracta de prémer un superbotó que no fa rès. Es va crear el 1994 i encara és un èxit.
- La calculadora de l'amor. Clica aquí i podràs saber cóm estàs d'amor.
- És tot un clàssic. La palanca de l'electricitat. Diuen que si la prems acabaràs amb un criminal. És ficció però molta gent ha picat per veure què passa si ho fas. Visita-la aquí.
- El rellotge de la mort. Posa les teves dades i sabràs el dia que et moriràs. Molt macabre. Si t'hi atreveixes clica aquí.

Estafa. S’ha detectat una estafa en un dels balnearis més famosos i luxosos del Japó. S’ha descobert que afegia sals de bany químiques per mantenir un color concret a les seves aigües curatives. Durant segles el balneari tenia nom pels suposats beneficis d’aquesta aigua. Eren unes aigües blanquinoses que arrossegaven molta gent fins allà. Deien que arreglava els dolors d’estomac entre altres mals. A mesura que l’aigua va anar perdent el seu color blanc natural, els operaris i han anat tirant durant dècades productes químics i ara l’estafa s’ha descobert.

Homes i Dones
Un estudi que s’ha fet per internet sobre els costums sexuals dels europeus destrueix la fama del LATIN LOVER i dona alguna sorpresa sobre quins són els europeus més calents.
S’ha preguntat sobre les relacions sexuals de 1200 homes.
Els més actius sexualment són els SUECS amb 156 relacions l’any.
En segona posició hi ha els BÚLGARS amb 154
I tercers són els RUSSOS amb 149.
En quarta posició, els FRANCESOS amb 138.
Entre els menys actius sexualment hi ha els ITALIANS amb 114 a l’any i els ESPANYOLS amb 118 de mitjana.

Pel què fa als preliminars, els ITALIANS són els més apurats. Els que fan més preliminars abans d’una relació hi ha els HOLANDESOS que dediquen als petons i les caricies una hora aproximadament.
Els FRANCESOS dediquen mitja hora als previs i els ITALIANS consideren que amb un quart ja n’hi ha prou.

És una investigació d'un portal italià. El pots visitar clicant aquí.

BILL GATES
1) En una entrevista al diari alemany Bild, assegura que el DVD no té futur i que com a màxim durarà uns deu anys. Per Gates, aquesta tecnologia quedarà obsoleta aviat i en canvi tindràn molt de futur el telèfon mòbil i els ordinadors portàtils.
2) Han anunciat que faran un nou musical basat en la seva vida i la de Steven Jobs. Es titularà NERDS.

RICHARD GERE
Lluita contra la SIDA a la Índia amb diversos spots de televisió.

Convocatòria
Avui declaracions de SANTIAGO AUSERÓN de Radio Futura.
Guanyador de dues entrades cinema CINESA: Susana.

L'Avi Domingo truca a un anunci en què una parella s'ofereixen per fer trios.

Tele
TVE
Pepa Bueno, que des del 1996 era sub-directora del programa de crònica social Gente presentarà a partir del mes de setembre Los desayunos de TVE en substitució de Luis Mariñas. Bueno té una llarga trajectòria als informatius. Ha passat per Ràdio 4, RNE Navarra, TVE- Andalusia, RNE - Extremadura, Diario 16, RNE- Aragó i ha fet les cobertures de grans esdeveniments com l'Expo 92 a Sevilla. El seu marit és un dels caps de premsa del PSOE.

Antena 3
La cadena està obligada a difondre que la seva comentarista Núria Bermúdez va mentir en una notícia en què implicava Figo. Va ser al programa De buena mañana el 2002. Figo ha guanyat el cas i Núria Bermúdez ha reconegut que va mentir quan va dir que el futbolista tenia una amigueta i que ella mateixa ho havia vist.

Pasapalabra celebra el programa 1000