6.7.06

DIJOUS 6 DE JULIOL DEL 2006
Remedios ens té preocupats. Ja hem vist la seva cara. És la dona que pressumptament ha assassinat les àvies de l'Eixample. Sorprenen el què ha fet però avui ens hem posat les mans al cap quan el metge forense José Antonio García-Andrade ha justificat les accions de la dona. Diu que les assassines en sèrie no usen la violència i el fet que Remedios estrangulés les seves víctimes pot significar que està en "plena menopausa". Ho argumenta dient que durant aquest període de la vida la dona és més agresiva i violenta perquè fallen les hormones femenines. Quina manera de justificar!. Què està passant...

QEP MUNDIAL. El Mundial de Zidane.
És vident que l’experiència s’està imposant en aquest Mundial d’Alemanya. Donaven per acabada la selecció francesa i l’anomenada Generació del 98 que no va fer rès el mundial del 2002 ha ressucitat. Aquest està en camí de ser el Mundial de Zidane ajudat també per Vieira. De moment la final diumenge que ve entre França i Itàlia.
A la semifinal entre França i Portugal una imatge maca però que va fer encongir una mica el cor blaugrana. L’abraçada i canvi de semarretes entre Figo i Zidane. Aquest no està sent un mundial massa blaugrana. Thierry Henry està sent també un dels triomfadors I això que va rebutjar l’oferta del Barça. Queda l’anècdota que l’entrenador de França és d’origen català.

QEP BARÇA. Unicef és l'escollit.
Als pròxims dies es confirmarà oficialment des del club que finalment la publicitat de la semarreta serà amb UNICEF. No significarà cap aportació econòmica sinó que s’emmarca dins la voluntat del clug de protagonitzar diverses iniciatives de caire solidari. El Barça participaria a la campanya del Mil·leni de l’ONU i cediria el 0,7 per cent dels seus ingressos a causes benèfiques.

QEP TEMPS. Efectes de la calamarssa al camp lleidetà.
Ahir va caure calamarssa a les comarques de Lleida entre les sis i les set del matí. Aquesta calamarssa ha afectat unes 780 hectàrees. Els més afectas són els camps de fruita, sobretot els de préssec i nectarina, i en menys grau de pera i poma i els cultius de cereal. Els municipis afectats són Alfarràs, Gimenells i Pla de la Font, Algerri, Alcarràs, Ivars de Noguera i Almenar. Les primeres valoracions també han destacat que l'afectació respecte a les pèrdues ha estat d'entre el 5% i el 60% depenent de la zona. Segons els treballs de camp dels tècnics del DARP s'ha determinat que la tempesta va tenir dues fases. Durant la primera, la calamarsa caiguda va ser de la mida de la nou i seca, mentre que la segona va ser de pedra petita i barrejada amb aigua.

QEP ALIMENTACIÓ. El valor nutritiu ha d'estar a l'etiqueta.
Les multinacionals s’han compromès a incorporar el valor nutritiu a les etiquetes.
Els productes alimentaris incorporaran aquesta informació després de l’acord que han tancat les 22 principals multinacionals de l’alimentació sota la pressió de Brussel.les. Les últimes estadístiques fan evident que l’obesitat va en augment en general a tot arreu. A la Gran Bretanya un de cada cinc nens pateix obesitat. A l’Estat Espanyol un 30 per cent dels ciutadans tenen sobrepes a Itàlia l’obesitat infantil supera el 36%

QEP ALIMENTACIÓ / SALUT. Beneficis de l'oli d'oliva verge EXTRA.
Un equip d’investigadors de diverses universitats de Málaga, Barcelona i Navarra han arribat una vegada més a la conclusió que l’OLI D’OLIVA VERGE redueix la tensió arterial i el colesterol. De totes maneres han anat més enllà i afegeixen que s’ha comprobat que l’oli d’oliva verge és encara més beneficiós combinat amb fruits secs i que és molt millor l’oli d’oliva EXTRA que el comú. L’oli extra actua com a fàrmac protector contra les malalties cardiovasculars.

