10.7.06

DILLUNS 10 DE JULIOL DEL 2006
Demà hi ha lluna plena. Potser és un dels motius per les reacció de Zidane. Ell mateix ho ha esgarrat tot. De ser el Mundial de Zidane pel seu inmillorable joc ha acomiadat la seva carrera de la pitjor manera. Què està passant...

QEP POLÈMICA. Avui reaccions en contra i a favor de Zidane.
Itàlia ha guanyat el Mundial de futbol. Zidane el van expular amb vermella per agressió a Materazzi.
- L’entrenador francès diu que comprèn la reacció de "Zizou".
- Frank Bekenbauer el defensa i remarca que Zidane és inofensiu.
Alguns es queixen de l’àrbitre adjunt espanyol que és qui va dir-li finalment que l’expulsés perquè l’àrbit no va veure l’agressió.
Els titulars:
SPORT. Zidane arruina el seu comiat
EL MUNDO DEPORTIVO. Italia campiona del món. ( en petit explicació de l’expulsió)
AS. Itàlia amb signe d’admiració
MARCA. Tetracampiona
Itàlia va guanyar a la tanda de penals. Trezeguet, pobre, va ser qui va fallar el penal.
Clica AQUÍ si vols veure el video de l'agressió.

QEP TRÀNSIT. Avui comença una campanya sobre l'ús del casc.
Avui és Sant Cristófol la festa dels conductors I mecànics.
La Direcció General de Trànsit comença avui una campanya divulgativa sobre l'ús del casc amb l'eslògan "No podem posar-nos el casc per tu". La campanya es farà fins el 23 de juliol. Preveu fer com a mínim 50.000 controls dels conductors i passatgers de motocs i ciclomotors. La multa per no portar casc pot arribar als 300 euros. Està tipificada com a greu. Els agents poden inmobilitzar el vehicle. Des que és obligatori portar casc la mortalitat dels motoristes al casc urbà ha baixat d’un 25 per cent.

QEP RÀNQUING. Les platges més "GUAYS DEL PARAGUAY".
S’acaba de publicar un rànquing de la revista econìmica Forbes sobre les deu platges més xules del món. Es valora la seva bellesa natural, la poca presència humana i les aigües cristallines.
Són aquestes:
- La Cleopatra a l’illa turca de Sedir. Formada per pedres d’Egipte.
- La de Crane a Ipswich, els Estats Units. Destaca per les runes.
- L’illa del Chonco, a Colòmbia. Altes marees
- Illa de Taketomi, al Japó. Amb molts animalets marins.
- Joulters Cay, a les Bahames. És estranya. Paisatge Caribeny.
- Ko Tarutao a Tailàndia. Té monos i porcs salvatges.
- Mal Pais a Costa Rica. Petit poble. Platja surfera.
- Poipou a Hawaii. Coneguda per fer submarinisme i snorquel.
- St. Lucia Wetland Park, KwaZulu-Natal (Sud África). Paisatge desèrtic.
- Shark Bay (Australia). La bahía del tauró. A la costa del coral. Molts dofins.

QEP INSÒLIT`. El Neandertal rapejava.
Un professor de la universitat de Reading, a la Gran Bretanya editarà els pròxims dies un llibre en què demostra amb documentació i proves que l’home de Neandertal que va viure fa 30.000 anys feia música amb sopns i ritmes molt semblants als actuals grups de rap. Steven Mithen diu que l’home de Neandertal era més musical que nosaltres. Utilitzaven la música per estrènyer llaços entre ells.

QEP BUTXACA. 18 mesos obligatoris de contracte amb Vodafone/Movistar.
La unió de consumidors UCE ha denunciat davant de lInstitut Nacional de Consum, la Comissió del Mercat de Telecomunicacions- i d’altres institucions de protecció del consumidor, la inclusió d’una clàusula abusiva que hi ha en els contractes de Movistar i Vodafone. Es tracta de la clàusula que obliga els usuaris a estar 18 mesos a la companyia i no deixa sortir-ne abans i un cop firmat el contracte.
L’organització de consumidors diu que aquesta mesura impedeix la lliure competència i el dret dels usuaris a canviar de companyia.
La modificació en les condicions contractuals que ’imposen’ Movistar i Vodafone i que ha estat comunicada amb la factura del passat mes de març als seus clients inclou la nova clàusula abusiva de permanència de 18 mesos a comptar des de l’1 d’abril, amb una penalització de 150 euros pels clients que vulguin canviar de companyia abans del termini. També inclou la possibilitat de variar el consum mínim pactat o modificar les tarifes informant-ne només a través de les seves pàgines web.

