12.7.04

Dilluns 12 de juliol del 2004
Les plujes han afectat el cap de setmana la costa catalana. Tenim ganes de posar la tovallola damunt la sorra i quan arribin les vacances no hi cabrem tots. Què està passant...

Actualitat. Durant tota la setmana es fa a Bangkok, a Tailàndia, la quinzena Conferència Mundial de la Sida del 2004 sota el lema "Accés per a tothom". La prioritat d'aquesta conferència que es fa dos anys després de la trobada a Barcelona és l'accés als medicaments.
DE moment, a la primera jornada l'Organització Internacional del Treball ha alertat que gairebé 50 milions de treballadors hauran mort de sida en 2010 si no millora l'accés als medicaments.

L'invent d'avui. Investigadors de la Universitat de Granada han fet un fertilitzant capaç de multiplicar les bactèries que degraden el fuel. És un invent perfecte per acabar amb el què va deixar anar dins el mar el Prestige. Aquest fertilitzant multiplica per 10.000 els microorganismes del fons marí que degraden el fuel.
Quan el mes de setembre acavin els treballs d’extracció física de la matèria, s’aplicarà aquest exitós fertilitzant.
Es dona el fet que aquesta substància no suposa cap risc pel medi ambient. Diuen que amb aquesta aplicació, els pròxims 15 anys s’haurà degradat un 10 % de fuel que queda i que no es podia extreure físicament perquè ha quedat dins els tancs del Prestige. Unes 1300 tones. El catedràtic que l’invent és més optimista encara.

Alimentació. El canal de televisió infantil Fox Kids ha fet un estudi sobre hàbits alimentaris dels nens espanyols d’entre 6 i 14 anys. El 47% es decanten per la pizza i la pasta
El 15% pel pollastre.
Per postres escullen en primera posició el IOGURT, després la fruita i després els GELATS o les NATILLES.
Abans d’anar a escola, acostumen a veure llet. La majoria llet amb xocolata però alguns s’hi posen cereals, altres galetes o altres torrades. Un percentatge més petit consumeix bolleria per esmorçar.
A l’hora del pati, prefereixen l’entrepà o les galetes. La majoria asseguren que esmorçen a l’hora del pati ( un 85 %).
Per berenar, els més preferits són l’entrepà i les galetes acompanyats de llet o batuts. Un petit percentatge és ara quan consumeix sucs de fruita.
Per sopar el què més es consumeix són ous i salxixes. Només menjen verdura un 28 % dels enquestats
Quan han de menjar fora, el lloc preferit són de menjar ràpid.

Internet 1. El portal d’internet que oferia el video semieròtic de Cameron Diaz de pagament s’ha desbordat.
El fotògraf que la va gravar va falsificar la firma de l’artista donant el vist i plau perquè es difongués i ara haurà de comparèixer davant la justícia el 21 de juliol . Cameron li exigeix 3 milions de dòlars per l’original de la cinta. Pots consultar la pàgina i pagar el video si vols clicant aquí.

Internet 2. Les subhastes a través de la xarxa, cada vegada tenen més adeptes. Ara una persona ha decidit pagar 160.000 euros per anar a dinar o a sopar amb un milionari.
Warren Buffet no és la primera vegada que ho fa. És la segona persona més rica del món i ha tornat a oferir-se a través d’internet i a la pàgina d’E-Bay. El preu de l’àpat d’aquest any és de 163.000 euros,una mica més baix que els 202.000 que es van pagar l’any passat. El postor anònim hi pot anar amb set amics.
El milionari ofereix el què guanya amb aquesta iniciativa a la Fundació Glide que ofereix ajudes a pobres indigents de sant Francisco.

Medi ambient. L’Organització ecologista Greenpeace ha presentat les conclusions d’unes anàlisis químiques que ha fet a les llars espanyoles per veure com i de quina menera poden estar contaminades. Ha analitzat unes 22 cases durant el mes de maig d’aquest any i ha fet un informe titulat: la casa intoxicada.
Les anàlisis tècniques químiques han detectat a les nostres cases tot això: ftalatos, pirorretardantes bromades, compostos organiestànics, parafines colorades de cadena curta i residuos de nonilfeno. Et preguntaràs si això es bo o dolent...
De moment ens diuen que aquesta substàncies arriben a casa nostre a través de productes de consum que comprem i que utilitzem com ara els aditius químics, els plàstics, els perfums, joguines, roba o pintura.
Es veu que en cada gram de pols s’hi ha detecta un mil·ligram d’aquestes substàncies químiques. Es tracta, diu Greenpeace, d’un alt grau de contaminació.

Salut. Segons una informació que publica la revista NEW SCIENTIST, la miopía podria tenir el seu orgigen en els hàbits diaris que tenim. Es veu que està augmentant molt entre la població dels països Orientals i això no és per causes genètiques sinó pel nou estil de vida dels asiàtics. Al Japó o Singapura cada vegada hi ha més miops. Uns investigadotrs de la Universitat de Camberra, a Australia, asseguren que hi ha més miops perquè ara la població ha canviat els comportaments: està més davant de l’ordinador, davant del televisor i sobretot per les hores en les quals acostuma a llegir. Es creu que l’òvul ocular està creixent de llargada i això redueix l’esforç per enfocar objectes d’a prop. Això pot ser un inconvenient per enfocar objectes de lluny,
A la Índia l’índex de miopía és d’un 10 % però entre les persones de 18 anys originàries de la ïndia que viuen a Singapur, el percentatge de miops augmenta fins el 70 %. Això demostra aquesta nova teoria.

