25.3.04

Dijous 25 de març del 2004
Les imatges que es van veure ahir al funeral d'Estat per les víctimes de l'11 M no eren de sang, ni sensacionalistes sinó que eren de sentiments humans. Tristesa, dolor i pena que traspassava la pantalla. Donem el dol als familiars dels morts.

Estafa. La policia ha pogut desmantellar una banda que es dedidaca a falsificar documents i vendre pisos llogats per ells. El principal detingut és un homes de 58 anys amb una desena d'antecedents penals que va aconseguir muntar al seu pis de l'avinguda diagonal de Barcelona una oficina de falsificació de documents. Capitenajava una banda formada per cinc estafadors que van aconseguir vendre fins a sis pisos. En una d'aquestes operacions van aconseguir enganyar dues persones diferents del sector immobiliari perquè els compréssin dos cops el mateix pis. Per aquest frau van guanyar 126.000 euros. Funcionament: llogaven un pis amb documentació falsa, comprovaven al registre si estava lliure de càrregues, feien una escriptura del pis amb els noms reals dels titulars verdaders, i donaven els poders davant de notari a una tercera persona.

Barcelona. La Plataforma en Defensa dels Menores Immigrants Desemparats ha denunciat la cobertura del centre Alcor del Poblenou d'on van escapar-se dos menors magribins ferits en caure al camió de la brossa. La Plataforma diu que la cobertura que ofereix el centre no és l'adequada per a aquests nens perquè no garanteix el seu seguiment les 24 hores del dia. Hi han d'anar a dormir i prou. Els nois, mentrestant, es recuperen a l'hospital de les ferides.

Visita. En motiu de la celebraci? del centenari de la seva remodalació, la Casa Batlló de Barcelona obra avui per primer cop a la història i al públic, les golfes i el terrat. L'entrada costa 16 euros.

Cita. El grup de La Garriga Gertrudis fan avui la presentació oficial a Barcelona del seu primer disc Teta. El concert comença a les 21:00 a La Paloma i tindrà convidats com algun membre dels Dusminguet.

KYLIE MINOGUE
La cantant australiana anuncia en una entrevista al diari britànic News of the world que es casarà el mes de juny amb el seu company, l'actor francès Olivier Martínez amb qui surt des de fa un any. Va ser Kylie qui li va demanar de casar-se i no al revés. Ja preparen el casori que podria fer-se a Paris, Sidney o Barbados.

VICTORIA ADAMS
L'ex-Spice Girl ha anunciat que vol treure un altre disc encara que aquest últim no hagi funcionat. Victoria ja ha contactat amb la seva productora Cathy Dennis, que treballa també per Britney Spears, perquè l'ajudi a compondre el nou àlbum que vol que surti el pròxim mes de maig i que sigui de "pop enganxifós".

PAU ABRISQUETA
És un noi d'Anglès. Ha obtingut la millor nota de tot Espanya de l'examen del MIR ( Metge Intern Resident). La prova va reunir 8.565 llicenciats en medicina dels quals només 5.670 han pogut aconseguir una plaça de formació especialitzada a un centre hospitalari. Pau diu que encara no sap quin centre triarà però serà a les comarques de Barcelona.

L'Avi Domingo troba un anunci en què es venen una artilugi per moldre cafè i ratllar formatge. Coneix una dona molt simpàtica que està enfeinada comprant.

Homes i dones
Si vols conèixer homes i dones visita www.quedemonline.com

Tele

- Nominacions als premis de l'Academia de Televisió que s'entregaran el 30 d'abril.
Comunicador programa informatiu: Hilario Pino, Matías Prats, Pedro Piqueras.
Comunicadora programa informatiu: Ana Blanco, Montse Domínguez, Àngels Barceló.
Comunicador entreteniment: Buenafuente, Manuel Fuentes, Juan Ramón Lucas
Comunicadora entreteniment: Sílvia Jato, Júlia Otero, Lorena Berdún.
Programa informatiu: En portada, La 2 Noticias, El día después.
Programa especial de l'any: La Sida, Homenatge al Gila, Musica en la Constitució.
Cobertura o retransmissió: Maniestacions contra la guerra de Irak a Telemadrid, El sida del siglo XXI a Canal +, Visita a Espanya de Joan Pau II per TVE.
Programa de ficció: Siete vidas, Los Serrano, Cuéntame.
Formato: Cuéntame como pasó, El conciertazo, Mi cámara y yo.
Programa d'entreteniment: El club de la comedia, La noche con Fuentes i El guinyol.
Interpretació masculina:Antonio Resines, Imanol Arias, Fernando Tejero.
Interpretació femenina: Amparo Baró, Anabel Alonso, Ana Duato.
Guió: Cuéntame como pasó, Aquí no hay quien viva, Siete vidas.
Documental:La generación del Guernica a ETB, Madrid desde el aire de Telemadrid, Al filo de lo imposible de TVE.

- El Col·legi de Periodistes, el consell d'informació de Catalunya, El consell de l'Audiovisual de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Català de la dona han firmat un conveni en el qual recomanen als mitjans de comunicació evitar el sensacionalisme i els tòpics en els temes de violència domèstica. El document recomana als programes informatius i d'entreteniment que no frivolitzin sobre el tema, que s'usin fonts qualificades i no el testimoni dels veïns.

- L'ex-triunfito Manuel Carrasco representarà dissabte Espanya al Festival Mundial de la cançó que es fa a San Juan de Puerto Rico. Cantarà un tema que ha fet ell mateix que es titula Dibujar tu olvido. Bustamante cantarà durant la gala però no com a participant.

- TVE ha anunciat que començarà a incloure espais sobre el Fòrum després de setmana santa. Concretament es farà un espai de dilluns a divendres per tot Espanya i els dissabtes en català per a Catalunya. TVE retransmetrà la gala inaugural.

Programació
TVE
22.35 València.- Genclerbirligi en directe.

LA 2
22.35 El ala oeste de la Casa Blanca

TV3
Els Estopa a El cor de la ciutat.
L'ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, l'entrevisten a La Columna.
Jo vull ser. Avui el president del Parlament Ernest Benach.
33
Àgora. Debat

TELE 5
22.00 Los Serrano

ANTENA 3
22:00 Pel·lícula. Estallido amb Dustin Hoffman, Kevin Spacey, Cuba Gooding jr i René Russo.