22.5.06

DILLUNS 22 DE MAIG DEL 2006
Poden anar passant moltes coses aquí i al món però hi ha un tema preocupant que ens va voltar la ment. La inseguretat que es viu aquests dies en les zones residencials de Catalunya arran dels últims atracaments amb violència. Què està passant?

QEP SUCCESSOS. Ha mort dijey SIDERAL.
Aquest cap de setmana s'ha fet la Life Parade a la zona del Fórum de Barcelona. És una cita plena de disjòqueis amb el lema LA MÚSICA CANVIA ACTITUDS. LES ACTITUDS PODEN CANVIAR EL MÓN. La festa s’ha vist enterbolida pel sector del dance per una mort sorprenent, imprevista i trista. El van trobar mort dissabte al matí al llit de casa seva. Els resultats de l'autòpsia no s'han fet públics.
La importància de Dijey Sideral. Qui era?
Aleix Vergés tenia 32 anys. Era una de les icones imprescindibles de l'escena electrònica barcelonina i un dels DJ més carismàtics del seu temps en el circuit de clubs de Barcelona. Va ser el primer DJ de la ciutat capaç de convertir-se en reclam per al públic, des del primer temps del Nitsa Club fins als primers anys del trasllat a l'Apolo. El seu prestigi l'havia convertit en una figura internacional. Va aconseguir durant un temps la residència a The Kitchen, la sala de Dublín propietat dels U2. A banda del disc de Peanut Pie, Sideral ha deixat un llegat de dos àlbums de mescles, Darkhouz and Popotronic (2001) i Schizotronic & Techno (2003), sempre buscant punts de trobada entre el pop, el techno i el house. Actualment, preparava dos treballs més: el seu debut com a solista pop i un nou disc de mescles.

QEP CIÈNCIA. Una bessonada blanca i negre.
La ciència continua investigant el cas d’unes bessones nascudes d’un matrimoni mastís. Una és blanca i l’altre negre. Els especialistes diuen que aquests casos només passen un cop entre un milió. El pare i la mare tenen gens blancs i negres i això ha motivat aquesta curiosa convinació. Es creu que un espermatozou amb gens blancs pot haver fecundat un òvul amb gens negres i viceversa.

QEP TAQUILLA. Històrica estrena del Codi da Vinci.
És el segon èxit de taquilla més important de la història. Només el supera l’estrena el 1977 de Star Wars. Ha recaptat 224 milions de dòlars a tot el món des de divendres, segons dades difoses per Columbia Pictures. L’adaptació del best-seller de Dan Brown ha recaptat només a l’Estat Espanyol 9 milions d’euros aquest cap de setmana. Els crítics a Cannes la van deixar realment malament. Es van mostrar freds i pronosticaven una recaptació d’entre 50 i 80 milions. La polèmica fora del film continua i això la fa encara més imprescindible. Al codi da Vinci es diu que Jesucrist va tenir descendència amb Maria Magdalena. Als Estats Units diversos grups religiosos han pagat anuncis a l’Usa Today convocant protestes a les entrades del cinema.


QEP INSÒLIT. Un culé que es va colar a Saint Denis.
El cas de MANUEL TORREJIMENO és un culé de 26 anys que es va colar a Saint Denis i es va mantenir amagat durant 32 hores abans del partit entre l’Arsenal i el Barça. Segons han explicat des del diari Sport, un dels periodistes el va veure quan entrava i li va demanar que no digués rès. Durant les 32 hores Manuel Torrejimeno va anar enviant en forma de crònica SMS al periodistes fins que se li va acabar la bateria. Va patir i per poc l’enxampen. Es va amagar a la tribuna dels vips.

