17.5.06

DIMECRES 17 DE MAIG DEL 2006
Bon jour mon amoure!!!!!!!!!!!!

QEP BARÇA. Allau d'informació sobre el Barça- Arsenal i l'entorn.
Arriba l’hora de la veritat. El Barça va ser una vegada ara fa 14 anys campió d’Europa i avui a partir de tres quarts de nou del vespre disputarà la seva cinquena final. L’Arsenal hi accedeix per primer cop en una competició que mai ha guanyat un equip britànic.


****El comité d’àrbits de la UEFA ha canviat un dels àrbits assistents del partit a última hora. El castiga per haver aparegut a un diari local d’Oslo amb una semarreta del Barça. Ole Hermann Borgen no farà d’àrbit assistent.
****Pel què fa a la possible celebració, La consellera d’interior, Montserrat Tura, no vol córrer riscos si el FC Barcelona guanya i immediatament després del partit, i en cas de triomf blaugrana, 300 efectius dels Mossos la majoria antiavalaots prendran la font de Canaletes i els carrers del voltant.

****Pel què fa al cubriment mediàtic de l’esdeveniment a la premsa esportiva, ahir moltes crítiques pel titular del diari esportiu més venut a l’Estat. El diari Marca va titular: BARCELONA IS SPAIN. Ronaldinho és el protagonista de la portada d'avui.

****Parlant de diaris esportius i coincidint amb la cita, La plataforma per la llengua ha començat la campanya MARCA UN GOL PER LA LLENGUA. Demana a l’Sport i El mundo deportivo que facin una versió en català. La plataforma fa una crida perquè s’envïn firmes de suport a la iniciativa.

QEP CATALÀ. El carnet de conduir i el passaport en català.
El Congrés espanyol ha acceptat dues proposicions de llei perquè els passaports i els carnets de conduir es redactin íntegrament en les llengües cooficials, a més de l'espanyol, a les comunitats on hi hagi llengua oficial pròpia. Les proposicions s'han aprova tot i els vots en contra del Partit Popular, i ara es tramitaran al Senat. Els carnets de conduir, que sols es traduïen parcialment, ara es traduiran del tot.

QEP SUCCESSOS. Preocupats per l'onada de robatoris a pobles.
Les últimes hores han desarticulat una xarxa molt experts de lladres d'origen albano-kosovars. Es dona el fet que els últims dies hi hagut robatoris a dos xalets de Sitges i també a Polinyà. A un poble de Lleida, Vilosell, han fet un robatori impressionant a moltes cases i fins i tot li han robat el cotxe a l’Alcalde. També han entrat al xalet que Tita Cervera té a Eivissa.

QEP BUTXACA. La butxaca del futbol i entorn.
Els diners de la final de la lliga de campions.
La Champions ingressarà aquesta temporada 500 milions d’euros.
I els jugadors? Els 23 jugadors del Barça guanyen en total i sense comptar les primes 80 milions d’euros l’any. Si extrapolem aquesta dada es pot dir que cada jugador en cada partit cobra uns 50.000 euros en els 70 partits que han fet aquesta temporada comptant la lliga i la competició europea.
Els més forrats: Ronaldinho és el que més cobra. L’ultim any va ingressar 23 milions d’euros incloent el màrqueting i la publicitat. Supera David Beckham en ingressos.
Segons la revista France Football el tercer és Zidane amb 13 milions d’euros l’any passat. El primer espanyol de la classificació dels més forrats és Raúl que és setè.
El futbol mou molts diners. Hi ha disputes impressionants pels canals que retransmetren el futbol i arran del Mundial d’Alemanya s’ha disparat la venda de televisors a tot el món. Les previsions a Alemanya és que el Mundial portin a aquell país 3.000 milions d’euros en tres anys. L’estat ingressarà uns 600 milions en impostos.

QEP BUTXACA. Càstig a pràctiques d'empreses de telefonia.
L'Agència Catalana del Consum ha fet arribar al Govern català els expedients sancionadors oberts fa un any per tal de castigar certes pràctiques dutes a termes per empreses de telefonia que operen a Catalunya. L’import reclamat és de 2,6 milions d’euros i té relació amb els miler de denúncies fetes per usuaris de telefonia mòbil, fixa i d’Internet que es queixen de deficiències al servei i en l’atenció al client.
En telefonia fixa Ya.com sembla ser l’empresa més afectada per les reclamacions. Fins a 800.000 euros li són reclamats, seguida per Telefónica (500.000 euros), Tele 2 i Ono (250.000 euros). Pel que fa al mòbil, Amena hauria de fer front a una sanció de 187.000 euros, Movistar 146.000 euros i Vodafone a una quantitat encara no determinada.