QEP BUTXACA. L'aire condicionat a 24 o 25 per estalviar.
Comença una campanya d’estalvi energètic centrada en l’ús de l’aire condicionat.
L’Agència d’Energia de Barcelona, presidida per Imma Mayol, ha presentat la campanya ‘No et quedis gelat‘. Està dirigida sobretot a les botigues.Pretén sensibilitzar sensibilitzar tant els botiguers com els seus clients de la necessitat de fer un bon ús de la climatització als locals comercials i recomana una temperatura mínima de 24 graus centígrads.
La temperatura mínima recomanada a les llars és de 25 graus, ja que no s’hi concentra tanta activitat com en l’àmbit comercial. El control de la temperatura de l’aire condicionat està calculat que suposa un estalvi de fins el 30 per cent de l’energia. Cada grau per sota dels 25 consumeix entre un 5 i un 8 per cent més.
A banda de l’economia una temperatura massa baixa afecta la nostra salut. A l’estiu la majoria de refredats es deuen a les baixes temperatures dels aires condicionats.
Altres dades:
Aparells venuts: L’any passat es van vendre uns 125.000 aparells d’aire acondicionat.
Fort Creixement: Durant els últims tres anys l’adquisició de sistemes d’aire acondicionat ha augmentat un 50%.
El cost: La instal·lació ronda els 800 euros.

QEP TENDÈNCIES. Més mòbils i menys fixes.
Cada vegada hi ha més persones que aposten per no tenir una línia fixe de telèfon a casa i si la tenen és per l’ADSL. La Fundació Barcelona Digital i Barcelona Breakfast han presentat l’informe Digiworld 2006 que indica que més del 10 per cent de les llarts de tot l’Estat només té línia de telefonia mòbil. Aquest fenòmen és ara relativament important a les noves llars i es preveu que tendeixi a imposar-se bastant més. Pel què fa a l’ús, és evident que si s’ha de trucar a una persona primer triem el mòbil que és molt més directe i personal que no pas el telèfon fixe. És tota una tendència.

QEP TENDÈNCIES.The Pinker Tones.
Comencen a tenir el resó que es mereixen també a casa seva. Aquest cap de setmana passat els Pinker Tones han tocat al PopArb d’Arbúcies i han estat un dels reclams.
Es tracta d’un duet barceloní del Poble Nou que s’ha convertit en el grup indie més escoltat d'Amèrica, diuen ells mateixos. Fins ara aquí eren uns desconeguts. Aquesta primavera passada han estat diverses setmanes als primers llocs de les llistes americanes de música independent. Al Japó, són un grup de culte. Tot va començar quan un segell japonès va comprar el seu maxi i es van convertir en un grup de culte al Japó. Després van fixar per un segell britanic amb qui han gravat el seu últim disc The Millions Clour Revolution. Ara diuen que és el moment de conquerir Espanya.

QEP TENDÈNCIES. Felicitats. El bikini fa 60 anys.
Aquest mes de juliol fa 60 anys que LOUS RARD va ensenyar en públic el primer biquini. El va batejar com a Bikini com el nom de l’atolón del Pacífic on Estats Units havien provat la bomba atòmica quatre dies abans. El va exhibir una ballarina d’striptease Micheline Bernardini en una piscina de París. Va fer morir de vergonya els moralistes del món. Les models franceses s’havien negat a posar-se la prenda. Estava lligada amb cordills i era minsa. L’ingeniós inventor LOUIS RARD va morir a Suissa el 1984 i va poder gaudir molt poc temps d’èxit econòmic perquè la seva creació es va copiar sense miraments per tot el món

QEP NOMS PROPIS
LUCIANO PAVAROTTI
El tenor es recupera a Nova York de l’operació de càncer de pàncrees que li han fet.
La cosa ha anat ràpid. La setmana passada estava a punt de marxar de la ciutat americana per continuar els concerts a la Gran Bretanya quan els metges li van trobar un tumor maligne de pàncrees. Per sort, aquest s’ha pogut extirpar I es recupera bé.

SHAKIRA I WYCLEF JEAN
La posada en escena, el color, el vestuari I l’escenari van ser spectaculars I potser no tant el so. Shakira i Wyclef Jean van ser un dels protagonistes de la final del Mundial d’Alemanya. Deu minuts abans de la fial van interpretar el seu èxit "Hips don't lie" Els melucs no enganyen.