QEP BUTXACA. Acomiadaments, regulacions i gent que perd la feina.
* A BRAUN. Braun ha anunciat el tancament el 2008 de la seva fàbrica d'Esplugues, que dóna feina a 760 treballadors
* A RÀDIO 4. Els treballadors de Ràdio 4 ens vam manifestar dissabte davant de la Seu del PSC a Barcelona. S’havien reduït les mobilitzacions però un cop vist que rès ha canviat del pla presentat per la SEPI i la direcció general de Ràdio Televisió Espanyola s’han reprès els actes. El de dissabte anava encapçalat per aquests dos lemes. 'Ràdio 4 No És una Marca, És la seva Gent' i 'Caffarel No ens Ofegaràs'.
* A MERCADONA. Mentrestant ahir concentració d’un grup de treballadors de la cadena de supermercats Mercadona per reclamar la readmissió de tres treballadors que van ser acomiadats i exigir a la població que faci un boicot contra l'empresa alimentària.
Els treballadors amb una pancarta on s’hi llegia: 'Readmissió Acomiadaments a Mercadona' i 'Boicot a Mercadona'.
* A 4000 GASOLINERES. Mentrestant al camp, el problema és el preu del gasoil.
Ha arribat a un rècord històric situant-se a 0,73 euros per litre.
Precisament, unes quatre mil gasolineres de tot Espanya faran dijous que ve un tancament per exigir que les petroleres no imposin el preu dels carburants. Reclamen canvis a la llei que els prohibeix vendre tabac a les botigues de les gasolineres. La prohibició els ha suposat unes pèrdues de 81 milions d’euros. Calculen que un 30 per cent dels ingressos del sector eren de vendre tabac. El tancament no el segueixen totes les associacions del sector. El secundaran unes 4.000 estacions de servei.

QEP TENDÈNCIES. La ruta del Codi Da Vinci.
Des que va sortir la novel·la moltes persones han volgut viatjar a la Gran Bretanya per passar per aquells llocs que sorten al relat. Ara la cosa ja ha agafat dimenssions importants i moltes agències de viatge ofereixen ja aquest paquet Codi da Vinci que amb la pel·lícula s’ha disparat i es preveu una tendència creixent.
De fet són llocs de França i la Gran Bretanya. L’aventura comença amb un estrany assassinat al Museu del Louvre a Paris.Les localitzacions britàniques són:
El código Da Vinci fue rodado en parte en los estudios Shepperton, cerca de Londres, así como en Burghley House y la Catedral de Lincoln (Lincolnshire), el Castillo de Belvoir (Leicestershire), Temple Church (Londres), el hotel Caledonian Hilton (Edimburgo) y, por supuesto, la Capilla de Rosslyn (Midlothian).La ruta inclou també la llibreria Kings College on comencen la recerca del Sant Grial i també l’oficina londinenca de l’Opus Dei.

QEP TENDÈNCIES. Cerveses de gustos diversos.
El fabricant més important del món de cervesa el grup belga-brasiler inBev consultarà als consumidors per internet i a través del mòbil com ha de ser el nou sabor d’una nova cervesa de fruites.Es vol començar a comercialitzar a Bèlgica a partir d’aquest estiu.El juny llançarà, de fet, dos noves cerveses:La Belle-Vue Extra feta amb cireres i poma i la Belle-Vue Extra pera – poma, Els clients hauran de dir quina de les dues prefereixen.Les llaunes es regalaran. La que tingui més vots es vendrà a partir de l’agost de forma normal i de pagament.És novetat perquè combina dues fruites. Fins ara hi havia cervesa de pressec o cervesa de cirera.

QEP TENDÈNCIES. Els rànquings de famosos.
És una moda als mitjans de comunicació. Fer rànquings de qualsevol cosa demanant l’opinió dels oients, lectors i espectadors. Es tracta de poder interactuar i opinar. Ens hem fixat amb un rànquing que difón el gratuït 20 minutos i després demana l’opinió dels seus lectors. Els presentadors mal vestits de la tele i els posa qualificatius i tot. És una valoració totalment subjectiva dels redactors del diari.
- Jordi Gonzàlez està entre els pitjors vestits. El qualifiquen de JUVENIL. De vegades porta roba de massa jove.
- JORGE JAVER VÁZQUEZ el CRIDANER. És Fan de Dolce and Gabbana i de vegades porta coses massa excessives
- FLO FERNANDEZ. L’Obsolet. Va mal vestit i ell reconeix que passa de la roba.
LUIS LARRODERA. L’indecís. Combina coses no combinables i canvia molt de look.
- OSCAR MARTINEZ. Soso.
- JOSÉ ANDRÉS. Descoordinat
- JOSÉ CORBACHO: Cómic. No es talla i vol cridar l’atenció.
- EDUARDO GÓMEZ. Exigerat. S’ha aficionat a l’estampat de zebra des que va desfilar per Konrad Muhr.
- ALFON ARÚS: sobri. Sempre va negre i només destaquen els seus cinturons.
- JESUS QUINTERO: recarregat. El rei dels complements. Adora els fulars i les pashmines.