QEP TENDÈNCIES. El Cosmocaixa és el millor museu d’Europa.
El museu de la ciència ha guanyat el guardó de ‘Museu d’Europa de l’Any’ que atorga el Foro Europeu de Museus, sota del supervició del Consell Europeu. Aquest any l’acte de proclamació es va celebrar dissabte passat a Lisboa i el jurat va destacar la gran creativitat i inteligència en el producte que ofereix el centre premiat. CosmoCaixa va ser creat per La Caixa i inaugurat el 2004. EL dirigeix Jorge Wagensberg. L’edifici on és instal.lat el centre té nou plantes, sis de les quals són soterrades. Inclou, entre d’altres, una sala dedicada exclusivament a la història de la matèria des de l’anomenat Big-Bang fins els nostres dies i un dels principals atractius és l’espai de 1.000 m2 en què es reprodueix la selva amazònica brasilera. Destaca també un espai anomenat Toca, toca… on es convida als visitants a concentrar els cinc sentits en la interacció.

QEP TENDÈNCIES. Roba esportiva i sexy.
La marca de roba interior Victoria’s Secret presenta una nova línia de roba esportiva sexy. La firma nordamericana que no es ven al nostre país encara ha tardat dos anys a desenvolupar aquesta nova línia de roba esportiva que convina disseny amb sensualitat i bon gust. La col·lecció està formada per prendes pel fitness, el tennis, ioga, ball i ciclisme. Els materials utilitzats són la licra i altres més especialitzats com Coolmax i Supplex. La línia es pot comprar des d’aquest dilluns a les botigues de l’empresa que només està als Estats Units però que es difón per tot el món. Les seves desfilades són mundialment famoses.

QEP TENDÈNCIES. Les xarxes socials, un boom imparable.
Són serveis online que propicien la creació de relacions interpersonals. Xarxes virtuals d’amics i comunitats virtuals. Cada vegada són més populars. Un estudi de la consultora Nielsen afirma que els 10 principals llocs webs de relacions socials als Estats Units van créixer d’un 47 per cent. El més popular és el Myspace. Des del 2005 ha crescut d’un 367 per cent . Actualment té 38 milions i mig d’usuaris. La segona posició és per Blogger amb un creixemnt del 80 epr cent.Altres són Youtube, i el Messenger Group. Diuen que aquestes xarxes socials són els reality shows d’internet.

QEP TECNOLOGIA. Terra Espanya estrena el PIXBOX.
Terra Espanya acaba de posar en funcionament PIXBOX. És un nou portal de distribució legal de continguts multimèdia en el que es poden comprar, descarregar, compartir cançons, tons melodies, pel·lícules i sèries de televisió. Es poden fer compres des de 0,75 euros la descàrrega. Pixbox també ofereix la possibilitat d’abonar una subscripció mensual per baixar-se tot el què es vulgui amb una quota. L’oferta comprèn de moment un milió de cançons i anirà afegint altres continguts. També hi ha la possibilitat de lloguer. Pagar per escoltar una cançó un sol cop. O veure una pel·lícula el cap de setmana. També hi haurà un espai per compartir amb la resta de membres de la plataforma continguts multimèdia a canvi de punts a canviar per noves descarregues.

QEP TECNOLOGIA. Avui és el dia d’Internet.
És el Dia mundial de la Societat de la Informació. Coincidint amb la diada hi ha diversos actes. En destaquem alguns. L’ONCE ha programat un seguit d'activitats per fer conèixer les eines que utilitzen els cecs i discapacitats visuals a l'hora de navegar per la xarxa. La pàgina VilaWeb s’ha afegit a la convocatòria. Hi participa reproduint el logo del diari en Braille. A la redacció del diari digital hi ha dos cecs Santiago Moese i la periodista Anna Hernandez que avui expliquen a través d’un bloc la seva experiència. A més tots els treballadors de Vilaweb tindran l'oportunitat de comprovar en directe què representa haver de treballar sense veure-hi, perquè treballaran uns quants minuts amb els ulls tapats.
També avui, experts de l'ONCE en tiflotecnologia (tecnologia adaptada als cecs) duran a terme, tant a Girona com a Barcelona, tallers per als seus afiliats perquè aprenguin a navegar per la xarxa, a descarregar llibres digitals en àudio i, en suma, a treure el màxim profit de les TIC.
S'ACABA FESINTERNET. Després de quinze dies d'activitats, cursos i conferències, avui s'acaba FesInternet.