QEP ESTUDI. A més diners, més hores de descans.
Investigadors dels Estats Units de la Universitat de Xicago han analitzat les característiques de la son entre unes 700 persones fixant-se en el comportament alhora de dormir segons el sexe i l’ètnia. Han arribat a la conclusió que les persones negres dormen menys que les blanques i que els homes dormen menys en general que les dones.

Pel què fa al nivell econòmic, a més rics més probabilitats de descansar més hores. Hi ha la creença que les persones amb més pressió a la feina que tenen empreses al seu càrrec, tot i tenir les arques plenes no dormen massa.
En promedio, las mujeres blancas durmieron 6,7 horas por noche; los hombres blancos, 6,1 horas; las mujeres negras, 5,9 horas, y los hombres negros, 5,1 horas.

QEP INSÒLIT. Es passa 100 hores explicant acudits.
Es diu OLAR ALEJANDRO LEYVA i el seu nom de combat és PITER ALBEIRO. És un tinent retirat de la policia colombiana que s’ha passat 101 hores seguides explicant acudits. Ha acabat fa poca estona. Els ha explicat d’empeu, de memòria i sense dormir.

QEP BUTXACA. Tres informes sobre el preu de l'habitatge.
1) Tasamadrid diu en el seu últim informe que BARCELONA I SANT SEBASTIÀ van ser les ciutats amb els habitatges més cars de tot Espanya els primers sis mesos d’aquest any tant en la vivenda nova com en l’usada.

2) D’altra banda el portal idealista.com concreta que el preu de l'habitatge usat va pujar un 13,7% a Barcelona i un 8,5% a Madrid en els últims 12 mesos.

3) L’últim informe sobre la cojuntura econòmica que ha fet Caixa Catalunya parla dels recursos de les famílies per comprar un habitatge. Entre un 40 i un 50 per cent de les famílies espanyoles no tenien recursos suficients per accedir a la compra d’un pis nou de 100 metres quadrats el 2005. Donen moltes dades però ens qudedem amb aquesta conclusió. L’alternativa de les llars davant d’aquesta dificultat creixent ha estat la compra de pisos de dimensions més petites. A mesura que es redueix la dimensió de l’habitatge, el percentatge de llars exclosos és menor.

QEP BUTXACA. Els preus dels productes frescos el juny.
Fem un repàs del cistell de la compra del mes de juny. Quins són els productes frescos que han pujat de preu i quins han baixat segons el llistat que publica el ministeri d’indústria espanyol.
BAIXEN: Ha baixat el preu del tomàquet per amanir d’un 18 %, També el pebrot verd d’un 12 %.
PUJEN: Els que més han pujat, la carn fresca de pollastre (3?96%), les seves (3?75%), les patates (3?64%) i el salmó (3?60%).

QEP BUTXACA. Promoció de Lufthansa amb "Ready to fly?".
Hem fet una mica tard però es tracta d’estar atents els dimecres. La companyia Lufthansa ha llançat un nou producte a través de la seva web en què cada dos dimecrtes ofereix preus especials per volar des d’Espanya a diverses ciutats del món.
Es diu READY TO FLY? I ofereix tarifes especials qeu permeten sortir de Barcelona I Madrid amb una estada mínima de cap de setmana o Quatre dies a destí. El màxim és d’una estada de 14 dies. Són destins europeus. Ahir es va fer aquest dia promocional que es repetirà d’aquí a 15 dies.
Per fer-nos una idea, anada i tornada a Birmingham per 65 euros. Bratislava per 76, Ginebra per 77, Roma o Turí per 78. Lufthansa ha assegurat que tant en aquests vols com en els altres manté el servei gratuït de càtering i premsa, independentment de la tarifa aplicada.