PAUL McCARTNEY
Li van punxar el telèfon mentre parlava amb la seva filla Stella i ara s’ha publicat la conversa a tot el món. Criticaven el passat de l’ex.dona de Paul, Heather Mills.
El Sunday Mirror publica que la dissenyadora Stella McCartney li deia al seu pare que la seva ex-dona l’havia mentit sobre el seu passat relacionat amb el món de la prostitució. La gravació li va arribar a Heather i l’ex.Beatle està empipadíssim i ha fet investigar els fets. Un cop es van separar, el diari News of the World va publicar que va tenir un passat de prostituta al servei de milionaris àrabs.

JUANES
Ja ho va anunciar i ho començarà a fer el pròxim 10 d’agost. Dedicarà més temps a la seva família i a la seva fundació Mi Sangre. El mes que ve el colombià començarà un any de retirada del món de la música. De totes maneres preveu llançar el seu quart disc el setembre del 2007. Treballarè en aquest disc i també es dedicarà a coses que li agraden. Destaca que per relaxar-se sembrarà plantes i arbres.

QEP CITES
- PARIS HILTON. Avui surt a la venda el senzill de debut de l’estrella mediàtia, l’hereva milionària Paris Hilton que s’ha fet famosa gràcies al reality The simple life als Estats units. La cançó que surt avui es titula STARS ARE BLIND.
- Avui també es posa a la venda la banda sonora de la pel·lícula SUPERMAN RETURNS que s’estrena dimecres als cinemes. És de JOHN TOMAN que en molts moments fa homenatge a John Williams amb el tema central de Superman de sempre.
- Reedicions.
- El segon àlbum de MELENDI titulat QUE EL CIELO ESPERE SENTAO que edita ara Emi.
- Grans èxits de BACILOS que fa poc han anunciat que se separen.
- Pel què fa a DVD musicals, surt PULSE de PINK FLOYD. És una versió audiovisual del directe editat el 1995.
- Surt un DVD de THE WHO on interpreta els temes de la banda sonora de Quadrophenia i l’òpera rock Tommy. Recorda que 26 de juliol el primer concert de The Who a Barcelona. El 27 a Madrid i el 29 a Saragossa.

PET SHOP BOYS
Avui fa 52 anys NEIL TENNANT dels Pet Shop Boys.

QEP TELE
TV3
El Barça es continuarà veient a TV3 gràcies als acords que ha tancat la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió amb els dos operadors amb més possibilitats de fer-se amb els seus drets, Mediapro i Sogecable. El seu director general, Joan Majó, deia aquest cap de setmana a les pàgines de El Periódico de Catalunya que la televisió pública té garantits els partits durant els propers set anys sense necessitat d’actuar de broker en l’operació.
Segons va explicar Majó: “A partir d'ara tindrem els partits del Barça, però sense haver de comprar-ne els drets, perquè aquest no és un aspecte imprescindible perquè TV3 pugui emetre els partits. Aquest és el canvi de filosofia que hem fet”.
El director general va assenyalar que el recent aprovat contracte programa porta implícita l’exigència de no augmentar el deute, cosa difícilment compatible amb igualar la pujada de 115 milions d’euros que ha ofert Mediapro.
A més, Majó va al·legar que va adonar-se de la necessitat d’un canvi de postura després de pagar “70 milions d’euros pels drets” i arribar a perdre “120 milions d’euros en 7 anys, diners que no es recuperaven de cap manera” al no amortitzar la inversió de comprar els partits si “la FORTA no arribava a un acord a la revenda”.
Arribat aquest moment, va decidir que “era millor que TV3 deixés de ser intermediària, per ser simplement una televisió”.

LA SEXTA
Els informatius de La Sexta començaran a emetre’s a mitjans de setembre amb el periodista César G. Antón com a director i Cristina Villanueva, Helena Resano i Mamen Mendizábal, totes tres procedents de TVE, com a cares visibles. Segons ha informat la cadena en un comunicat, l’equip dels noticiaris estarà composat per 150 redactors, productors i realitzadors que ja treballen per posar-los en marxa.

CUATRO
CONCHA GARCIA CAMPOY presentarà els matins a Cuatro.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

To be a upright lenient being is to be enduring a kind of openness to the in the seventh heaven, an skill to trusteeship unsure things beyond your own restrain, that can govern you to be shattered in unequivocally exceptional circumstances as which you were not to blame. That says something very outstanding with the prerequisite of the honest life: that it is based on a trustworthiness in the fitful and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a plant than like a jewel, something kind of feeble, but whose very special attractiveness is inseparable from that fragility.

Anònim ha dit...

n everyone's existence, at some time, our inner fire goes out. It is then blow up into flame beside an face with another magnanimous being. We should all be glad for those people who rekindle the inner inspiration