QEP NOMS PROPIS
PEDRO ALMODÓVAR
El director de cinema espanyol és el màxim favorit per guanyar el Premi Príncep d'Astúries de les arts 2006 que es falla avui mateix. A la llarga llista prèvia ja s'han descartat després d'un primer dia de deliberacions Joan Manuel Serrat, Raphael i Paul David Hewson Bono.

GISELA
La cantant catalana edita el 7 de juny un nou disc d'estudi titulat NI TE LO IMAGINAS. El senzill és un tema titulat TURU TURU. A la pàgina web oficial de gisela vivegisela.com s'indica que hi haurà gira d'estiu però encara no hi ha dates.

MELENDI
Melendi no farà vacances. Ha programat una gira per 23 ciutats. Hi ha tres aturades a Catalunya: 1 de juliol a Terrassa, 28 de juliol a Sant Carles de la Ràpita i 1 de setembre a Tarragona.

QEP CITES
- IL DIVO. Quins artistes han arriscat i malgrat la final de Paris han programat espectacle?. El grup vocal Il Divo, integrat per quatre cantants lírics que van decidir unir les seves veus, actuarà avui al Palau Sant Jordi de Barcelona a la primera data de la seva gira per Espanya per presentar el seu segon àlbum 'Ancora'.
- Avui cita al Palau de la música del fetival ÚNICAS.

QEP TELE
- Futbol i tele. Desembarcament d'algunes cadenes a Paris. Sorpren TV3 que no retransmet el partit però que fa molts programes des d'allà.

-Futbol i tele. El Mundial d'Alemanya es veurà per La Sexta però curiosament CUATRO serà el patrocinador de la selecció espanyola. Cuatro ha arribat a un acord amb Santa Mónica Sports, l'empresa que gestiona els drets audiovisuals de la Real Federación Española de Fútbol, podrà esponsoritzar España –col·locar el seu logotip a la roba esportiva excepte la semarreta– tindrà un set a Kamen, el quarter oficial de la selecció. A la roda de premsa que va fer Luís Aragonés presentant els 23 jugadors de la selecció es van veure diversos logotips entre ells el de Cuatro.

- ERROR de la BBC. Les notícies 24 hores de la BBC van cometre el passat 8 de maig un error pel que la cadena ja ha demanat disculpes, però,en realitat, el fet ha deribat en un dels episodis més còmics de la programació recent. Es tracta d’una entrevista en directe a un taxista, per cert, amb un marcat accent francès, que va ser presentat com l’expert d’Internet Guy Kewney, que havia estat citat pel canal televisiu per valorar una decisió judicial sobre Apple. L’home, després de la sorpresa del primer moment, va anar responent les preguntes que li feia l’entrevistadora Karen Bowerman, experta en temes de consum i aliena a l’equívoc. El taxista, es va sobreposar rapidament al malentès i va anar responent les preguntes sobre el complex cas dels drets del Beatles contra Apple com si de fet fos ell l’expert. La mateixa BBC ofereix la possibilitat de veure el vídeo de l’entrevista i és accessible a diverses webs com Mail on Sunday. Clica AQUÍ per veure les imatges.

- Una cadena de televisió alemanya ja ha gravat l’especial de Cap d’any. Es tracta de la tele ZDF. Ha gravat aquest mes de maig el programa d’entreteniment que es veurà la nit del 31 de desembre a l’1 de gener. S’ha gravat ara per aprofitar el decorat per un programa d’estiu que també ha gravat. 'Sommer Hit-Festival' para grabar el 'Sylvester Hit-Festival.

-La Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, l’Institut Català de les Indústries Culturals i l’Institut Català de Finances han creat un fons coparticipat de sis milions d’euros -cadascuna d’aquestes entitats n'aporta dos- que es destinarà a la coproducció de llargmetratges cinematogràfics.