QEP TECNOLOGIA. Front contra webs pro-anorèxia.
El Departament de salut, l’Agència de Qualitat d’Internet i l’associació contra l’anorèxia i la Bulímia han acordat treballar conjuntament per combatre les webs que parlen d’aquestes malalties. A internet cada vegada hi ha més pàgines que promouen l’anorèxia i la bulímia. Les de l’anorèxia es coneixem com com a pro-an i les altre pro-mia. Donen consells per a aprimar-se en pocs temps i dietes i trucs per amagar la malaltia a pares i amics. El 75 per cent de les visites que tenen són de menors d’edat. La majoria, un 95 per cent són noies. La lluita consistirà a oferir més informació als usuaris de la xarxa, especialment als grups més vulnerables, com les adolescents, i a eliminar els continguts que fomentin els trastorns alimentaris.
De totes maneres no són webs considerades il·legals perquè no tenen per objectiu el benefici econòmic, i això en dificulta el control i el tancament.
L’Agència de Qualitat d’Internet ja té oberta una línia de denúncia i d'informació perquè els usuaris puguin delatar pàgines amb continguts d'aquests, o de pornografia infantil, violència, es tracta de l'Oficina de Defensa de l'Usuari. També es poden enviar les queixes o comentaris a transtornsalimentaris@iqua.net o bé al telèfon 901 300 400.

QEP TECNOLOGIA. Una joventut de dues velocitats.
S’acaba de publicar un informe que trenca algunes creences sobre els joves i els adolescents i les noves tecnologies. És un estudi titulat Joves i cultura messenger i l’ha fet per l’Institut de la Joventut (INJUVE), la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) i l’Obra Social de Caja Madrid. Analitza els hàbits i usos tecnològics de les persones d’entre 12 i els 29 anys.
L’estudi alerta que s’està creant una joventut de dues velocitats, pel que fa a l’accés i utilització de les noves tecnologies. Així, recorda que els joves no tenen una capacitat innata per entendre els nous aparells o aplicacions, i que és el fet que hi mantinguin un contacte des de petits els que fa que en comprenguin el funcionament més ràpid que no pas d’adults.
I això, sosté l’informe, no sempre s’està produint. Hi ha un nucli de joves, que sí que hi té accés. Són, majoritàriament, nois d’entre 14 i 24 anys, estudiant, de classe mitjana i connectat a la llar familiar. Però fora d’aquest perfil hi ha milions de joves que mostren grans deficiències en el camp de les noves tecnologies, una circumstància que podria condicionar el seu futur professional i personal.
També en revisa les seves tecnologies preferides.
L’estudi sosté que l’única tecnologia d’ús pràcticament universal entre els joves és el mòbil -el tenen el 92,4% dels nois i noies d’entre 18 i 24 anys-, que fan servir majoritàriament per enviar missatges. En contrast, només el 41,5% dels d’entre 15 i 29 anys accedeix a Internet.

QEP TECNOLOGIA. Llistat dels violadors americans online.
Les autoritats nord-americanes han anunciat que una web d’Internet informarà públicament sobre els noms, adreces i altres dades de més de 500.000 persones condemnades per delictes sexuals a EEUU.

QEP TENDÈNCIES. El PUNK s’imposa a la Passarel·la Barcelona.
La passarel·la va obrir ahir les portes al PortForum amb la desfilada de la marca TCN de la dissenyadora Totón Comella. Ambientada en el punk i el pop dels vuitanta amb el negre i els tons metal·litzats com a protagonistes. Les models van desfilar al so de les guitarres de Sid Vicius i van presentar els biquinis, triquinis i banyador de l’estiu 2007. TCN també va presentar bermudes, shorts, mini vestits, samarretes i pirates. En el capítol dels estampats, rombes, formes orientals, ratlles Kodak o quadres. Els colors el blau marí, turquesa, rosa, marró, groc, verd aigua, kaki i xocolata. L’aire punk el donaven un seguit d’accessoris en forma de cadenes o tatxes. El més punk, les malles per sota de les minis i els texans de tub.

