8.7.04

Dijous 8 de juliol del 2004
Què està passant... amb la música country a Catalunya?. Hi ha milers de seguidors. Ara a Terrassa fan el quart festival de Country i cada any té més èxit. Quina estranya i freaky connexió hi deu haver entre els catalans i el country?

Peatges. La concessionària més important Abertis ha proposat pujar els peatges durant les hores o dies de màxima afluència ( en les operacions sortida i retorn)i, per contra, rebaixar-los en horari normal. Això es contradiu en la demanda dels usuaris que volen que quan hi hagi cues s'obri barrera i no t'hagis d'aturar a pagar el peatge. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ja ha recordat que l'última paraula la té la Generalitat i que tot això s'ha de debatre.

Forum. L'organització del Parlament de les religions ha admès que hi ha hagut pressions per part del govern xinès davant l'esperada presència del Dalai - Lama.
Fèlix Martí, persident honorari del Centre Unesco de Catalunya i organitzador del Parlament de les Religions ha dit que cada vegada que la comunitat tibetana ofereix un acte, l'ambaixada xinesa exerceix pressions en contra i, en el cas de Barcelona la situació és semblant. De totes maneres, el Dalai Lama no ha pogut venir aquesta setmana per problemes reals de salut, diu.
De fet, els tibetans de la Rambla de Santa Mònica no tenen el suport del Forum per no molestar el govern xinès representat al Forum per una de les exposicions estrella: Els guerrers de Xian.

Butxaca. Els espanyols estem hipotecats. Les dades indiquen que el mes de març debiem uns 500.000 milions d'euros en prèstams hipotecaris. Això equival al 64% del P.I.B d'Espanya. És un 10 % de diners més que el març del 2003 i un 25 % més que el 1997.

Salut. Els platans poden ajudar a deixar el tabac i reduir els efectes de fumar.

Internet. El 20 % de la plantilla de Telefonica treballarà a distància el 2005, segons han anunciat els directius de la companyia. A finals d'aquest 2004 ja faran teletreball un 5 % dels empleats. Aquest tipus de treball surt molt rentable a les empreses i al treballador li aporta certes pors com la resistència a canviar els negocis tradicionals, el risc a la discriminació del treball a distància i la segureta i confidencialitat de les comunicacions.

Estafa. S'ha detectat que hi ha persones que estan fent negoci venen títols universitaris d'Oxford falsificats. Ho fan a través d'internet i per 240 euros.

Cites
1) Concert de DIDO al Poble Espanyol a partir de les 22:00 i a 36 euros l'entrada.
2) Festival de música i disseny ESTE 04 a València.
Barreja una part de música amb Richard Fearless, Miqui Puig i Stereo Mc's amb el disseny industrial audiovisual, el grafisme, interiorisme, arquitectura i la jardineria.
Hi ha un espai destinat a les últimes tendències sonores: freestyle, electropop, rare groove, electrofunk i drum and bass.

ERIC DOUGLAS
El fill de l'actor Kirk Douglas l'han trobat mort al seu apartament. Tenia 46 anys i havia fet alguna pel·lícula. De totes maneres se'l coneixia per la seva relació i afers amb les drogues. La policia no ho ha confirmat oficialment però s'especula que ha mort d'una sobredosi. El seu germà per part de pare Michael ha abandonat Mallorca per anar a l'enterrament i està al costat del seu pare que està molt delicat de salut i això el podria afectar encara més.

COLIN POWELL
Ha fet un show a Indonèsia. Després d'un sopar de la cimera de l'Associació de Nacions del Sudest asiàtic, es va vestir d'obrer amb casc i martell al cinturó i es va posar a ballar la cançó YMCA de Village People, tot un himne gay. El canceller rus Sergei Lavrov va cantar el clàssic Yellow Submarine de The Beatles.

Homes i Dones
Els joves que tenen telèfon mòbil s'inicïen abans al sexe que els adolescents que encara no tenen mòbil.
Això ho diu un estudi fet per l'Institut Sociològic de la Universitat d'Oslo, a Noruega. Ha estudiat el comportament de 10.000 adolescents i ha arribat a noves conclusions sobre la relació entre tenir telèfon mòbil i la vida diària.
- Quan més sona el mòbil més relacions es tenen.
- Dos terços dels enquestats d'entre 13 i 18 anys que l'utilitzen frequentment han reconegut que ja havien tingut la seva primera relació sexual i entre els joven que no el fan servir, només el 9 % s'havien iniciat al sexe.
- El sociòleg que ha fet l'estudi s'ha mostrat estranyat per la relació directe que ha trobat entre l'ús del mòbil i els SMS en el començament dels contactes sexuals.

L'avi Domingo truca a una xurrera i fa amistat.

Tele

Canal +
Després de nou anys d'encapçalar el magazine de migdia Lo + plus, el diplomàtica Fernando Schwarz ho deixa. El d'avui serà un programa amb Carlos Later i Lucrecia com a protagonistes. El presentador diu que a partir d'ara es vol dedicar a navegar, descansar i escriure.

Tele 5ç
Els programe Aquí hay tomate i A tu lado acumulen diverses demandes de famosos. Entre els demandants hi ha Isabel Pantoja i Francisco Alvarez Cascos.
El director de continguts de la cadena ha dit que se'n van de vacances amb tres incògnites: Si fitxen o no Ana Rosa QUintana que acaba contracte amb Antena 3 el 2 d'agost i pareix bessonada el desembre?, si finalment es queda o no Manuel Fuentes que, segons paraules textuals del directiu, "no sap què ha de fer amb la seva vida" i si Karlos Arguiñano es queda a TVE o fixta per Tele 5.

Concurs
S'ha emportat dues entrades per anar al cinema Francisco de Cerdanyola.