QEP NOMS PROPIS
HALLE BERRY
S'ha enfadat amb raó. Estava en una entrevista de Ràdio One, l’emissora de la BBC. Era en un programa que presenta el locutor Chris Moyles. Van començar una entrevista simpàtica quan el locutor es va fer una mica massa el simpatic i va imitar el què va dir que era un tipus negre gran i gras. Berry li va preguntar aleshores: Això es un comentari racista? La resta de l’entrevista va ser de molt mal rotllo.

PINK
Ha enviat una carta fa dies a la reina Isabel Segona d’Anglaterra. Li demana que es deixi d’utilitzar pell d’ós en els cascos dels agents de Seguretat. Pink alega que per cada casco es sacrifiquen entre un i dos ossos canadencs sense cap necessitat i només la d’estar guapos. La cantant creu que podrien portar pells falsses.
Un portaveu de la Brigada de Guardes reals diu que encara no s’ha trobat un bon substitut de la pell d’ós i remarca que si troben una pell falssa tant maca la canviaran. Diu que cal que la pell sigui practica i duri.

GUILLEM i ENRIC d’Anglaterra
Els fills de Carles i Diana han explicat detalls de la seva vida diària a la cadena ITV. Curiós. Antigament els fills i els néts es barallaven per territoris o drets succesoris. Guillem i Enric asseguren que es barallen pel comandament a distància de la tele. No es barallen quan miren FRIENDS, la sèrie preferida per tots dos.
Segueixen tots dos també la versió britànica d’Operación Triunfo, POP IDOL i els agrada entrar a la cuina de Buckingham Pallace a prepar-se alguna cosa. Enric sap alguan cosa de cuina xinesa. El que sap cuinar més és Guillem.

PRÍNCEPS D'ASTÚRIES
Avui celebren el seu segon aniversari de casament.

QEP CITES
- The Beatles. Uns 300 objectes relacionats amb els Beatles formen part de l'exposició 'El món dels Beatles' inaugurada aquest cap de setmana a la sala d'exposicions de la Societat l'Amistat, a la localitat de Cadaqués (Alt Empordà).
La mostra inclou discos, llibres, entrades o cartells que reflecteixen la trajectòria de la banda anglesa. A més, l'exposició compta amb peces curioses com fragments de l'escenari del Star Club d'Hamburg sobre el qual van tocar els Beatles o gravacions casolanes dels anys 60, quan el grup encara no comptava amb bateria.
Aquesta exposició recull part de la col·lecció de Ramón Moreno, un mitòman i fan de la banda, autor del 'Diccionari dels Beatles'. Els objectes d'aquest col·leccionista ja van poder visitar-se en exposicions a l'Estartit i Salt.

- Rolling Stones. Una exposició, ubicada al claustre de la Diputació de Girona, recorda el primer concert que van oferir els Rolling Stones a Espanya. La mostra està formada per objectes del col·leccionista Jordi Tardà que commemoren el mític concert celebrat el 1976 a la Plaça de Toros Monumental de Barcelona.
Entre alguns dels objectes que es poden contemplar en aquesta exposició gratuïta, que podrà veure's fins al pròxim 28 d'aquest mes, destaquen l'entrada numero u signada pel grup, la fitxa d'inscripció a l'hotel Princesa Sofía, on es va allotjar la banda amb noms falsos, o el cartell original que anunciava el concert.

- Senglar Rock. Novetats en el cartell del festival. S'incorporen Bad Religion i Reincidentes. El grup de rock Reincidentes s'ha incorporat al cartell del Senglar Rock 2006, que es farà del 29 de juny a l'1 de juliol al Parc Municipal de les Basses de Lleida. La banda andalusa, una de les formacions de rock reivindicatiu de més èxit a Espanya, actuarà al festival dins de la seva gira de presentació de l'àlbum 'El comercio del dolor', que l'ha portat a l'Amèrica del Sud. Música de punk rock amb temàtica política social espanyol.