QEP TENDÈNCIES. La cotilla agafa també protagonisme.
La cotilla va ser la gran protagonista de la desfilada de la jove dissenyadora TXELL MIRAS. Va presentar més que una desfilada una reflexió simbòlica al voltant d’aquesta peça que esprem cenyeix i limita els moviments. Miras ha redissenyat la cotilla i l'ha transformat en faldilles, pantalons, abrics, jaquetes i tops, en una col·lecció en la qual hi predominen els cotons en negre, blanc i tons naturals. Totes les models portaven vambes de la marca 'Converse' sense lligar i amb les llengüetes enfora. En un moment de la desfilada, dues models tallaven amb unes tisores la samarreta.cotilla que vestia una altre.

QEP TENDÈNCIES. TONI MIRÓ a al Model i ARMAND BASI al polo.
Avui obra la jornada de la Passarel·la Barcelona la desfilada d’Armand Basi des del Club de Polo. Presenta les creacions del nou dissenyador de la marca, l’alemany Markus Lupfer. Ja al recinte de PortForum, desfilaran Sita Murt, Miriam Ponsa, Juan Pedro López, Dolors Cortés, Guillermina Baeza i Javier Simorra. CUSTO BARCELONA presentarà la seva col·lecció avui a les onze de la nit. L'esdeveniment es tancarà demà amb la desfilada de Toni Miró, que protagonitzaran els presos de la presó Model de Barcelona. El mateix dia, mostraran les seves col·leccions les marques Bambi, Casita de Wendy, Luxoir, Gori de Palma i Comentrigo.

QEP NOMS PROPIS
ANDREU AVEL·LÍ ARTÍS
Ha mort Sempronio conegut per ser un dels grans cronistes de la ciutat de Barcelona.
Va morir diumenge a Sitges als 98 anys. Era periodista, novel·lista, pintor I dramaturg. Havia col·laborat en moltes revistes i diaris al llarg de la seva vida.
Era cosí d’Avel·lí Artís Gener, Tísner.

KRISTIN DAVIS
Sopresa en un dels rànquings de bellesa que es publica. No ha sortit Angelina Jolie o Eva Longoria com la més guapa del món.
Ningú ho esperava però el rànquing de la revista Eve l’encapçala una de les actrius de Sexe a Nova York.
Han votat unes 40.000 persones.
Les primeres posicions són per dones que tenen entre 30 i 40 anys.

BRITNEY SPEARS
Està que trina. Ha difós un comunicat a la revisat US que anunciat que emprendrà accions legals contra les publicacions que han difós imatges familiars d’ella. Un desconegut les va robar i han sortit sense permís.

SOFIA LOREN
Serà dona PIRELLI en el calendari del 2007. Hi ha expectació per veuer com sortirà l’actriu italiana. Des de diversos mitjans s’apunta que l’únic que portarà posat són les arrecades que li van regalar mentre que altres aposten aposten per un vestit de nit de Giorgio Arman.
Si acaba sortint despullada serà el primer nu fotogràfic de la diva gairebé 72 anys. Ella està orgullosa. No ha passat mai pel quiròfan. Els últims dies ja va ser noticia perquè va desmentir els rumors que apuntaven que el seu marit Carlo Ponti estava malalt.

QEP CITES
- El grup Sargento Garcia ha cancel·lat el seu concert del pròxim 7 de juliol en el Festival Mataró Cruïlla de Cultures per "problemes personals d'última hora d'un dels seus membres", segons ha informat l'organització. El festival, que se celebra fins al 23 de juliol en diferents punts de Mataró (Maresme), té com a principals reclams Miguel Poveda i José Mercé, l'algerià Khaled, els argentins Bersuit, el nigerià Femi Kuti i els grups Chambao, Muchachito Bombo Infierno i Los Delinqüentes.

- MASCOTES. El Parc de Vallparadís de Terrassa acollirà aquest diumenge la Festa de les Mascotes, una celebració itinerant que es va iniciar diumenge passat a Barcelona i que té previst passar per vuit ciutats catalanes fins al 28 d'octubre.

- Avui comença al cinema Casablanca de Barcelona el festival de cinema gay i lesbic.