Sexe. TAILÀNDIA és el primer país del món que comença a fer ingerts de penis. Es veu que cada vegada hi ha més ingerts de penis a través de cirurgia. No són operacions que es fan per allargar-lo sinó per crear-lo. Els últims anys s’han detectat molts casos de dones tailandeses que s’enfaden amb els seus marits i els ataquen directament per allà on els fa més mal.
L’últim cas va passar dimarts. Un pagès de 29 anys va arribar al metge amb el penis mutilat. A Tailàndia el penis se’l venera com un símbol de poder i de fertilitat.

Homes i Dones
Dos estudis desmenteixen dues creences molt arrelades sobre els hàbits de les dones.

1) Un estudi fet a la Gran Bretanya que publica el diari The independent indica que les noies joves d’entre 20 i 24 anys no són partidàries de dedicar moltes hores a anar de compres. Això indica un canvi en la tendència.
La dona consumista que dedica el seu temps lliure anar de botiga a botiga, segons l’estudi, té les hores comptades.
Un 47 % de les dones consultades han dit que anar de compres els suposa massa temps. A més asseguren que la roba és molt cara i això els fa repensar encara més el fet d’anar a comprar.
El 25 % han dit que tenen fòbia allò fashion
El 10 % fòbia fins i tot a anar de compres.
El 42 % de les dones joves compra roba quan la necessita.

2) Aquestes conclusions desmonten moltes teories amb les quals es basa actualment el mercat com un altre estudi que trenca esquemes i creences sobre la dona.
La consultora Yankee Group ha fet un estudi sobre hàbits tecnològics i ha detectat que el 58% dels usuaris de jocs pel mòbil, SÓN DONES.
De totes maneres juguen més però amb els jocs que venen per defecte al telèfon mòbil que compren. Els homes en compren més de nous.

COURTNEY LOVE
El divendres va ingressar a un hospital de Nova York coincidint amb el seu 40è aniversari i hores després d’haver estat declarada fugida de la justícia perquè no es va presentar a un judici a Califòrnia.
El seu advocat defensor ha anunciat que està conscient i que la seva vida no corre cap perill. També ha afegit que l’han incressat per un motiu ginecològic i no té rès a veure amb drogues.

CLINT EASTWOOD i STEVEN SPIELBERG
Faran una pel·lícula junts sobre la Segona Guerra mundial. Concretament es centraran en un dels episodis més crus de la guerra: la batalla de Iwo Jima.
Es va produir el 1945 i va ser un moment clau de la Segona Guerra Mundial davant el Pacífic. En només un mes, van morir 22.000 japonesos i 26.000 soldats dels Estats Units.
Tots recordem la famosa foto que va immortalitzar la batalla. Una foto on sis combatents alcen la bandera nordamericana a la muntanya Suribachi. Eastwood la dirigirà i Spielberg la produirà.

RAUL LÓPEZ
Raül López jugarà amb Utah Jazz la Lliga d'Estiu de Salt Lake City que comença divendres que ve.
López s'incorpora avui a la disciplina dels Jazz. L'equip entrenarà fins el 15 de juliol i disputarà la competició del 16 al 24, contra Portland (dia 16), Indiana (17), Denver (19), Chicago (20), Atlanta (22), Charlotte (23) i Phoenix (24). El de Vic, que ha renunciat a estar amb la selecció espanyola en els pròxims Jocs Olímpics d'Atenes, arrenca així la posada a punt per a la que serà la seva segona temporada a la NBA. (11-07-04)

L'Avi Domingo truca un anunci en què ofereixen trobades de desconeguts les nites de dissabte.

Tenim la declaració: Guanyador LLUIS GARRIDO.

Tele
Productores
El president d'Endemol, Joaquim Agut, ha confirmat la fusió entre Gestmusic i Zeppelin. El procés de concentració crearà la productora més gran de programes d'Espanya i superarà Globomedia d'Emilio Aragón. Segons Agut, l'objectiu no és reduir despeses sinó concentrar capacitat de negociació davant el client.
Per impulsar la fusió, s'incorpora l'antic director de TVE Álvaro de la Riva. Previsiblement els dirigents de Gestmusic, Toni Cruz i Josep Maria Mainat seran els dirigents de la nova companyia perquè tenen la confiança total d'Agut.

Novetats
- Antena 3 oferirà a partir del dilluns 19 de juliolel nopu magazine de tarda. Es diu A la carta i el presenten Agustín Bravo i Rocío Espartano. Serà un contenidor de cor, opinió, debat, testimonis... Hi haurà col·laboradors com Coto Matamoros, Àngel Antonio Herrera, Carlos Ferrando i destaca la incorporació de Judith Mascó a moda i el restaurador Ismael Prados. ( de cuina x solters que es reposa a TV3 aquest estiu als migdies).

- Antena 3 també estrena El diari de verano ( 18:30) presentat per segon any consecutiu per Yolanda Vázquez.

Estrenes
A Tele 5 s'estrenen els nous capítols d'Embrujadas.


1 comentari:

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.