- Novetats dels artistes de Operación Triunfo.
ROSA
El seu quart àlbum surt a la venda el 30 de maig titulat ME SIENTO VIVA i amb nova imatge. El primer senzill és MÁS, un tema pop-dance molt comercial. La producció és de Toni i Xasqui Ten i l'han mesclat prestigioses tècnics interanacionals del sector. Dan Hetzel (Celine Dion, Anastacya, Jennifer Lopez) i els tres tècnics de Hitvisión Suècia que ha fet mescles per Madonna i Britney Spears.

BUSTAMANTE
El 13 de juny surt el seu quart disc titulat PENTIMENTO. Farà uns 50 concerts. De moment ha publicat els concerts de 14 ciutats, cap d'elles a Catalunya.
A Pentimento, David Bustamante ha volgut fer un homenatge a Miguel Gallardo que va morir fa uns mesos i que va produir el seu primer àlbum. Ha inclòs un dels seus tmees més famosos, tengo ganas de ti. Al nou disc també ha fet una cançó ell mateix que es titula Nuestro amor.

NATALIA
El seu nou disc surt demà. NADA ES LO QUE CREES. El primer senzill LOCO POR MÍ, una cançó amb so electro-pop americà i tocs de pop espanyol. El disc sorpren pels molts gèneres que toca(electro-house, R&B i pop. Natalia és autora de la composició de dues de les cançons i ha adaptat la lletra d'altres dues cançons. La imatge al més pur estil Brigitte Bardot.

MIGUEL NÀNDEZ
Ha fixat per la discogràfica DRO amb la qual treurà el 20 d'agost el seu tercer disc.

VERONICA ROMERO
Editarà un nou àlbum després de l'estiu. És la que està a Supervivientes.
Va crear el seu propi segell VK 48 Music. A 4 Ruedas és el primer senzill.

QEP TELE
- El nou degà del Col·legi de periodistes Josep Maria Huertas va aprofitar dissabte el pas de José Luis Rodríguez Zapatero per Girona per fer-li arribar una carta demanant que no tanqui Ràdio 4. De fet, el primer propòsit que s’ha marcat com a màxim responsable del Col·legi de Periodistes és fer el possible per la supervivència de l’emissora.
- Estrenes d'estiu. TVE ha fixat a Paz Padilla per presentar un concurs de novios titulat "Hasta que la tele nos separe", inspirat amb el clàssic "Lluna de mel" que van emtre els 90 les televisions autonòmiques.
- La cadena de televisió francesa M-6 ha emès un document excepcional que mostra per primera vegada el seguiment, vigilància i arrest pels serveis antiterrorista de dos presumptes militants d'ETA. El reportatge, de 55 minuts de durada, se programó a las 22.50 hores a l'espai Enquête exclusive (Investigación exclusiva), dirigit pel periodista Bernard de la Villardière, amb el títol Antiterrorismo: al cor d'una policia molt secreta.
- El concurs "Sis a traïció" dona el salt a la TV valenciana amb el títol "Vil metall".
- EUROVISIÓ
Finlàndia va guanyar per primera vegada en la seva història amb la cançó "Hard rock Hallelujah" interpretada pel grup de 'heavy' Lordi.
El grup finlandès va destacar des del primer moment en el certamen donada la seva característica posada en escena, per la qual apareixen proveïts després de monstruoses màscares i disfresses. Lordi va sumar 292 punts i va merèixer una de les majors puntuacions d'Espanya, la dels deu punts.
El segon lloc d'aquest festival va ser per a Rússia, amb el tema "Never let you go" de Dima Bilan; per davant de Bòsnia, amb Hari Mata Hari i "Lejla", i Rumania que, representada per Mihai Traistariu amb la cançó "Tornero", va aconseguir el quart lloc.
Las Keptchup i el seu tema 'Bloody Mary' van aconseguir el lloc 21 en la 51 edició d'Eurovisió, el Festival Europeu de la cançó, celebrat a Atenes (Grècia).
El quartet espanyol, integrat per les quatre germanes Pilar, Dolores, Lucía i Rocío Muñoz, intèrprets del celebèrrim 'Aserejé', va actuar en el sisè lloc i va recollir 18 punts, els dotze que li va atorgar la veïna Andorra i els sis que le va concedir Albània.