- BOB DYLAN. El cantant i compositor Bob Dylan obra avui una nova edició del Festival Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell (Baix Empordà). És el primer concert de la seva gira espanyola, que també passarà per València, Villalba (Madrid), Valladolid i Sant Sebastià.
El compositor de 'Knocking' on heaven's door' desgranarà els seus clàssics davant d'un públic gironí que ha esgotat les entrades del concert en un sol dia en una actuació en què podria presentar algun tema de 'Modern times', el nou àlbum del geni de Minessota que s'editarà a l'agost. Bob Dylan torna amb aquest concert a Catalunya després de l'ofert fa dos anys en el Poble Espanyol de Barcelona, dins de la programació del Fòrum 2004.
El Festival Jardins de Cap Roig compta aquest any amb un cartell de luxe encapçalat, a més de per Bob Dylan, per la cantant de jazz Diana Krall, la veterana vocalista de soul Dionne Warwick, la bailaora Sara Baras que compartirà escenari amb el tenor Josep Carreras, Enrique Morente i Les Petits Chanteurs de Saint-Marc -protagonistes del film 'Els nois del cor'.

QEP TELE
- CAC. El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) demanarà al Parlament que cobreixi les vacants que han deixat buides des del dia 30 de juny els tres exconsellers: Antoni Bayona, Joan Botella i Joan Manuel Tresserras. Aquesta mateixa petició ja es va fer l'1 de juny, però no va rebre resposta cosa que va impedir que es renovessin els càrrecs.

- POLÈMICA 1.
(Font: Comunicacio21.com)
Canal 9 s’ha volgut espolsar de sobre les crítiques sobre la seva cobertura informativa de l’accident de metro a València tot i assenyalant que va ser la cadena que més aviat va donar la notícia i la que va dedicar-li més hores de programació. “RTVV va reaccionar de forma immediata (…), va ser la primera en oferir imatges dels ferits, testimonis dels supervivents i les primeres versions oficials dels fets (…) Canal 9 va oferir informació rigorosa sobre l’evolució del nombre de víctimes”, s’ha justificat la cadena pública. En ennumeració pròpia, va dedicar a informar de l’accident 65 redactors, una unitat mòbil, tres llençadores, cinc enllaços i 25 equips ENG i 20 persones de producció.
D’aquesta manera, la televisió s’ha defensat de les reprovacions d’UGT i Esquerra del País Valencià: en resum, informar tard i malament. Segons censurava el sindicat en un comunicat, Canal 9 “va omplir la franja de programació de la tarda amb el concurs Xamba i les telesèries Soñar no cuesta nada i Olvidarte jamás” en comptes d’interrompre la graella habitual i oferir un programa especial. Com a contrapartida, el canal públic oferia l'endemà un monogràfic que va arrencar a les 11.30 i es va estendre fins a les 14 hores.

- POLÈMICA 2.
(Comunicacio21.com)
El jutjat de Barcelona que porta el cas de l'assassina d'ancianes ha prohibit als Mossos d'Esquadra que informin de qualsevol cosa que tingui a veure amb el sumari o la investigació, en una ordre remesa per escrit. Aquesta mesura s'ha pres davant de la roda de premsa que el cos policial va realitzar ahir i que a darrera hora va ser permesa amb la condició que no fessin públics determinats detalls de la detinguda o del cas. D'altra banda, al document judicial el jutge assenyala que es va assabentar de la detenció de la presumpta culpable dels assassinats a partir dels mitjans de comunicació. Per contra, la policia catalana assegura haver-ne informat al jutjat corresponent i ha mostrat la seva sorpresa perquè aquestes prohibicions se solen fer de manera verbal i no per escrit.

- LA SEXTA. Alfredo Urdaci ha acabat de gravar un nou programa d'entreteniment per La Sexta en el que l'ex-director d'informatius farà bromes amb càmera oculta per carrer. Prèviament el caracteritzaran per evitar ser reconegut. Urdaci també tindrà una participació esporàdica a la nova sèrie d'Ana Obregón ELLAS Y EL SEXO DÉBIL.
Clica AQUÍ per accedir a la fotografia espectacular.

- ESTIU a TV3. S'estrena la sèrie de ficció 'Invasió', que s'emetrà els dimecres i l'espai cultural 'Nit en directe'. Tot i això, a la nit dels dilluns tornarà 'Prohibit als tímids' i a l'estiu també s'emetran els programes de viatges 'Kilòmetre 33' i 'Passatgers'.

- ESTRENA DE CANTAMANIA. TV3 estrenarà dilluns que ve el programa musical diari 'Cantamania', produït per la companyia Gestmusic i presentat pels exconcursants d''Operación Triunfo' i 'Popstar', Àlex Casademunt i Roser, que buscarà els millors cantants de karaoke de Catalunya.
El programa té per objectiu donar una oportunitat als millors cantants de karaoke en un recorregut de 50 poblacions catalanes i 11 gales setmanals on els guanyadors de cada concurs local competiran. La directora de programes de TV3, Carme Basté, ha remarcat que 'Cantamania' "serà un programa d'entreteniment implacable", mentre que el director de Gestmusic, Toni Cruz, ha considerat que a la cadena pública catalana "li falta música" i ha assenyalat que "en un país que la gent ha deixat de cantar pels carrers resulta una mica preocupant".
El director del programa, Tinet Rubira, ha explicat que quan arriben a la població creen ambient amb la gravació de clips dels habitants i demanen la seva ajuda per preparar la zona on s'instal·larà la caravana del karaoke.

- CUATRO. Estrena el 15 de juliol a les 22:00 FAMILY ROCK. És una OT per famílies. Ho presentarà Nico Abad.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sobre la informació d'Àngel Mur

Crec que aquesta informació pot confondre als lectors dek blog ja que la professió d'Àngel Mur és la de Fisioterapeuta i no la de massatgista.
En el seu lliure exercici de la professió, Àngel Mur, pot, si ho creu convenient, aplicar la tècnica de teràpia manual del massatge als seus jugadors.

Estem vivint un procés de regulació de les teràpies naturals i qualsevol tipus d'informació allunyada de la realitat pot perjudicar seriosament a tot un col·lectiu.

El massatge és una técnica de teràpia manual i en cap cas és una professió.
A la llei 44/2003 de 21 de novembre d'Ordenació de les professions sanitaries no apareix cap professió que tingui la denominació de massatgista i sí la de Fisioterapeuta.

Als programes d'estudi de la diplomatura de Fisioteràpia apareix el massatge com a competència pròpia dels fisioterapeutes. Veure Reial decret 1414/1990 de 26 d'octubre, BOE núm 278 de 20/11/1990.

A l'article 2 punt 2 on s'aproben els Estatutos Generales del Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas també apareix la competència del massatge com a pròpia dels fisioterapeutes. Es pot veure a: Ministerio de Sanidad y Consumo BOE núm 242 9/10/2002 (Reial Decret 1001/2002 de 27 de setembre)

Lamentablement i, popularment, es coneix a les persones que assisteixen als lesionats a peu de camp com a massatgistes, però no ho són, són fisioterapeutes.
En molts d'altres esports succeeïx el mateix.
Per exemple, a les voltes ciclistes, popularment s'explica que en finalitzar les etapes els corredors se sotmenen a la sessió de massatge per part del massatgista, però tampoc es cert, perquè qui ho fa és el fisioterapeuta.

La Federació Catalana de Futbol ha signat un conveni de col·laboració amb el col·legi de Fisioterapeutes per tal que els clubs catalans que no disposin de Fisioterapeuta en puguin tenir.

El contracte laboral que ha vinculat a Àngel Mur amb el Fc.Barcelona no es amb la categoria professional de massatgista sino la de Fisioterapeuta.

M'agradaria molt poder veure en les futures informacions referents a Àngel Mur, en especial, en el seu homenatge, que se'l tracta com a Fisioterapeuta.

Moltes gràcies